Chomutov – Cheb 2:1 (kon.) | Benátky n/J – Letňany 4:9 (kon.) | Ústí n/L – Jablonec n/N 6:1 (kon.)
Hronov – Vrchlabí 1:9 (kon.) | Písek – Tábor 2:5 (kon.) | Mostečtí Lvi – Klatovy 7:4 (kon.)
Nový Jičín – Opava 3:2 (kon.) | Znojmo – Vyškov 7:0 (kon.) | SHKM Hodonín – Vel. Meziříčí 1:3 (kon.)
Žďár n/S – Havlíčkův Brod 4:5 (kon.) | Val. Meziříčí – Kopřivnice 4:2 (kon.) | Příbram – Kobra 5:0 (kon.)
Řisuty – Děčín 2:3 (po pr.)
konec
SHKM Baník Hodonín
1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
HHK Velké Meziříčí
Středa 12.10.2022, 18:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • 2. liga skupina Východ • 6. kolo
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:23:48)
     
    Prvního vítězství v sezóně se dočkalo Velké Meziříčí, které zvítězilo na stadiónu Hodonína 3:1.

    Všechny čtyři góly padly v přesilové hře. Na trefu Vladimíra Oščádala ještě dokázal odpovědět Vojtěch Krejčiřík, na gól Jana Švejdy už ovšem domácí zareagovat nedokázali, vedení hostů naopak pojistil pohotovou forhendovou dorážkou David Křenek. Domácí v závěru tlačili, podle očekávání sáhli k powerplay, ale nedočkali se ani kontaktního gólu.

    Svěřenci kouče Zavadila si polepšili na tři body a odlepili se z posledního místa na desáté právě před Hodonín, který zůstává na jediném bodu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    V závěrečných vteřinách se strhla šarvátka, rozhodčí měli dost práce se zklidněním situace. Čtyřminutové tresty inkasovali Erik Hložánek s Pavlem Ambrožem, dvouminutový Vladimír Oščádal.
     
    59:41
    Velký závar před hostující svatyní gólem neskončil! Po střele z pravé strany už puk byl za zády Slavíčka, ale z brankové čáry jej odpálil Pavel Ambrož, ani následný tlak domácích neskončil kýženou trefou. Teď už je to jasné, Velké Meziříčí zvítězí.
     
    59:11
    Do levého kruhu dojel a zápěstím vypálil na zadní tyčku Erik Hložánek. Zdeněk Slavíček nastavil lapačku a kus černé gumy v ní schoval.
     
    58:30
    Oddechový čas pro tým SHKM Baník Hodonín.
     
    58:27
    Přesilovka domácího mužstva je u konce. Velké Meziříčí má tři body na dosah, nadále ovšem zůstává pod velkým tlakem v powerplay hrajícího konkurenta.
     
    58:19
    Do přehuštěného prostoru střílel Ľubomír Škápik. Hostující gólman reagoval na poslední chvíli, naštěstí pro něj puk proletěl vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    57:41
    Oddechový čas pro tým HHK Velké Meziříčí.
     
    57:41
    S poměrně pomalým nahozením od pravého mantinelu neměl Zdeněk Slavíček žádné problémy, puk podržel ve výstroji. Akce už proběhla v době, kdy Holík seděl na střídačce, Hodonín zkouší powerplay.
     
    57:16
    Zavadilova družina se osvobodila, domácí musí začínat znovu od vlastní brány. Ľubomír Škápik vyslal neúspěšný dlouhý pas na Hložánka.
     
    56:42
    O modré čáry vyslal tvrdou dělovku Jiří Kališ. Zdeněk Slavíček byl dobře postavený a maskou puk vyhlavičkoval nad bránu.
     
    56:27
    Hosté si neodpočinou, znovu míří do čtyř. Útočník Marcel Juráň zastavil rozjetého soupeře jen za cenu hákování.
     
    55:45
    Hosté už hrají v plném počtu. Tlak Hodonína pokračoval, alespoň na chvíli ho odpalem na zakázané uvolnění otupil Petr Slabý.
     
    55:07
    Ne, ani teď to nevyšlo. Erik Hložánek si věřil na průnik po levé straně, ovšem Jan Švejda jej čistým způsobem přišpendlil na mantinel.
     
    54:38
    Forhendové zakončení Adama Popelky z velkého úhlu Zdeňka Slavíčka nezaskočilo, hostující gólman byl u pravé tyče pevně přilepen.
     
    54:11
    Hokejisté v modrých dresech zatím zvládají hru ve čtyřech velmi dobře. Po souboji v rohu mantinelu získal puk Tomáš Sedláček a bez problémů vyhodil.
     
    53:24
    Hodonín má jednu z posledních šancí, jak zdramatizovat utkání. Hostující obránce Pavel Buchal inkasoval dvě minuty za podrážení a poslal Velké Meziříčí do čtyř.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 36. Krejčiřík (Dufek, Škápik) – 30. Oščádal (Ambrož, Slabý), 43. Švejda (Ambrož), 47. Křenek (Ambrož, Oščádal)


    SHKM Baník Hodonín: Holík (Dolíška) – Šmach, Němec, Škápik (A), Kališ, Polesný (A), Rauš, Kučera – Peš, Matějka, Medek, Popelka, Krejčiřík, Bartes, Charvát, Štědrý, Hložánek, Sajdl (C), Krejčí, Dufek.
    Trenér: Radko Křivinka

    HHK Velké Meziříčí: Slavíček (Juda) – Vlašín (A), Sedláček, Švejda, Ambrož (C), Buchal, Slabý, Trnka – Dupljaku, Oščádal, Škvrně, Juráň, Burian, Vedral, Maštera, Strnad, Křenek (A), Nesvadba, Doležal, Střecha.
    Trenér: Jozef Zavadil

    Rozhodčí: Vaněk – Kučera, Peluha

    Diváci: 725
    thejrc.org