Buffalo – Ottawa 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Arizona 6:2 (kon.) | Philadelphia – New Jersey 5:2 (kon.)
NY Islanders – Florida 1:3 (kon.) | Toronto – Washington 3:2 (kon.) | Minnesota – NY Rangers 3:7 (kon.)
Nashville – Dallas 1:4 (kon.) | Calgary – Colorado 5:3 (kon.) | Vegas – Chicago 1:0 (kon.)
Los Angeles – Seattle 1:4 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
6:2 (3:0, 1:1, 2:1)
Arizona Coyotes
Pátek 14.10.2022, 01:07 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Arizona Coyotes

    Hostující Arizona je i před startem letošního ročníku NHL považována za jedno z nejslabších týmů v celé soutěži. Své domácí zápasy navíc budou Coyotes hrát v univerzitní hale. Příprava na start nového ročníku navíc byla z pohledu Arizony tragédií. V sedmi duelech ani jednou nedokázali zvítězit a inkasovali velké množství branek. V tom posledním přípravném duelu Coyotes prohráli 1:5 na ledě Vegas.
     
    Pittsburgh Penguins

    Domácí Pittsburgh si před sezónou podržel opery Crosbyho s Malkinem a i letos bude chtít slavná organizace útočit na postup do play-off. Pittsburgh V přípravě také úplně nezářil. Na úvod sice přehrál Columbus, nicméně následně padl s Columbusem, Detroitem a Buffalem. V závěru ale Penguins přehráli právě Detroit a nadělili příděl 7:1 Buffalu. Kromě největších hvězd jsou v kádru zkušení hráči jako Rakell, Letang nebo Petry.
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang, Dumoulin, Petry, M. Pettersson, Rutta, P. Joseph – Rakell, Crosby, Guentzel – Rust, Malkin, Zucker – Kapanen, Carter, Heinen – Archibald, Poehling, McGinn.

    Arizona Coyotes: Vejmelka (Ingram) – Stecher, Moser, J. Brown, Gostisbehere, Timmins, Mayo – Schmaltz, Boyd, Keller – Maccelli, Bjugstad, N. Ritchie – Fisher, Hayton, Crouse – Kassian, McBain, O'Brien.
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Penguins budou hrát v černém, zatímco Arizona oblékne bílou sadu.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní americká hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí před skvělou kulisou uspěli na úvodním vhazování letošního ročníku. Penguins budou chtít vstoupit do NHL vítězně.
     
    00:27
    Zucker se po levém křídle prohnal do útočného pásma, kde zakončil příklepem, ale Karel Vejmelka jeho ránu vyrazil do rohu.
     
    01:12
    Poprvé v utkání se na led dostal obránce Petry, který poslal přihrávku na levou stranu. Puk sice získali hosté, ale ihned jej poslali na zakázané uvolnění.
     
    01:22
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Domácí celek se hned v úvodu dnešního souboje dostává do vedení! Po dlouhém nahození dojel puk Jake Guentzel, který jej ihned vrátil před branku a osamocený SIDNEY CROSBY rozjel nový ročník brankou! Asistence: Jake Guentzel, Kris Letang.
    01:22 Sidney CROSBY - 1:0
     
    02:03
    Vyrovnání měl na hokejce Kassian, který jel z pravé strany sám na brankáře, ale Tristan Jarry jeho pokus skvěle vykopl pravým betonem!
     
    02:06
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    03:00
    Rust si na pravé straně útočného pásma při zpracování kotouče pomohl vysokou holí. Sudí vykazují hru ven z útočného pásma.
     
    03:26
    Letang skvělou střílenou přihrávkou našel Crosbyho hokejku. Domácí kapitán kotouč výborně tečoval, nicméně Karel Vejmalka se rychle přemístil!
     
    04:06
    Hosté v plném počtu.
     
    04:12
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Domácí celek krátce po skončení přesilové hry přidává druhou branku! Pittsburgh zůstal po přesilovce v útočném pásmu. Přihrávku od mantinelu dostal mezi kruhy JASON ZUCKER a jeho příklep se zastavil až v síti! Asistence: Danton Heinen, Jeff Petry.
    04:12 Jason ZUCKER - 2:0
     
    05:03
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes:
    Zack Kassian – 2 min., držení.
     
    05:10
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Arizona je na úvod nového ročníku NHL v obrovských problémech! Pittsburgh totiž využívá přesilovku a po pěti minutách vede už 3:0! Rust bekhendem před brankou našel osamoceného JAKEA GUENTZELA, který trefil odkrytou část branky! Asistence: Bryan Rust, Sidney Crosby.
    05:10 Jake GUENTZEL - 3:0
     
    06:03
    Po dlouhé době se hostující Arizona dostala do útoku, ale Kassian nahozením z ostrého úhlu trefil brusle prvního rivala.
     
    06:38
    Brian Dumoulin z obranného pásma vyhodil puk odrazem o mantinel do pásma středního. Domácí Penguins mohou být se vstupem do utkání spokojení.
     
    07:12
    Bryan Rust si sjel na krásnou přihrávku z levé strany, přehodil si puk na čepel, ale jeho rána zápěstím skončila vedle branky.
     
    07:29
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes:
    Liam O'Brien – 2 min., vysoká hůl.
     
    08:03
    Domácí se v úvodu přesilové hry usadili v útočném pásmu a tlačí se do zakončení. U mantinelu puk získal Malkin, ale nepřihrál přesně na modrou čáru.
     
    08:16
    Karel Vejmelka si poradil s tvrdou ránou od modré čáry a připsal si cenný zákrok. Český brankář si v dnešním duelu nemůže stěžovat na nedostatek práce.
     
    08:45
    Jevgenij Malkin z rohu útočného pásma vyjel před branku, zamíchal pukem před Vejmelkou, ale český brankář se tentokrát nenechal zaskočit.
     
    09:01
    Další zakončení měl na svědomí Bryan Rust, jehož tvrdou ránu příklepem z pravého kruhu měl Vejmelka jako na dlani a schoval puk do lapačky.
     
    09:29
    Hosté v plném počtu.
     
    10:16
    Shayne Gostisbehere střílel příklepem od modré čáry, ale před brankou neclonil nikdo ze spoluhráčů.
     
    10:34
    Domácí jednoduše nahodili puk do útočného pásma a jeli kompletně střídat. Pittsburgh zatím nepustil hostujícího Arizonu k vůbec ničemu.
     
    11:06
    Brian Dumoulin uspěl v přetlačované u mantinelu za domácí brankou. Penguins se poté drali vpřed, ale Kasperi Kapanen trefil Vejmelku do hrudi.
     
    11:27
    Další zákrok pro Karla Vejmelku! Český brankář prokázal vynikající reakci ihned po vhazování, když vyrazil dělovku od pravého mantinelu.
     
    12:06
    Janis Moser byl v dobré pozici, nicméně spoluhráč mu přihrávku vůbec neadresoval. Arizonu zatím brzdí drobné nepřesnosti.
     
    12:24
    Nick Ritchie se v útočném pásmu dral za skákavým kotoučem, ale ve vysoké rychlosti si jej zpracoval mimo ideální prostor pro zakončení.
     
    13:02
    Do další šance se chtěl prokličkovat Jevgenij Malkin, nicméně jeden z obránců Arizony k němu přistoupil a ruského hráče poslal k ledu.
     
    13:27
    Clayton Keller dostal přihrávku na levou stranu, po které vnikl do útočného pásma, nicméně akce Arizony neměla dlouhého trvání.
     
    13:33
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Pierre-Olivier Joseph – 2 min., nedovolené bránění.
     
    14:03
    Arizona se v úvodu své první přesilovky usadila v útočném pásmu, ale hosté se nedostali k zakončení a nepřesnou přihrávkou se vyhnali za modrou.
     
    14:25
    Matias Maccelli vlétl do útočného pásma středem hrací plochy, ale narazil na prvního soupeře v černém dresu, který mu puk vypíchl.
     
    15:03
    Jeden z domácích hokejistů se při vlastním oslabení snažil zaútočit, nicméně ve středovém kruhu si puk posunul až k dobře postavenému soupeři.
     
    15:33
    Domácí v plném počtu.
     
    16:00
    Domácí brankář Tristan Jarry vyjel za svou klec, kde zastavil nahození po mantinelu a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    16:28
    Conor Timmins si dobře zpracoval prudkou přihrávku a otočil se s kotoučem, jenže v útočném pásmu neměl dostatečnou podporu spoluhráčů.
     
    17:03
    Danton Heinen spěchal za vlastním nahozením do rohu útočného pásma, ale jeho spoluhráči zrovna mířili na střídačku. Pittsburgh po šíleném nástupu lehce zvolnil.
     
    17:21
    První zajímavá možnost pro Arizonu! Boyd se po dobré přihrávce zjevil před Jarrym, ale domácí brankář jeho pokus ukryl do lapačky!
     
    18:06
    Brian Dumoulin vypíchl puk pod tlalem za modrou čáru a obral hráče Arizony o možnost zakončit. Domácí v první třetině na ledě kralují.
     
    18:26
    Arizona nepovedenou rozehrávkou darovala puk hokejistům Pittsburghu, ale ti se při dalším přechodu do ofenzivy dopustili postavení mimo hru.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:18
    Jake Guentzel napadal rozehrávku Arizony v jejím obranném pásmu, ale hosté dokázali bez větších problémů rozehrát směrem nahoru.
     
    19:47
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes:
    Zack Kassian – 2 min., nedovolené bránění.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! Po úvodní hodně roztahané části dnešního souboje může být spokojenější Pittsburgh. Hned v úvodu se totiž trefil hvězdný Sidney Crosby. Následně přidal trefu Jason Zucker a přesilovku využil Jake Guentzel. Naopak Arizona je zatím směrem vpřed bezzubá.
     
    Střely na branku: 16 – 4
     
    Další třetina začne přibližně v 2:13.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování druhé třetiny a ihned se vydali vpřed. Pittsburgh dohrává početní výhodu.
     
    21:12
    Carter na levé straně útočného pásma získal kotouč a poslal jej před branku. Dobře postavený Sidney Crosby jeho pobídku nedokázal tečovat.
     
    21:47
    Hosté v plném počtu.
     
    22:10
    Hosté se dostali do zajímavé možnosti a za zády brankáře Jarryho dokonce zazvonila tyč!
     
    22:38
    Conor Timmins se otočil v útočném pásmu a pohotově zakončil zápěstím. Jeho ránu ale Jarry dobře viděl a připsal si další jistý zásah.
     
    23:12
    Kasperi Kapanen se mezi kruhy dostal k volnému puku a pohotově zakončil bekhendem. Jeho pokus ale brankář Vejmelka udržel ve výstroji.
     
    23:35
    Arizona se dostala do útočného pásma, ale domácí Jeff Petry se v pravou chvíli stačil vrátit a obral soupeře o kotouč u hrazení.
     
    24:06
    Právě Petry tentokrát pálil od modré čáry, jenže proti němu vystoupil Bjugstad, který jeho dělovku skvěle zablokoval.
     
    24:35
    Pierre-Olivier Joseph zvládl bruslařský souboj do obranného pásma a před útočníkem Arizony si pokryl volný kotouč.
     
    25:12
    Sidney Crosby na modré čáře protečoval kotouč ven z obranného pásma. Pittsburgh i v úvodu druhé části pokračuje v jistém výkonu.
     
    25:36
    Troy Stecher střílel z pravé strany útočného pásma, jenže minul domácí klec a Jarry vůbec nemusel zasahovat.
     
    26:12
    Guentzel krásnou zadovkou našel prostor, kde byl Rickard Rakell, ale jeho dělovku ukryl Karel Vejmelka v lapačce. Po komerční přestávce se bude vhazovat po pravici českého brankáře.
     
    26:26
    Po další pohledné akci Penguins zakončoval z levé strany útočného pásma Jason Zucker, nicméně jeho prudká rána prolétla kolem zadní tyče.
     
    27:03
    Až nyní se Arizona dostala v obranném pásmu k volnému kotouči a dokázala uklidnit dění na ledě. Oba týmy zatím stačily vystřídat.
     
    27:28
    Nick Schmaltz projel středem do útočného pásma, ale narazil na prvního soupeře v černém dresu, který jej čistým hitem odstavil od puku.
     
    28:06
    Petry se v rohu obranného pásma stáhl k rozjetému soupeři a čistým hitem jej poslal k hrazení. Defenziva Penguins dnes působí skvěle.
     
    28:22
    Právě aktivní Jeff Petry střílel po další akci od modré čáry, ale Karel Vejmelka měl čistý výhled a bez problémů ukryl puk v lapačce.
     
    29:09
    Jake Guentzel poslal přihrávku na levou stranu pro Crosbyho, který se dostal do střelecké pozice, jenže trefil brusle prvního soupeře.
     
    29:36
    Jake Guentzel střílel v dobré pozici z pravého kruhu, ale jeho pokus příklepem skončil mezi betony dobře postaveného Vejmelky, který už má dvacet pět zásahů.
     
    30:00
    Je za námi polovina dnešního souboje a domácí Pittsburgh v úvodním duelu nového ročníku NHL zatím nedává outsiderovi letošní sezóny nárok.
     
    30:42
    Druhá třetina se oproti úvodní periodě hraje v mnohem rychlejším tempu a sledujeme jen minimum přerušení.
     
    31:06
    Josh Brown v rohu obranného pásma odstavil Dumoulina a bekhendem rozehrál na volného spoluhráče. Přechod Arizony vpřed ale skončil neúspěchem.
     
    31:27
    Tristan Jarry si dal pozor na ránu od modré čáry, kterou na něj vyslal Shayne Gostisbehere. Brankář Pittsburghu udržel kotouč mezi betony.
     
    32:06
    Bjugstad bojoval o volný kotouč za brankou Pittsburghu. Nakonec dokázal puk poslat mezi kruhy, ale Jarry si jej k sobě stáhl holí.
     
    32:35
    Brian Dumoulin dlouhou přihrávkou vyslal do ofenzivy Archibalda, ale jeho ránu od hrazení schoval Karel Vejmelka do lapačky.
     
    32:48
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Jeff Carter – 2 min., hákování.
     
    33:30
    Hosté se v přesilovce sice usadili v útočném pásmu, ale zatím tomu schází četnější zakončení. Arizoně dnes kotouče odskakují od čepelí.
     
    34:03
    Marcus Pettersson se v obranném pásmu dostal k odraženému puku a bez váhání jej vyhodil přes celé kluziště za branku hostující Arizony.
     
    34:48
    Domácí v plném počtu.
     
    35:10
    Pettersson poslal puk obloučkem do středního pásma, nicméně tam neměl spoluhráče v černém. Ve druhé části zatím vidíme minimum šancí.
     
    35:35
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Marcus Pettersson – 2 min., podrážení.
     
    36:06
    Shayne Gostisbehere střílel z pravé strany útočného pásma. Jarry jeho ránu vyrazil před sebe, ale dotírající Moser puk do klece nedostal!
     
    36:10
    Arizona právě vstřelila branku! Arizona dokázala využít přesilovou hru a vrací se zpátky do zápasu! Po tlaku v útočném pásmu dostal přihrávku mezi kruhy NICK RITCHIE a zakončením o tyč procedil puk do Jarryho klece! Asistence: Shayne Gostisbehere, Janis Moser.
    36:10 Nick RITCHIE - 3:1
     
    37:00
    Na opačné straně mohl vedení Penguins znovu navýšit Jake Guentzel, ale proti jeho bekhendu neskutečně zasáhl betonem Karel Vejmelka!
     
    37:07
    Karel Vejmelka má nyní mnoho práce. Další pokus na něj po zadovce zpoza branky vyslal Jevgenij Malkin, ale český brankář utěsnil mezírku u přední tyče.
     
    38:02
    Petry dostal přihrávku do útočného pásma a ihned hledal Malkina před brankou Arizony. Ruský střelec se přes důrazného obránce ke střele neprobil.
     
    38:26
    Probudili se také domácí fanoušci, kteří v závěru prostřední periody tlačí Pittsburgh vpřed. Jejich přání chtěl splnil Rakell, ale vylámal si zuby na Vejmelkovi.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:03
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes:
    Mike Fisher – 2 min., hákování.
     
    39:11
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Pittsburgh bleskově využívá další přesilovku a opět vede rozdílem tří branek! Po vyhraném vhazování v útočném pásmu dostal JEVGENIJ MALKIN přihrávku do rohu, přihrávkou našel Crosbyho, jehož snaha skončila blokem obránců, ale Malkin pohotově trefil odkrytou branku! Asistence: Sidney Crosby, Kris Leteng.
    39:11 Jevgenij MALKIN - 4:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! I po čtyřiceti minutách má Pittsburgh k dobru vedení o tři branky. Ve druhé třetině jsme dlouho čekali na úvodní zásah. Až v závěru využil přesilovku Arizony Nick Ritchie. Na opačné straně ale ihned kontroloval další využitou přesilovkou Jevgenij Malkin.
     
    Střely na branku: 38 – 18
     
    Další třetina začne přibližně v 3:12.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Pittsburgh uspěl na úvodním vhazování třetí třetiny. Domácí celek v ní bude chtít navázat na dosud přesvědčivý výkon.
     
    40:26
    Rakell se v útočném pásmu výborně otočil a vyslal na Vejmelku pozdrav zápěstím. Český brankář měl čistý výhled a připsal si snadný zákrok.
     
    41:15
    Crosby se stáhl do obranného pásma, kde pomohl domácí obraně k zisku kotouče. Pittsburgh je v úvodu třetí třetiny všude o krok dříve.
     
    41:41
    Dumoulin pokazil rozehrávku na modré čáře a nabídl puk hráčům Arizony. Hosté se ale nabídnuté možnosti spíše zalekli.
     
    42:09
    Nick Ritchie si v útočném pásmu udělal prostor, ale jeho pokus obětavý Joseph přizvedl do ochranné sítě. Vhazuje se po Jarryho pravé ruce.
     
    42:43
    Josh Archibald dojel nahození do rohu útočného pásma, kde podstoupil osobní souboj a udržel kotouč pro Pittsburgh.
     
    43:02
    Arizona se z tlaku domácího celku vymanila jen za cenu vyhození kotouče přes celé kluziště na zakázané uvolnění. Vhazování se přesune zpět před Vejmelku.
     
    43:38
    Nick Ritchie projel po levém křídle do útočného pásma a poslal nebezpečnou přihrávku před branku. Jarry se nepříjemně srazil s Gostisbeherem.
     
    43:46
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Marcus Pettersson – 2 min., nedovolené bránění.
     
    44:00
    Domácí se hned v úvodu oslabení zmocnili kotouče a vyhodili jej přes celé kluziště za branku Karla Vejmelky.
     
    44:25
    Znovu se hráči Pittsburghu dostali k puku a bez problémů se osvobodili. Pittsburgh úvod dalšího oslabení zvládá skvěle.
     
    44:46
    Arizona právě vstřelila branku! Tak jsem to zakřikl! Arizona totiž využívá druhou přesilovku v utkání! Shayne Gostisbehere naznačil střelu a přihrál mezi kruhy, kde byl osamocený NICK RITCHIE, který si puk převzal, obešel Jarryho a trefil prázdnou klec! Asistence: Shayne Gostisbehere, Janis Moser.
    44:46 Nick RITCHIE - 4:2
     
    45:16
    Domácí se nastěhovali do útočného pásma a snaží se rychle odpovědět. Letang z ostrého úhlu netrefil připravenou čepel Crosbyho.
     
    45:42
    Jeden z domácích hráčů trefil rozjetého soupeře čistým hitem, za což sklidil aplaus zaplněné haly.
     
    46:12
    Bryan Rust nabral rychlost ve středním pásmu, našel Malkina, jenže pokus ruského hráče prosvištěl kolem vzdálenější tyčky.
     
    47:03
    Shayne Gostisbehere je v posledních chvílích často na ledové ploše. Hostující zadák ale tentokrát na modré čáře musel udělat kličku zpět do středního pásma.
     
    47:57
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Sidney Crosby – 2 min., sekání.
     
    48:06
    Domácí uspěli na vhazování v obranném pásmu a pohotově vyhodili puk do bezpečí. Probudili se i fanoušci, kteří cítí, že domácí potřebují nakopnout.
     
    48:29
    Nick Ritchie se dral za přihrávkou na levou stranu, ale důrazný Dumoulin jej čistým hitem odstavil. Penguins se ale nepodařilo kotouč vyhodit.
     
    49:12
    Jan Rutta nedokázal odehrát puk do bezpečí a hosté se málem dostali do zakončení. Defenzivní kvarteto Tučňáků se ale bleskově srovnalo.
     
    49:39
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes:
    Shayne Gostisbehere – 2 min., sekání.
     
    49:57
    Domácí v plném počtu.
     
    50:15
    Pittsburgh má nyní k dispozici zkrácenou přesilovku. Domácí už se usadili v útočném pásmu a kombinací si hledají prostor pro zakončení.
     
    50:32
    Arizona vybojovala puk v obranném pásmu a vyhodila jej až před Jarryho branku. Penguins se v této početní převaze příliš nedaří.
     
    51:03
    Crosby dostal prostor na pravé straně útočného pásma, ale křížnou přihrávkou skrz útočné pásmi spoluhráče v černém dresu nenašel.
     
    51:39
    Hosté v plném počtu.
     
    52:10
    Arizona se tlačila do útoku po levém křídle, ale defenziva Penguins nyní hraje pozičně skvěle. Hosté se jen těžko dostávají přes modrou čáru.
     
    52:27
    Kassian se mezi kruhy dostal k odraženému puku, ale pod tlakem důrazného Josepha nedokázal zakončit bekhendem.
     
    53:06
    Jarry se skvěle přesunul proti prudkému sklepnutí z prostoru mezi kruhy! Arizona v závěru chce zdramatizovat utkání.
     
    53:38
    Josh Archibald čistým hitem odstavil od kotouče rozjetého rivala a vybojoval puk pro domácí Pittsburgh.
     
    54:12
    Arizona opět nepřesnou rozehrávkou pouze odevzdala puk hokejistům Pittsburghu, kteří už se v závěru třetí třetiny nikam neženou.
     
    54:27
    Keller projel do útočného pásma, ale jeho pohyb si nabral Jeff Petry, který rozjetého soupeře nepustil do zakončení.
     
    55:01
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Pittsburgh pět minut před koncem základní hrací doby udeřil popáté! Po závaru před brankou Arizona se k puku dostal BRYAN RUST, který uplatnil důraz na brankovišti a dopravil kotouč za Vejmelkova záda! Asistence: Jason Zucker, Marcus Pettersson.
    55:01 Bryan RUST - 5:2
     
    55:40
    Penguins v závěru duelu rozproudili zaplněnou halu, která nyní žene domácí hokejisty ze vstřelením dalších branek.
     
    56:06
    Nick Ritchie vybojoval puk za brankou Pittsburghu a bekhendem našel spoluhráče. Nick Schmaltz ale při střele zlomil svou hůl.
     
    56:35
    Malkin poslal přihrávku na levou stranu, kde měl Cartera, ale ten nedokázal obejít prvního hráče v bílém dresu Coyotes.
     
    57:06
    Domácí celek uklidnil rozehrávku za vlastní branku a Joseph počkal na kompletní vystřídání mužů v černém.
     
    57:23
    Kasperi Kapanen se v útočném pásmu otočil a zakončil forhendem. Karel Vejmelka si proti pokusu finského hráče povyjel a připsal si další zákrok.
     
    57:37
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Kanonáda domácího celku pokračuje! Hráči Penguins jeli dva proti osamocenému obránci. Přihrávku do skvělé pozice obdržel KASPERI KAPANEN a pohotově poslal puk pod břevno! Asistence: Danton Heinen, Jeff Carter.
    57:37 Kasperi KAPANEN - 6:2
     
    58:06
    Arizona už dnešní souboj pouze dohrává. Hosté neprožívají povedený vstup do nové sezóny.
     
    58:26
    Moser rozjel akci Coyotes z obranného pásma, nicméně nikdo v bílém dresu se neprosmýkl přes útočnou modrou čáru.
     
    59:15
    Brian Dumoulin poslal dlouhou přihrávku na útočnou modrou čáru, ale tam si se zpracováním neporadil Jason Zucker.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Pittsburgh zvládl vstup do nového ročníku NHL a poráží Arizonu vysoko 6:2. V úvodu třetí třetiny sice hosté využili další přesilovku, když se podruhé v utkání prosadil Nick Ritchie, ale na opačné straně přidal klid na hokejky pět minut před koncem Bryan Rust. Poslední slovo měl poté po skvěle sehraném přečíslení Kasperi Kapanen.
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 53 – 29 | Přesilová hra: 6/2 – 5/2 | Trestné minuty: 12 – 14

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Karel Vejmelka (ARI) – 47 zákroků, 6 OG, úspěšnost 88,7 %, odchytal 59:40
    Tristan Jarry (PIT) – 27 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,9 %, odchytal 59:28

    Česká a slovenská stopa
    Jan Rutta (PIT) – 0+0, +1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 18:16
    Karel Vejmelka (ARI) – 47 zákroků, 6 OG, úspěšnost 88,7 %, odchytal 59:40

    Tři hvězdy utkání
    1. Sidney Crosby (PIT) – 1+2
    2. Jevgenij Malkin (PIT) – 1+0
    3. Nick Ritchie (ARI) – 2+0
     
    Ještě doplním, že duel sledovalo 18 355 diváků. (03:58:15)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 2. Crosby (Guentzel, Letang), 5. Zucker (Heinen, Petry), 6. Guentzel (Rust, Crosby), 40. Malkin (Crosby, Letang), 56. Rust (Zucker, M. Pettersson), 58. Kapanen (Heinen, Carter) – 37. N. Ritchie (Gostisbehere, Moser), 45. N. Ritchie (Gostisbehere, Moser)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Petry, M. Pettersson, Rutta, P. Joseph – Rakell, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – Kapanen, Carter, Heinen – Archibald, Poehling, McGinn.
    Arizona Coyotes: Vejmelka (Ingram) – Stecher, Moser, J. Brown, Gostisbehere, Timmins, Mayo – Schmaltz, Boyd, Keller (A) – Maccelli, Bjugstad, N. Ritchie – Fischer (A), Hayton, Crouse – Kassian, McBain, O'Brien.

    Rozhodčí: Lee, Joannette – Alphonso, Brisebois

    Diváci: 18 355
    thejrc.org