Litoměřice – Sokolov 3:5 (kon.) | Třebíč – Vsetín 4:2 (kon.) | Přerov – Jihlava 2:3 (po pr.)
Slavia – Prostějov 2:4 (kon.) | Kolín – Šumperk 3:5 (kon.) | Pardubice B – Zlín 2:3 (kon.)
po prodl.
HC ZUBR Přerov
2:3 (0:1, 2:0, 0:1 - 0:1)
HC Dukla Jihlava
Středa 12.10.2022, 18:00 • MEO Aréna, Přerov • Chance liga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:02 Jiří FRONK - 2:3
     
    61:02
    Dukla právě vstřelila branku!
    Zubři sice oslabení ubránili, těsně po jeho skončení se však musejí smířit s třetí porážkou v prodloužení za sebou! Kombinace Dukly skončila na JIŘÍM FRONKOVI, dnes patrně nejlepším hráči hostujícího celku! Ten se prosadil poblíž levé Klimešovy tyče, když překonal domácího brankáře, který se nenalézal v ideálním postoji. Bez asistence.
     
    59:48
    Harkabusovi se otevřel prostor poblíž levého kruhu a mohl rozhodnout, Klimeš však jeho střelu polapil!
     
    59:00
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Tomáš Doležal – 2 min., vysoká hůl.
     
    58:57
    Černému se před Klimešem v roli posledního obránce s pukem zlomila hokejka, z čehož mohl být opravdový malér pro domácí Zubry! Fronka ale i bez hole dokázal dobře vystínit svým pohybem a k zakončení tak nedošlo!
     
    56:04
    A Zubři budou mít znovu možnost se v přesilovce předvést! Dvakrát v dnešním zápase jejich výkon v početní výhodě vzrostl, uvidíme, co předvedou tentokrát.

    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Radek Pořízek – 2 min., krosček.
     
    51:22
    Domácí konečně předvedli pořádný útok, za což jsou náležitě odměněni přerovskými fans! Nikoliv však gólem. Macuh ve skrumáži v mezikruží vybojoval kotouč a perfektní zadovkou jej přesunul na Okála. Ten, leč pálil z první, trefil pouze hostujícího gólmana, jenž se k odkryté tyči fantasticky přesunul!
     
    50:33
    Zubři měli na hokejce hned čtyři gólovky! Překonaného Neužila zachránila zvonící tyč, poté však vytáhl několik důležitých zákroků!
     
    49:54
    Pechanec našel přízemním pasem zcela volného Březinu, jenž číhal u odkryté části branky, puk ale za Neužila nedostal!
     
    48:52
    Kudělka našel hůl nabízejícího se Kratochvila, teč však skončila pouze na betonu Neužila!
     
    48:33
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Martin Matějíček – 2 min., vysoká hůl.
    44:29 Tomáš HARKABUS - 2:2
     
    44:29
    Dukla právě vstřelila branku!
    Pasivní vstup do třetí třetiny se Zubrům neoplácí, je srovnáno! Kočí s přispěním Fronka od modré nastřelil Klimeše, který tentokráte na dorážku zareagovat nedokázal. Předstihl jej TOMÁŠ HARKABUS, jenž doklepl kotouč za překvapeného brankáře domácích. Asistence: Jiří Fronk, Fabien Kočí.
     
    41:05
    Jihlava opět nedaleko srovnání! Ihned po buly se puk odrazil před branku na volného Fronka, jenž doklepával do odkrytého prostoru mezi třemi tyčemi, Klimeš ale znovu dokázal včas zareagovat a vytasit svůj levý beton! Po 41 minutách hry je dnes rozhodně nejlepším hráčem v dresu Přerova.
     
    40:57
    Domácí obrana chybovala za vlastní brankou, čehož ovšem nevyužil ani Skořepa, ani Harkabus!
     
    37:57
    Zubři mohli navýšit vedení ve vlastním oslabení! Po velké hrubce hostujícího beka za brankou našel Pechanec před brankou Březinu, ten si ale bekhendovou kličkou na Neužila nepřišel! Tohle byla doslova stoprocentní příležitost Přerova!
     
    37:46
    Čachotský našel křížným pasem na druhém kruhu stojícího Skořepu, tomu ale rána nesedla a odkrytou branku tak nemohl trefit!
     
    36:01
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Rok Macuh – 2 min., hákování.
     
    34:06
    A teď zase obrovská příležitost domácích! Hosté si vůbec nepohlídali vrátka trestné lavice, z nichž se na led vrátil Kudělka a po přesné přihrávce ujížděl na Neužila zcela sám! Na promyšlení zakončení měl dostatek času a nakonec zvolil prudkou střelu zápěstím. Ta pouze rozezvonila pravou tyč jihlavské kasy!
     
    33:02
    Klimeš opět bezchybný! Domácím se nepodařilo vyhodit, na blížícího se Fronka tak musel jeden z beků reagovat skluzem. Fronk však nezazmatkoval a pozici ještě více vylepšil Beránkovi, jenž byl sám na mezikruží! Neuspěl.
     
    32:31
    Jihlava uspěla na buly, přesunula puk na Beránka na pravý kruh, proti němu ale parádním přesunem skvěle zasáhl Lukáš Klimeš! V krátkém sledu se odehraje třetí vhazování v pásmu Přerova.
     
    32:02
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Tomáš Kudělka – 2 min., podrážení.
    29:15 Daniel MINISTR - 2:1
     
    29:15
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté právě potvrdili, že mají rádi obraty! V této sezóně pouze jedinkrát otevírali skóre jako první, zato jej však mnohokrát otáčeli! Vše začalo dobrou prací čtvrté útočné formace, kde si Indrák začal sjíždět po pravém křídle do protiútoku. Přihrávkou s citem jej přesně našel Dobša a díky dojíždějícímu DANIELU MINISTROVI se najednou urodilo přerovské přečíslení. Indrák přihrál přesně, Ministr zpracoval a v souboji tváří v tvář Neužilovi byl tím, který oslavil úspěch! Asistence: Daniel Indrák, David Dobša.
    27:28 Antonín PECHANEC - 1:1
     
    27:28
    Přerov právě vstřelil branku!
    Přesně s koncem trestu Skořepy je srovnáno! Zubři se konečně přestali bát střílet a sklízejí ovoce! Skórovat mohli už o několik vteřin dříve, když nastřelovali odkrytou část Neužilovy branky, jeden z Jihlavských však střelu zbrzdil a vleže se k šourajícímu kotouči stihl přesunout. Přerov ale kotouč získal rychle zpět, a než se hostující brankář stihl dostat do postoje, na čerstvě odkrytou opačnou část branky už střílel příklepem ANTONÍN PECHANEC! Asistence: Jakub Kubeš.
     
    25:28
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Josef Skořepa – 2 min., sekání.
     
    24:17
    Teď ale na opačné straně dobře vystihl přihrávku hostů Ministr a rychle sklepával před branku na Indráka! Neužil nevěděl, kam se mu kotouč ukryl, všechno však dopadlo pro hostující celek šťastně!
     
    22:55
    Déle jak minutu se hraje v obranném pásmu Přerova, který je naprosto neschopný co do udržení kotouče a vyvezení puku na soupeřovu část kluziště. Judova střela navíc nabrala nebezpečnou teč těsně před Klimešem!
     
    19:49
    Pechanec byl v dobré pozici u Neužilovy tyče, bekhendem ale jeho beton nepřehodil!
     
    18:07
    Před brankovištěm Klimeše to opět zavánělo gólem! Rychlé přečíslení tři na dva korigoval Čachotský, jenž hledal hůl uvolněného Kachyni před brankou, teč ale přes domácího brankáře neprošla!
     
    15:18
    Fantastický zákrok Krisla na brankové čáře! Domácí selhali v defenzivě při jihlavském protiútoku, kdy dvojice útočníků Jihlavy strhla pozornost na levé křídlo, na pravém kruhu se však ocital třetí, na něhož zívala zcela odkrytá branka! Klimeše prostřelil, puk se už už šoural do branky, z osudové červené čáry jej ale v poslední možný moment přerovský kapitán vymetl!
     
    12:42
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Tomáš Křehlík – 2 min., hákování.
     
    12:31
    Další příležitost, tentokráte už při signalizované početní výhodě! Domácí se nastěhovali do útoku, když brankovištěm kolmo na osu prošla přihrávka. Jeden z hráčů ve žlutém ovšem nevložil do pasu hůl a puk do Neužilovy branky těsně nepostrčil!
     
    12:17
    Teď ale přišla první zajímavější šance Zubrů. Při pomalém přechodu do útoku se za Goiše schoval Zdeněk Okál, jenž zblízka mířil pod Neužilovu vyrážečku. Hostující gólman však pohotově zareagoval!
    09:25 Tomáš KŘEHLÍK - 0:1
     
    09:25
    Dukla právě vstřelila branku!
    Po necelých deseti minutách hry je otevřeno skóre! V žádném případě nelze tvrdit, že by Jihlava Zubry drtila, domácí se totiž v úvodu zápasu poráží sami vlastní laxností, nepřesnostmi a nulovým tempem. Domácí obrana neuhlídala TOMÁŠE KŘEHLÍKA, jenž si sjel před branku v momentě, kdy od modré nahazoval puk Miloslav Jáchym. Křehlíkova teč byla úspěšná – 1:0. Asistence: Miloslav Jáchym, Miroslav Juda.
     
    06:27
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Matouš Kratochvil – 2 min., hákování.
     
    06:00
    Jihlava v první větší šanci! V rychlosti dostal na hokejku puk přímo před Klimešem Křehlík, brankáře v pokleku ovšem nedokázal přehodit!
    Marken.cz

    Daniel Doležal

    Branky a nahrávky: 28. Pechanec (Kubeš), 30. Ministr (Indrák, Dobša) – 10. Křehlík (M. Jáchym, Juda), 45. Harkabus (Fronk, F. Kočí), 62. Fronk


    HC ZUBR Přerov: Klimeš (Postava) – R. Černý, Kudělka (A), Chroboček, Kubeš, Krisl (C), Ševčík, Gréč – Svoboda, Kratochvil, Doležal (A) – Březina, Pechanec, Svoboda – Goiš, Macuh, Okál – Indrák, Ministr, Dobša.
    Trenér: Robert Svoboda

    HC Dukla Jihlava: Neužil (Wolf) – Dundáček, Kachyňa, Kowalczyk, Haman, M. Jáchym, F. Kočí, Matějíček – Čachotský (A), Skořepa (C), Pořízek – Harkabus (A), Miškář, Fronk – Beránek, Handl, Šik – Křehlík, Juda, V. Brož.
    Trenér: Viktor Ujčík

    Rozhodčí: Zubzanda, Rapák – Dědek, Maňák
    ocianews.com