Valladolid – Real Betis 0:0 (kon.) | Cádiz – Espanyol 2:2 (kon.) | Real Sociedad – Villarreal 1:0 (kon.)
Barcelona – Celta Vigo 1:0 (kon.)
konec
Real Sociedad San Sebastian
1:0 (1:0)
Villarreal CF
Neděle 09.10.2022, 18:30 • Reale Arena (San Sebastián) • Španělská LaLiga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:34:54)
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 6:2. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 21:18.
     
    Očekávané utkání dvou předních týmů španělské nejvyšší soutěže ovládl Real Sociedad, který na domácím stadiónu zdolal Villarreal nejtěsnějším možným rozdílem 1:0.

    Jediný gól střetnutí padl ve 33. minutě, kdy Mikel Merino vyslal pas za obranu na Braise Méndeze, jenž z levé strany šestnáctky prostřelil Rulliho mezi nohama. Velkou příležitost navýšit náskok měl v 59. minutě Alexander Sörloth, ten ovšem gólmana nepřekonal ani nadvakrát. Vítězství domácího celku je zasloužené, protože hlavně směrem dozadu odehrál výborné utkání. Álex Remiro si připsal jediný zákrok až v poslední nastavené minutě, s křižnou střelou Moralese si hravě poradil.

    Svěřenci kouče Alguacila se díky vítězství posunuli na šestou příčku před Valencii a Osasunu. Villarreal zůstává devátý, na dnešního soupeře ztrácí čtyři body.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Tak přeci jen Álex Remiro alespoň jeden zákrok připsal! José Luis Morales vystřelil z pravé strany velkého vápna na zadní tyč, brankář míč vyrazil před sebe. Jeden ze stoperů posléze odpálil balón na roh, z nějž se Villarreal vyrovnání nedočkal, ve vzdušném prostoru kraloval Martín Zubimendi.
     
    90+2
    Hosté sice jsou na míči, ale na vlastní polovině, kde jen těžko dosáhnou kýženého vyrovnání. Je dost pravděpodobné, že Álex Remiro získá čisté konto bez jediného zákroku.
     
    90+1
    Carlos Fernández nejprve výborně odstavil tělem Daniho Pareja, jenže přiběhl druhý protihráč Alfonso Pedraza, který se před něj natlačil a domácí žolík ho skluzem poslal k zemi. Faul a žlutá karta pro španělského útočníka.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Na jedničku zafungoval v obraně Álex Sola. Stáhl se k Álexi Baenovi, před nímž odhlavičkoval kulatý nesmysl do zámezí.
     
    88
    Příliš dlouho otálel za hranicí velkého pokutového území se zakončením Étienne Capoue. Přeskočil ho Martín Zubimendi, Francouz konkurenta posléze nedovoleně podrazil.
     
    87
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian:
    ze hřiště odchází Takefusa Kubo, přichází Robert Navarro.
     
    86
    Zajímavou nahrávku obdržel Álex Baena, jenže míč dostihl mimo palebnou pozici. Akci ale nezabalil a odcentroval na střed, kde Robin Le Normand přehlavičkoval Chukwuezeho.
     
    85
    Raúl Albiol chtěl hrát směrem dopředu, jenže neměl na koho. Proto se otočil čelem k vlastní bráně a vypomohl si pasem na Rulliho.
     
    84
    Brejk žluté ponorky neměl dlouhého trvání. Pau Francisco Torres vyslal dlouhý nákop na Samuela Chukwuezeho, ten míč definitivně zpracoval až za postranní čárou.
     
    83
    Mikel Merino postupoval společně s Carlosem Fernándezem proti dvěma protihráčům. Jeho čitelnou nahrávku vystihl Étienne Capoue.
     
    82
    Álex Sola nezastavil rozběhnutého Josého Luise Moralese. Pověsil se mu ale na záda a držel ho do té doby, dokud jej nepovalil k zemi. Pravý bek domácího celku je dalším hráčem se žlutou kartou na kontě.
     
    81
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian:
    ze hřiště odchází Brais Méndez, přichází Benat Turrientes.
     
    81
    Střídání v týmu Villarreal CF:
    ze hřiště odchází Giovani Lo Celso, přichází Samuel Chukwueze.
     
    81
    Střídání v týmu Villarreal CF:
    ze hřiště odchází Kiko Femenía, přichází Ajsa Mándí.

    Milan Huppert

    Branky: 33. Méndez (Merino)

    Karty:   55. D. Silva (RSC), 68. Méndez (RSC), 75. Elustondo (RSC), 82. Sola (RSC), 90+1. Car. Fernández (RSC) – 26. Emery (trenér) (VLR), 44. Lo Celso (VLR), 65. Albiol (VLR), 78. P. Torres (VLR)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 6:2. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 21:18.
    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Sola, Elustondo (C) (81. Le Normand), J. Pacheco, A. Muñoz – Zubimendi – Méndez (81. Turrientes), D. Silva (74. Car. Fernández), Merino – Kubo (87. Navarro), Sörloth (74. Cho).
    Náhradníci: Zubiaurre – Zubeldia, Rico, Illarramendi, Guevara, Karrikaburu, U. González.

    Trenér: Imanol Alguacil

    Villarreal CF: Rulli – Femenía (81. Mándí), Albiol (C), P. Torres, Pedraza – Pino (46. Morales), Parejo, Capoue, Coquelin (64. Baena) – Lo Celso (81. Chukwueze), Danjuma (46. Jackson).
    Náhradníci: Reina, Jörgensen – Mojica, Morlanes, Cuenca, Moreno.

    Trenér: Unai Emery

    Rozhodčí: Grado – Becerril, Santaursula

    Diváci: 32 689
    thejrc.org