Třinec – Plzeň 3:2 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 3:4 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 4:5 (kon.)
Mountfield HK – Olomouc 0:3 (kon.) | Kladno – Sparta 2:5 (kon.)
konec
Rytíři Kladno
2:5 (1:1, 1:2, 0:2)
HC Sparta Praha
Pátek 14.10.2022, 18:00 • ČEZ stadion, Kladno • Tipsport extraliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:36 Vladimír SOBOTKA - 2:5
     
    59:36
    Sparta právě vstřelila branku!
    Čtvrtá využitá přesilovka a Sparťané potvrzují své vítězství. Přihrávka skrz brankoviště prošla nerušeně až k pravé tyči, kde už pohotově zakončoval VLADIMÍR SOBOTKA. Asistence: Roman Horák a David Tomášek.
    47:03 Dominik SIMON - 2:4
     
    47:03
    Sparta právě vstřelila branku!
    Třetí využitá přesilovka a máme tu vedení o dvě branky. Erik Thorell si dobře počínal v prostoru mezikruží, odkud si sjel blíže na levý kruh a rychlou přihrávkou uvolnil DOMINIKA SIMONA, který přešel bleskově do protipohybu Bowa a zakončil do odkryté části branky. Asistence: Erik Thorell.
    36:20 David TOMÁŠEK - 2:3
     
    36:20
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté využívají další přesilovku a poprvé v zápase jdou do vedení. Krejčík si udělal prostor na modré čáře a střílenou přihrávkou k levé tyči našel zcela přesně položenou hůl DAVIDA TOMÁŠKA, který ztečoval kotouč za brankovou čáru. Asistence: Jakub Krejčík
    25:26 Jakub KONEČNÝ - 2:2
     
    25:26
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané znova srovnávají přesně po jedné minutě a dvaačtyřiceti vteřinách jako tomu bylo v první periodě. Střílenou přihrávku Horáka z levé strany dokázal tečovat na hranici brankoviště osamocený JAKUB KONEČNÝ přímo do protipohybu Bowa. Asistence: Roman Horák a Adam Polášek.
    23:44 Tomáš PLEKANEC - 2:1
     
    23:44
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Domácí celek jde podruhé v zápase do vedení. Melka prodloužil nahození za branku, kde už byl ve velké rychlosti Brodecki. Ten využil velkého provozu před brankou a dokázal přistrčit puk na TOMÁŠE PLEKANECE, který ze spodní části levého kruhu překonal Kováře ranou mezi betony. Asistence: Adam Brodecki a Antonín Melka.
    15:30 Vladimír SOBOTKA - 1:1
     
    15:30
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí radost velmi rychle končí. Krejčík od modré čáry předal kotouč VLADIMÍRU SOBOTKOVI, který nebyl na pravém kruhu nikým napadán a po naznačení přihrávky zakončil přímo mezi betony, přičemž už všichni počítali s přihrávkou do prostoru mezikruží. Asistence: Jakub Krejčík.
    13:48 Miroslav INDRÁK - 1:0
     
    13:48
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladenské čekání na gól je u konce a všem, včetně diváků určitě spadl kámen ze srdce. Pražané zachybovali při rozehrávce ve vlastním pásmu a sražený puk se dostal přímo k MIROSLAVU INDRÁKOVI, který rychlou koncovkou překonal zaskočeného Kováře. Asistence: Patrik Machač.
    Marken.cz

    Lukáš Ureš

    Branky a nahrávky: 14. Indrák (Machač), 24. Plekanec (Brodecki, Melka) – 16. Sobotka (Krejčík), 26. Konečný (Horák, Polášek), 37. Tomášek (Krejčík), 48. D. Simon (E. Thorell), 60. Sobotka (Horák, Tomášek)


    Rytíři Kladno: Bow (Brízgala) – Slováček, Dotchin, Ticháček, Sotnieks, Cibulskis, Babka, Kehar – Melka, Plekanec, Brodecki – Procházka, Klepiš, Procházka – Beran, Zikmund, Filip – Machač, Indrák, Bláha.
    Trenér: Václav Blažek

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Krejčík, Krutil, Polášek, Jurčina, Němeček, Jandus, Mikliš – Forman, Sobotka, Řepík – E. Thorell, Horák, Tomášek – Safin, G. Thorell, D. Simon – Konečný, Vitouch, Přibyl.
    Trenér: Pavel Patera

    Rozhodčí: Hejduk, Kika – Frodl, Šimánek
    thejrc.org