Třinec – Mladá Boleslav 2:3 (kon.) | Zlín – Jihlava 1:5 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 0:1 (kon.)
Mountfield HK – Pardubice 2:3 (po pr.) | Plzeň – HC Litvínov 4:2 (kon.) | Vítkovice – Liberec 4:0 (kon.)
konec
Berani Zlín
1:5 (0:2, 0:1, 1:2)
HC Dukla Jihlava
Sobota 15.10.2022, 12:00DHL Extraliga juniorů • 14. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky a příznivce mládežnického hokeje!

    Dnes nás čeká další, už 14. kolo DHL extraligy juniorů, konkrétně se zaměříme na bitvu zlínských Beranů s Duklou Jihlava.

    Přeji Vám příjemnou zábavu.
     
    PSG Berani Zlín:


    Berani zatím moc spokojeni být nemohou. Okupují až 10. místo, což rozhodně není pozice, kterou by relativně silný ročník pod taktovkou ex-kouče beraního Áčka Luboše Jenáčka chtěl okupovat.

    Zářijové výsledky Zlína tak nějak odrážely především poslední dva duely předchozího měsíce. Ševci se nejprve rvali se Spartou, přičemž body si po nadějném průběhu nechali protéct mezi prsty. Následující zápas s Pardubicemi se nepodařil vůbec – prohra 3:5 a především apatický výkon žlutomodré juniorky.

    Úderem měsíce října, ale jakoby všechny zlínské strasti zmizely. Berani nejprve po výtečném bojovném výkonu srazili Hradec 2:1 a v Olomouci zvládli výhru 3:6. Pak byla chvíli pauza, do akce se ševci vracejí už dnes soubojem s Kometou a hned o den později je čeká náš duel. Na zimní stadion Luďka Čajky přijede Jihlava.

    Po nepovedených výkonech přišla především jedna výrazná změna. Brankoviště pro sebe překvapivě uzmul Tomáš Málek, gólman jenž toho za poslední rok moc neodchytal a počítalo se s ním na pozici jasné dvojky, možná trojky. Jednička Tobiáš Synek to zalomil v průběhu zápasu s Pardubicemi a od té doby kraluje Málek, jenž má velice slušnou formu (92.31%).

    Mezi hráči do pole kraluje ve zlínském dresu dvojice Šimon Frömel a Lukáš Heš, oba asistenti kapitána Nábělka. V případě staršího z bratří Hešů, je "A" na dresu mírným překvapením, jelikož není v dorazovém ročníku, nicméně roli lídra zvládá Lukáš výborně. Trochu problém je to, že Frömel má své hlavní povinnosti nyní v Áčku, které sužuje marodka a mládežnický celek jej tak naplno nevyužije. Zatímco dnes by proti Kometě naskočit mohl, zítra hrají muži s Frýdkem a očekává se, že mladíček, jenž předevčírem poprvé skóroval v Chance lize nastoupí zde... Doplňme, že jak Lukáš Heš tak Šimon Frömel se mezi střelci vlezou do TOP 10 celé soutěže. Není to tak dávno co dokonce drželi 1. a 2. místo!

    Dalším hráčem, jenž vypomáhá A týmu je Lukáš Chludil, i jeho absence jsou cítit. Vždyť borec s číslem "87" má z devíti zápasů 10 bodů (5+5)!

    Zlín před letošním ročníkem v podstatě neposílil, některé celky byly na "hráčském trhu" o řád aktivnější než Berani. Tady ale nebyl úplně důvod, žlutomodrým přešel mezi starší silný dorostenecký ročník, i kus lídrů z loňska ještě může pokračovat. Jedinou posilou tak je obránce Matěj Zavřel ze sestupujícího Havířova (1+3) a občasná výpomoc z Přerova, brankář Petr Žurek.

    * statistiky i postavení v tabulce může ještě změnit dnešní zápas s Kometou Brno, informace doplníme po jeho skončení.
     
    HC Dukla Jihlava:


    Jihlavě se možná trošku překvapivě v nové sezoně daří velice kvalitně. Dukla uzavírá se svými 19ti body elitní šestku soutěže, přičemž v posledních zápasech si dokonce vyšlápla na takové celky jako Sparta Praha a nebo mistrovská Plzeň. Dnešní hosté však sem tam schytají i nějaký ten debakl, vzpomeňme na duel v Litvínově nebo Karlových Varech (oba 1:5). Kdyby se ale o víkendu zadařilo, celek z Vysočiny klidně může vystřelit až na 2. místo, které je v podstatě už na dostřel. Přiblížit se tomuto cíli mohou mladíci v žluto-hnědých barvách už dnes kdy hrají s Olomoucí.

    Loni měli na Vysočině spíše záchranářské obavy, poté tým několik opor opustilo, nicméně Dukla i tak hraje jak hraje a může klidně pomýšlet vysoko.

    Zabrusme trošku do týmových statistik. Jihlava patří mezi TOP celky především ve dvou z nich a to v poštu střel na branku, což je signál pro Tomáše Málka případně Tobiáše Synka, že si dost zachytají. Druhou disciplínou je hra v oslabení, Dukla zvládne ubránit 86.05% přesilovek soupeře, což znamená páté místo! Mimochodem, Zlín je na tom v tomhle ohledu ještě lépe, ubrání okolo 90% přesilových her.

    V brankovišti vládne jeden muž – Filip Maláč, borec jenž naskočil do 10ti z 11ti zápasů nové sezony. A čísla má výborné, 93.79% znamená slušné 6. místo mezi maskovanými muži, nicméně kdybychom do výběru zařadili jen borce, kteří naskočili do stejného nebo alespoň podobného počtu utkání mohl by Maláč být klidně první! Co se, ale divíme, jihlavská brankářská škola je vyhlášená!

    K Filipu Maláčovi si dovolím jednu zajímavost: Mladý gólman má totiž v záloze připraveno náhradní zaměstnání, s trochou nadsázky by se uživil i jako kreativní útočník! Maláč zvládl v loňském roce posbírat 4 asistence, před pár lety v dorostu dokázal získat dokonce 3 nahrávky v jediném duelu!

    Tři nejproduktivnější hráči Jihlavy:

    Jonáš Jungwirth 6+4
    David Straka 5+2
    Adam Rauš 0+7
     
    Vzájemné zápasy z loňské sezony:

    Zlín vs Jihlava 1:2 (základní část)

    Jihlava vs Zlín 4:3 (základní část)
     
    Výsledky pátečního kola:

    Jak už jsem zmínil, oba celky odehrály jeden zápas už včera.

    Berani se střetli s odvěkým rivalem z Brna, nad Kometou dvakrát vedli, nakonec ale padli těsně 3:4. Rázem je tak z desátého místa, místo jedenácté, Zlín přeskočili právě modrobílí. Co do statistik se na čele bodování osamostatnil Lukáš Heš (0+2), jak se předpokládalo, nastoupil i Šimon Frömel, zda ale zlínský lídr naskočí i dnes je stále záhadou... Branku střežila nová jednička Tomáš Málek.

    To Jihlava si zastřílela! Kohouti z Olomouce, její včerejší soupeř, šli sice v první třetině do vedení, nicméně pak už úřadovala jen Dukla a soupeře rozdrtila 7:1. V brance i dnes naskočil Filip Maláč. Doplňme, že zápas se ve 3. třetině zvrhl v pěknou řežbu, celkem sudí rozdali 138 trestných minut! Celek z Vysočiny poskočil na 4. místo, dnes útočí na 2. flek!
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Málek (Synek) – Burian, Nábělek (C), Hamrla, Špaňhel, Zavřel, Velikovský, Kráčalík – Kaláč, Tomek, Babulík, Holba, Dědek, Urban, L. Heš (A), Marek, Laciga, Čechmánek, Ramert
    Trenér: Luboš Jenáček

    HC Dukla Jihlava: Maláč (Pulda) – Vandas, Chvátal, Číhal, Ludvík, Vovsík, Šabata, Tomšík – Báťa, Modl, Klapica, Jungwirth, Pavelec, Rauš, Kravec, Peš, Bulík, Broš, Sojka, Straka
    Trenér: Michal Broš

    Rozhodčí: Vaněk, Čuňočka – Vašíček, Blažek.
     
    Oba celky už vjíždějí na ledovou plochu a rovnají se na modrých čarách.

    V brankovištích žádná překvapení, za Zlín nastoupí Tomáš Málek, v jihlavské kleci úřaduje Filip Maláč.

    Za chvíli začínáme.
     
    Zahajující letky se rovnají na středovém kruhu, k buly se sklání Matyáš Dědek a Jonáš Jungwirth.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:34
    Jako první útočí domácí , Richard Marek se snaží vytočit od mantinelu.
     
    01:33
    Beranům se úplně nevydařil přechod modré čáry, píská se ofsajd.
     
    01:43
    Ševci vyhráli díky Holbovi buly ve vlastní třetině, Filip Kaláč našlapuje a zahajuje útok svého celku.
     
    02:27
    Trochu zmatku v domácí obraně a hned je z toho tutovka! Jihlava se vytočila od mantinelu, přišla střela a Daniel Pavelec mohl doklepnout za Málka do zcela odkryté sítě! Kotouč naštěstí pro žlutomodré dost poskakoval a hostující forward jej nedokázal trefit.
     
    03:47
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tentokrát už je to gól! HYNEK PEŠ inkasoval výbornou přihrávku od nejproduktivnějšího z jihlavských Jonáše Jungwirtha a ihned překonává Tomáše Málka. To je pro ševce velice špatný start.... Asistence: Jonáš Jungwirth a Lukáš Číhal.
     
    04:59
    Střela z dálky, kotouč letí nad Málkovu klec.
     
    06:14
    Přetlačovanou v rohu ukončil Daniel Pavelec, jenž vyškrábl kotouč a poslal jej na Hynka Peš, jenž si udělal výlet pravým křídlem až k Málkovi a z blízka to zkusil na bližší tyč. Žlutomodrý gólman připraven.
     
    06:55
    Štěpán Šabatka vletěl do soupeřovy rozehrávky a získává puk, nicméně kvůli ofsajdu musí z pásma.
     
    07:53
    Vysunutí Jungwirtha za modrou se nepodařilo, tento pas je na hostujícího lídra dlouhý...
     
    08:38
    Adam Hamrla si poodstoupil na modré, napřáhl se a "golfákem" pálí, trefil ale prvního clonícího soupeře.
     
    09:26
    Miroslav Špaňhel nahazuje do pásma, tam ale ševci rychle ztratili.
     
    09:46
    Ofsajd hostí, hra je přerušena.
     
    Ostrý hit u střídaček teď ještě rozdýchává Daniel Pavelec, který několik dalších minut zřejmě nebude schopen hry.
     
    10:14
    Jakub Velikovský přidal, dojel puk a v defenzivě tak uhájil proti dotěrnému soupeři pozici.
     
    10:56
    Adam Hamrla si sjel blíže k bráně a zkusil to z ostrého úhlu, kotouč ale vůbec netrefil zařízení.
     
    11:42
    Jan Ramert si teď na středu vyšlápl na Jonáše Jungwirtha, kterého v čistém souboji složil.
     
    12:37
    Kapitán Patrik Nábělek ještě zastavil nápřah, nakonec však přeci jen pálí. Maláč připraven.
     
    13:02
    Nábělek to zkusil ještě jednou, tentokrát takovým nahozením do mezikruží, asi na teč. Puk se odráží do rohu.
     
    14:04
    Marek ustál souboj, přistrčil na Adama Lacigu a ten se vydal do útoku. Zlínský útočník s číslem "88" zkusil stahovačku, nicméně neuspěl.
     
    15:00
    Jakub Modl viděl, že před Málkovou klecí je celkem provoz a tak svou střelou od modré chtěl strážce žlutomodré klece zaskočil. Brankář domácích sklapl betony a v klidu vyráží.
     
    16:09
    Adam Burian si ve vlastním rohu neobhodil forčekujícího útočníka. Jihlava má puk a kombinuje.
     
    16:28
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Richard Marek – 2 min., podrážení.
     
    16:35
    K puku se dostává Matěj Zavřel, jenž o mantinel vyhazuje, zlínský bek ale určitě měl zvolit trošku prudší formu. Kotouč zachytil Lukáš Číhal.
     
    16:59
    Rychlá kombinace do mezikruží, pálí David Straka.
     
    17:26
    Tomáš Vandas se do toho opřel na modré, Málek natáhl ruku s vyrážečkou a odpravil kus černé gumy do rohu.
     
    18:10
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava jde do trháku! Obránce TOMÁŠ VANDAS to v této přesilovce už párkrát zkusil, až teď mu ale ta rána od modré sedla na jedničku! Před Málkem byla navíc celkem clona, žlutomodrý gólman neměl šanci, puk zaplul pod víko – 0:2. Asistence: Šimon Báťa a Jonáš Jungwirth.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi!

    A pro Zlín se tedy určitě nejednalo o povedenou dvacetiminutovku. V úvodu zápasu byli ihned aktivnější hosté z Jihlavy, ti se vinou nedomluvy v soupeřově obraně dostali nejprve do tutovky pro Pavelce a za pár okamžiků i skórovali. Branka byla připsána Hynku Pešovi. Jinak jsme žádné ofenzivní hody neviděli.

    Berani se trochu osmělili v druhé polovině, nic moc víc než střely od modré v podání Hamrly a Nábělka z toho nebylo. Snad jen Lacigova nepovedená stahovačka...

    Pak přišlo první vyloučení a další trest! Tomáš Vandas se opřel do puku na modré a zajistil Dukle o kus lepší pozici – hosté vedou 0:2.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:41.
     
    Vše už je připraveno na první vhazování druhé třetiny, za několik málo okamžiků můžeme pokračovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Nábělek nahodil Dědkovi do pásma, tam ale ani zlínská "24", ani nikdo jiný neuspěl. Hra se obrací, na puku Dukla.
     
    21:00
    Beraní obrana si teď počíhala na Jungwirtha, jenž byl přišpendlen na mantinel a přichází o puk.
     
    21:11
    Výborný defenzivní skluz hostujícího beka Štěpána Šabatky, proti kličce Lukáše Heše, ševcům se slušná pozice 2 na 1, ale Šabatka si zastavil!
     
    21:16
    Střela od modré, na teč nebo dorážku se chystal Jakub Čechmánek, brankář Maláč ale udrží puk v rukavici.
     
    22:16
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Richard Babulík – 2 min., držení.
     
    22:36
    Filip Maláč pomůže svému týmu při rozehrávce, pro dojíždějícího beka nechá puk za bránou.
     
    23:06
    Zlínská čtveřice odvedla dobrou práci, vyhodila puk a má po šichtě.
     
    23:27
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla je v přesilových hrách zatím stoprocentní a teď vede už o tři góly! Zdálo se, že JOSEF BROŽ v nepříliš typické přesilovkové kombinaci doklepl vlastní střelu za ležícího Málka. Co je jisté je to, že kotouč je v brance a Jihlava vede 3:0! Asistence: Daniel Pavelec a David Straka.
     
    25:08
    Dlouhý pas na útočnou modrou kde si najížděl Dědek, kotouč však jeden z hostí vypíchl.
     
    25:23
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Matyáš Dědek – 2 min., podrážení.
     
    26:05
    Ševci se několikrát osvobodili, Lukáš Heš si dokonce troufl napadat! Domácí střídačce se teď asi správně nelíbilo, že jejich útočník dostal v útočném pásmu od obránce pořádně naloženo, se sudími to však ani nehlo...
     
    26:37
    Ofsajd hosté, hra přerušena.
     
    26:56
    Další vyhození, Filip Maláč, na němž je vidět, že rád pracuje hokejkou pro puk dojede a přihraje jednomu z parťáků.
     
    27:23
    Domácí v plném počtu.
     
    27:57
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Jan Ramert – 2 min., hrubost.
     
    28:18
    Lukáš Heš odvádí výbornou práci při napadání, doluje puky u mantinelů, sráží se, bruslí... To ševcům hodně pomůže.
     
    28:51
    Tomáš Vandas si sjel na střelu ze středu, Tomáš Málek zasahuje a nedovolí ani žádné dorážky.
     
    29:01
    Střela z dálky, pálil Lukáš Číhal, kotouč je ale sražen do rohu.
     
    29:10
    Tlak do brány, Tomáš Málek měl plné ruce i nohy práce, nicméně svůj tým teď podržel.
     
    29:15
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Lukáš Číhal – 2 min., nedovolené bránění.
     
    29:41
    Babulíkpracoval před brankou, přišla tam pobídka na teč a po chvíli i dorážka. Puk leté í těsně mimo.
     
    30:06
    Domácí v plném počtu.
     
    30:33
    Patrik Nábělek se šikovně snažil usměrnit kotouč mezi betony soupeřova brankáře, obrana hostí ale zapracovala dobře.
     
    31:18
    Hosté v plném počtu.
     
    31:42
    Tahle rozehrávka se nepodařila, Jihlavě se píská icing.
     
    31:48
    Marek Chvátal ometá puk po mantinelu, nicméně posílá jej jen na další zakázané uvolnění.
     
    32:27
    Richard Marek energicky zavezl do pásma a předal na Adama Hamrlu, který trošku zariskoval na modré, nicméně soupeř je potáhl a Hamrla pro svůj tým vybojoval první kompletní přesilovku!
     
    32:34
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    David Straka – 2 min., hákování.
     
    33:08
    Hosté se osvobodili, Berani musejí až k Málkovi.
     
    33:25
    Lukáš Heš profrčel pásmem, potáhl si puk a zajel za branku, kde ale padá.
     
    34:02
    Dukla se bráni relativně v pohodě, ševci mají problém s přechodem modré čáry.
     
    34:26
    Adam Hamrla si potáhl puk a zkusil vystřelit, kus černé gumy je ale sražen.
     
    34:39
    Branka Filip Maláče je posunuta a sudí tak přerušují hru.
     
    35:24
    Laciga šikovně prostrkoval na Čechmánka do mezikruží, ten ale puk netrefil.
     
    36:06
    Na ledové ploše se nám trošku budí vášně, jeden z hostí teď zřejmě usedne na trestnou lavici.
     
    36:06
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Marek Chvátal – 2 min., držení.
     
    36:32
    Zlín je pryč z pásma, což je problém. Berani měli veliký problém začít kombinaci už při poslední početní výhodě.
     
    37:09
    Pavel Tomšík odpaluje zpět až k Málkovi.
     
    37:38
    Dukla drží puk daleko od své klece, jejich oslabení je zatím výtečné!
     
    37:59
    Lukáš Heš to zkusil z první, kotouč ale netrefil úplně ideálně...
     
    38:52
    Martin Holba měl rychlost a tlačil se před Maláče, byl však držen soupeřem a mohl tak zkusit jen a pouze zakončení jednou rukou. J z toho alespoň další přesilovka!
     
    38:52
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Štěpán Šabatka – 2 min., držení.
     
    39:16
    Berani to zkoušeli důrazem do brány, brankář Maláč, ale teď svůj tým podržel.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina se nesla ve znamení přesilových her, sudí rozdali hned 14 trestných minut. Většinou za držení, hákování.

    Jihlava si v první polovině zápasu přesilovkami dosti pomohla, zvládla takhle dva ze tří gólů. Opřít se, ale Dukla může především o své oslabení, hra v početní nevýhodně patří mezi hlavní přednosti celku z Vysočiny. To se potvrzuje i dnes, hosté se brání skvěle, naopak Berani jsou bezzubí...

    Chtějí li Berani ještě zahájit stíhací jízdu, musí toho směrem dopředu hodně změnit, například právě hru 5 na 4. Tohle na kvalitní Jihlavu nemůže stačit...

    Zlín vs Jihlava po 40ti minutách 0:3.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:27.
     
    Jihlava třetinu začíná ve čtyřech, Berani ještě dohrají přesilovku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Hosté velmi dobře napadají, ševci se ještě do pásma nepodívali.
     
    40:37
    Pěkná kombinace, hra se přenesla na osu, Adam Hamrla se napřáhl a pálí! Byla tam ještě Dědkova dorážka z kruhu, nicméně Filip Maláč si poradil!
     
    Hosté v plném počtu.
     
    42:14
    Burian instruoval Špaňhela ať založí útočnou akci sám, zlínský bek nabral puk a zaveze jej až do pásma.
     
    42:51
    Tomáš Málek si počkal na to až se k němu doloudá pomalý puk a přikryl jej rukavicí. Trošku zbytečného píchnutí se teď dopustil David Bulík, jenž dostane 2 minuty! Každopádně si nejprve vyslechne pár nadávek od rozlícených domácích beků.
     
    42:51
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    David Bulík – 2 min., sekání.
     
    43:06
    Bera ni drží pásmo, na střelu to ale zatím není.
     
    43:27
    Matěj Zavřel a jeho bomba! Byly tam ještě dorážky a druhý pokus beka s číslem "28", nicméně Filip Maláč zatím drží.
     
    43:44
    Ještě jedna rána z dálky, Maláč zasahuje.
     
    43:44
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Jakub Čechmánek – 2 min., krosček.
     
    44:19
    Pavel Tomšík si srovnal puk na modré a pálí, Tomáš Málek vykoukl a nechal vyniknout svou lapačku v efektním zákroku.
     
    44:40
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Lukáš Heš – 2 min., sekání.
     
    10 vteřin budou hrát ševci oslabení 4 na 3, pak je čeká o nic lepší 5 na 3!
     
    44:41
    Timeout pro hostující Jihlavu!
     
    44:48
    Ihned po buly Berani vyhazují.
     
    44:56
    Hosté v plném počtu.
     
    45:20
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tomuto už se zabránit nedalo... Jihlava trpělivě utahovala šrouby, Málek ještě několikrát zasáhl, nicméně když mu mezi betony projel puk tak jej sebral JONÁŠ JUNGWIRTH a bez větších potíží jej na levé tyči po krátkém zpracování doklepl do sítě! – 0:4. Domácí střídačka dává pokyn Tobiáši Synkovi, Tomáš Málek má dnes dochytáno. Asistence: Josef Brož a Šimon Báťa.
     
    45:20
    Střídání v týmu PSG Berani Zlín:
    ze hřiště odchází Tomáš Málek, přichází Tobiáš Synek.
     
    47:40
    Patrik Nábělek se elegantně zbavil napadajícího útočníka a zahajuje akci svého týmu.
     
    47:49
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Jonáš Jungwirth.
     
    48:40
    Šimon Frömel si najížděl do mezikruží, kotouč ale netrefil ideálně.
     
    48:45
    Ševci zatím elegantně kombinují a vše chystají na finální pas a střelu.
     
    48:49
    Zlín právě vstřelil branku!
    Ševci se přeci jen prosazují! Matěj Zavřel se napřáhl a vyslal bombu od modré, přičemž na brankovišti výborně pracoval důrazný JAKUB ČECHMÁNEK, který ze svého typického postu skóruje – 1:4! Asistence: Matěj Zavřel a Adam Laciga.
     
    49:59
    Lehčí zákrok pro Synka, jenž přerušuje hru.
     
    50:22
    Jeden z domácích útočníků se šikovně hnal levým křídlem a z ostrého úhlu prověřil Filipa Maláče. Hostující brankář puk vyklepal z rukavice a předal na svého obránce.
     
    51:00
    Další zákrok pro jihlavského gólmana, ten tentokrát už hru přeruší.
     
    51:36
    Dukla právě vstřelila branku!
    Z ničeho nic je tu pátý gól Dukly! Od mantinelu se i s pukem vytočil JAKUB MODL, jenž naprosto zaskočil jak obranu, tak Tobiáše Synka, který ani nestihl jít do rozkleku když hostující forvard vypálil. 1:5, ve Zlíně je asi hotovo... Asistence: Daniel Pavelec a Adam Rauš.
     
    52:15
    Ofsajd Dukly.
     
    53:42
    Filip Kaláč energicky napadá, Jihlava má ale situaci pod kontrolou.
     
    54:20
    Kaláč chtěl o mantinel sám pro sebe nahodit, puk ale sbírá soupeř.
     
    54:55
    Lukáš Číhal a jeho jedovka po přechodu modré čáry, Synek zasahuje vyrážečkou.
     
    55:42
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Jakub Čechmánek – 2 min., faul loktem.
     
    Čechmánkovi se tento výrok rozhodčích ale vůbec nelíbí, na ledě se mimo to rozjíždí i menší strkanice.
     
    55:56
    Za Tobiášem Synkem zvoní branková konstrukce!
     
    56:59
    Miroslav Špaňhel se natáhl pro puk a vyhazuje přes všechny čáry.
     
    57:28
    Jihlava zpět v pásmu, zatím to je ale bez střely.
     
    57:44
    Domácí v plném počtu.
     
    58:07
    Hynek Peš padá po kontaktu u střídaček. Nevím co přesně se stalo, nicméně Peš se nyní z ledu nezvedá.
     
    Už je vše v pořádku, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    58:39
    Přihrávka rukou, hra je přerušena a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    58:54
    Čechmánek se vytočil od mantinelu a chtěl zaskočit Maláče, ten má ale na pravé tyči všechny skuliny utěsněny.
     
    59:10
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Jan Ramert – 2 min., sekání.
     
    Konec zápasu.
     
    Matěj Zavřel si chce ještě se soupeřem něco vyříkat, nicméně vše se obejde bez většího konfliktu. (14:02:15)
    Marken.cz

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 49. Čechmánek (Zavřel, Laciga) – 4. Peš (Jungwirth, Číhal), 19. Vandas (Báťa, Jungwirth), 24. Brož (Pavelec, Straka), 46. Jungwirth (Brož, Báťa), 52. Modl (Pavelec, Rauš)


    Berani Zlín: Málek (Synek) – Burian, Nábělek (C), Hamrla, Špaňhel, Zavřel, Velikovský, Kráčalík – Kaláč, Tomek, Babulík, Holba, Dědek, Urban, L. Heš (A), Marek, Laciga, Čechmánek, Ramert
    Trenér: Luboš Jenáček

    HC Dukla Jihlava: Maláč (Pulda) – Vandas, Chvátal, Číhal, Ludvík, Vovsík, Šabata, Tomšík – Báťa, Modl, Klapica, Jungwirth, Pavelec, Rauš, Kravec, Peš, Bulík, Broš, Sojka, Straka
    Trenér: Michal Broš

    Rozhodčí: Vaněk, Čuňočka – Vašíček, Blažek
    ocianews.com