Los Angeles – Anaheim 6:3 (kon.) | Tampa – Florida 5:2 (kon.) | Minnesota – Dallas 5:1 (kon.)
Ottawa – Montreal 3:2 (po pr.) | Boston – New Jersey 3:5 (kon.) | NY Islanders – NY Rangers 3:1 (kon.)
Toronto – Detroit 5:1 (kon.) | Washington – Columbus 4:3 (po pr.) | Vegas – Arizona 5:1 (kon.)
konec
Minnesota Wild
5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
Dallas Stars
Neděle 09.10.2022, 00:08 • Xcel Energy Center, St. Paul • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování přípravy na novou sezónu NHL, u zápasu mezi Minnesotou a Dallasem.
     
    Minnesota Wild

    Hokejisté Minnesoty hrají v přípravě velmi dobře. Doposud odehráli šest utkání, přičemž přemožitele našli pouze v jednom případě, prohráli 2:4 se St. Louis. Naopak porazili 3:2 po prodloužení a 5:2 Colorado, 3:0 a 4:1 Chicago a v prvním utkání zdolali Dallas 5:2. Svěřenci kouče Evasona budou v letošním ročníku obhajovat osmifinále, v němž v šesti zápasech vypadli se St. Louis.
     
    Dallas Stars

    Hvězdy z Dallasu disponují v přípravě negativní bilancí dvou vítězství a čtyř porážek. Zdolaly 4:3 po prodloužení Arizonu a 5:2 St. Louis, prohrály 0:4 v prvním utkání se St. Louis, 2:5 s Minnesotou 2:5 a s Coloradem 1:3 a 1:2. Také Dallas loni proklouzl do vyřazovací části, ale i on vypadl hned v osmifinále, nad jeho síly bylo Calgary.
     
    Úvodní sestavy:

    Minnesota Wild: Fleury (F. Gustavsson) – Addison, Brodin, Dumba (A), Goligoski, Middleton, Spurgeon (C) – Boldy, Dewar, Duhaime, J. Eriksson, Foligno (A), F. Gaudreau, Hartman, Jost, Kaprizov, Rossi, Steel, Zuccarello.
    Trenér: Dean Evason

    Dallas Stars: Oettinger (Wedgewood) – Hakanpää, Hanley, Heiskanen (A), Lindell, C. Miller, Lundkvist – Jamie Benn (A), Faksa, Glendening, Gurjanov, Hintz, W. Johnston, Kiviranta, Marchment, Pavelski (A), Peterson, Seguin, Stankoven.
    Trenér: Peter DeBoer.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání odstartovalo! Domácí do zápasu vstoupili v tradičních zelených dresech, hokejisté Dallasu pro dnešní střetnutí oblékli dresy barvy bílé.
     
    00:53
    Po pravém mantinelu nabral velkou rychlost Marco Rossi. Rakouský talent vyzkoušel střelu z velkého úhlu, bránu ovšem minul.
     
    01:23
    Pod tlakem byl Joel Hanley nucen zacouvat až za vlastní bránu. Zde dostal prostor na rozehrávku, vybral si krajana Jamieho Benna.
     
    01:50
    Od levého mantinelu nahazoval na bránu Joel Kiviranta. Fleury zatím zasahovat nemusel, práci za něj odvedl blokující Calen Addison.
     
    02:25
    Situaci dvou proti dvěma řešil Mats Zuccarello na vlastní pěst. Troufl si na kličku proti Colinu Millerovi, kterou neprovedl úspěšně.
     
    02:44
    První zákrok neměl Marc-André Fleury vůbec složitý. Na nahození od modré čáry velmi dobře viděl, kus černé gumy s přehledem podržel ve výstroji.
     
    03:14
    Přenesení hry na Joela Kivirantu nevyšlo. Do prudké nahrávky vložil hokejku Joel Eriksson, puk vyletěl mimo hrací plochu.
     
    03:40
    Fleury se vydal za bránu vypomoci spoluhráčům s rozehrávkou. Poradil si na jedničku, když po mantinelu posunul na volného Jonase Brodina.
     
    03:57
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Hokejisté Minnesoty se ujímají brzkého vedení! JOEL ERIKSSON EK využil skutečnosti, že gólman Oettinger měl pravý beton zaklesnutý mezi bruslemi Josta, obtočil bránu a puk zasunul k volné levé tyči. O nedovolené hře nemohla být řeč, protože gólman se nacházel mimo brankoviště. Asistence: Tyson Jost a Jacob Middleton.
    03:57 J. Eriksson Ek - 1:0
     
    04:08
    Joel Eriksson Ek na sebe znovu upozornil, když pro Minnesotu vybojoval první přesilovou hru. Hrubostí se na něm provinil český útočník Radek Faksa.
     
    04:50
    Početní převaha domácích zatím rozhodně neprobíhá podle představ. Hosté vyhodili hned třikrát v krátkém časovém sledu.
     
    05:27
    Na chvíli Wild navštívili útočnou třetinu, jenže Tyson Jost nahrál nepřesně Gaudreauovi, načež vyhodil Heiskanen.
     
    05:46
    U levého mantinelu vydoloval puk z pod brusle protihráče Roope Hintz. Zkontroloval postavení ostatních a vyslal dlouhý odpal po levém mantinelu.
     
    06:10
    Radek Faksa je zpátky na ledové ploše, hosté jsou kompletní. Mohou tedy opět pomýšlet na ofenzivu.
     
    06:51
    Rakušan Marco Rossi se vydal vysoko napadat dvojici obránců. Hanley si poradil zkušeně, odrazem o mantinel přenesl hru na Lindella.
     
    07:23
    Zakončovat chtěl Kirill Kaprizov, avšak ztratil stabilitu. Puk získal Ryan Hartman, který vystřelil ze zápěstí vedle pravé tyče.
     
    07:47
    Také druhé vyloučení míří do řad Dallasu. Za zbytečný prohřešek v útočné třetině si odjíždí sednout Mason Marchment, který nedovoleně zabránil v jízdě Gaudreauovi.
     
    08:09
    Do mezikruží dostal nabito Kirill Kaprizov. Zakončení z pokleku mu vůbec nevyšlo, trefil jenom bránícího Millera.
     
    08:49
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Krásná přesilovková souhra, na jejímž konci je druhý gól Wild! Boldy posunul puk mezi kruhy na Zuccarella. Norský forvard se neunáhlil a místo očekávané střely ještě nahrál k pravé tyči KIRILLU KAPRIZOVOVI, nikým neatakovaný rodák z Novokuzněcku s přehledem usměrnil touš za bezmocného Oettingera. Asistence: Mats Zuccarello a Matthew Boldy.
    08:49 Kirill KAPRIZOV - 2:0
     
    09:30
    Domácí jsou zatím jasně lepším týmem. Dallasu nelze upřít snaha, ale zdá se, že hokejisté se mezi sebou ještě nedokázali úplně ideálně sehrát.
     
    10:16
    Nechybělo moc, aby zpětnou Seguinovu nahrávku zachytil Matthew Boldy. Koncem hokejky jenom prodloužil puk k Lindellovi.
     
    10:49
    Útok Stars vedl středem Joel Kiviranta. Ve finále volil střelu zápěstím přes Spurgeona, jehož trefil do chráněných míst.
     
    11:12
    Ryan Hartman si nevěřil na zakončení, proto volil přihrávku na modrou čáru, odkud vyslal nepřesný projektil vedle pravé tyče kapitán Jared Spurgeon.
     
    11:56
    Hráči v bílých dresech mají velké problémy vůbec dostat puk z obranného pásma. Jamiemu Bennovi se to nyní povedlo zásluhou vysokého obloučku.
     
    12:24
    Po pravém mantinelu dojel do útočného pásma Joe Pavelski. Z těžké pozici vyzkoušel dělovku forhendem, bránu výrazně minul.
     
    12:53
    Brejk Dallasu skončil neúspěchem. Esa Lindell vyslal dlouhou přihrávku na Jacoba Petersona, Švéd přebíral kus černé gumy až za modrou čárou.
     
    13:20
    Příliš dlouho váhal s rozehrávkou Nils Lundkvist. U mantinelu ho dohrál Connor Dewar, obránce v poslední chvíli alespoň nahodil do útočné třetiny.
     
    13:55
    Střelu Boldyho z velké dálky Jake Oettinger vyrazil jenom před sebe a mohl poděkovat Gurjanovovi, že byl u puku jako první.
     
    14:19
    Dobrou rychlost udržel Colin Miller, který na zádech udržel Middletona. K protihráči se natočil čelem a do středního pásma posunul puk na Steela.
     
    14:43
    Premiérovou početní převahu si vyzkouší Dallas. Za faul v útočném pásmu bude pykat Marco Rossi, proti Petersonovi si pomohl držením.
     
    15:17
    Nahození Mira Heiskanena těsně před bránou tečoval Jamie Benn a Marc-André Fleury měl velké štěstí, že puk prosvištěl těsně vedle jeho levé tyčky.
     
    15:40
    Těžkou křižnou nahrávku Logan Stankoven nezpracoval a puk si nechal projet mezi bruslemi. Posléze nekompromisně vyhodil Matt Dumba.
     
    16:06
    Kousek za kruhy povyjel Roope Hintz. Sáhl ke svižnému pokusu ze zápěstí, který se vynesl o pár decimetrů nad břevno.
     
    16:50
    S těžkým zpracováním si Esa Lindell nakonec poradil, jenže puk už hrál ve středním pásmu, takže mu byl pískán ofsajd. V mezičase vypršel Rossiho trest.
     
    17:12
    Rozehrávku vyrážečkou zvládl Jake Oettinger na jedničku. Měl dobrý přehled o hře, touš nasměroval k volnému Hanleymu.
     
    17:43
    Sám proti třem si věřil Ryan Hartman. Američan touš překvapivě udržel, ovšem zakončoval z velkého úhlu jenom do boční sítě.
     
    18:24
    Denis Gurjanov už mohl střílet, ale ještě vylepšil palebnou pozici do levého kruhu na Tylera Seguina, proti němuž se výborně přesunul a pravým betonem zakročil Marc-André Fleury.
     
    18:53
    S nahozením Masona Marchmenta od pravého mantinelu si poradil Matt Dumba. Zkušený kanadský bek sklepl puk pro sebe a odjel s ním pryč z obranné třetiny.
     
    19:19
    Domácí kapitán Jared Spurgeon zrušil nápřah a do pravého kruhu posunul puk na Marca Rossiho, Rakušan vypálil nad horní tyč.
     
    19:41
    Domácí hokejisté nevyužili skutečnosti, že Jake Oettinger ztratil stabilitu a skončil na zádech, Marcus Foligno bekhendovým pasem našel jenom konkurenta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu nabídla dva góly a o oba se postaralo domácí mužstvo. Vedoucí gól vstřelil ve 4. minutě Joel Eriksson Ek, jenž využil skutečnosti, že Oettinger byl zaklesnutý s Jostem a puk poslal k volné levé tyči. Současnou podobu dal výsledku v 9. minutě Kirill Kaprizov, ruský útočník využil přesilovku po parádní střílené nahrávce Zuccarella, po níž mu stačilo puk poslat pouze za záda překvapeného gólmana.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:00.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina má za sebou první vteřiny, tak pojďme na ni! Minnesota do ní vstupuje s dvoubrankovým náskokem, Dallas má co zlepšovat.
     
    20:33
    Hokejisté v zelených dresech bleskově obsadili útočnou třetinu. Ránu Spurgeona vykopl Oettinger levým betonem, stejnou částí výstroje pokryl i dorážku Erikssona Eka.
     
    21:12
    V permanenci musel být rovněž Marc-André Fleury. Denis Gurjanov na něj vyslal ránu zápěstím pes obránce, kanadský gólman skryl kotouč pod levým betonem.
     
    21:47
    Od pravého mantinelu nahodil na bránu Joe Pavelski. Marc-André Fleury pět připraven, i v tomto případě přerušil hru.
     
    22:22
    Ryan Hartman si na malém prostoru vytvořil prostor ke střele. Neseřídil však mířidla ideálně, puk poslal vysoko nad břevno.
     
    22:49
    Hráči Wild ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Frederick Gaudreau nahrál Matthewovi Boldymu, ten vystřelil nepřesně.
     
    23:19
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Šťastný gól, ale i takové se počítají! BRANDON DUHAIME nejprve zadovkou přenechal puk Marcovi Rossimu. Rakouský útočník vystřelil bekhendem slabě po ledě, jenže Oettinger puk nepochopitelně jenom vyrážel a to přímo do BRANDONA DUHAIMEHO. Pětadvacetiletý americký útočník ztratil stabilitu po střetu s Heiskanenem a puk se od jeho pravé nohy odrazil za brankovou čáru. Asistence: Marco Rossi a Alex Goligoski.
    23:19 Brandon DUHAIME - 3:0
     
    24:30
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Joe Pavelski. Vypálil tvrdou ránu z mezikruží, ale přímo do středu brány, tedy do Fleuryho.
     
    25:22
    Dallas právě vstřelil branku!
    Hosté snižují! Od pravého mantinelu nahodil kotouč směrem na bránu Jani Hakanpää a byl to JOE PAVELSKI, kdo nohou usměrnil hrací předmět za Fleuryho. Asistence: Jani Hakanpää a Roope Hintz.
    25:22 Joe PAVELSKI - 3:1
     
    26:23
    Dallas pochopitelně první vstřelený gól nakopl. Na kontaktní gól měl políčeno Nils Lundkvist, jenže vypálil příliš vysoko.
     
    26:39
    Minnesota má možnost vzít si třígólové manko zpět v přesilové hře. Menší dvouminutový trest vyfasoval Joel Hanley za podrážení Hartmana.
     
    27:08
    Pěknou kombinaci završil dělovkou za pravým kruhem Matthew Boldy. Jake Oettinger vyrazil puk vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    27:44
    Znovu to byl Matthew Boldy, kdo střílel, tentokráte u levé strany. Protější tyčku minul jenom o pár decimetrů.
     
    28:11
    Pochvalu zaslouží Jake Oettinger, jenž včas srazil betony k sobě a zamezil tak gólové radosti Brandona Duhaimeho.
     
    28:45
    Dallas se ubránil, Joel Hanley je zpátky na ledové ploše. Spoluhráčům se okamžitě vydal pomoci do defenzivy.
     
    29:06
    Z ostrého úhlu vystřelil forhendem Frederick Gaudreau. Jake Oettinger s touto možností počítal a nenechal u levé tyče volné místo.
     
    29:52
    Zvoní tyč! Druhý gól Stars měl na hokejce Nils Lundkvist, ofenzivu podpořivší bek z pravého kruhu vypálil svižný projektil pouze do brankové konstrukce.
    29:52 Lundkvist orazítkoval levou tyč
     
    30:11
    Na druhé straně se o pozornost přihlásil Sam Steele, jenž dostal nabito mezi kruhy, forhendovou dělovku nasměroval nad břevno.
     
    30:49
    Norský útočník Mats Zuccarello mohl postupovat po levém křídle sám na gólmana, překvapivě ale volil nahrávku na obsazeného Boldyho.
     
    31:21
    Esa Lindell se dostal do obležení tří protihráčů. Od útočné modré nahodil za bránu, kde k puku nejrychleji dojel protihráč Alex Goligoski.
     
    31:48
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Zdá se, že souhra elitní lajny bude fungovat i v nové sezóně. MATS ZUCCARELLO z první přenesl hru k levému mantinelu na Kirila Kaprizova, aby následně dostal zpětný pas do pravého kruhu a forhendovou ránou z první propálil přesunujícího se Oettingera. Asistence: Kirill Kaprizov a Calen Addison.
    31:48 Mats ZUCCARELLO - 4:1
     
    32:35
    Pokus o rychlý protiútok zhatil příliš dlouhou nahrávkou Connor Dewar, bránící Nils Lundkvist udržel na zádech Ryana Hartmana.
     
    33:12
    Za příliš ostrou hru v útočném pásmu bude pykat Brandon Duhaime. Autor třetího gólu Minnesoty nedovoleně atakoval Colina Millera.
     
    33:45
    Úvod přesilovky hostujícímu celku vůbec nevyšel. Ihned po buly vyhodil Jared Spurgeon, následně neuspěl při individuálním průniku Jamie Benn.
     
    34:28
    Až ve druhé minutě početní převahy hosté získali kontrolu nad útočným pásmem. Denis Gurjanov střílel z levého kruhu vedle protější tyče.
     
    34:54
    Potles fanoušků si vysloužil Marcus Foligno. Výborně vystál Wyatta Johnstona, jehož pokus zblokoval mimo hrací plochu.
     
    35:18
    Minnesota v plném počtu. Brandon Duhaime se hned vydal do protiútoku, ale zastavil jej čistým způsobem Miro Heiskanen.
     
    35:57
    Rukavice shodily Brandon Duhaime s Colinem Millerem. Vítězně z bitky vyšel hostující zadák, jenž soka povalil k ledu. Oba hráči inkasovali pětiminutový trest za bitku, nezávisle k tomu ještě Connor Dewar dvě minuty za držení. Dallas tak bude hrát přesilovku.
     
    36:18
    Tvrdou dělovkou od modré čáry se prezentoval Esa Lindell. Marc-André Fleury měl velké štěstí, že puk proletěl těsně na horní tyčkou.
     
    36:42
    Křižná nahrávka Denise Gurjanova prošla až do pravého kruhu na Tylera Seguina, jehož dělovku z první rozezvučela pouze plexisklo za bránou.
     
    37:06
    Domácí byli pod tlakem těsně přes minutu. Mats Zuccarello vystihl přihrávku Heiskanena a vysokým obloučkem poslal puk až za hostující bránu.
     
    37:43
    Hráči v bílých dresech mají velké problémy s opětovným usazením v útočném pásmu. Po nedomluvě mezi Seguinem a Bennem byl odpískán ofsajd.
     
    38:00
    Hra pokračuje v pěti na obou stranách. Connor Dewar naskočil zpět do hry a okamžitě zamířil na střídačku, na led pustil Matthewa Boldyho.
     
    38:43
    Protože Jaob Peterson tečoval vyhození protihráče Jonase Brodina, tak nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. Zápas pokračuje bez přerušení.
     
    39:09
    Přestože Alex Goligoski zabojoval, tak už puk neudržel v útočné třetině, a protože se v ní zapomněl Joel Eriksson Ek, ta pomezní musel přerušit klání pro ofsajd.
     
    39:53
    Finský zadák Esa Lindell rozjel poslední útok druhé třetiny středem. Procpal se až do útočného pásma, zde však neprovedl úspěšnou kličku na Dumbu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 20 – 20.
     
    Hokejisté Minnesoty jsou po druhé třetině blízko vítězství, nad Dallasem vedou už rozdílem tří gólů 4:1. Na trefu Brandona Duhaimeho dokázal odpovědět Joe Pavelski, ale posléze si vzali slovo opět domácí, ve 32. minutě skóroval Mats Zuccarello po vzájemné výměně puku s Kaprizovem. Domácí zůstávají i nadále lepším týmem, přestože se hra Stars o něco málo zlepšila.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:57.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Trenér Stars Peter DeBoer dal pro třetí třetinu volno Jakeu Oettingerovi, jenž inkasoval čtyři góly a nepůsobil úplně nejjistějším dojmem. Do brankoviště se postavil Scott Wedgewood.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Minnesota má nakročeno k uzavření přípravy vítězstvím, Dallas by musel pro zdramatizování střetnutí výrazně zlepšit výkon.
     
    40:43
    Velkou rychlost nabral ve středním pásmu Tyson Jost. Nakoukl i o útočné třetiny, jenže klička proti Lundkvistovi se mu vůbec nepovedla.
     
    41:11
    Na teč nahazoval Jani Hakanpää. Denis Gurjanov změnil směr letu kotouče, avšak nasměroval ho pouze do brankového oblouku.
     
    41:40
    Matt Dumba si za vlastní bránou počkal na Masona Marchmenta, kde ho atakoval tvrdým, ale čistým hitem. Hostující forvard se za protihráčem ohlédl, jako kdyby zjišťoval, komu má co oplácet.
     
    42:23
    Vyrážečkou dobře zapracoval Marc-André Fleury, jenž zastavil nahrávku Radka Faksy před bránu na Lukea Glendeninga. Hraje Addison.
     
    42:55
    Hostující gólman Scott Wedgewood měl velké štěstí, že jeho vyhození se odrazilo mimo hrací plochu od tvrzeného skla, jinak by inkasoval dvouminutový trest.
     
    43:20
    Domácí mají výhodu. Od modré čáry vyslal tvrdou střelu Jared Spurgeon, Wedgewood vyrazil puk do rohu kluziště na hokejku Zuccarella.
     
    43:52
    Tlak domácího celku pokračuje. Ryan Hartman přenesl hru doleva na Fredericka Gaudreua, Kanaďan střílel v pokleku vedle levé tyče.
     
    44:04
    Déle jak minutu trvající výhoda je u konce. Na trestnou lavici poslušně usedl Jani Hakanpää, finský bek nedovoleným bráněním zabránil v pokračování akce Rossimu.
     
    44:44
    Se ztrátou útočné třetiny se nechtěl smířit Kirill Kaprizov, který bleskově přejel útočnou modrou čáru. Jenže Zuccarello se nestihl vrátit do středního pásma, takže se píská ofsajd.
     
    45:17
    Nyní už bylo všechno v pořádku, hokejisté Wild mohou spustit kolotoč. Kaprizovsi v poslední chvíli rozmyslel střelu, puk posunul na modrou k Dumbovi.
     
    45:46
    Dlouho trvající kombinaci utnul až Joel Eriksson Ek. Vypálil příklepem z pravého kruhu, Scott Wedgewood podržel puk v lapačce.
     
    46:12
    Jani Hakanpää se hned po návratu z trestné lavice zapojil do hry. Do úniku zkusil vyslat Esu Lindella, dlouhý pas zastavil Calen Addison.
     
    46:59
    Defenzivní povinnosti si Jonas Brodin splnil na jedničku. Do poslední chvíle počkal na kličku Masona Marchmenta, tomu ve finále čistým způsobem puk vypíchl.
     
    47:14
    Postavení mimo hru opět odpískáno Minnesotě. Tyson Jost si špatnou domluvu ještě vyříkává s Marcusem Folignem.
     
    47:43
    Švédský obránce Nils Lundkvist neustál souboj s Jacobem Middletonem a skončil na ledě. Měl velké štěstí, že puk skončil pod ním, takže domácí nemohli pokračovat ve slibném útoku.
     
    48:05
    Marc-André Fleury vystartoval z brány, aby zabránil v úniku Jamiemu Bennovi, touš odrazem o mantinel nahrál spoluhráči Steelovi.
     
    48:39
    Přihrávku do brejku zkoušel Alex Goligoski poslat Tysonu Jostovi, ten si s zpracováním těžké žabičky neporadil.
     
    49:16
    Jak je vidět, tak Ryan Hartman umí zahrát i směrem dozadu. Tělo natlačil před Esu Lindella, načež přenesl puk na opačnou stranu, kde čekal osamocený Connor Dewar.
     
    49:53
    Tvrdá střela z levého kruhu Roope Hintzovi vůbec nevyšla, kus černé gumy zamířil vysoko nad horní tyčku. U puku domácí.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Domácí udržují tříbrankový náskok, vítězství jsou blíže každou další vteřinou.
     
    50:56
    Dallasu nelze upřít snaha, hráči tohoto celku ovšem mají obrovské problémy projít skrze skvěle pracující defenzivu soupeře. Joel Kiviranta neuspěl v souboji jeden na jednoho proti Goligoskimu.
     
    51:25
    Dlouho se Miro Heiskanen rozmýšlel, na koho rozehraje. Vybral si Jacoba Petersona, který nakonec pod tlakem dvou protihráčů touš na hokeje neudržel.
     
    51:59
    Nahození Marcuse Foligna splnilo účel. Scott Wedgewood přikryl hrací předmět lapačkou a na rozehrávku si netroufl.
     
    52:26
    Útok Dallasu přerušil svým hvizdem čárový rozhodčí. Mason Marchment udělal před modrou jednu kličku navíc, čímž vystavil do ofsajdu Seguina.
     
    52:56
    Uvidíme hru ve čtyřech na obou stranách. Vyloučenými hráči jsou Ryan Hartman za krosček a Joe Pavelski za nedovolené bránění. Původně měl jít na trestnou pouze hostující útočník, domácí forvard pyká za oplácení.
     
    53:23
    Dallas míří do tří. Jamie Benn nesmyslně dohrál Kirilla Kaprizova, ačkoliv byl puk úplně někde jinde. Dvě minuty za hrubost jsou v tomto případě neoddiskutovatelné.
     
    53:43
    Kirill Kaprizov tvrdou střelou zlomil hokejku Glendeningovi. Hosté se tedy brání ve třech, přičemž jeden z hráčů ani nemá důležité náčiní.
     
    54:15
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Přesilová hra využita, vedení hráčů Wild je o další gól větší. Mats Zucarello nabil na pravou stranu KIRILLU KAPRIZOVOVI, na dělovku z první do levé šibenice Wedgewood vůbec nereagoval. Asistence: Mats Zuccarello a Joel Eriksson Ek.
    54:15 Kirill KAPRIZOV - 5:1
     
    55:22
    Zápas se víceméně dohrává už jenom z povinnosti. O vítězi je jasno a bylo by zbytečné riskovat v této fázi zranění, když je start sezóny za rohem.
     
    55:53
    Marco Rossi postupoval s Brandonem Duhaimem do útoku dvou proti dvěma. Rakouský útočník nahrávku na amerického kolegu nepropasíroval.
     
    56:16
    Hru rychle otočil Tyler Seguin. Dojel až do útočného pásma a od levého mantinelu přihrával před bránu, Fleury vyrážečkou zabránil v zakončení Gurjanovovi.
     
    56:47
    Individuálně vyzkoušel štěstí Ryan Hartman. Chtěl proskočit mezi dvěma protihráči, což se mu povedlo, jenže bez puku na holi.
     
    57:34
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Miro Heiskanen. Právě on střílel forhendem z mezikruží, hrací předmět napálil příliš vysoko.
     
    57:50
    Od pravého mantinelu nahazoval puk do přehuštěného prostoru Joel Hanley. Marc-André Fleury si našel prostor, odkud na touš viděl a skryl jej v lapačce.
     
    58:05
    Po nahození Alexe Goligoskiho se puk zastavil o bránícího Lindella v předbrankovém prostoru. Scott Wedgewood bleskově zareagoval a přikryl ho lapačkou.
     
    58:51
    Jacob Midleton vyslal dlouhý křižný pas na Joela Erikssona Eka, jehož zradilo zpracování, navíc jej čistým hitem atakoval Jani Hakanpää.
     
    59:22
    Domácí obránce Matt Dumba si rozmyslel podporu útoku a raději odjel za vlastní bránu, z bezpečného prostoru rozehrál po levé lajně na Marca Rossiho.
     
    59:48
    Rychlé založení útoku hokejistům Wild nevyšlo. Tyson Jost přecenil rychlostní schopnosti Sama Steela, píská se zakázané uvolnění.
     
    Konec zápasu.
     
    Minnesotta na domácím ledě potvrdila roli favorita, Dallas rozstřílela 5:1.

    Domácí byli od začátku zápasu lepším týmem. Během čtyřiceti minut si vypracovali komfortní tříbrankové vedení, které v závěrečné dvacetiminutovce ještě o jeden gól vylepšili, přesilovou hru čtyř proti třem využil Kirill Kaprizov, který zapsal svou druhou trefu v utkání. Oba celky hrály v silné sestavě, takže jsme teoreticky mohli vidět obrázek, jak se asi budou týmy prezentovat v ostrých zápasech, ale je jasné, že nějaké rezervy ještě byly, přeci jen riskovat zranění v posledním přípravném zápase se nevyplatí.

    Svěřenci kouče Evasona zakončili přípravu šestým vítězstvím ze sedm zápasů. Dallas se podobnou statistikou pyšnit nemůže, v sedmi zápasech zvítězil pouze dvakrát.
     
    Utkání přihlíželo 16 324 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 28 – 23 | Přesilová hra: 2/5 – 0/3 | Trestné minuty: 13 – 17

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Marc-André Fleury (MNS) – 22 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,7%, odchytal 58:51
    Jake Oettinger (DAL) – 16 zákroků, 4 OG, úspěšnost 80,0%, odchytal 40:00
    Scott Wedgewood (DAL) – 7 zákroků, 1 OG, úspěšnost 87,5%, odchytal 20:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radek Faksa (DAL) – 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 16:09

    Tři hvězdy utkání

    1. Kirill Kaprizov (MNS) – 2+1
    2. Mats Zuccarello (MNS) – 1+2
    3. Marc-André Fleury (MNS) – 22 zákroků
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (02:45:03)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. J. Eriksson Ek (Jost, Middleton), 9. Kaprizov (Zuccarello, Boldy), 24. Duhaime (Rossi, Goligoski), 32. Zuccarello (Kaprizov, Addison), 55. Kaprizov (Zuccarello, J. Eriksson Ek) – 26. Pavelski (Hakanpää, Hintz)


    Minnesota Wild: Fleury (F. Gustavsson) – Addison, Brodin, Dumba (A), Goligoski, Middleton, Spurgeon (C) – Boldy, Dewar, Duhaime, J. Eriksson, M. Foligno (A), F. Gaudreau, Hartman, Jost, Kaprizov, Rossi, Steel, Zuccarello.
    Trenér: Dean Evason

    Dallas Stars: Oettinger (41. Wedgewood) – Hakanpää, Hanley, Heiskanen (A), Lindell, C. Miller, Lundkvist – Jamie Benn (A), Faksa, Glendening, Gurjanov, Hintz, W. Johnston, Kiviranta, Marchment, Pavelski (A), Peterson, Seguin, Stankoven.
    Trenér: Peter DeBoer

    Rozhodčí: Brenk, Kea – Hughes, Cherrey

    Diváci: 16 324
    ocianews.com