Zlín – Slavia 5:2 (kon.) | Jihlava – Kolín 3:2 (kon.) | Sokolov – Třebíč 4:1 (kon.)
Prostějov – Litoměřice 0:5 (kon.) | Poruba 2011 – Pardubice B 5:3 (kon.) | Šumperk – Frýdek-M. 5:4 (2:1 po s.n.)
konec
HC Baník Sokolov
4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
SK Horácká Slavia Třebíč
Pondělí 10.10.2022, 18:00 • Sokolov, Zimní stadion • Chance liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký pondělní večer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je dnes desáté kolo Chance ligy a my v jeho rámci budeme prostřednictvím tohoto textového online přenosu sledovat duel mezi týmy HC Baník Sokolov a SK Horácká Slavia Třebíč.
     
    HC Baník Sokolov

    Sokolovští Baníci se v tabulce Chance ligy nacházejí na devátém místě a dosud získali třináct bodů. Momentálně tedy jsou na pozicích znamenající osmifinále play-off. Ale o tom je samozřejmě ještě předčasné hovořit. Sokolovští dvakrát po sobě plně bodovali. 3:2 porazili Vsetín a stejným výsledkem pak skolili i Jihlavu na jejím ledě. Naposledy se jim však nedařilo. V sobotu sehráli duel na ledě Prostějova, jenž vedl už 5:0. Sokolov ale dvěma góly vysokou porážku zmírnil. Poradí si dnes na domácím ledě s rozjetou Třebíčí?

    Nejproduktivnější hráči
    Jaromír Kverka 3+6
    Matěj Zadražil 3+3
    Jan Pohl, Tomáš Vracovský 2+4
     
    SK Horácká Slavia Třebíč

    Hosté z Třebíče mají nyní skvělou fazonu. V tabulce je najdeme na prvním místě a dívají se tak na všechny týmy z nejvyššího patra. Na své konto zapsali sedmnáct bodů, na paty jim ale dýchají další týmy. Tři zápasy po sobě Horácká Slavia neztratila ani bod po výhrách nad Šumperkem, béčkem Pardubic a Zlínem. Tuto šňůru jim ale překazila Poruba, která doma zvítězila těsně 1:0. Naposledy pak Třebíč srazila na svém ledě Jihlavu poměrem 4:1. A dnes mají hráči Třebíče na západě Čech jasný cíl. Na dalekou cestu se vydávají s tím, že chtějí opět uspět.

    Nejproduktivnější hráči
    Ladislav Bittner 9+2
    Antonín Bořuta, Martin Dočekal 2+7
    Michal Vodný 0+8
     
    Vzájemná utkání

    V základní části na sebe oba týmy narazily v uplynulé sezóně třikrát. A pokaždé se z výhry radovala Třebíč. Pak spolu ale sehrály čtvrtfinále play-off, ve kterým Sokolov zvítězil 3:1 na zápasy a poslal Třebíč na dovolenou. Jak dopadne dnešní duel, to se nechme překvapit.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Baník Sokolov: Habal (Horák) – Klejna, Jan Novák (C), Pohl, Baláž, Krejčí, Weinhold, Rulík – Kružík, Kverka (A), Vracovský – Osmík, Zadražil, Jurčík (A) – Tomi, Jiskra, Švec – L. Stehlík, Vrhel, Ton.
    Trenér: Martin Štrba

    SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán (Jekel) – Poizl, Tureček, Forman, Furch, Doudera – Vodný, Dočekal (A), Bittner (C) – Psota, Holec, D. Michálek – Ferda (A), Krliš, Svoboda – Sedláček, Michalčuk, Mat. Novák – Meluzín.
    Trenér: Kamil Pokorný

    Rozhodčí: Zavřel, Bejček – Belko, Baxa.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Hosté se v úvodu zápasu dostali do útočného pásma, ale před Vladislavem Habalem nezahrozili. Po chvilce už ano, Bittnerovu střelu kryje domácí brankář a hra je přerušena.
     
    00:40
    Třebíčští hokejisté stále drželi pásmo, na pravé straně střílel z kruhu Michal Furch a Habal zapisuje v krátkém sledu po sobě další úspěšný zákrok.
     
    01:06
    Sokolovu se dlouho nedařilo dostat puk z pásma ven, nyní už ano, ale je z toho jen zakázané uvolnění a vše se zase stěhuje před Vladislava Habala.
     
    01:38
    Vojtěch Tomi střílel nebezpečně na Mičána, ten puk vyrazil před sebe a následně zastavil i Tomiho dorážku.
     
    02:24
    Stanislav Vrhel vybojoval touš a nyní se do akce dostávají Sokolovští, kteří velmi rychle nabrali směr branka hostujícího týmu.
     
    03:01
    Tomáš Vracovský dostal přihrávku na paty, přesto stihl nahodit kotouč do útočného pásma, kde poté zastavil další pokus Sokolova Jan Mičán a hra je zastavena.
     
    03:37
    Miroslav Holec spěchal za pukem do sokolovského pásma, nakonec na něj ale nedosáhl. Na druhé straně pálil nebezpečně Ondřej Jurčík.
     
    04:49
    Daniel Poizl od modré čáry střílel na domácí branku, následovala dorážka jeho spoluhráče, který končí na pozorném Vladislavu Habalovi.
     
    06:13
    Daniel Kružík zkusil střelu skrze obranu Třebíče, ale tento úmysl hosté vystihli a nedovolili, aby Sokolov výrazněji ohrozil Mičánovu klec.
     
    07:01
    Dojíždějící Václav Krliš chtěl tečovat nahození svého spoluhráče, ale nakonec se mu to nepovedlo a rázem tak skončila další akce hostů.
     
    07:52
    Další útok hostů a domácí se museli mít na pozoru. Vladislav Habal byl mezi třemi tyčemi pozorný a kotouč mají domácí, kteří otáčejí hru.
     
    08:27
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč:
    Daniel Poizl – 2 min., nedovolené bránění.
     
    08:27
    Následuje první komerční přestávka.
     
    08:46
    Po dobré sehrané akci zakončoval jeden z domácích, ale Miroslav Holec vše dobře viděl, puk zastavil a následně ho z otočky poslal až před Vladislava Habala.
     
    09:36
    Daniel Kružík střílel na branku soupeře a jeho pokus skončil jen vedle Mičánovy branky. Následně pak raději hostující brankář puk kryje a zastavuje hru.
     
    09:57
    Hosté se znovu osvobozují a šetří cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    10:27
    Třebíč je v plném počtu.
     
    10:44
    Matěj Zadražil měl na pravé straně zcela odkrytou hostující klec, po puku šel holí, ale poté ji nedokázal trefit!
     
    11:36
    Lukáš Doudera si dojel puk u zadního mantinelu ve vlastním pásmu a poté šli hosté směrem před branku Vladislava Habala.
     
    12:08
    Další šance Sokolova, tentokráte se v dobré střelecké pozici ocitl Daniel Kružík, ale jeho pokus mezi tři tyče nezamířil.
     
    12:59
    Další komerční přestávka.
     
    13:09
    Lukáš Forman to zkusil z kruhu, ale trefil jen vyrážečku Vladislava Habala.
     
    13:43
    Václav Krliš na levé straně z úhlu chtěl vyzkoušet Habala, který uspěl a kotouč posunul do bezpečí.
     
    14:19
    Daniel Kružík ve středním pásmu sebral puk a nabral s ním rychlost, následně po přechodu do teritoria hostů o touš přišel.
     
    14:52
    Baník právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení. Vleže posunul puk před brankoviště Tomáš Vracovský a následně pak ho mezi tři tyče usměrnil JAROMÍR KVERKA – 1:0. Asistence: Tomáš Vracovský a Jan Pohl.
    14:52 Jaromír KVERKA - 1:0
     
    15:16
    Další pokus Sokolova, ten vykryl Jan Mičán a před dotírajícími domácími hráči hru raději přerušuje. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    15:35
    Baník právě vstřelil branku!
    A během chvilky už mají domácí hráči dvoubrankový náskok. Vojtěch Tomi zpětnou přihrávkou od zadního mantinelu našel volného VÍTA JISKRU, jenž pohotovou střelou umístil za záda hostujícího brankáře – 2:0. Asistence: Vojtěch Tomi a Jaromír Kverka.
    15:35 Vít JISKRA - 2:0
     
    16:13
    Na bližší tyč mířil Jan Novák, ale tu minul. Následně pak se k puku dostali zase hosté a otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    16:50
    David Michálek sklepl puk těsně před Vladislavem Habalem a ten ho holí posunul mimo ohrožení své branky.
     
    17:19
    Ani Poizlova střela z pravého kruhu se neujala. Hosté zatím marně dobývají soupeřovu klec.
     
    17:58
    Další pokus Víta Jiskry, který nabuzen předchozím gólem střílel zblízka na Mičána, ten ale mezi třemi tyčemi byl pozorný.
     
    18:36
    Nyní hosté uklidnili hru a od vlastního brankáře míří před klec sokolovského Baníku.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:43
    Radim Ferda po souboji zůstal ležet u hrazení v pásmu Sokolova a zatím se nezvedá.
     
    19:43
    Nyní už sice odjíždí na střídačku, ale velmi pomalu. Drží se za záda, takže zřejmě utrpěl nějaké bolestivé zranění. Doufejme, že bude v pořádku a že ještě bude moci zasáhnout do hry.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. V ní se vedlo lépe domácímu týmu, který se dvěma slepenými góly dostali do náskoku o dva góly. Hosté mají snahu o kontaktní branku, ta ale zatím stále nepřichází. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, která začne přibližně v 18:52.
     
    Střely na branku: 9 – 3
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:03
    Habal vyklepal puk z výstroje po střele Davida Michálka a hned na to poslal své spoluhráče do útočné akce.
     
    21:18
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov:
    Ondřej Jurčík – 2 min., faul kolenem.
     
    21:24
    Martin Weinhold chtěl puk vyhodit z pásma pryč, ale trefil jen Michala Vodného. Nakonec se domácím puk povedlo vyhodit až před Mičána.
     
    22:13
    A další osvobození Sokolova, domácí se zatím dobře brání a naopak hostům se přesilová hra nedaří vůbec podle jejich představ.
     
    23:12
    Až nyní se Horácká Slavia usadila v pásmu Sokolova, z pravého kruhu pálil David Michálek, ale puk rozvlnil pouze boční síťku.
     
    23:18
    Sokolov je v plném počtu.
     
    23:51
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    To, co se Třebíči nepovedlo v přesilové hře, povedlo se chvíli po ní. Lukáš Doudera načasoval přihrávku na levý kruh, kde ke střele napřáhl MATĚJ NOVÁK a jeho střelecký pokus se zastavil až za zády Vladislava Habala – 2:1. Hosté jsou tak svému soupeři na dostřel jediné branky a zpět ve hře. Asistence: Lukáš Doudera a David Michalčuk.
    23:51 Matěj NOVÁK - 2:1
     
    23:51
    Je nějaký problém s ledem u středového kruhu a ledaři už se snaží o nápravu. Chvíli se tedy hrát nebude. Hráči obou celků tak pomalu krouží po ledové ploše.
     
    23:51
    Vypadá to, že je vše už v pořádku a za malý okamžik se bude opět hrát.
     
    24:05
    Hosté se usadili v pásmu Sokolova, Dočekal se prosmýkl obraně Baníku a zakončil, ale jeho pokus byl obranou Třebíče zastaven.
     
    24:44
    Petr Ton na levé straně švihl do puku a ten mířil na branku Třebíče, kde ale byl s dalším pohotovým zákrokem připraven Jan Mičán.
     
    25:31
    A další akce Petra Tona, který si nyní sjel do těsné blízkosti Mičána, ale ani tentokráte ho nedokázal překonat.
     
    26:07
    Baník právě vstřelil branku!
    Sokolov opět vede o dva góly. U zadního mantinelu vybojoval touš Ondřej Jurčík, jenž ho poslal MATĚJI ZADRAŽILOVI, který zblízka zvednutou střelou poslal kotouč pod víko Mičánovy klece – 3:1. Asistence: Ondřej Jurčík.
    26:07 Matěj ZADRAŽIL - 3:1
     
    26:36
    Na řadě je nyní další komerční přestávka.
     
    26:48
    Dalekonosnou přihrávku poslal Tomáš Vracovský najíždějícímu Danielu Kružíkovi. Ten si sjel před Mičána, ale zblízka ho nepřekonal a puk poslal vedle protější tyče.
     
    27:45
    Matěj Psota šel v tandemu se spoluhráčem před Vladislava Habala, ale dobře proti němu zakročil František Klejna, který dostal kotouč do bezpečí.
     
    28:59
    Matěj Novák se zjevil sám před Habalem a zakončil táhlou střelou, ale proti ní další zákrok vytasil právě domácí brankář, jenž udržel dvoubrankové vedení svého týmu!
     
    29:51
    Jan Pohl udržel útočné pásmo a Sokolovští tak pokračují v útočném tažení.
     
    30:15
    Polovina základní hrací doby je minulostí, domácí stále drží slibný náskok proti prvnímu týmu tabulky Chance ligy.
     
    30:51
    Ladislav Bittner si nabruslil do útočného pásma, následně poslal puk na Lukáše Formana, který ale minul domácí klec.
     
    31:37
    Puk zmizel z dohledu sudích a hra je přerušena. Bude se vhazovat po levé ruce domácího brankáře Vladislava Habala.
     
    31:50
    Jan Pohl poslal na Petra Tona přihrávku z kategorie těch nepřesných a ke kotouči se tak dostali hosté, kteří už znovu míří před Habala.
     
    32:17
    Následuje další komerční pauza.
     
    32:25
    Dobrá obranná práce Sokolova znamenala zisku puku a hosté se stahují před Jana Mičána, aby mu pomohli s případnou šancí soupeře.
     
    33:15
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov:
    Martin Osmík – 2 min., podrážení.
     
    33:34
    Poizl posílal křižnou přihrávku na levou stranu, jeho spoluhráč ale puk dobře nezpracoval. Následovala jeho ztráta a domácí celek se osvobozuje odpálením puku až před hostující klec.
     
    34:46
    A další výhoz puku ven z pásma, Sokolov se tak opět osvobozuje a šetří cenné vteřiny z oslabení.
     
    35:15
    Sokolov je v plném počtu.
     
    35:34
    Ondřej Jurčík získal na svou stranu prakticky ztracený puk a hned nasměroval hru před branku Jana Mičána.
     
    35:59
    Nepříjemné zakončení soupeře našel ve své lapačce Vladislav Habal a raději pak přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    36:16
    Na druhé straně střílel nebezpečně Vít Jiskra, ale jeho pokus končí mimo tři tyče.
     
    36:16
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov:
    Marek Švec – 2 min., nedovolené bránění.

    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč:
    Jan Mičán – 2 min., sekání, odpyká Ivo Sedláček.
     
    36:48
    Hraje se ve čtyřech hráčích na obou stranách. Nyní jsou u puku domácí a hrozí před hostující klecí.
     
    37:07
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč:
    Ladislav Bittner – 2 min., nedovolené bránění.
     
    37:28
    Domácí hrají čtyři na tři a mají šanci navýšit své vedení. Už se usadili před Mičánem a pálí na něho.
     
    37:45
    A hostující brankář nyní vychytal Tomáše Vracovského, jehož tvrdou ránu zastavil a přerušil hru.
     
    38:01
    Rána Daniela Kružíka prosvištěla brankovištěm a skončila u zadního mantinelu. Hosté se po chvilce osvobozují.
     
    38:16
    Hosté jsou ve čtyřech, domácí v plném počtu.
     
    38:49
    Baník právě vstřelil branku!
    Využitá přesilová hra a domácí jdou do tříbrankového trháku. Na hraně levého kruhu se do střely opřel DANIEL KRUŽÍK a svým druhým přesným zásahem rozvlnil hostující síť – 4:1. Má tak zaděláno na hattrick. Asistence: Jaromír Kverka a Ondřej Jurčík.
    38:49 Daniel KRUŽÍK - 4:1
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:50
    Ještě se do akce dostali hosté, ale před Vladislavem Habalem neohrozili jeho klec. V této části hry se patrně už vůbec nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je u konce. Hostům se povedlo dostat se svému soupeři na dostřel jediné branky, ale Sokolova dalšími dvěma trefami odskočil na tříbrankový rozdíl. Zatím tak má zápas velmi dobře rozehraný, ale hosté ještě své zbraně neskládají a pokusí se o návrat do zápasu.
     
    Střely na branku: 16 – 9
     
    Další třetina začne přibližně v 19:50.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Ladislav Bittner se snažil dostat do útočného pásma, ale František Klejna mu v tom zabránil a domácí pak otáčejí hru.
     
    41:15
    Hosté mají puk na svých holích a jdou s ním do postupného útoku před sokolovskou branku.
     
    41:44
    Petr Ton vystřídal a hned se zapojil do hry. Ovšem domácí hráči před Janem Mičánem nezahrozili.
     
    42:19
    Hra je přerušena, vhazuje se po pravé ruce Vladislava Habala.
     
    42:33
    Hosté si nyní převzali kotouč a opět se dostávají do akce. Ale domácí obrana je proti a velmi dobře pokrývá už střední pásmo. Sokolov tak drží hodně slibný náskok i nadále.
     
    43:23
    Slibně se rozvíjející akci Sokolova zastavilo postavení mimo hru a ta se přestěhovala do neutrální zóny, kde se za chvíli bude vhazovat.
     
    43:53
    Ondřej Jurčík měl dobře našlápnuto, ale zbrzdil ho obranný zákrok soupeře. Nicméně domácí stále drží útočnou třetinu.
     
    44:38
    František Klejna napřáhl na pravém kruhu, ale jeho pokus končí mimo tři tyče. Hosté jsou teď pod tlakem a nedokáží vyhodit touš ven.
     
    45:11
    Stále trvá sokolovský tlak, ale Třebíč se znovu nedokázala vymanit.
     
    45:52
    Až nyní se to povedlo a hosté vyhazují kotouč do neutrální zóny.
     
    46:25
    Erik Meluzín v dobré střelecké pozici před domácí brankou vystřelil nepřesně a následně pak domácí posílají puk do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    47:39
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov:
    Jaromír Kverka – 2 min., podrážení.
     
    47:39
    Následuje další komerční přestávka.
     
    47:59
    Domácí získali v obranném pásmu puk a poslali ho až před branku Jana Mičána.
     
    48:40
    Hezky sehraná akce hostů, Miroslav Holec pálil tvrdě z pravého kruhu, ale ta končí mimo. Poté se domácí celek osvobozuje.
     
    49:20
    A znovu domácí celek posílá puk až před Jana Mičána a šetří cenné vteřiny z oslabení.
     
    49:39
    Domácí celek je v plném počtu.
     
    50:13
    Jan Pohl po buly v útočném pásmu střílel z hrany levého kruhu, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Následně pak došlo na souboj o puk u zadního hrazení, který vyhráli hosté.
     
    50:58
    Martin Dočekal pak minul puk při teči před Vladislavem Habalem a domácí velmi rychle otáčejí hru.
     
    51:21
    Stanislav Vrhel poslal svou střelu vysoko nad branku hostů a na kotouči jsou nyní zase hosté.
     
    51:22
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Matěj Psota.
     
    51:35
    Ondřej Jurčík byl v blízkosti Mičána, ale jeho dorážka končí jen na jeho betonech.
     
    52:03
    Hosté se osvobozují a posílají puk až před branku Vladislava Habala. Domácí tak musejí další akci zakládat z hloubi svého obranného pásma.
     
    52:37
    A další výhoz puku hosty daleko od branky Mičána a šetří další vteřiny z početní nevýhody.
     
    53:22
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    53:55
    Ladislav Bitner se proháčkoval až do zakončení před Habalem, ten jeho pokus zastavil pravým betonem, který přilepil k ledu.
     
    54:13
    Další komerční přestávka.
     
    54:37
    Dočekal posílal puk na prázdnou branku domácích, ale Vladislav Habal natáhl beton a vykopl puk do bezpečí a zabránil tak asi jasnému gólu soupeře!
     
    55:23
    Domácí se nedokázali prosadit před Mičánem, ale mrzet je to nemusí. Stále totiž drží tříbrankový náskok, o který by se museli připravit oni sami.
     
    56:10
    Od vlastní branky jdou ještě do útočné akce hosté, kteří to nevzdávají a snaží se o druhou branku, která by ještě mohla vykřesat jiskru naděje.
     
    56:44
    Hra je přerušena, buly bude vhozeno ve střením pásmu po tom, co kotouč skončil na střídačce.
     
    57:25
    Znovu hráči Třebíče měli snahu zakončit, proti ale byla obrana Sokolova.
     
    57:34
    Martin Osmík střílel před Mičánem, ale jeho pokus byl sražen mimo ohrožení jeho brány.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:40
    Ještě se do akce dostali hosté, kteří ostřelovali domácí branku, ale ani z těchto šancí nepramenil žádný gól.
     
    59:10
    Bittner se podél levého mantinelu protáhl do útočného pásma, ale do zakončení před Habalem se nedostal. Podobně si pak počínal na druhé straně Vít Jiskra.
     
    59:50
    Puk mají hosté a už ani oni se nikam neženou, zápas se tak už jen a pouze dohrává.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Třetí třetina už nenabídla žádnou přesnou střelu a Sokolovští tak udrželi tříbrankový náskok. Doma tedy porazili lídra tabulky z Třebíče 4:1 a v tabulce poskočili na pátou příčku. Naopak Třebíč klesla na pozici druhou.
     
    Střely na branku: 22 – 18
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:23:22)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 15. Kverka (Vracovský, Pohl), 16. Jiskra (Tomi, Kverka), 27. Zadražil (Jurčík), 39. Kružík (Kverka, Jurčík) – 24. Mat. Novák (Doudera, Michalčuk)


    HC Baník Sokolov: Habal (Horák) – Klejna, Jan Novák (C), Pohl, Baláž, Krejčí, Weinhold, Rulík – Kružík, Kverka (A), Vracovský – Osmík, Zadražil, Jurčík (A) – Tomi, Jiskra, Švec – L. Stehlík, Vrhel, Ton.
    Trenér: Martin Štrba

    SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán (Jekel) – Poizl, Tureček, Forman, Furch, Doudera – Vodný, Dočekal (A), Bittner (C) – Psota, Holec, D. Michálek – Ferda (A), Krliš, Svoboda – Sedláček, Michalčuk, Mat. Novák – Meluzín.
    Trenér: Kamil Pokorný

    Rozhodčí: Zavřel, Bejček – Belko, Baxa
    thejrc.org