Pittsburgh – Buffalo 7:1 (kon.) | Detroit – Toronto 4:2 (kon.) | Calgary – Winnipeg 3:5 (kon.)
Edmonton – Seattle 5:3 (kon.) | Vancouver – Arizona 4:0 (kon.) | St. Louis – Chicago 6:0 (kon.)
Los Angeles – Anaheim 6:3 (kon.) | Tampa – Florida 5:2 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
7:1 (3:0, 2:1, 2:0)
Buffalo Sabres
Sobota 08.10.2022, 01:10 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování přípravného utkání na novou sezónu NHL, u zápasu mezi Pittsburghem a Buffalem.
     
    Pittsburgh Penguins

    Přípravu Tučňáků na novou sezónu lze hodnotit jako průměrnou. Doposud odehráli pět utkání, v nichž mají mírně negativní bilanci dvou vítězství a tří porážek. Po jedné výhře si připsali v dvojzápase s Columbusem i Detroitem, v prvním zápase s Buffalem prohráli na ledě soupeře 1:3. Z minulého ročníku obhajují svěřenci kouče Sullivana osmifinále, v němž v sedmi zápasech nestačila na newyorské Rangers.
     
    Buffalo Sabres

    Šavle v přípravně mile překvapují. Sehrály pět střetnutí a přemožitele poznaly pouze v jednom případě, výsledkem 1:4 prohrály na ledě Columbusu. Naopak porazily 4:3 po prodloužení Washington, 2:1 Philadelphii, 3:1 Pittsburgh a 4:2 Carolinu. Od Granatovy družiny se letos moc neočekává, což je dobře, protože nemusí hrát pod tlakem. Loni obsadila ve Východní konferenci jedenáctou příčku s odstupem pětadvaceti bodů na poslední postupující Washington.
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: Jarry (Lindberg) – Letang (A), Dumoulin, Petry, P.-O. Joseph, Rutta, Smith – Rakell, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – Kapanen, Carter, Heinen – Archibald, Poehling, McGinn.
    Trenér: Mike Sullivan

    Buffalo Sabres: Comrie (Luukkonen) – Fitzgerald, Pilut, Ljubuškin, Bryson, Clague, Davies – Tuch, Mittelstadt, Quinn – Peterka, Cozens, Krebs – Hinostroza, Asplund, V. Olofsson (A) – Girgensons (A), S. Malone, Bjork.
    Trenér: Don Granato

    Rozhodčí: Nicholson, Dunning – Flemington, Murray.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Pittsburghem a Buffalem odstartoval! V roli velkého favorita vstupují do zápasu domácí, ale hostům se zatím v přípravě daří, ani oni tedy rozhodně nesou bez šance.
     
    00:41
    Po pravém křídle nabral rychlost Jake Guentzel. Vyzkoušel i z ostrého úhlu vypálit, ale cílové zařízení minul o pořádný kus.
     
    01:12
    Na druhé straně na sebe upozornil Jack Quinn. Od levého mantinelu se natlačil až před bránu, odkud mezeru mezi betony Jarryho nenašel.
     
    01:40
    O přerušení hry se postaral hostující gólman Eric Comrie. Nenechal se rozhodit útočným výletem Pierrea-Oliviera Josepha a udržel jeho střelu ve výstroji.
     
    02:23
    Středem pokusil štěstí Dylan Cozens. Namotal se ovšem do situace, kdy byl sám proti třem protihráčům, o puk podle očekávání přišel.
     
    02:53
    Po levém křídle nabral rychlost Zemgus Girgensons. Než se však lotyšský forvard stihl vzpamatovat, tak jej čistým hitem atakoval Jeff Petry.
     
    03:17
    Defenzivní povinnosti si na jedničku splnil Peyton Krebs. Výborně zkřížil cestu Jevgeniji Malkinovi, jemuž čistým způsobem vypíchl touš z pod hole.
     
    03:49
    Rychlý protiútok vyzkoušel Rasmus Asplund. Rozjel se po pravé lajně, klička proti Janu Ruttovi na střed se však s úspěchem nesetkala.
     
    04:23
    Za obranu dostával dlouhou nahrávku Bryan Rust. Zradilo ho zpracování, načež před něj šikovně natlačil tělo Ilja Ljubuškin.
     
    04:50
    Už to vypadalo, že Peyton Krebs udrží útočné pásmo, jenže forhendem nastřelil prvního clonícího protihráče, od nějž hrací předmět doputoval za modrou čáru.
     
    05:12
    Jeff Carter ujel osobnímu strážci a dostal příležitost ke střele z pravého kruhu, Eric Comrie nadále udržuje čisté konto.
     
    05:54
    Kasperi Kapanen měl před sebou posledního soka. Tato skutečnost jako kdyby jej překvapila, puk si dal daleko od hokejky a nechal hrát Brysona.
     
    06:21
    Křižná nahrávka Krise Letanga na Sidneyho Crosbyho měla oči. Výborně ji ale přečetl Jacob Bryson, kanadský bek dlouhou hokejku zabránil přihrávce v úspěchu.
     
    06:45
    Tučňáci se usadili v útočné třetině. Bryan Rust nabil na modrou čáru Krisu Letangovi, ten vystřelil z první těsně vedle pravé tyče.
     
    07:04
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tlak Penguins pokračoval, odměnou je vedoucí gól! Výraznou měrou soupeři pomohl Hinostroza, jenž měl puk na hokejce, ale mizerným pasem za vlastní bránu našel jenom Crosbyho, který rychle zkontroloval situaci a mezi kruhy nabil JAKEU GUENTZELOVI, za tvrdou ránou z první do pravého horního rohu Comrie natahoval vyrážečku marně. Asistence: Sidney Crosby.
    07:04 Jake GUENTZEL - 1:0
     
    08:23
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Peyton Krebs. Místo očekávané nahrávce střílel bekhendem z velkého úhlu, leč rozvlnil jenom boční síť.
     
    08:55
    Na zteč se vydal Kasperi Kapanen. Fina žádný z kolegů nepodpořil, proto musel vzít zodpovědnost do vlastních rukou, prudké zakončení srazil Bryson do ochranné sítě.
     
    09:12
    Po buly potkala nepříjemná situace čárového rozhodčího, který po střetu s hostujícím hráčem skončil na ledě, naštěstí nedošlo k žádnému zranění.
     
    09:23
    Dlouhý pas Letanga protečoval Jake Guentzel do útočné třetiny na Sidneyho Crosbyho, ten v souboji jeden na jednoho neuspěl proti Daviesovi.
     
    09:40
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Elitní lajna opět zaúřadovala, Tučňáci disponují dvoubrankovým náskokem! Jake Guentzel v pravém kruhu šikovně podržel puk, načež v pravý moment nahrál přes bránícího Brysona doleva na SIDNEYHO CROSBYHO, k němuž se Ljubuškin stáhl pozdě a domácí kapitán forhendovou střelou z první zvedl puk nad pravý beton přesunujícího se Comrieho. Asistence: Jake Guentzel a Rickard Rakell.
    09:40 Sidney CROSBY - 2:0
     
    10:30
    Hokejisté v černo-žlutých dresech jsou při chuti a snaží se o další navýšení náskoku. Tlak v útočném pásmu si aktuálně vytvořila druhá útočná lajna.
     
    10:53
    A ke třetí trefě skutečně moc nechybělo. Nahození Briana Dumoulina lehce tečoval Bryan Rust, Eric Comrie s velkým štěstím udržel touš mezi betony.
     
    11:16
    Vinnie Hinostroza se zvládl odpoutat od Briana Dumoulina, načež naslepo nahrával před bránu, kde byl pouze protihráč Kris Letang.
     
    11:49
    To se nepovedlo. Jeff Petry naznačil pas k pravému mantinelu, aby nakonec přihrál doleva, jenže Jake Guentzel na touš nedosáhl, takže se píská icing.
     
    12:20
    Danton Heinen si obhodil Jacoba Brysona, jenže hned vzápětí proti němu stál další protihráč, na Ilju Ljubuškina už sedmadvacetiletý Kanaďan nevyzrál.
     
    12:49
    Na modrou čáru dostal nabito Jeff Carter. Vypálil z první z forhendového nápřahu, ránu obětavě zblokoval Kale Clague.
     
    13:17
    Šavle určitě nedají zápas zadarmo, přestože ztrácí dva góly. Středem se rozjel Zemgus Girgensons, klička proti Janu Ruttovi mu ale vůbec nevyšla.
     
    13:49
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Sullivana hrají ve velké pohodě a jejich vedení je o další gól bohatší. Janu Ruttovi vůbec nevyšla rána od modré, nicméně výsledkem byla výborná přihrávka do levého kruhu na Ty Smitha, který nezazmatkoval a na hraně brankoviště dokonale trefil nastavenou hokejku BRYANA RUSTA, od níž se kus černé gumy odrazil za záda bezmocného Comrieho. Asistence: Ty Smith a Jan Rutta.
    13:49 Bryan RUST - 3:0
     
    14:28
    Lawrence Pilut měl co dělat, ba na zádech udržel rozjetého Jasona Zuckera. Poradil si, navíc zvládl i rozehrávku na kolegu z obrany Fitzgeralda.
     
    14:59
    Po nedorozumění mezi Joshem Archibaldem a Ryanem Poehlingem odpískal rozhodčí postavení mimo hru. Buly proběhne ve středním pásmu.
     
    15:23
    Za vysokým obloučkem Brocka McGinna dojel nejrychleji Ilja Ljubuškin. Za vlastní bránou dostal dostatek času na rozehrávku, zvolil pas do středního pásma na Krebse.
     
    15:57
    U levého mantinelu zabojoval Jak Guentzel a touš v útočné třetině vybojoval. Nahazoval před bránu, kde Sidney Crosby poskakující kotouč minul.
     
    16:21
    Rychle na druhou stranu, kde se Buffalo pokouší o snížení. Nahození Vinnieho Hinostrozy od levého mantinelu však mělo k úspěchu hodně daleko.
     
    16:40
    Na druhý gól v utkání si dělal zálusk Bryan Rust. Z levého kruhu si sjel mezi kruhy, odtud vystřelil forhendem příliš vysoko.
     
    17:30
    Pochvalu zaslouží Casey Fitzgerald, jenž správně odhadl, kudy Kasperi Kapanen provede kličku. Americký úspěšně zpacifikoval finského útočníka.
     
    17:46
    Snaha o rychlé založen útoku obránci Josephovi nevyšla. Josh Archibald na jeho pasu nedosáhl, píská se zakázané uvolnění.
     
    18:13
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Ty Smith. Dostával přihrávku do pravého kruhu od Heinena, jenže si neporadil s nelehkým zpracováním.
     
    18:37
    Do protiútoku vyrazil Dylan Cozens. Po pravém mantinelu se zkusil protlačit kolem Briana Dumoulina, zadák výborně zapracoval tělem.
     
    19:07
    Přečíslení tří proti dvěma nevyřešil Brock McGinn vůbec dobře. Věřil si na kličku proti Lawrenceovi Pilutovi, kterou se mu ovšem nepodařilo úspěšně zrealizovat.
     
    19:40
    Po šťastném odrazu puku se k zakončení od pravého mantinelu dostal Rickar Rakell. Rozdíl ve skóre zůstává tříbrankový, Eric Comrie srazil betony k sobě včas.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 13 – 6.
     
    První třetina zápasu mezi Pittsburghem a Buffalem přinesla tři góly a o všechny se postaralo favorizované domácí mužstvo. Skóre střetnutí otevřel v 8. minutě Jake Guentzel, na nějž posléze navázal jeho spoluhráč z formace a domácí kapitán Sidney Crosby, současnou podobu dal výsledku Bryan Rust. Jak výsledek napovídá, tak domácí hokejisté jsou zatím jasně lepším týmem, nicméně Buffalo má ještě dostatek času s výsledkem něco udělat.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Domácí do ní vstupují se zdánlivě komfortním tříbrankovým náskokem, avšak stačí jedna branka hostů a rázem bude zápletka na světě.
     
    20:46
    Alex Tuch naznačil střelu, aby nakonec zadovkou vybídl k zakončení z levého kruhu Caseyho Mittelstadta, jeho pokus udržel Tristan Jarry v lapačce.
     
    21:08
    Tentokráte už Alex Tuch střílel. Sjel si mezi kruhy, odkud vyzkoušel svižnou ránu ze zápěstím, puk proletěl o kousek vedle levé tyče.
     
    21:39
    Jan Rutta vymyslel zajímavý oblouček za obranu na Bryana Rusta, ten ale poskakující kotouč úplně promáchl.
     
    22:21
    Blízko snížení byl Peyton Krebs. Dorážel gólmanem vyraženou střelu Ljubuškina, ale z otočky mířil jenom vedle pravé tyčky.
     
    22:53
    K úniku Brocka McGinna moc nechybělo. Levé křídlo čtvrté formace natahovalo hokejku za dlouhou nahrávkou, aby na ni jen těsně nedosáhlo.
     
    23:13
    Mezi kruhy převzal přihrávku Rickard Rakell. Švédský útočník se k zakončení nedostal, mimo palebnou pozici soka vytlačil krajan Lawrence Pilut.
     
    23:52
    Victor Olofsson protečoval vyhození Jacoba Brysona, takže se icing nepískal. Za bránu se vydal rozehrát Tristan Jarry a měl velké štěstí, že forčekující Alex Tuch po zachycení puku nasměroval hrací předmět mimo hrací plochu.
     
    24:11
    Brána Erica Comrieho vypadla z původního postavení, hra proto musela být přerušena. Nekontrolovaně do ní narazil Jevgenij Malkin, ruský útočník si žádné zranění nepřivodil.
     
    24:26
    První přesilovou hru si zahraje domácí celek. Na lavici hanby se posadil obránce Jacob Bryson, který nejprve zachytil nahrávku Malkina, aby posléze stejného hráče nešikovně podrazil.
     
    25:13
    Sabres právě vstřelili branku!
    Šavle snižují při vlastním oslabení! Ve středním pásmu puk sebral VINNIE HINOSTROZA. Osmadvacetiletý americký útočník se kličkou vyhnul Crosbymu, načež dlouho avizoval nahrávku na Girgensonse, čímž položil jediného obránce, ve finále ovšem vyslal svižnou ránu zápěstím na přední tyč, Jarry v cestě touše za brankovou čáru nezabránil. Asistence: Lawrence Pilut.
    25:13 Vinnie HINOSTROZA - 3:1
     
    26:16
    Bleskovou odpověď měl na hokejce Bryan Rust. Dostal do levého kruhu parádní přihrávku od Jakea Guentzela, avšak mířil poměrně výrazně vedle pravé tyče.
     
    26:35
    Přesilová hra domácího mužstva je minulostí. Jacob Bryson za svůj prohřešek určitě kárán nebude, vždyť i díky němu Buffalo snížilo na rozdíl dvou gólů.
     
    27:14
    Po pravém mantinelu nabruslil do útočné třetiny Dylan Cozens. Zvedl hlavu a před bránou hledal Hinostrozu, toho ovšem výborně pokryl Brian Dumoulin.
     
    27:47
    Výborné čtení hry ukázal Tristan Jarry, který odhadl, že Rasmus Asplund zkusí nahodit za bránu. Gólman puk ani nepustil k mantinelu, vyjel na na pravou stanu mimo bránu a touš schoval do lapačky.
     
    28:08
    Rasmus Asplund vymyslel v situaci dvou proti dvěma přesnou přihrávku na Victora Olofssona. Tristan Jarry se včas přesunul k pravé tyči, aby střelu Švéda vyrazil pravým betonem.
     
    28:45
    Po tlakem Zemgus Girgensons zvládl alespoň sklepnout touš za sebe na Anderse Bjorka, tomu vůbec nevyšla klička proti Ty Smithovi.
     
    29:23
    Akci Penguins zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí, po nedorozumění mezi Malkinem a Rustem byl pískán ofsajd.
     
    29:41
    Postavení mimo hru i na druhé straně. Jack Quinn byl před modrou čárou nucen dělat kličku Dumoulinovi, s čímž Casey Mittelstadt nepočítal.
     
    30:02
    Druhá přesilovka pro Pittsburgh, který má co napravovat. Na trestnou lavici usedl Jack Quinn, který vysokou holí trefil do helmy Guentzela.
     
    30:11
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Bleskově využitá početní převaha, Tučňáci jsou znovu napřed o tři góly! Do pravého kruhu dostal od Guentzela pobídku SIDNEY CROSBY, zkušený pětatřicetiletý forvard vyslal prudkou ránu ze zápěstí nad lapačku Comrieho. Asistence: Jake Guentzel a Jevgenij Malkin.
    30:11 Sidney CROSBY - 4:1
     
    31:14
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Další trefa do černého, domácí dominují. Danton Heinen na pravé straně sklepl puk za sebe na TY SMITHA, jehož křižnému pokusu pomohla do sítě i drobná teč hokejky blokujícího Peterky. Asistence: Danton Heinen a Jevgenij Malkin.
    31:14 Ty SMITH - 5:1
     
    32:27
    Domácí jsou při chuti i nadále. Jason Zucker od pravého mantinelu nabruslil před bránu, z bezprostřední blízkosti však Comrieho neprostřelil.
     
    32:59
    Další zákrok pro kanadského gólmana ve službách Buffala, který velmi dobře viděl na nahození Dumoulina, puk schoval v lapačce.
     
    33:16
    O pozornost si řekl Peyton Krebs. Na zádech udržel dvojici konkurentů, jenže v plné rychlosti nezvládl včas vystřelit, z minusového úhlu už trefil jenom boční oblouk.
     
    33:48
    Z ostrého úhlu zkusil brankáře nachytat Ryan Poehling. Eric Comrie s podobnou kulišárnou počítal a mezírku u bližší tyče nenechal.
     
    34:07
    Až na druhý pokus se Jeffu Carterovi povedlo přesunou hru do středního pásma. Zde Brock McGinn zkusil neúspěšnou kličku na Jacoba Brysona.
     
    34:51
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Brian Dumoulin. Z levého kruhu přenesl hru do pravého na Sidneyho Crosbyho, křižný pokus jen těsně minul bránu.
     
    35:21
    Vysoký oblouček Krise Letanga schoval do lapačky Jacb Bryson. Kus černé gumy rychle položil zpátky na led a jako cíl rozehrávky si vybral Zemguse Girgensonse.
     
    35:55
    Hosté získali útočnou třetinu, leč dlouho v ní nepobyli. Rána Caseyho Fitzgeralda od modré čáry byla nepřesné, puk pak po mantinelu vyjel do střední třetiny.
     
    36:12
    Sám proti dvěma pokusil štěstí Rickard Rakell. Snaha se bezesporu cení, nicméně švédský forvard zřejmě tušil, že o puk přijde, tak se stalo.
     
    36:40
    Lawrence Pilut ztratil stabilitu, narazil do Jarryho a levým ramenem i do brány, kterou vyrazil ze svého postavení. Naštěstí to vypadá, že švédský zadák neutrpěl zranění.
     
    37:14
    Dlouhým bekhendovým pasem Sidney Crosby hledal na modré čáře číhajícího Jasona Zuckera, jemuž nějaký čas zabralo zpracování, proto se k němu stihl stáhnout a úspěšně jej obrat Ilja Ljubuškin.
     
    37:48
    Jacob Bryson naznačil střelu kousek za kruhy, ale ve finále ještě volil nahrávku na Peytona Krebse, ten nasměroval puk vedle levé tyče.
     
    38:28
    Obránce Brian Dumoulin rozjel po levém mantinelu Kasperiho Kapanena, střelu finského útočníka z úhlu pokryl Comrie betonem.
     
    38:49
    Jevgenij Malkin si vyměnil touš s Bryanem Rustem, načež vyzkoušel forhendové zakončení přes clonícího Fitzgeralda, toho trefil do chráněných míst.
     
    39:20
    Druhý gól v zápase chtěl přidat Vinnie Hinostroza. Přes Krise Letanga si vytvořil prostor ke střele, ze zápěstí vypálil nepřesně.
     
    39:56
    Od modré čáry dostal v závěrečných vteřinách druhé části vystřelit Ilja Ljubuškin. Rus zasáhl jenom nohu clonícího spoluhráče Mittelstadta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 19 – 15.
     
    Zdá se, že po dvou třetinách je o vítězi rozhodnuto. Pittsburgh svůj náskok v prostředním dějství ještě vylepšil, do závěrečné dvacetiminutovky nastoupí s čtyřbrankovým vedením v zádech. Za Buffalo nejprve ve 26. minutě snížil na 1:3 při vlastním oslabení Vinnie Hinostroza, nicméně druhou přesilovku Pens v zápase bleskově využil ve 31. minutě Sidney Crosby a křižnou střelou od modré čáry skóroval o pouhou minutu později i obránce Ty Smith.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Tučňáci určitě nebudou chtít polevit v koncentraci, přestože disponují pohodlným náskokem.
     
    40:47
    Z ostrého úhlu střílel forhendem Jevgenij Malkin. Ke dvěma asistencím zatím gól nepřidal, Comrie schoval touš ve výstroji.
     
    41:28
    Do defenzivy se musel vrátit Jeremy Davies. Poradil si na jedničku, udržel na zádech Guentzela a rozehrál přes Jacoba Brysona.
     
    41:40
    Buffalo rychle otočilo hru do útočné třetiny a prodralo se i k zakončení. Jmenovitě Victor Olofsson, který mezeru mezi betony Jarryho nenašel.
     
    42:25
    Po pravém mantinelu se rozjel Danton Heinen. Z pravé strany střílel na přední tyč, Eric Comrie zapsal úspěšný zákrok levým betonem.
     
    42:51
    Tlak domácího celku pokračuje. Od modré čáry nahazoval na teč Kris Letang, Sidney Crosby tečoval těsně vedle pravé tyče.
     
    43:06
    Při další útočné akce Kris Letang tentokráte nahrával od levého mantinelu před bránu, Jake Guentzel nezvládl zvednout touš nad beton gólmana.
     
    43:44
    Přes dva protihráče natáhl ke svižné ráně ze zápěstí Jeff Carter, zakončení centra třetí lajny proletělo vysoko nad břevnem.
     
    44:23
    Proti dvojici protihráčů byl Vinnie Hinostroza bez šance. Americký forvard sympaticky zabojoval, ale nakonec o puk na úkor Smitha přišel.
     
    44:44
    Casey Mittelstadt si věřil jeden na jednoho proti Janu Ruttovi. Zkusil kličku na střed, český zadák soupeři ukázkově puk vypíchl.
     
    45:15
    Dlouhou pasáž hry bez přerušení ukončil až hostující brankář Eric Comrie, jenž v lapačce schoval nahození Briana Dumoulina od modré čáry.
     
    45:30
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Gólové hody pokračují. Jeff Carter vydoloval puk u mantinelu a v pádu jej adresoval před bránu na hokejku DANTONA HEINENA. Pravé křídlo na malém prostoru dokonale vymíchalo Comrieho, po forhendové kličce nasměrovalo touš za brankovou čáru podél jeho pravého betonu. Asistence: Jeff Carter a Kasperi Kapanen.
    45:30 Danton HEINEN - 6:1
     
    46:31
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Victor Olofsson. Vypálil zajímavě přes clonícího Jana Ruttu, puk proletěl těsně nad břevnem domácí svatyně.
     
    47:07
    Rychle na druhou stranu, kde dostal pas mezi kruhy Kasperi Kapanen, forhendovou ránou z první ovšem cílové zařízení minul.
     
    47:42
    Parádičku si dovolil Rickard Rakell. Místo běžného zakončení z levého kruhu udělal otočky a forhendem zkusil zamést puk na zadní tyč, jenže v klíčové chvíli mu hrací předmět sjel z čepel hole.
     
    48:04
    Do hry se zapojil i gólman Tristan Jarry, který za bránou zastavil vyhození Jacoba Brysona, kotouč posléze přenechal obránci Josephovi.
     
    48:43
    Casey Mittelstadt na sebe navázal dva k, načež nahrál Jacku Quinnovi lehce za brusle, dvaadvacetiletý Kanaďan pálil z otočky nepřesně.
     
    49:27
    Na modré čáře si udělal prostor ke střele Casey Fitzgerald. Natáhl k forhendové dělovce, ta rozezvučela pouze plexisklo za bránou.
     
    49:53
    Znovu Tristan Jarry při rozehrávce. V tomto případě si musel pospíšit, protože k němu nebezpečně rychle přijížděl Peyton Krebs, brankář po mantinelu oslovil Smitha.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. O vítězství Tučňáků z Pittsburghu není pochyb, hokejisté Buffala dnes soupeři nestíhají.
     
    50:46
    Lawrence Pilut hodil protihráče Rakella na vlastního gólmana. K přerušení hry nedošlo, domácí útoční se totiž rychle zvednul zpátky na brusle.
     
    51:14
    V akci znovu Lawrence Pilut, jenž se chopil rozehrávky zpoza vlastní brány. Vybral si Caseyho Mittelstadta, vzápětí si odjel na střídačku odpočinout.
     
    51:40
    Zakázané uvolnění posouvá hru před Erica Comrieho. Ilja Ljubuškin startoval Johna-Jasona Peterku, rychlostní schopnosti spoluhráče však přecenil.
     
    52:18
    Pochvalu zaslouží Tristan Jarry, který nahození na bránu nezachytával, ale z první odehrál touš vyrážečkou přesvědčivě na hokejku spoluhráče Letanga.
     
    52:39
    Brock McGinn si věřil na Jeremyho Daviese, avšak tělo před něj natlačit nedokázal. Kanadský obránce po mantinelu přesunul hru do střední třetiny.
     
    53:06
    Od pravého mantinelu vyslal hodně nepovedenou střelu Alex Tuch. Tristan Jarry vyrážečkou příhodně zpomalil puk pro Briana Dumoulina.
     
    53:53
    Za pravým kruhem vystřelil příklepem Jack Quinn. Tristan Jarry reagoval pozdě, naštěstí pro něj kotouč zamířil vedle pravé tyče.
     
    54:15
    Casey Mittelstadt rozjel Alexe Tucha, jemuž se ovšem kus černé gumy zamotal mezi brusle, čehož využil pozorný Ty Smith.
     
    54:48
    Forčekink Sidneyho Crosbyho nepřinesl kýžené ovoce. Kale Clague udržel klid a puk po mantinelu přenesl na Jacoba Brysona.
     
    55:02
    Vzápětí o sobě dal Kale Clague vědět i v ofenzivě. Vypálil o přehuštěného prostoru a Jarry měl velké štěstí, že ho puk trefil do levého betonu.
     
    55:55
    V permanenci musel být rovněž Eric Comrie. I na jeho konto přibyl úspěšný zákrok, když pod pravým betonem schoval slabý pokus Archibalda.
     
    56:01
    Okamžitě po vhazování vypálil dělovku Jeff Petry. Eric Comrie stihl zareagovat a střelu těsně nad ledem vyrazil pravým betonem.
     
    56:42
    Po dlouhém vyhození Kasperiho Kapanena nemohla být o icingu řeč, protože puk lehce tečoval Jacob Bryson, právě on se vydal za vlastní bránu rozehrávat a puk rychle posunul do středního pásma.
     
    57:13
    Forčekující Jevgenij Malkin pořádně znepříjemnil hru Jeremymu Daviesovi, jenž si ovšem poradil jako zkušený mazák, a sice zadovkou na Clagueho.
     
    57:46
    Utkání už se víceméně jenom dohrává. Josh Archibald mohl střílet, avšak volil přihrávku na obsazeného Ryana Poehlinga.
     
    58:22
    Jake Guentzel se odpoutal od tří protihráčů, načež celou akci zazdil bekhendovou nahrávkou z pravého kruhu do mezikruží, kterou vystihl Casey Fitzgerald.
     
    58:50
    Po levém mantinelu nabral velkou rychlost Victor Olofsson. Pláchl osobnímu strážci, přes Briana Dumoulina se ovšem před bránu nenatlačil.
     
    59:28
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    V samotném závěru přidávají Tučňáci sedmý kousek do sbírky. Jevgenij Malkin oslovil mezi kruhy BRYANA RUSTA, který vstřelil svůj druhý gól v utkání ránou zápěstím nad levé rameno bezmocného Comrieho. Asistence: Jevgenij Malkin a Jeff Petry.
    59:28 Bryan RUST - 7:1
     
    Konec zápasu.
     
    Pittsburgh potvrdil roli favorita, na domácím ledě rozstřílel Buffalo vysoko 7:1.

    Hodně napověděla už první třetina, v níž si Tučňáci vystříleli tříbrankový náskok. Snížení Hinostrozy drama neznamenalo, ve zbývajícím průběhu střetnutí totiž domácí přidali další čtyři trefy. Hned tři hráči dnes zaznamenali tři kanadské body, a sice Sidney Crosby (2+1), Jake Guentzel (1+2) a Jevgenij Malkin (0+3).

    Svěřenci kouče Sullivana zvítězili v šestém přípravném utkání potřetí, Šavle v šestém střetnutí poznaly teprve podruhé hořkost porážky. Další přípravné utkání už ani jeden z týmů nepřidá. Pittsburgh odehraje první zápas nové sezóny NHL v noci ze čtvrtku na pátek doma proti Arizoně, Buffalo ve stejný den přivítá na domácím ledě Ottawu.
     
    Utkání přihlíželo 14 350 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 27 – 23 | Přesilová hra: 1/2 – 0/0 | Trestné minuty: 0 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Tristan Jarry (PIT) – 22 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,7%, odchytal 60:00
    Eric Comrie (BUF) – 20 zákroků, 7 OG, úspěšnost 74,1%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jan Rutta (PIT) – 0+1, +3 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 17:07

    Tři hvězdy utkání

    1. Sidney Crosby (PIT) – 2+1
    2. Jake Guentzel (PIT) – 1+2
    3. Ty Smith (PIT) – 1+1
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:39:29)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. Guentzel (Crosby), 10. Crosby (Guentzel, Rakell), 14. Rust (T. Smith, Rutta), 31. Crosby (Guentzel, Malkin), 32. T. Smith (Heinen, Malkin), 46. Heinen (Carter, Kapanen), 60. Rust (Malkin, Petry) – 26. Hinostroza (Pilut)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (Lindberg) – Letang (A), Dumoulin, Petry, P.-O. Joseph, Rutta, Smith – Rakell, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – Kapanen, Carter, Heinen – Archibald, Poehling, McGinn.
    Trenér: Mike Sullivan

    Buffalo Sabres: Comrie (Luukkonen) – Fitzgerald, Pilut, Ljubuškin, Bryson, Clague, Davies – Tuch, Mittelstadt, Quinn – Peterka, Cozens, Krebs – Hinostroza, Asplund, V. Olofsson (A) – Girgensons (A), S. Malone, Bjork.
    Trenér: Don Granato

    Rozhodčí: Nicholson, Dunning – Flemington, Murray

    Diváci: 14 350
    ocianews.com