Aston Villa – Chelsea 0:2 (kon.) | Leeds – Arsenal 0:1 (kon.) | Manchester Utd. – Newcastle 0:0 (kon.)
Southampton – West Ham 1:1 (kon.) | Liverpool – Manchester City 1:0 (kon.)
konec
Aston Villa FC
0:2 (0:1)
Chelsea FC
Neděle 16.10.2022, 15:00 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:03:41)
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:11.
     
    Chelsea potvrdila roli favorita, na stadiónu Aston Villy zvítězila navzdory nepřesvědčivému výkonu 2:0.

    Skóre střetnutí otevřel už v 6. minutě Mason Mount, který využil velké chyby Mingse a tváří v tvář Martínezovi mířil nechytatelně k levé tyči. Pojistku na vítězství The Blues dal tentýž muž, Mason Mount v 65. minutě překvapil brankáře střelou z přímého kopu na jeho stranu. Chtělo by se říci, že Mason Mount byl hlavním strůjcem vítězství, ale je tu muž, který si ocenění muže zápasu zaslouží ještě o něco více. Jedná se o Kepu Arrizabalagu, který hlavně v prvním poločase podržel svůj tým několika skvělými zákroky, jimiž udržel Chelsea v těsném vedení.

    Svěřenci kouče Pottera zaznamenali napříč všemi soutěžemi páté vítězství v řadě. V tabulce Premier League se navzdory zisku třech bodů neposunuli, ze čtvrtého místa ztrácí na třetí Tottenham čtyři body. Aston Villa zůstává s devíti body šestnáctá.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Pod tlakem dvojice konkurentů Conor Gallagher prostrčil balón na Thiaga Silvu, velezkušený brazilský stoper přenesl míč k pravé lajně na Césara Azpilicuetu.
     
    90+4
    Délka ošetřování se pochopitelně promítne i na nastaveném čase, který bude větší než avizované čtyři minuty. Mings pomalu odkulhává za postranní čáru.
     
    90+3
    S Tyronem Mingsem to nevypadá dobře. Obránce The Villans vzhledem k výsledku nemá důvod zdržovat, po dopadu protihráče na jeho pravou achillovku prožívá bolestivé chvilky.
     
    90+2
    Po souboji s Armandem Brojou na trávníku zůstal ležet Tyrone Mings. Arbitr Jones nepískal faul, reagoval až na nezvedajícího se domácího stopera.
     
    90+1
    Za dlouhým nákopem stopera Ezriho Konsy spěchal Emiliano Buendía. Navzdory velkému úsilí Argentinec balón na hrací ploše nestihl.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Chelsea FC:
    ze hřiště odchází Raheem Sterling, přichází Armando Broja.
     
    88
    Roh Chelsea ubránila. Odražený balón si našel Emiliano Buendía, ostrou střelu nártem ale nasměroval jenom do clonícího Chalobaha.
     
    87
    Narážečka mezi Philippem Coutinhem a Douglasem Luizem nevyšla. Zpětný pas zastavil Conor Gallagher a míč odvrátil na rohový kop.
     
    86
    V akci znovu Raheem Sterling. Na pravém křídle se kličkou do středu chtěl zbavit Ashleyho Younga, anglický bek získal míč pro sebe.
     
    85
    Emiliano Martínez třetí míč ve své síti, alespoň prozatím, nepřipustil. Počkal si na zakončení Raheema Sterlinga, střelu doprostřed brány udržel v rukavicích.
     
    84
    Příliš dlouho váhal s nahrávkou Ben Chilwell. K ní vůbec nedošlo, anglického beka odzbrojil od míče dobře se navrátivší Philippe Coutinho.
     
    83
    Žlutému trestu neunikl jeden z hrdinů dnešního zápasu Mason Mount. Na polovině hřiště stáhl Dendonckera k zemi s jasným cílem zastavit brejk.
     
    82
    Raheem Sterling si dělal zálusk na únik. Ezri Konsa šel o odvážného skluzu a měl velké štěstí, že nejprve trefil míč, až pak protihráče.
     
    81
    Conor Gallagher fauloval Luize, domácí rozehráli na krátko. Danny Ings posunul balón na Buendíu, jehož centr pohlídal Thiago Silva.

    Milan Huppert

    Branky: 6. Mount, 65. Mount

    Karty:   33. Chilwell (CHE), 61. Koulibaly (CHE), 83. Mount (CHE)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:11.
    Aston Villa FC: E. Martínez – Cash, Konsa, Mings, Young – McGinn (C) (73. Coutinho), Luiz, Ramsey (78. Dendoncker) – Bailey (66. Buendía), Ings, Watkins.
    Náhradníci: Olsen – Sanson, Bogarde, C. Chambers, Bednarek, Nakamba.

    Trenér: Steven Gerrard

    Chelsea FC: Arrizabalaga – T. Chalobah, T. Silva (C), Cucurella (46. Azpilicueta) – Mount, Loftus-Cheek, Kovačić (65. Jorginho), Chilwell – Havertz (46. Koulibaly), Aubameyang (58. Gallagher), Sterling (89. Broja).
    Náhradníci: E. Mendy – Pulisic, Zakaria, Chukwuemeka.

    Trenér: Graham Potter

    Rozhodčí: Jones – Betts, Hussin
    thejrc.org