Los Angeles – Anaheim 6:3 (kon.) | Tampa – Florida 5:2 (kon.) | Minnesota – Dallas 5:1 (kon.)
Ottawa – Montreal 3:2 (po pr.) | Boston – New Jersey 3:5 (kon.) | NY Islanders – NY Rangers 3:1 (kon.)
Toronto – Detroit 5:1 (kon.) | Washington – Columbus 4:3 (po pr.) | Vegas – Arizona 5:1 (kon.)
konec
Minnesota Wild
5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
Dallas Stars
Neděle 09.10.2022, 00:08 • Xcel Energy Center, St. Paul • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (02:45:03)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 28 – 23 | Přesilová hra: 2/5 – 0/3 | Trestné minuty: 13 – 17

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Marc-André Fleury (MNS) – 22 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,7%, odchytal 58:51
    Jake Oettinger (DAL) – 16 zákroků, 4 OG, úspěšnost 80,0%, odchytal 40:00
    Scott Wedgewood (DAL) – 7 zákroků, 1 OG, úspěšnost 87,5%, odchytal 20:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radek Faksa (DAL) – 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 16:09

    Tři hvězdy utkání

    1. Kirill Kaprizov (MNS) – 2+1
    2. Mats Zuccarello (MNS) – 1+2
    3. Marc-André Fleury (MNS) – 22 zákroků
     
    Utkání přihlíželo 16 324 diváků.
     
    Minnesotta na domácím ledě potvrdila roli favorita, Dallas rozstřílela 5:1.

    Domácí byli od začátku zápasu lepším týmem. Během čtyřiceti minut si vypracovali komfortní tříbrankové vedení, které v závěrečné dvacetiminutovce ještě o jeden gól vylepšili, přesilovou hru čtyř proti třem využil Kirill Kaprizov, který zapsal svou druhou trefu v utkání. Oba celky hrály v silné sestavě, takže jsme teoreticky mohli vidět obrázek, jak se asi budou týmy prezentovat v ostrých zápasech, ale je jasné, že nějaké rezervy ještě byly, přeci jen riskovat zranění v posledním přípravném zápase se nevyplatí.

    Svěřenci kouče Evasona zakončili přípravu šestým vítězstvím ze sedm zápasů. Dallas se podobnou statistikou pyšnit nemůže, v sedmi zápasech zvítězil pouze dvakrát.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Rychlé založení útoku hokejistům Wild nevyšlo. Tyson Jost přecenil rychlostní schopnosti Sama Steela, píská se zakázané uvolnění.
     
    59:22
    Domácí obránce Matt Dumba si rozmyslel podporu útoku a raději odjel za vlastní bránu, z bezpečného prostoru rozehrál po levé lajně na Marca Rossiho.
     
    58:51
    Jacob Midleton vyslal dlouhý křižný pas na Joela Erikssona Eka, jehož zradilo zpracování, navíc jej čistým hitem atakoval Jani Hakanpää.
     
    58:05
    Po nahození Alexe Goligoskiho se puk zastavil o bránícího Lindella v předbrankovém prostoru. Scott Wedgewood bleskově zareagoval a přikryl ho lapačkou.
     
    57:50
    Od pravého mantinelu nahazoval puk do přehuštěného prostoru Joel Hanley. Marc-André Fleury si našel prostor, odkud na touš viděl a skryl jej v lapačce.
     
    57:34
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Miro Heiskanen. Právě on střílel forhendem z mezikruží, hrací předmět napálil příliš vysoko.
     
    56:47
    Individuálně vyzkoušel štěstí Ryan Hartman. Chtěl proskočit mezi dvěma protihráči, což se mu povedlo, jenže bez puku na holi.
     
    56:16
    Hru rychle otočil Tyler Seguin. Dojel až do útočného pásma a od levého mantinelu přihrával před bránu, Fleury vyrážečkou zabránil v zakončení Gurjanovovi.
     
    55:53
    Marco Rossi postupoval s Brandonem Duhaimem do útoku dvou proti dvěma. Rakouský útočník nahrávku na amerického kolegu nepropasíroval.
     
    55:22
    Zápas se víceméně dohrává už jenom z povinnosti. O vítězi je jasno a bylo by zbytečné riskovat v této fázi zranění, když je start sezóny za rohem.
    54:15 Kirill KAPRIZOV - 5:1
     
    54:15
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Přesilová hra využita, vedení hráčů Wild je o další gól větší. Mats Zucarello nabil na pravou stranu KIRILLU KAPRIZOVOVI, na dělovku z první do levé šibenice Wedgewood vůbec nereagoval. Asistence: Mats Zuccarello a Joel Eriksson Ek.
     
    53:43
    Kirill Kaprizov tvrdou střelou zlomil hokejku Glendeningovi. Hosté se tedy brání ve třech, přičemž jeden z hráčů ani nemá důležité náčiní.
     
    53:23
    Dallas míří do tří. Jamie Benn nesmyslně dohrál Kirilla Kaprizova, ačkoliv byl puk úplně někde jinde. Dvě minuty za hrubost jsou v tomto případě neoddiskutovatelné.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. J. Eriksson Ek (Jost, Middleton), 9. Kaprizov (Zuccarello, Boldy), 24. Duhaime (Rossi, Goligoski), 32. Zuccarello (Kaprizov, Addison), 55. Kaprizov (Zuccarello, J. Eriksson Ek) – 26. Pavelski (Hakanpää, Hintz)


    Minnesota Wild: Fleury (F. Gustavsson) – Addison, Brodin, Dumba (A), Goligoski, Middleton, Spurgeon (C) – Boldy, Dewar, Duhaime, J. Eriksson, M. Foligno (A), F. Gaudreau, Hartman, Jost, Kaprizov, Rossi, Steel, Zuccarello.
    Trenér: Dean Evason

    Dallas Stars: Oettinger (41. Wedgewood) – Hakanpää, Hanley, Heiskanen (A), Lindell, C. Miller, Lundkvist – Jamie Benn (A), Faksa, Glendening, Gurjanov, Hintz, W. Johnston, Kiviranta, Marchment, Pavelski (A), Peterson, Seguin, Stankoven.
    Trenér: Peter DeBoer

    Rozhodčí: Brenk, Kea – Hughes, Cherrey

    Diváci: 16 324
    ocianews.com