Philadelphia – Vancouver 3:2 (kon.) | Boston – Arizona 6:3 (kon.) | New Jersey – Detroit 2:5 (kon.)
Toronto – Ottawa 3:2 (kon.) | Pittsburgh – Tampa 6:2 (kon.) | Washington – Montreal 3:1 (kon.)
NY Islanders – Anaheim 7:1 (kon.) | Minnesota – Los Angeles 6:7 (kon.) | St. Louis – Columbus 5:2 (kon.)
Dallas – Nashville 5:1 (kon.) | Seattle – Vegas 2:5 (kon.) | San Jose – Chicago 2:5 (kon.)
Edmonton – Calgary 3:4 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
6:2 (1:1, 1:0, 4:1)
Tampa Bay Lightning
Neděle 16.10.2022, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    55:55 Rickard RAKELL - 6:2
     
    55:55
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tohle si Victor Hedman za rámeček úplně nedá... Švédský elitní bek ve službách Tampy svou rozehrávkou namazal RICKARDU RAKELLOVI, jenž nebude troškařit, přejede přes modrou a vyšle regulérní střelu, jako by v bráně stáhl gólman. Hedman už ze vzduchu puk nezasáhl a situaci tak nezachrání – Pittsburgh dnes vyhraje – 6:2! Bez asistence.
    54:03 Brayden POINT - 5:2
     
    54:03
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tak ještě žije naděje! Hosté šli do přečíslení, Kučerov si na pravé straně vyměnil puk se Stamkosem a následně hledá skrz pásmo najetého BRAYDENA POINTA, který nikým nehlídán neomylně trefuje – 5:2. Asistence: Nikita Kučerov a Steven Stamkos.
    53:31 Bryan RUST - 5:1
     
    53:31
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    V PPG Paints Aréně je asi hotovo... Sidney Crosby si netypicky vybruslil na modrou a nahodil do brankoviště, kde výborně zapracoval BRYAN RUST, kotouč tečoval a dopravil jej do sítě – 5:1. Asistence: Sidney Crosby a Jevgenij Malkin.
    43:50 Jeff CARTER - 4:1
     
    43:50
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    To je start do třetiny! Výtečnou práci u čtvrté branky Pens odvedl Kasperi Kapanen, jenž si zabrzdil na kruhu a fenomenálním crossem našel najíždějícího JEFFA CARTERA! Tady už to byl souboj jeden na jednoho, Elliott odklouzal a nestihl zakončení na vzdálenější tyč – 4:1. Asistence: Kasperi Kapanen.
    42:28 Jake GUENTZEL - 3:1
     
    42:28
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Výborná práce dvojice Letang – Guentzel! Domácí obránce naznačil střelu, zastavil nápřah a naprosto cíleně hledal JAKEA GUENTZELA na teč! Přichází lehoučké zasáhnutí do dráhy střely a kotouč zaplul mezi betony bezmocného Elliotta! To je důležitý gól – 3:1. Asistence: Kris Letang.
    24:11 Danton HEINEN - 2:1
     
    24:11
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak tohle bylo náramně trefené! DANTON HEINEN dobře vystoupil mezi kruhy a udržel puk, kombinoval s Jasonem Zuckerem a přesunul se na pravý kruh. Jason Zucker ukázal hokejové myšlení a šikovné ruce když v podstatě z první vracel svému parťákovi, Hainen se opřel do puku a trefuje naprosto přesně do víka – 2:1! Asistence: Jason Zucker.
    17:00 Sidney CROSBY - 1:1
     
    17:00
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    2 na 1 a krásný vyrovnávací gól! Jake Guentzel vedl puk pravým křídlem, položil si obránce a náramně předal na SIDNEYHO CROSBYHO, jenž si puk ještě potáhl do protipohybu brankáře Elliotta a po ledě zametá do sítě. Legendární "Sid" má do sezony fenomenální start, za čtyři třetiny zvládl čtyři body a z toho tři góly! Asistence: Jake Guentzel.
    04:12 Steven STAMKOS - 0:1
     
    04:12
    Tampa právě vstřelila branku!
    Ihned využito! STEVEN STAMKOS si poodstoupil na levém kruhu, dostal nabito od modré, kde stál Hedman, hostující kapitán se napřáhl a naprosto neomylně trefuje. Tampa stvrzuje skvělý vstup do zápasu – 0:1 Asistence: Victor Hedman a Nikita Kučerov.

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 17. Crosby (Guentzel, Dumoulin), 25. Heinen (Zucker, Carter), 43. Guentzel (Letang, Crosby), 44. Carter (Kapanen), 54. Rust (Crosby, Malkin), 56. Rakell – 5. Stamkos (Hedman, Kučerov), 55. Point (Kučerov, Stamkos)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Dumoulin, Letang (A), M. Pettersson, Petry, Rutta, P. Joseph – Guentzel, Crosby (C), Rakell – Zucker, Malkin (A), Rust – Heinen, Carter, Kapanen – McGinn, Poehling, Archibald.
    Trenér: Mike Sullivan

    Tampa Bay Lightning: Elliott (Vasilevskij) – Hedman (A), Foote, Sergačjov, Černák, H. Fleury, P. Myers – Hagel, Point, Kučerov – Paul, Stamkos (C), Killorn (A) – Colton, Naměstnikov, Perry – Fortier, Bellemare, Maroon.
    Trenér: Jon Cooper

    Rozhodčí: Pollock, Rooney – Smith, Suchánek

    Diváci: 18 416
    thejrc.org