Los Angeles – Anaheim 6:3 (kon.) | Tampa – Florida 5:2 (kon.) | Minnesota – Dallas 5:1 (kon.)
Ottawa – Montreal 3:2 (po pr.) | Boston – New Jersey 3:5 (kon.) | NY Islanders – NY Rangers 3:1 (kon.)
Toronto – Detroit 5:1 (kon.) | Washington – Columbus 4:3 (po pr.) | Vegas – Arizona 5:1 (kon.)
po prodl.
Ottawa Senators
3:2 (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)
Montreal Canadiens
Neděle 09.10.2022, 00:45 • Canadian Tire Centre, Ottawa • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:46 BATHERSON - 3:2
     
    62:46
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators využívají přesilovou hru a rozhodují o svém vítězství! Ottawa dobře vykombinovala bránící hráče, když nakonec Brassard nahrál křižně DRAKU BATHERSONOVI, jenž si i kotouč pohodlně zpracoval a následně jej poslal pod břevno hostující klece. Asistence: Derek Brassard, Shane Pinto.
     
    62:19
    Dvě minuty za nedovolené bránění dostává Chris Wideman (MTL), a tak si Ottawa zahraje přesilovou hru!
     
    52:43
    Avšak je tu trest na domácí straně, protože dvě minuty za sekání dostává Shane Pinto (OTT).
     
    40:48
    Shane Pinto (OTT) putuje na trestnou lavici, když dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
    38:42 GUHLE - 2:2
     
    38:42
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens srovnávají stav zápasu! Dadonov chtěl přihrát puk před bránu, ale ten se nakonec odrazil na pravou stranu, kde byla zcela volný KAIDEN GUHLE, jehož pohotovou střelu Hellberg neudržel a kotouč skončil za jeho zády. Asistence. Jevgenij Dadonov, Schueneman.
     
    35:55
    Kastelic (OTT) v rohu útočného pásma poslal Barrona na mantinel, a tak útočník Ottawy dostává dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    35:45
    Montreal však mohl vzápětí vyrovnat. Slafkovský nahrál na střed Pitlickovi, který poté předal puk před bránu zcela volnému Andersonovi, jehož však parádně vychytal svou lapačkou Hellberg.
    35:18 SABOURIN - 2:1
     
    35:18
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators otáčejí vývoj utkání na svou stranu, když se domácí dostali do rychlého protiútoku, kde Gambrell nahrával za sebe SCOTTU SABOURINOVI, jehož první pokus o střelu byl ještě zblokován, ale Sabourin následně z klece dokázal poslat puk po ledě, a ten projel Allenovi pod výstroji. Asistence: Dylan Gambrell.
     
    27:01
    Tentokrát je tu vyloučení na domácí straně, když dvě minuty za podrážení dostává Rourke Chartier (OTT).
     
    24:04
    A je tu další vyloučení na hostující straně, když dvě minuty za krosček dostává Jonathan Drouin (MTL)
    23:48 BRASSARD - 1:1
     
    23:48
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators vyrovnávají stav utkání v přesilové hře! Bathersonovu střelu z pravého kruhu vyrazil Allen jen před sebe, kde Chartier rychle sebral puk a nahrál ho před bránu DEREKOVI BRASSARDOVI, jenž už neměl problém doklepnout puk do zcela odkryté brány. Asistence: Chartier, Drake Batherson.
     
    22:56
    Juraj Slafkovský (MTL) trochu zbytečně v útočném pásmu podrazil jednoho z hráčů Ottawy a dostává dvě minuty.
     
    20:45
    Ve vlastním oslabení se do obrovské šance dostal obránce Xhakaj, který nejprve vystřelil od modré a následně i dorážel z bezprostřední blízkosti, ale Hellberg svůj tým podržel.
     
    18:46
    U střídačky Ottawy přes sebe přehodil Rem Pitlick (MTL) jednoho z hráčů Sens a za své počínání dostává dvě minuty. Nicméně se ještě následně strhla menší potyčky a dvě minuty za hrubost dostávají Josh Anderson (MTL) a Kastelic (OTT).
     
    17:08
    Osterchuk posílal puk před bránu Montrealu, kam si najížděl Hawryluk, který následně chtěl strhnout kotouč do protipohybu Allena, což se mu i podařilo, jenže poté netrefil odkrytou bránu Habs.
     
    10:20
    A tak je tu přeci jen trest. Dylan Gambrell (OTT) nakonec dostává dvě minuty za podrážení a Montreal hraje další přesilovku.
    08:47 CAUFIELD - 0:1
     
    08:47
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens využívají přesilovou hru! Habs nic složitého nevymýšleli, když si párkrát přihráli puk v útočném pásmu, a ten se nakonec dostal do levého kruhu ke CAULU CAUFIELDOVI, jenž vyslal milimetrovou střelou do bližšího růžku domácí klece. Asistence: Chris Wideman, Sean Monahan.
     
    08:28
    Canadiens si zahrají svou první přesilovou hru v utkání, protože je na dvě minuty za sekání vyloučen Sabourin.(OTT).
     
    07:08
    Po obrovské hrubici hostující obrany se k puku dostal Chartier, jenž měl před sebou už jen Allena, kterého se svou střelou překonal, ale brankáře Montrealu znova zachránila branková konstrukce!
     
    05:51
    Slafkovský vyslal do úniku Pitlicka, který nakonec místo střely ještě volil přihrávku za sebe na Andersona, kterému však jeho střela příliš nesedla, když kotouč jel pouze pomalu po ledě do středu brány, kde byl připravený Hellberg.
     
    02:11
    Sandersonova střela z levého kruhu byla zřejmě ještě tečována a Allena následně zachránila branková konstrukce. Montreal poté vyhodil puk ze svého obranného pásma.
     
    01:51
    Chris Wideman (MTL) za bránou Montrealu sestřelil jednoho z hráčů Ottawy, jenž byl zcela bez puku, a tak za své počínání dostává dvě minuty za nedovolené bránění.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 24. Brassard (Chartier, Batherson), 36. Sabourin (Gambrell), 63. Batherson (Brassard, Pinto) – 9. Caufield (Wideman, Monanah), 39. Guhle (Dadonov, Schueneman)


    Ottawa Senators: Hellberg (Bibeau) – Sanderson, Brannstrom, Holden, Zajcev, Larsson, Bernard-Docker – Brassard, Pinto, Batherson – Ostaphuk, Chartier, Hawryluk – Kelly, Kastelic, Watson – Lucchini, Gambrell, Sabourin.
    Trenér: D.J. Smith

    Montreal Canadiens: Allen (Montembeault) – Wideman, Xhekaj, Schueneman, Guhle, Harris, Barron – Caufiled, Monahan, Dadonov – Drouin, Dach, Gallagher – Slafkovský, Pitlick, Anderson – Pezzetta, Evans, Harver-Pinard
    Trenér: Martin St. Louis
    thejrc.org