Sokolov – Kolín 0:5 (kon.)
konec
HC Baník Sokolov
0:5 (0:0, 0:0, 0:5)
SC Marimex Kolín
Pondělí 12.12.2022, 18:00 • Zimní stadion Sokolov • Chance liga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Sokolov nasadil do utkání více hráčů na střídavé starty, než je povolen limit. Proto nakonec utkání prohrál kontumačně 5:0! (19:56:04)
     
    Hokejisté Sokolova ovládli dohrávku 12. kola Chance ligy, na domácím ledě deklasovali Kolín výsledkem 6:0.

    O třech bodech rozhodli domácí prakticky hned v první třetině, v níž si vybudovali čtyřbrankový náskok, ve druhém a třetím dějstvím přidali po jednom gólu. Nejvíce na sebe upozornil Martin Švec, jenž se blýskl hattrickem a také Martin Michajlov, který vychytal nejen pro sebe, ale pro celý tým první čisté konto v sezóně.

    Svěřenci kouče Štrby se díky vítězství posunuli v tabulce na deváté místo před Zlín. Kolín zůstává dvanáctý s pohodlným náskokem devíti bodů na poslední Pardubice B.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Daniel Kružík poslal kus černé gumy po mantinelu za bránu soupeře. Jaromír Kverka souboj s Jakubem Cibákem vypustil, aby v závěru neriskoval zbytečné zranění.
     
    59:21
    Od levého mantinelu se do kruhu prokličkoval Ondřej Hrabík. Mířil na bližší tyčku do horního rohu, Tomáš Sajdl zaúřadoval vyrážečkou.
     
    58:46
    Znovu si o pozornost řekl Matěj Zadražil. Projel skrze třemi protihráči do útočné třetiny, ale přihrávku na Matina Švece úspěšně zblokoval Ján Niko.
     
    58:07
    Bekhendová zadovka Zdeňku Královi vůbec nevyšla a do protiútoku vystartoval Matěj Zadražil. V přečíslení udělal kličku mezi kruhy a zkusil svižnou střelu zápěstím do levého víka, Tomáš Sajdl parádně zareagoval a koncem lapačky vytáhl fantastický zákrok.
     
    57:40
    Sám na gólmana upaloval na druhé straně Matěj Morong. Bekhendem mířil k pravé tyči, Martin Michajlov proti střele úřadoval levým betonem.
     
    57:01
    Jaromír Kverka se uvolnil kolem osobního strážce, aby následně nahrál do předbrankového prostoru Davidu Kofroňovi, jenž si roztáhl Sajdla, leč nedokázal přehodit jeho beton.
     
    56:39
    Zničehonic se sám před gólmanem ocitl Jakub Naar. Zakončení ovšem kolínskému hráči vyšlo na bekhend, mezeru mezi betony Michajlova hledal neúspěšně.
     
    56:12
    Od mantinelu střílel Jakub Cibák. Domácí gólman ukázal dobré reflexy, vyrážečkou touš odpálil do ochranné sítě.
     
    55:55
    Jako další vypálil z kolínských řad Ján Niko. Ránu od modré Martin Michajlov schoval ve výstroji a postaral se o přerušení hry.
     
    55:24
    Jakub Sklenář se dlouho s pukem nezdržoval a předal ho k levému mantinelu Janu Veselému, ten vypálil forhendem ze zápěstí do boční sítě.
     
    54:48
    Za vlastní bránou zklidnil hru Jan Novák. Do tohoto prostoru ujel před forčekujícím Langem, načež rozehrál na Adama Rulíka.
     
    54:22
    Z první střílel z vrcholku levého kruhu Daniel Kružík. Tomáš Sajdl šel do pokleku a levým betonem vykopl puk ke spoluhráči Polákovi.
     
    53:51
    Po rychlém zpracování pálil od modré čáry Martin Weinhold. Tomáš Sajdl reagoval včas, sedmému gólu zabránil vyrážečkou.
     
    53:11
    O pozornost si hlasitě řekl Zdeněk Král. Nabral velkou rychlost po levém mantinelu a dojel až do útočného pásma, jenže ve finále mu nevyšla klička na posledního bránícího Klejnu.
     
    52:56
    Trojice bránících sokolovských hokejistů si poradila s dvojicí hostujících hráčů. Kus černé gumy vyvezl do střední třetiny Jan Novák.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 7. Kofroň (Kverka, Pohl), 13. Kružík (Kverka, Kofroň), 13. Švec (Berka), 16. Švec (Tomek, Jurčík), 34. Švec (Rohan), 43. D. Zeman (Jurčík, Pohl)


    HC Baník Sokolov: Michajlov (Horák) – Tomek, Jan Novák, Pohl, Rulík, Weinhold, Klejna, Zeman – Kružík, Kverka (A), Kofroň – Hrabík, Zadražil, Osmík – Berka, Jurčík (A), Švec – Hajný, Rohan (C), Kysela.
    Trenér: Martin Štrba

    SC Marimex Kolín: Soukup (16. Sajdl) – Niko (A), Aubrecht, T. Jelínek, Zajíc, Křepelka, Cibák, Naar – Zd. Král (C), Morong, Veselý – Polák, Sklenář (A), Dlouhý – Jenčovský, Matějček, Síla – Lang, D. Šedivý.
    Trenér: Jan Šťastný

    Rozhodčí: Wagner, Jaroš – Horažďovský, Štěpánek

    Diváci: 401
    thejrc.org