Kometa Brno – Pardubice 4:3 (po pr.)
po prodl.
HC Kometa Brno
4:3 (2:1, 1:2, 0:0 - 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Čtvrtek 13.10.2022, 18:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    HC Kometa Brno:

    Kometě se v minulém hracím týdnu podařilo zabrat a posunout se v tabulce do klidnějších vod. Navázat na sérii tří vítězství v řadě se modrobílí pokoušeli také v neděli na ledě Mladé Boleslavi, ale v posledních okamžicích třetí třetiny o možnost bodovat přišli a prohráli 2:3. Výsledkem je aktuální 7. pozice v rámci vyrovnané extraligové tabulky, v případě úspěchu mohou totiž Brňané poskočit až na 3. místo.

    Brno se letos může spolehnout na vlastního odchovance Luboše Horkého, jenž s 8 brankami sdílí pozici nejlepšího střelce mimo jiné i s pardubickým Tomášem Zohornou. Hlavním distributorem brněnských asistencí je po vlažném startu Petr Holík (1+7). Daří se také Adamu Zbořilovi (1+6) a po zranění se do brněnské sestavy navrátila finská posila Kim Strömberg (4+1). Naopak i v duelu s Pardubicemi budou Brňané postrádat kapitána Martina Zaťoviče.

    Defenzíva Komety se opírá o Marka Ďalogu, rychlonohý slovenský zadák umí podpořit útočné akce, zatím má na kontě 3 asistence. V hodnocení +/- pak mezi brněnskými hráči vyčnívá Radek Kučeřík (+6). Pod Špilberkem netrpělivě vyhlíží návrat Tomáše Kundrátka.

    V brankovišti Brno disponuje vyrovnanou dvojicí Marek ČiliakDominik Furch, oba borci mají i vyrovnaná čísla, a tak se o jedničce pro duel s lídrem tabulky dozvíme až před začátkem zápasu.

    Předností Komety jsou nadále přesilové hry a zároveň disciplína, v obou ohledech je nejlepším extraligovým týmem a právě tyto přednosti by měly být v souboji s Pardubicemi klíčové.
     
    HC Dynamo Pardubice:

    Východočeši vyšli bodově naprázdno pouze jednou, a zrovna se tak stalo v posledním odehraném kole, když se stali obětí mimořádné venkovní formy Karlových Varů a na domácím ledě podlehli Západočechům 2:4. Také dvě další prohry se zrodily na pardubickém ledě, v prodloužení zde uspěla Mladá Boleslav a v samostatných nájezdech pražská Sparta. Jinak ovšem Pardubice vyhrály všechny duely.


    Bodování pardubického celku i celé extraligy vede
    Tomáš Zohorna a s 8 vstřelenými góly se o status nejlepšího střelce dělí společně s brněnským Lubošem Horkým, ve čtvrtek si to tedy oba na přímo rozdají. K sobě má Zohorna další dva zkušené útočníky a rovněž pardubické odchovance. Lukáš Radil (2+7) i Robert Kousal (3+5) schopni rozhodovat zápasy a v Pardubicích zatím tento úkol plní na výbornou.


    Defenzívu vyztužil slovenský bronzový medailista
    Peter Čerešňák (2+5) a v Pardubicích přesně naplňuje očekávání. O kvalitě kádru svědčí i přítomnost dalších zadáků Tomáše Dvořáka (2+4) či Jana Košťálka (1+5).

    V brankovišti dostává více prostoru Roman Will s bilancí zákroků 90,8 procent a průměrem 1.44 branky na zápas. Dominik Frodl prozatím zasáhl pouze do dvou duelů, ve kterých však předvedl své schopnosti, když vychytal úspěšnost zákroků jen těsně pod 95 procenty a inkasoval 1.44 branky.

     
    BRNO vs. PARDUBICE

    Hezký den z Brna, kde se v rámci předehrávky 10. kola Tipsport extraligy uskuteční atraktivní bitva mezi Kometou a Dynamem. Oba celky se netají těmi nejvyššími ambicemi. Pardubice v rámci stoletého výročí neberou nic jiného než titul a dle toho také před sezonou posílili svůj kádr. Aktivní byla na hráčském trhu i brněnská Kometa. Své vize zatím lépe naplňují Východočeši. V bouřlivém prostředí brněnské Winning Group Areny je však nečeká nic jednoduchého.
    Trefí se dnes?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Čiliak (Furch) – Ďaloga, Ščotka, Holland, Kučeřík, Kundrátek, Hrbas, Gulaši – Horký, Holík, Flek – Koblížek, Strömberg, Zaťovič – Šalé, Sallinen, Kollár – Vincour, Zbořil, Dufek.
    Trenér: Pešout

    HC Dynamo Pardubice: Frodl (Will) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Kolář, Vála, Hrádek – R. Kousal, Zohorna, Radil – Paulovič, Poulíček, Cienciala – Říčka, A. Musil, Matýs – Koffer, Rákos, Urban.
    Trenér: Rulík

    Rozhodčí: Hribik, Pražák – Lučan, Kis.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Zohorna ve středním pásmu předložil puk Radilovi, jenž prudkou střelou zápěstím protáhl Čiliaka, jenž zasáhl lapačkou, navíc se bude vylučovat a hosté si hned na startu utkání zahrají přesilovou hru.
     
    00:12
    Vše je jinak, Pardubice přesilovou hru hrát nebudou, i když Flek už seděl na trestné lavici, rozhodčí nakonec na základě zkoumaného videozáznamu hry trest zrušili.
     
    00:49
    Pardubice se snaží být od úvodu aktivní, Košťálkovo nahození se snažil usměrnit Kousal, ale puk pouze zastavil.
     
    01:16
    Domácí se snaží uklidnit hru, Kučeřík počká na dostřídání spoluhráčů.
     
    01:28
    Kometa se nepodařilo přejít skrz střední pásmo, nakonec se však před Frodla nastěhuje, protože hosté rozehráli jen na zakázané uvolnění.
     
    02:01
    Horký se snažil předložit puk zpoza branky Holíkovi, tomu však ke střele z voleje scházely centimetry.
     
    02:31
    Hrádek dobruslil puk na útočné modré čáře a okamžitě jej směřoval na klec Brňanů, k dorážce se dostal ještě Říčka, ale brněnského brankáře nepřekonal.
     
    03:27
    Dufek se dokázal z rohu útočného pásma dostat až před Frodla, z hranice brankoviště však nenašel skulinku v pardubické brance.
     
    03:56
    Utkání se hraje ve svižném tempu, Kometa se pokouší o další útok.
     
    04:16
    Na modré čáře si srovnal puk na holi Ďaloga, ke zklamání domácích tribun však zamířil mimo branku Dynama.
     
    05:17
    Pardubicím se teď nedaří přechod přes střední pásmo, Kometa úspěšně odráží pokus druhé útočné formace hostů.
     
    05:33
    Brňané nepustili Východočechy do vlastní třetiny, navíc se píská zakázané uvolnění hostů.
     
    06:19
    Pardubice se znovu pokoušejí o průnik do útočné třetiny, domácí obrana je v maximální pohotovosti.
     
    06:47
    Hrádkova střela z voleje skončila mimo, Pardubice pokračují v kombinaci.
     
    07:00
    Nápor hostů zakončil střeleckým pokusem z pravé strany Košťálek, trefil však pouze připraveného Čiliaka. Komerční pauza přijde teď domácímu celku vhod.
     
    07:36
    Pardubice pokračují v náporu, od modré čáry vypálil Kolář a Čiliak musel vytáhnout pohotový zákrok lapačkou.
     
    07:43
    Brňané se osvobozují jen za cenu zakázané uvolnění.
     
    08:09
    Kometa se po delší době vymanila ze sevření soupeře a na druhé straně posla Horký puk na Ščotku, jeho střelu musel Frodl vyrazit betonem.
     
    08:45
    Brňané srovnali krok, aktivně napadali rozehrávku hostů a do slibné příležitosti se dostal Šalé, osamocen před Frodlem však nedokázal přesně zamířit!
     
    09:15
    Kollár si aktivně najížděl na pravý kruh, nakonec se dostal do ostrého úhlu, ze kterého se snažil zaskočit Frodla, hostujícímu brankáři pomohl bránící Dvořák, jenž puk přizvedl do ochranné sítě.
     
    09:33
    Brňané se více osmělují směrem do ofenzívy, jejich počínání však nyní skončilo ofsajdem.
     
    10:06
    Pardubice budou hrát v početní výhodě, probíhá signalizovaná výhoda Dynama.
     
    10:12
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Martin Zaťovič – 2 min., vražení na hrazení.
     
    10:17
    Pardubice uspěly na buly a ihned se pouštějí do kombinace.
     
    10:32
    Dynamo právě vstřelilo branku! Pardubice bleskově využívají přesilovou hru a otevírají skóre zápasu! puk putoval od Ciencialy na modrou čáru Košťálkovi a ten předložil na volej ROBERTU ŘÍČKOVI, proti jehož přesné střele se Čiliak nestačil přemístit. Asistence: Jan Košťálek, David Cienciala.
    10:32 Robert ŘÍČKA - 0:1
     
    11:08
    kometa se snaží najít cestu k vyrovnávací brance, ale zatím to má s přechodem přes střední pásmo komplikované.
     
    11:58
    Kometa kombinovala před Frodlem, Hrbas posla puk Kollárovi, jenž už mohl zakončovat, ale namísto toho se snažil ještě vylepšit pozici Sallinenovi, tuto přihrávku už pardubický bránící hráč zastavil.
     
    13:08
    Brňané jsou teď aktivní a za podpory fanoušků tlačí hosty v obranném pásmu.
     
    13:35
    Povedené střídání má za sebou druhá brněnská formace, ale kýženou vyrovnávací branku nevytěžila, byť kotouč poskakoval na pardubickém brankovišti, Koblížek ani Strömberg se k dorážkám nedostali.
     
    14:26
    Po komerční přestávce se opět Pardubice vrátily k aktivnímu pohybu a díky tomu teď získaly vhazování před Čiliakem.
     
    14:52
    Na ledě se začíná přitvrzovat, jeden z pardubických hráčů teď tvrdě atakoval Hollanda a navzdory pískotů z tribun rozhodčí tentokrát nevylučuje.
     
    15:33
    Urban směřoval puk na teč Rákosovi, druhý jmenovaný však puk netrefil.
     
    16:10
    Koblížek pálil ze slibné pozice z pravého křídla, branku Frodla však přestřelil.
     
    16:10
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    Lukáš Radil – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku.
     
    16:43
    Kometa právě vstřelila branku! Je vyrovnáno! Kometa potvrzuje svůj um v přesilových hrách a srovnává s Pardubicemi krok. Úspěšnou souhru domácích zakončil přesnou střelou na bližší tyč z hranice levého kruhu LUBOŠ HORKÝ, a momentálně tak překonává pardubického Zohornu na čele tabulky střelců. Asistence: Adam Zbořil, Petr Holík.
    16:43 Luboš HORKÝ - 1:1
     
    16:43
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    David Musil – 2 min., sekání.
     
    17:12
    Kometa právě vstřelila branku! Dynamo teď může jenom litovat. Předcházející branky Kometa dosáhla při přesilové hře a zároveň v signalizované výhodě. Díky tomu tak mohla hned rozehrát další přesilovou hru a i tentokrát je znovu úspěšná a díky tomu je na světě rychlý obrat! Tentokrát dokázal přesně zamířil nad lapačku Frodla PETR HOLÍK a domácí fanoušci jsou ve varu. Asistence: Adam Zbořil.
    17:12 Petr HOLÍK - 2:1
     
    18:19
    Pardubice jsou značně otřeseny, dvě inkasované branky dělilo pouhých 29 vteřin.
     
    18:45
    Brňané forčekují hluboko v pásmu a díky tomu sbírají kotouče od hostů již v neutrální zóně hřiště.
     
    19:12
    Horký hledal bekhendem na hranici pardubického brankoviště Fleka, Frodl raději ihned přikryl puk a bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    19:22
    Pardubice teď předvedly rychlý přechod do útočného pásma a na levém křídle zakončoval prudkou ránou Radil, Čiliak se proti pardubickému útočníkovi vytáhl pohotovým zákrokem lapačkou.
     
    19:50
    V závěru první třetiny už se Kometa snaží držet hosty v obranném pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nabídla přesně to, co jsme od bitvy mezi Kometou a Dynamem čekali. Hned od úvodu jsme byli svědky svižného hokeje. Nejprve měly herní převahu Pardubice, které zdobil příkladný pohyb, ovšem spolehlivě pracovala také obrana Komety. Branky padaly pouze při nerovnoměrném počtu hráčů na ledě a zatím byly využity všechny tři početní výhody. Tu první měly k dispozici Pardubice a bleskově ji zužitkovaly zásluhou Roberta Říčky. Ovšem Kometa také při možnosti početní výhody nepotřebovala příliš mnoho času. Vyrovnání obstaral Luboš Horký svou devátou trefou v sezoně. Dynamo mohlo litovat nedisciplinovanosti, vyrovnávací branky totiž Kometa dosáhla v signalizované výhodě a ihned po buly se mohla pustit do další přesilové hry. Uběhlo pouze 29 vteřin od vyrovnání a skóre otočil Petr Holík. Po první třetině jsou tak spokojenější domácí, prostřední dějství odstartuje v 18:57.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Střídání v týmu HC Dynamo Pardubice:
    ze hřiště odchází Dominik Frodl, přichází Roman Will.
     
    20:55
    Obrovská chyba v pardubické rozehrávce znamenala obrovskou příležitost pro brněnskou Kometu! Flek předložil puk od mantinelu na zcela osamoceného Horkého, ten se neukvapil a snažil se Willa překonat kličkou do bekhendu, pardubický brankář si však dokázal po nástupu do hry připsat důležitý zákrok, kterým podržel svůj tým!
     
    21:37
    Zaťovič dobruslil nahozený puk a snažil se z první překvapit Willa, střela kapitána Brna měla potřebnou razanci, ale dobře četl hru i pardubický brankář a puk vyrazil.
     
    22:29
    Kometa zatím ve druhé třetině pracuje spolehlivě do defenzívy, Čiliak si ještě nemusel sáhnout na puk.
     
    23:07
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Michal Gulaši – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku.
     
    23:30
    Čerešňákovu střelu z voleje zablokoval Flek a Zaťovič mohl osvobodit Kometu, domácí střídají.
     
    24:00
    Sallinen se nyní dostal do rychlého protiútoku se svým finským parťákem Strömbergerm, druhý jmenovaný se snažil zamířit nad rameno Willa, ale pardubický brankář znovu významně podržel Dynamo, když zlikvidoval tuhle akci Brňanů ve vlastním oslabení!
     
    24:39
    Pardubice si koledují o třetí branku! Kundrátek teď vybídl k samostatnému úniku Fleka, ten stačil i za cenu faulu zakončit, ale svůj nájezd si zopakuje v trestném střílení!
     
    24:39
    Kometa právě vstřelila branku! Brňané odskakují do dvoubrankového vedení při vlastním oslabení! Trestné střílení pohotovou přízemní střelou proměnil JAKUB FLEK. Bez asistence.
    24:39 Jakub FLEK - 3:1
     
    25:07
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    25:15
    Koffer se rozjel do útočného pásma a otestoval pozornost Čiliaka, ten reagoval připravenou lapačkou
     
    25:40
    Dynamo právě vstřelilo branku! Poprvé v dnešním utkání vidíme vstřelenou branku při hře pět na pět. Kontaktní trefu Dynama obstaral po perfektní přihrávce Kousala z rohu útočného pásma TOMÁŠ ZOHORNA a dorovnává brněnského Horkého na počtu devíti vstřelených branek, hlavně pak snižuje na rozdíl jediné branky. Asistence: Robert Kousal, Lukáš Radil.
    25:40 Tomáš ZOHORNA - 3:2
     
    26:00
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    Matej Paulovič – 2 min., sekání.
     
    26:23
    Pardubicím se podařilo vyhodit.
     
    26:32
    Kometa se trápí s rozehrávkou, Dynamo i ve čtyřech komplikuje domácím založení útočné akce.
     
    27:00
    Nyní už je brněnská speciální formace v útočném pásmu a snaží se kombinovat.
     
    27:30
    Holík vypálil z voleje, na brankovišti clonil Zaťovič, i tak však dokázal Will kotouč vyrazit.
     
    28:00
    Pardubice hrají v plném počtu.
     
    28:09
    Koblížek se dostal do mezikruží a i skrz bránící hráče Pardubic dokázal zakončit, znovu však spolehlivě zasáhl i brankář Will.
     
    28:25
    Po zákroku Čiliaka je hra přerušena a následuje komerční přestávka.
     
    28:31
    Říčkův pokus o střelu skončil v ochranné síti, vhazování se bude opakovat.
     
    28:51
    Další pardubickou střelu měl na svědomí Adam Musil, z pravé strany si však na pozorného Čiliaka nepřišel a brněnský brankář opět přerušil hru.
     
    29:43
    Pardubice jsou teď častěji v útočném pásmu, ale obrana domácích jim neumožňuje vážnější ohrožení Čiliakovy svatyně a velmi rychle přistupuje k pardubickým útočníkům.
     
    30:09
    Ovšem nyní mohl nepřesnost v brněnské obraně trestat Poulíček, Čiliak byl však na místě a připraven Kometu podržet.
     
    30:46
    Pardubice jsou opět při chuti, Adam Musil dostal nabito mezi kruhy, jeho pokus byl však sražen mimo.
     
    31:05
    Agilní Adam Musil se snažil natlačit před Čiliaka z rohu útočného pásma, což se mu povedlo, ale nedokázal puk propasírovat za brněnského brankáře.
     
    31:31
    Dynamo se nadechuje k náporu, další prudkou ránu vyslal Čiliak, branku minul, ale Pardubice tlačí na vyrovnání.
     
    31:50
    Puk nyní poskakoval před brankou Brna, ale ani Říčka a po něm Adam Musil bekhendem neuspěli ve slibných příležitostech!
     
    32:13
    Otevření pardubické obrany mohl ztrestat po rychlém obratu hry Ščotka, ale Will jej dokázal přečíst a puk vyrazil. Teď je to zase Brno, které se pokouší o nápor.
     
    33:11
    V krátkém sledu jsme viděli slibné střelecké příležitosti na obou stranách, nyní následuje komerční přestávka a poté vhazování v neutrální zóně hřiště.
     
    33:25
    Holík v útočném pásmu vyzval ke střele Fleka, ten branku přestřelil.
     
    33:30
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Luboš Horký – 2 min., podrážení.
     
    34:11
    Dynamo právě vstřelilo branku! Pardubice využívají v utkání druhou přesilovou hru a díky tomu srovnávají skóre! Od modré čáry napřáhl LUKÁŠ RADIL, před Čiliakem pak ještě clonil Kousal a puk nakonec doskákal za brankovou čáru. Asistence: Peter Čerešňák.
    34:11 Lukáš RADIL - 3:3
     
    34:35
    Flek s Horkým mohli bleskově vrátit Brnu vedení, ovšem proti byl brankář Will, jenž pohotově vyrazil střelu Fleka betonem, po puku se ještě marně natahoval Horký.
     
    35:15
    Pardubice cítí šanci na obrat, z dorážky nejspíš podruhé v utkání trefil brankovou konstrukci Adam Musil, od modré čáry pak nápor hostů zakončil prudkou ránou Urban, ta však byla Čiliakem vyražena mimo ledovou plochu.
     
    36:17
    Pardubice se znovu dokázaly zformovat ke kombinaci v útočném pásmu, na střelu Davida Musila měl však Čiliak pohodlný výhled a stejným způsobem také zasáhl.
     
    36:29
    Další střela Davida Musila už mířila mezi betony brněnského brankáře, Čiliak je však včas sklepl, hosté stále pokračují v kombinaci.
     
    37:06
    Kometa se snaží hru uklidnit, za vlastní brankou počká na dostřídání Ščotka a ve spolupráci se svými spoluhráči se pokusí otupit nápor Dynama.
     
    37:47
    Pardubice se opět nastěhovaly před Čiliaka, v této fázi utkání jsou jednoznačně aktivnější a obrana Komety se musí mít před aktivním pohybem hostů na pozoru.
     
    38:30
    Zbořilovi se podařilo ve středním pásmu získat kotouč a nahodit jej do pardubického pásma, čímž pro své spoluhráče získal čas na prostřídání.
     
    39:00
    Brňané odmítají nápor Pardubic, před druhou sirénou chtějí hru ještě zkonsolidovat a Holíkova formace to dává názorně najevo.
     
    39:28
    Po pravém křídle postupoval Zaťovič, bekhendem však marně hledal skulinku ve Willově výstroji.
     
    39:49
    Na druhé straně prudce napřáhl Paulovič, puk skončil po odrazu od brněnského hráče v hledišti. Ještě se tak bude vhazovat před Čiliakem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí stejným poměrem, tentokrát se z vítězství v této části hry radují Pardubice. Kometa přitom nejprve odskočila do dvoubrankového náskoku, když ve vlastním oslabení získal možnost trestného střílení Jakub Flek a překonal střídajícího Romana Willa. Dynamo ovšem nic nezabalilo a našlo rychlou odpověď, když se stejně jako Horký devátou trefou v sezoně prezentoval Tomáš Zohorna. Pardubice byly trpělivé a postupně znovu získaly minimálně územní převahu. Nakonec se opět radovaly z přesilové hry, když střela Lukáše Radila doskákala až za brankáře Čiliaka. Třetí třetina slibuje pokračování dramatické bitvy a bude zahájena v 19:53.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Pardubice úspěšně odrazily první útočnou akci Brna.
     
    40:59
    Pardubická čtvrtá formace se nedokázala udržet v útočném pásmu, kotouč však má pod kontrolou a dává přednost další formaci.
     
    41:46
    Matýs tečoval nahození v podání Valy na branku Brna, Kometa posouvá hru do středního pásma.
     
    42:26
    Hráči Dynama se drží v obranném pásmu domácích, ale honí kotouče po mantinelech.
     
    42:44
    Koblížek vyhodil jen na zakázané uvolnění, hra se tak znovu vrátí před Čiliaka.
     
    43:34
    Rychlý přechod přes střední pásmo v podání Pardubic, Zohornovi klepalo o přihrávku hned duo spoluhráčů před Čiliakem, ale puk na požadovanou adresu nedorazil, protože byl sražen mimo ledovou plochu.
     
    44:09
    Akce Horkého s Flekem skončila ofsajdem, Kometa se zatím nedostala k ohrožení Willovy klece.
     
    44:21
    Koblížek připravil parádní pozici Strömbergovi, ten však ze slotu nedokázal Willa prostřelit.
     
    44:32
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    David Musil – 2 min., krosček.
     
    45:09
    Horký mířil mezi betony, Will včas reagoval a poradil si i s další střelou brněnského kanonýra, který při svém druhém pokusu zlomil hůl a spěchá na střídačku.
     
    45:48
    Brňané svírají Dynamo a čekají na vhodnou příležitost k zakončení.
     
    45:59
    Z mezikruží to zkusil Zbořil, Will vyrazil, akce Komety pokračuje.
     
    46:16
    Další prudkou ránu z kruhu měl na svědomí Holík, Will drží.
     
    46:40
    Z trestné lavice se ihned do hry zapojil David Musil a po perfektním pasu postupoval osamocen vstříc Čiliakovi, po jeho střele zazvonila tyč brněnské branky!
     
    47:27
    Hra se nyní rychle přelévá ze strany na stranu.
     
    47:42
    Horký se znovu snažil uvolnit před brankou Pardubic Fleka, skákavý puk však zachytila pardubická obrana a hra se bleskově stěhuje zase před branku Brna.
     
    48:51
    Zbořil narušil rozehrávku Pardubic a z otočky posílal puk před branku Kollárovi, dobře hru však četl i brankář Will a hokejkou zamezil této souhře.
     
    49:46
    Slibně se rodící akce Brna končí ofsajdem.
     
    50:26
    Kometa teď rozjela kombinaci před Willem, z voleje vystřelil Ščotka, ale branku těsně minul. Následně je brněnská akce přerušena pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    50:51
    Nyní se zase o prostor v útočném pásmu perou Pardubice, je to opravdu hokej nahoru dolů.
     
    51:35
    Ďaloga si srovnal puk na holi na modré čáře a jen o centimetry přestřelil prudkou ránou pardubickou klec.
     
    52:08
    Po dalším souboji o puk v obranném pásmu Komety se hra přerušuje a následuje další komerční přestávka.
     
    52:36
    Koblížek po rychlém přejetí útočné modré přenechal puk Strömbergovi a prvně jmenovaný ihned zamířil clonit Willovi, Strömberg však skrumáž před pardubickým brankářem nepropálil.
     
    53:49
    Brňané uklidňují hru a v poklidu střídají, to stejně dělají i Pardubice, hra má nadále rychlý spád.
     
    54:22
    Kollár dostal nabito od Zbořila, z voleje však branku minul. U Zbořila jde však vidět, jak skvělá forma jej ohledně přesných asistencí provází a snaží se svým spoluhráčům nadále připravovat výhodné palebné pozice.
     
    54:48
    Dnešní utkání sleduje 6125 diváků.
     
    55:15
    Pardubická elitní formace kroužila kolem Čiliaka, Zohorna s Kousalem se dostali až na hranici brankoviště, ale ani jeden z nich se nepropracoval k zakončení.
     
    55:46
    Na druhé straně se na levém křídle uvolnil Holík a prudkou ránou vyprášil betony brankáře Willa.
     
    56:42
    Brňané jsou teď při chuti a aktivně krouží kolem pardubické branky, z ostrého úhlu zkusil na bližší tyč zamířit Kollár, Will měl však tento prostor pokrytý.
     
    57:34
    Radil poslal puk na Košťálka, jeho střelu zablokoval Zaťovič a Brňané znovu otáčejí hru.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:22
    Z levé strany se na pardubickou branku řítil Zbořil, tentokrát volil zakončení a jen těsně přestřelil vzdálenější růžek pardubické branky.
     
    59:05
    Kotouč se nyní dostal na střídačku Brna, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    59:33
    Říčka sebevědomě postupoval přes střední pásmo, ale Adam Musil přejel útočnou modrou čáru dřív, odpískaný ofsajd přibližuje dnešní zápas k prodloužení.
     
    59:58
    Po nahození Strömberga mohl zakončovat Zaťovič, ale nestačil se včas zorientovat k dorážce.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ve třetí třetině jsme na branku čekali marně, a tak můžeme konstatovat, že dnešní utkání po zásluze míří do prodloužení. Atraktivní bitva bude pokračovat nastaveným časem ve hře tři na tři. Stane se tak již ve 20:29.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:02
    Po vhazování získal kotouč brněnský Ďaloga, ale ihned o něj přišel v útočném pásmu.
     
    60:31
    Dynamo vstřelilo branku, ale rozhodčí bude ještě zkoumat celou situaci na videu. Radil najel s pukem až k Čiliakové kleci a Čerešňák nejspíš do kotouče úmyslně kopl.
     
    60:31
    Hlavní rozhodčí rozpažil, branka není uznána!
     
    60:55
    Strhující momenty v Brně! Nyní měl rozhodnutí na hokejce Horký, ale v tváří v tvář nedokázal Willa překonat!
     
    61:26
    Zbořil v akci 3 na 2 předložil puk mezi kruhy na Ščotku, jenž vyslal prudký příklep, Will ránu brněnského zadáka vyrazil.
     
    62:02
    Přihrávka Zohorny na Radila nebyla přesná a kotouče se ujímají domácí.
     
    62:29
    Kometa bude hrát přesilovou hru. Dvě minuty za vysokou hůl nařídil hlavní rozhodčí pro Tomáše Zohornu.
     
    62:29
    Oddechový čas pro tým HC Kometa Brno.
     
    62:29
    Kometa posílá do hry čtyři útočníky, na ledě je Zaťovič, Horký, Holík a Zbořil.
     
    63:48
    Kometa právě vstřelila branku, ale hlavní rozhodčí budou už podruhé v prodloužení zkoumat na videu! Pardubice totiž využívají trenérské výzvy.
     
    63:48
    Kometa právě vstřelila branku! Nyní už je to potvrzené! Kometa vítězí v dnešním utkání, když využila třetí přesilovou hru v zápase a připisuje si bonusový bod navíc. Rozhodující trefě předcházela střela Zbořila, po níž od hokejky Zaťoviče odrazil puk za Willa a definitivně jej doklepl za brankovou čáru PETR HOLÍK. Asistence: Martin Zaťovič, Adam Zbořil.
    63:48 Petr HOLÍK - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní bitva mezi Brnem a Pardubicemi je u konce, bonusový bod zůstává na jižní Moravě, když Kometa znovu potvrdila svou sílu v přesilových hrách a zásluhou Petra Holíka si na domácím ledě připisuje třetí výhru v řadě. Naopak Pardubice poprvé na ledě soupeře poznaly hořkost porážky. Z mé strany je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost při sledování dnešního přenosu a z Brna přeji příjemný zbytek večera.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:

    Adam Zbořil (KOM)

    Lukáš Radil (PCE) (20:45:14)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 17. Horký (Zbořil, Holík), 18. Holík (Zbořil), 25. Flek, 64. Holík (Zaťovič, Zbořil) – 11. Říčka (Košťálek, Cienciala), 26. Zohorna (R. Kousal, Radil), 35. Radil (Čerešňák)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Furch) – Ďaloga, Ščotka, Holland, Kučeřík, Kundrátek, Hrbas, Gulaši – Horký, Holík, Flek – Koblížek, Strömberg, Zaťovič – Šalé, Sallinen, Kollár – Vincour, Zbořil, Dufek.
    Trenér: Pešout

    HC Dynamo Pardubice: Frodl (21. Will) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, J. Kolář, Hrádek – R. Kousal, Zohorna, Radil – Paulovič, Poulíček, Cienciala – Říčka, A. Musil, Matýs – Koffer, Rákos, Urban.
    Trenér: Rulík

    Rozhodčí: Hribik, Pražák – Lučan, Kis

    Diváci: 6125
    thejrc.org