Washington – Boston 2:5 (kon.) | Carolina – Columbus 4:1 (kon.) | Montreal – Toronto 4:3 (kon.)
Colorado – Chicago 5:2 (kon.) | Anaheim – Seattle 5:4 (po pr.) | Edmonton – Vancouver 5:3 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Columbus Blue Jackets
Čtvrtek 13.10.2022, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    49:18 Andrej SVEČNIKOV - 4:1
     
    49:18
    Carolina právě vstřelila branku!
    Kus smůly pro Daniila Tarasova... Hurricanes kombinovali a po jedné ze střel vylákali hostujícího gólmana z branky, Tarasov se do svého pracoviště sice ještě vrátil, nicméně nedokázal se správně poskládat na pravé tyči a propadá mu "laciné" nahození od mantinelu. Za střelce označen ANDREJ SVEČNIKOV – 4:1! Asistence: Martin Nečas a Paul Stastny.
     
    47:11
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Justin Danforth – 2 min., hákování.
    46:29 Martin NEČAS - 3:1
     
    46:29
    Carolina právě vstřelila branku!
    Canes odskakují na rozdíl dvou branek! MARTIN NEČAS výborně napadal rozehrávku hostů, donutil obránce udělat chybu a předal na dojíždějícího Stepana, který si ještě přiťukl s Martinookem. V brankovišti vznikl trošku zmatek, nicméně poté se kus černé gumy odrazil přímo zpět na hůl českého útočníka, který ho jen zametl do sítě – 3:1. Asistence: Derek Stepan a Jordan Martinook.
    38:30 Brady SKJEI - 2:1
     
    38:30
    Carolina právě vstřelila branku!
    Červenobílí poprvé v zápase vedou! Martin Nečas udělal kus dobré práce když zavezl do pásma středem, pokračoval na kruh, prozíravě se vytočil do hry, našel dojíždějícího obránce BRADYHO SKJEIE, ten se do toho opřel na modré a kotouč končí až v síti – 2:1! Moc pěkná kombinace Hurricanes! Asistence: Martin Nečas.
     
    35:03
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Cole Sillinger – 2 min., sekání.
     
    32:58
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Calvin de Haan – 2 min., podrážení.
    32:37 Neuzaný gól Colea Sillingera
     
    32:37
    Columbus právě vstřelil branku!
    Byla to nádherná akce a nádherná branka, která však neplatí... COLE SILLINGER šel sám, na modré se prezentoval otočkou, proskočil do pásma a najednou byl na levém křídle sám. I střela se hostujícímu mladíkovi povedla náramně, ale bohužel. Byl tam ofsajd.
     
    Branka neplatí, tady to byl ofsajd!
     
    Tahle akce končí brankou, Rod Brind'Amour si však bere trenérskou výzvu, rozhodčí jdou k videu!
     
    30:40
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Brett Pesce – 2 min., nedovolené bránění.
    25:12 Seth JARVIS - 1:1
     
    25:12
    Carolina právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Canes dobře napadali za bránou, Jack Roslovic zaváhal a ztratil kotouč. Ten sebral SETH JARVIS, jenž najednou vyplul na levé tyči a svým pohotovým backhandem obhodil Daniila Tarasova. Carolina je zpět – 1:1
     
    24:31
    Patrik Laine vrazil do rozehrávky soupeře jako velká voda, sebral puk a byla z toho situace 3 na 1! Laine sám pálí, vyznamenal se však Frederik Andersen!
    20:11 Patrik LAINE - 0:1
     
    20:11
    Columbus právě vstřelil branku!
    To je start! Jaccob Slavin vyhazoval po mantinelu, nicméně proti puku dobře vystoupil Zach Werenski, jenž kotouč prropíchl na úplně volného PATRIKA LAINEHO! Finský střelec s číslem "29" se vytočil a trošku zvláštní střelou trefil naprosto přesně horní růžek. Laine si otevírá střelecký účet a Columbus vede – 0:1! Asistence: Zach Werenski.
     
    10:07
    2 na 1! Seth Jarvis ještě hledal na pravém křídle najíždějícího parťáka, do dráhy puku se však výtečně položil Erik Gudbranson a kotouč dopravil do rohu.
     
    05:58
    Tohle bylo slušné! Hosté šli do útoku, Gustav Nyquist našlápl pravým křídlem a elegantně předal na dojíždějícího Jakea Beana jenž mohl ihned pálit! Obránce Jackets zvolil takovou slabší střelu, zřejmě mezi betony, Frederik Andersen zasahuje.

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 26. Jarvis, 39. Skjei (Nečas, Kotkaniemi), 47. Nečas (Stepan, Martinook), 50. A. Svečnikov (Nečas, Stastny) – 21. Laine (Werenski)


    Carolina Hurricanes: Andersen (Raanta) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, de Haan – Jarvis, Aho (A), Teräväinen – Nečas, Kotkaniemi, A. Svečnikov – Fast, Staal (C), Stastny – Kaše, Martinook, Stepan.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Columbus Blue Jackets: Tarasov – Werenski (A), Boqvist, Gavrikov, Peeke, Bean, Gudbranson – J. Gaudreau, Jenner (C), Laine – Činachov, Roslovic, Voráček – Nyquist (A), Sillinger, Danforth – E. Robinson, Kuraly.
    Trenér: Brad Larsen

    Rozhodčí: Rehman, Nicholson – Fournier, O´Quinn

    Diváci: 18 824
    thejrc.org