Hr. Králové B – Benešov 1:0 (kon.) | Pardubice B – Velvary 2:3 (kon.) | Zápy – Most/Souš 1:0 (kon.)
konec
FK Pardubice B
2:3 (2:1)
TJ Slovan Velvary
Neděle 09.10.2022, 10:15 • Stadion Pod Vinicí • Česká fotbalová liga (B) • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (12:13:52)
     
    Zajímavé utkání mezi Pardubicemi B a Velvarami skončilo vítězstvím hostujícího celku, který ve druhé půli dokonal obrat a zvítězil 3:2.

    Vedoucí gól vsítil hostující Petr Šlegl, avšak domácí fotbalisté ještě před odchodem do kabin převrátili misky vah na svou stranu zásluhou tref Samuela Šimka a Leandra Limy. Druhé dějství ovšem patřilo hostům. Do vyrovnané podoby vrátil skóre Ladislav Vopat a rozhodující trefu zařídil v 81. minutě Lukáš Březina, jehož centr zleva si do vlastní brány srazil jeden z bránících hráčů. Domácí nestihli včas zmobilizovat síly, museli tedy skousnout těsnou porážku.

    Svěřenci kouče Haška díky vítězství poskočili tabulkou na osmou příčku právě před dnešního soupeře, který se propadl na devátou pozici.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Opět sehrál důležitou roli Filip Novotný, který nabral rychlost po levé straně a dostal pas do běhu, jenže z brány výborně vystartoval Matěj Šimůnek a míč před protihráčem odkopl do autu.
     
    90+2
    Za prodlouženým míčem spěchal nově příchozí Filip Novotný. Byl u něj sice jako první, jenže ho hrál už za postranní čárou. Aut pro Pardubice B.
     
    90+1
    Střídání v týmu TJ Slovan Velvary:
    ze hřiště odchází Ladislav Vopat, přichází Filip Novotný.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu TJ Slovan Velvary:
    ze hřiště odchází Petr Šlegl, přichází Jan Schneider.
     
    88
    Hosté pochopitelně nikam nespěchají. Podruhé v krátkém časovém sledu dostal Jiří Měsíček malou domů, v tomto případě sáhl k dlouhému odkopu na útočnou polovinu.
     
    87
    Příliš daleko od nohy si balón posunul Jakub Štichauer. Této skutečnosti využil Jakub Rubeš, který ve kluzu posunul kulatý nesmysl k Šimkovskému.
     
    86
    Střídání v týmu FK Pardubice B:
    ze hřiště odchází Petr Kurka, přichází Ondřej Sedláček.
     
    85
    Jan Chábera mohl hrát směrem dopředu, ale nechtěl zbytečně riskovat. Na polovině hřiště se otočil čelem k vlastní bráně a zapojil do kombinace gólmana Měsíčka.
     
    84
    Jenže jsou to Velvary, které pokračují v útočení. Ladislav Vopat vyzkoušel průnikovou nahrávku, Jan Halász ve skluzu zakročil těsně před Duongem.
     
    83
    Není nač čekat. Fotbalisté v červených dresech musí veškeré zbytky sil vrhnout do útoku, protože vážně hrozí, že z dobře rozehraného utkání nezískají ani bod.
    81. Matěj ŠIMŮNEK vlastní - 2:3
     
    81
    Velvary právě vstřelily branku!
    Těsný náskok putuje na stranu hostujícího celku! Na levou stanu obdržel pas Lukáš Březina. Dle očekávání odcentroval do pokutového území. Proti míči vystartoval gólman MATĚJ ŠIMŮNEK, jenže neporadil si vůbec dobře, balón smolně nasměroval do vlastní sítě.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Zápas mezi Pardubicemi B a Velvarami ukazuje vyrovnaný stav, přičemž ve druhé půli mají vice ze hry hosté.
     
    80
    Nákop za obranu si pohlídal nově příchozí Matyáš Hanč. Obranný odkop ovšem neprovedl ideálně, balón napálil do autu.

    Milan Huppert

    Branky: 22. Šimek, 30. Lima – 14. Šlegl, 64. Vopat, 81. Šimůnek (vla.)

    Karty:   23. Jarkovský (PCB)


    FK Pardubice B: Šimůnek – Svoboda, Řehák (C) (77. Hanč), Hrnčíř, Rosa (46. Mareš), Jarkovský, Dostál, Kurka (86. O. Sedláček), J. Novák, Lima (46. Halász), Šimek (62. Štichauer).
    Náhradníci: Volšík – Stýblo.

    Trenér: Pavel Němeček

    TJ Slovan Velvary: Měsíček – Jelínek (46. Chábera), Březina, Šustr, Šimkovský, Valenta (67. Duong), Vopat (C) (90+1. F. Novotný), Kott, Drozda, Šlegl (89. Schneider), Rubeš.
    Náhradníci: Štefan.

    Trenér: Zdeněk Hašek

    Rozhodčí: Tryzna – Ježek, Stieber

    Diváci: 150
    ocianews.com