Skalica – Topoľčany 4:1 (kon.) | Vlci Žilina – Levice 4:3 (kon.) | Martin – Modré Krídla 8:2 (kon.)
Žiar nad Hronom – Trnava 3:7 (kon.) | Brezno – Dubnica 1:3 (kon.) | Pov. Bystrica – Humenné 2:4 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
8:2 (2:0, 2:1, 4:1)
Modré Krídla Slovan
sk Středa 12.10.2022, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Tomáš Slovák (asistent trénera Modré krídla Slovan): "Mali sme dobrý vstup a v úvodnej tretine sme v jej začiatku zaznamenali dve gólové príležitosti. Inkasovali sme ale ako prví, následne sme v závere úvodnej tretiny inkasovali ďalší gól počas vlastnej presilovej hry, čo nám trošku nalomilo zápas. Stále to však bolo z našej strany hrateľné, v druhej tretine sme sa ale dopustili niekoľkých individuálnych chýb, ktoré nás stáli zápas. V tretej tretine sme sa ešte snažili s výsledkom niečo urobiť, keď však otvoríte hru, niekedy to padá práve do vlastnej bránky. Určite by nám pomohlo, ak by sme sa aspoň raz dokázali presadiť z presilovej hry, dnes nám nešli ale ani oslabenia. Predtým nám presilové hry vychádzali, dnes nie. Výsledok by som z našej strany nepredceňoval, jednoducho sa stalo, ideme ďalej. Najbližší zápas nás čaká už o dva dni, nemusíme sa utápať v prehre, zajtra nás čaká tréning, v piatok by sme sa chceli z tejto facky otriasť. Určite chceme hrať zodpovedne, s pokorou a zdravým sebavedomím. Ak sú tieto veci badateľné na hre, príde aj efektivita. Treba byť preto trpezlivý a pracovať."

    Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "Konečne sa nám strelecky darilo i keď po úvodnej tretine to na gólové hody nevyzeralo. Podarilo sa nám ale ubrániť štvorminútové oslabenie a aj keď sme v druhej tretine inkasovali po skončení presilovej hry súpera, naše ťaženie to už nezastavilo. Slovan mal miestami veľmi dobrý prejav, čo musíme uznať. Výsledok je z jeho pohľadu určite krutý. V mnohých momentoch nás podržal Roman Rychlík. Druhý inkasovaný gól padol síce po jeho vykorčuľovaní, našťastie v tejto chvíli neplatil vyrovnanejší stav. Výborne dnes zahrala štvrtá formácia. Mladí hráči sa ukázali v dobrom svetle. V tretej tretine sme mohli do hry pustiť iba 16-ročného Juraja Gracáka, ktorý sa k mužstvu pripojil dnes ráno. Sme radi, že mu spoluhráči vedením dopriali možnosť jeho debutu. Určite nie je ľahké naskakovať do stretnutia po 50. minúte, kedy ste skrehnutý. Po úvodnom striedaní sa ešte potácal na ľade, potom už to bolo oveľa lepšie. Chceme, aby pričuchol k seniorskému hokeju, keďže vidíme jeho potenciál. S výsledkom sme určite spokojní, veci, ktoré nám nešli, k týmto sa ešte spoločne vrátime. V piatok máme voľno. Pôvodne sme mali nastúpiť v Topoľčanoch, ktoré ale ešte nemajú dokončený štadión. Keďže sú u nás cez víkend krasokorčuliarske súťaže, stretnutie sme museli napokon presunúť na november. Najbližšie nás preto čaká stretnutie v stredu, na domácom ľade proti Žiaru nad Hronom. Keďže je stretnutie vysielané v priamom prenose, začiatok je posunutý na 19:30 hod. Michal Murček dnes absolvoval operáciu. Prognóza nie je najlepšia, pauzovať bude minimálne tri až štyri týždne. Až následne môže skúsiť zaťažiť zranené miesto. Či to bude možné v najbližšom možnom termíne, to sa ukáže až po tomto období. Budeme mu držať palce. Igor Bobček má nastrelené koleno, ťahali mu z neho krv. Najbližšiu kontrolu absolvuje o týždeň. Chýbať nám bude minimálne najbližšie dva týždne."

    Ján Petriska (útočník Modré krídla Slovan): "Čo sa týka streleného gólu, určite by som ho radšej vymenil za tímové víťazstvo. Ťažko sa tešiť z bodového úspechu, ak sa tímu nedarí. V príprave to bolo z našej strany oveľa lepšie, možno nám práve dobré výsledky uškodili. Vtedy nám do bránky padalo všetko, na čo sme siahli. Okrem jedného duelu sme dokázali zvíťaziť vo všetkých. Teraz na to akoby doplácame. Vytvoríme si množstvo príležitostí, šťastie sa ale neprikláňa na našu stranu. Puky sa nám odrážajú, inkasujeme góly a na súpera sa už po zvyšok stretnutia doťahujeme. Neviem, z čoho plynie naša nízka efektivita počas presilových hier. Vieme si prihrať, dostať sa pred bránku. Tým, že ale prehrávame, sme pod tlakom a nedokážeme sa presadiť. Ako tím sa musíme naučiť prijímať nielen víťazstvá, ale aj prehry. Prehra sa nedá hodiť na jedného hráča, je výsledkom hry tímu. Aj keď veci teraz do seba nezapadajú, k riešeniu sa musíme postaviť spolu, nie individuálne. Prehrali sme štvrté stretnutie v sérii, vrátiť sa musíme na začiatok a k jednoduchým veciam. Hrať poctivý hokej s pokorou. Hrať jeden za druhého."

    Roman Rychlík (brankár HK VITAR Martin): "Nula v kolónke inkasovaných gólov mi dnes nechýba, konečne po trištvrte roku cítim chuť víťazstva. Či už je tam nula alebo dva góly, dôležitý je výsledok a tri body do tabuľky, ktoré nás posunú vyššie. Víťazstvo patrí divákom, ktorí nás hnali dopredu, za čo im ďakujeme. Konečne to začalo padať aj spoluhráčom, prakticky z každej strely dnes padol gól, aj takpovediac z bufetu. Protihráči dnes nemali svoj deň, my áno. Osmička je pekné číslo, máme sa od čoho odraziť smerom do ďalších zápasov. Po uplynulých stretnutiach sme potrebovali ako tím ustáť tlak a zvíťaziť. Rozhodnutie o tom, kto pôjde do bránky, prichádza deň pred zápasom. Väčšinou rozhoduje séria, kto je na tom ako. Vlado je vynikajúci brankár, je veľmi ťažké ho vytlačiť z bránky. Tréner sa nás vždy spýta pred zápasom, kto chce ísť do bránky. Odpoveďou je dvakrát áno, takže mu veľmi neuľahčujeme rozhodovanie." (22:20:04)
     
    Stretnutie sa nám skončilo vysokým víťazstvom domáceho tímu v pomere 8:2. Góly: 9. Sleziak (Ďurina, Nemec), 19. Juščák, 23. Juščák (Toma), 38. Tyczynski (Paulíny, Poliaček), 51. Dírer (Tyczynski), 51. Toma (Nauš, Krempaský), 57. Tyczynski (Paulíny, Tiainen), 59. Fafrák (Dírer) – 40. Ožvald (Preisinger, Petriska), 52. Petriska (Škultéty).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Poliaček si ešte niečo rieši s Hlavajom. Sú to však posledné sekundy duelu.
     
    59:22
    Súboj v strednom pásme. Paulíny s Petriskom.
     
    58:43
    Martin dal gól! Gól rovno z buly. Matej Dírer ho vybojoval pre MILOŠA FAFRÁKA a ten ho poslal medzi nohy brankára.
     
    58:39
    Zakázané uvoľnenie na strane hostí. Vhadzovanie pred Hlavajom.
     
    58:17
    Skackajúci puk sa snažil trafiť Volkov. Rychlík ho radšej prikryl.
     
    57:48
    Petrášov tvrdý zákrok. Odniesol si to Toma.
     
    57:12
    Nauš zostrelený súperom. Stalo sa tak po zakončení a strele pod koleno.
     
    56:42
    Martin dal gól! Domáci si napokon ešte pripíšu jeden gól. DAMIAN TYCZYNSKI tentoraz osvedčil svoje strelecké kvality a po prihrávke Adama Paulínyho a Riku Petteriho Tiainena zvyšuje na 7:2.
     
    55:56
    Preisinger na Kurtyho. Nenašiel ho ale ideálnou prihrávkou.
     
    55:16
    Bohunický vyháňa Fafráka. Ten sa musí vrátiť po puk.
     
    54:39
    Dírer vedľa bránky. Domáci zostávajú v útočnom pásme.
     
    54:21
    Zakázané uvoľnenie na hosťujúcej strane. Pridlhá prihrávka Dema.
     
    53:56
    Naušom vyvezený puk. Odoslaný Tomovi.
     
    53:44
    Pokus z pravej strany. Rychlík puk podržal.
     
    52:43
    Preisinger to skúša z diaľky. Prerušená hra.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 9. Sleziak (Ďurina, Nemec), 19. Juščák, 23. Juščák (Toma), 38. Tyczynski (Paulíny, Poliaček), 51. Dírer (Tyczynski), 51. Toma (Nauš, Krempaský), 57. Tyczynski (Paulíny, Tiainen), 59. Fafrák (Dírer) – 40. Ožvald (Preisinger, Petriska), 52. Petriska (Škultéty)


    HK VITAR Martin: Rychlík (Glosár) – Charvát, Dvořák – Lavička, Krempaský – Petran, Semaňák – Nemec, Gracák – Paulíny, Tyczynski, Poliaček – Fafrák, Dírer, Tiainen – Juščák, Toma, Nauš – Siakeľ, Sleziak, Ďurina
    Trenér: Daniel Babka

    Modré Krídla Slovan: Hlavaj (Noskovič) – Bohunický, Krakovský – Demo, Škultéty – Mrva, Myšiak – Volkov – Kľučiar, Preisinger, Kukumberg – Fetkovič, Dej, Petriska – Ožvald, Petráš, Kurty – Trubač, Polák, Bubica
    Trenér: Ján Lipiansky

    Rozhodčí: Krist, Orolin – Beniač, Pribula, Holomek (inštruktor)

    Diváci: 509
    thejrc.org