Philadelphia – Vancouver 3:2 (kon.) | Boston – Arizona 6:3 (kon.) | New Jersey – Detroit 2:5 (kon.)
Toronto – Ottawa 3:2 (kon.) | Pittsburgh – Tampa 6:2 (kon.) | Washington – Montreal 3:1 (kon.)
NY Islanders – Anaheim 7:1 (kon.) | Minnesota – Los Angeles 6:7 (kon.) | St. Louis – Columbus 5:2 (kon.)
Dallas – Nashville 5:1 (kon.) | Seattle – Vegas 2:5 (kon.) | San Jose – Chicago 2:5 (kon.)
Edmonton – Calgary 3:4 (kon.)
konec
Minnesota Wild
6:7 (2:4, 2:2, 2:1)
Los Angeles Kings
Neděle 16.10.2022, 02:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Minnesota hostí na svém ledě Los Angeles Kings.
     
    Minnesota Wild a Los Angeles Kings shodně prohrály úvodní zápas letošní sezóny NHL a čekají na první výhru. Rozdíl je ovšem v tom, že Wild za sebou mají jedno utkání, zatímco Kings dvě. LA vyráží do Minnesoty po dvou domácích porážkách v řadě, když po Seattlu nestačilo na Vegas. Minnesota utrpěla nepříjemnou porážku a podlehla New Yorku Rangers vysoko 7:3.
     
    Minnesota Wild

    Minnesota patří mezi velmi ofenzivně laděné týmy, což se bude snažit potvrdit i letos. Wild v loňské sezóně nastříleli 305 gólů a stali se pátým nejlépe skórujícím týmem NHL s průměrem 3,7 gólu na zápas. Minnesota loni využila 53 z 258 přesilových her, což ji v tomto ohledu řadilo do průměru. Nic světoborného, ale ani špatného. Pozor si však domácí tým musí dát směrem dozadu, což ostatně potvrdil úvodní zápas proti New Yorku Rangers. Wild schytali od týmu z MSG výprask 7:3 a loni měli průměr tří inkasovaných gólů na zápas.
     
    Los Angeles Kings

    Hokejisté Los Angeles Kings budou vstupovat do utkání proti Minnesotě v roli mírného outsidera poté, co doma prohráli oba dva úvodní zápasy letošní sezóny a budou usilovat o ukončení série dvou porážek v řadě. Kings se mohou pochlubit jednou z nejlepší obran v lize. Tým z LA inkasoval v loňské sezóně 232 gólů, což je 2,8 gólu na zápas a devátá nejlepší obrana v NHL. Pokud mají hosté nějakou slabší činnost, tak je to tedy využívání přesilových her. Kings loni využili 39 z 248 přesilových her a jejich powerplay byla sedmá nejhorší v celé NHL.
     
    Úvodní sestavy:

    Minnesota Wild: M. Fleury (Gustavsson) – Spurgeon (C), Goligoski, Dumba (A), Brodin, Addison, Middleton – Zuccarello, Hartman, Kaprizov – M. Foligno (A), Eriksson Ek, Jost – Boldy, Steel, F. Gaudreau – Duhaime, Rossi, Dewar.
    Trenér: Dean Evason

    Los Angeles Kings: Petersen (Quick) – Doughty (A), Mik. Anderson, M. Roy, Durzi, Clarke, Edler – Kempe, Kopitar (C), Fiala – Arvidsson, Danault (A), T. Moore – Vilardi, Byfield, Iafallo – Lizotte, Lemieux, Kaliyev.
    Trenér: Todd McLellan

    Rozhodčí: McCauley, Rehman – Deschamps, Murchison.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:17
    Matt Dumba napálil puk ze středního pásma směrem na bránu hostí a Cal Petersen si připsal první úspěšný zákrok.
     
    01:47
    Kirill Kaprizov byl vyloučen na dvě minuty za podrážení a Los Angeles Kings si zahraje v úvodu přesilovou hru.
     
    02:11
    Drew Doughty vypálil od modré čáry, zatímco Kevin Fiala z vrcholu pravého kruhu pro vhazování, Marc-Andre Fleury byl ale v obou případech pozorný a puk zastavil.
     
    03:01
    Kevin Fiala se vzápětí dostal opět ke střele na vrcholu pravého kruhu, tentokrát ovšem mířil nepřesně a jeho pokus skončil na boční síti brány Minnesoty.
     
    04:28
    Los Angeles právě vstřelilo branku! ADRIAN KEMPE vystřelil po přihrávce Kevina Fialy na bodu pravého kruhu pro vhazování a jeho pokus vymetl bližší pravý horní roh brány! Asistence: Kevin Fiala a Mikey Anderson.
    04:28 Adrian KEMPE - 0:1
     
    06:00
    Matthew Boldy mohl rychle odpovědět, když nebezpečně vypálil na bodu pravého kruhu pro vhazování, Cal Petersen ale dokázal lapačkou puk vytáhnout mimo!
     
    07:53
    Tyson Jost nabral na levém křídle velkou rychlost a střelou zápěstím prověřil pozornost Cala Petersena, po jehož zákroku následuje krátká komerční přestávka.
     
    08:55
    Los Angeles právě vstřelilo branku! Quinton Byfield vystihl na levém křídle velmi špatnou zadovku jednoho z hráčů Wild a po nádherné kombinaci skóroval u pravé tyče GABRIEL VILARDI, když rychle zamíchal s pukem a bekhendem ho zasunul do prázdné sítě! Asistence: Alex Iafallo a Quinton Byfield.
    08:55 Gabriel VILARDI - 0:2
     
    09:23
    Marco Rossi byl vyloučen na dvě minuty za hákování a Kings mají možnost odskočit rychle na rozdíl tří gólů.
     
    10:37
    Adrian Kempe se ocitl u levé tyče v obrovské šanci a mohl skórovat podruhé v zápase, Marc-Andre Fleury ho ale dokázal parádně vychytat!
     
    11:13
    Los Angeles právě vstřelilo branku! DREW DOUGHTY vypálil na bodu levého kruhu pro vhazování bez přípravy a tvrdou ránou bez přípravy na přední tyči překonal brankáře Wild! Asistence: Anže Kopitar a Kevin Fiala.
    11:13 Drew DOUGHTY - 0:3
     
    12:38
    Wild se pokusili po delší době zaútočit, jenže jejich kolmá přihrávka byla nepřesná. Zakázané uvolnění.
     
    12:57
    Minnesota právě vstřelila branku! JACOB MIDDLETON na levém křídle vypálil od modré čáry a puk se od jednoho z obránců Kings odrazil ke vzdálenější pravé tyči! Asistence: Jared Spurgeon a Matthew Boldy.
    12:57 Jacob MIDDLETON - 1:3
     
    16:10
    Kings se ocitli na pravém křídle v postavení mimo hru a na řadu přichází krátká reklamní přestávka.
     
    16:43
    Minnesota právě vstřelila branku! MARCUS FOLIGNO předvedl po přihrávce zpoza brány nádhernou stahovačku a vpádu zamířil nad vyrážečkou Cala Petersena ke vzdálenější pravé tyči! Nádherný gól, po kterém Wild prohrávají pouze o gól! Asistence: Joel Eriksson Ek a Matt Dumba.
    16:43 Marcus FOLIGNO - 2:3
     
    17:56
    Hokejisté Minnesoty vypálil na pravém křídle od hrazení a po zákroku Cala Petersena přichází na řadu krátká komerční přestávka. Wild se dostali do zápasu.
     
    18:28
    Los Angeles právě vstřelilo branku! ALEX IAFALLO na pravém křídle vypálil od modré čáry a puk těsně nad pravým betonem Marca-Andrého Fleuryho zamířil do sítě! Chyba brankáře Wild, který by nejraději praštil hokejkou. Asistence: Gabriel Vilardi a Matt Roy.
    18:28 Alex IAFALLO - 2:4
     
    18:56
    Jonas Brodin vyhodil puk zpoza vlastní brány přes ochranné sklo a byl vyloučen na dvě minuty za zdržování hry.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Los Angeles vykročilo do dnešního zápasu fantasticky a rychle si vytvořilo tříbrankový náskok, jenže Wild se dokázali otřepat a dvěma góly v řadě se dostali na dostřel. Necelé dvě minuty před koncem úvodní části ale vrátil klid na hokejky Kings útočník Alex Iafallo. Skóre po zábavné první třetině bohaté na góly. Minnesota Wild 2 Los Angeles Kings 4.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 3:08.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Střídání v týmu Minnesota Wild:
    ze hřiště odchází Marc-Andre Fleury, přichází Filip Gustavsson.
     
    20:22
    Kevin Fiala mohl skórovat proti svému bývalému týmu krátce po začátku druhé třetiny, když se z pravé strany řítil sám na bránu, Marc-André Fleury ho ale vychytal!
     
    20:33
    Drew Doughty fauloval v blízkosti vlastní brány a Joel Eriksson Ek byl zasažen jeho vysokou holí.
     
    22:14
    Hokejisté Kings si pořádně oddechli, protože hrozilo, že budou hrát dvacet sekund ve třech proti pěti po vyhození puku přes ochranné sklo. Nutno dodat, že tomu tak ale mělo být, protože k teči nedošlo.
     
    22:41
    Jacob Middleton práskl před vrcholem pravého kruhu pro vhazování do puku, jeho rána s příklepem ale na bránu Los Angeles Kings neprošla. Trochu škoda.
     
    23:57
    Marcus Foligno se mohl prosadit v blízkosti levé tyče, jenže Cal Petersen byl proti a dokázal ho vychytat! Poté se strhla velká mela.
     
    23:57
    Marcus Foligno byl vyloučen na dvě minuty za hrubost, zatímco na straně hostí za stejný prohřešek Blake Lizotte a Brendan Lemieux. Wild z toho tedy vyšli dobře a budou hrát přesilovou hru.
     
    25:25
    Minnesota právě vstřelila branku! Wild sehráli přesilovou hru parádně a po nádherné kombinaci skóroval na vzdálenější pravé tyči do prázdné sítě JOEL ERIKSSON EK! Opět je to o jeden gól. Asistence: Kirill Kaprizov a Mats Zuccarello.
    25:25 Joel Eriksson Ek - 3:4
     
    26:36
    Viktor Arvidsson nabral na pravém křídle rychlost a vypálil, střela bývalého hráče Nashvillu ale skončila v náručí Cala Petersena a následuje krátká reklamní přestávka.
     
    28:40
    Mats Zuccarello předvedl skvělý bekčeking, jenže po rychlé otočce hokejkou podrazil nohy soupeře, což znamenalo dvě minuty za podrážení a přesilovou hru Kings.
     
    29:11
    Los Angeles právě vstřelilo branku! KEVIN FIALA vypálil na pravém křídle po přihrávce Adriana Kempeho z ostrého úhlu tvrdě bez přípravy a jeho rána vymetla přední pravý horní roh brány! Kings využili přesilovou hru a opět odskočili na rozdíl dvou branek. Asistence: Adrian Kempe a Anže Kopitar.
    29:11 Kevin FIALA - 3:5
     
    30:17
    Kings se ocitli na levém křídle v postavení mimo hru a za stavu 5:3 pro ně následuje krátká komerční přestávka.
     
    31:03
    Andrian Kempe dostal dvě minuty za držení a Minnesota má velkou příležitost dostat se opět na dostřel.
     
    32:12
    Minnesota právě vstřelila branku! Mats Zuccarello si najel na nádhernou kolmou přihrávku od brankáře Filipa Gustavssona a po jeho přihrávce na vzdálenější levé tyči skóroval střelou bez přípravy Kirill Kaprizov! Wild využili přesilovou hru rychle. Asistence: Mats Zuccarello a Filip Gustavsson.
    32:12 Kirill KAPRIZOV - 4:5
     
    33:10
    Los Angeles právě vstřelilo branku! MATT ROY vystřelil na ose útočného pásma od modré čáry a jeho střela zápěstím prošla mezi lapačkou a levým betonem Filipa Gustavssona k pravé tyči! Asistence: Brendan Lemieux a Arthur Kaliyev.
    33:10 Matt ROY - 4:6
     
    34:42
    Adrian Kempe byl vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl a po komerční přestávce budou hrát další přesilovou hru.
     
    36:12
    Trevor Moore se řítil během oslabení sám na bránu, Cal Petersen ho ale dokázal vychytat vyrážečkou a připsal si skvělý zákrok! Gól v oslabení nikde.
     
    37:41
    Jonas Brodin byl podruhé v zápase vyloučen, tentokrát za podrážení, a Kings mohou navýšit své vedení 6:4.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ani prostřední třetina dnešního utkání nebyla ochuzena o góly, když na obou stranách padly dva. Na branku Joela Erikssona Eka odpověděl Kevin Fiala, zatímco na ránu Kirilla Kaprizova zareagoval Matt Roy. Wild se dokázali třikrát dostat na dostřel jednoho gólu, jenže třikrát krátce na to hned inkasovali, což je pro ně velká škoda. Skóre po druhé třetině. Minnesota Wild 4 Los Angeles Kings 6.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 4:10.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    42:36
    Hra byla v úvodu třetí třetiny hodně plynulá a hodně dlouho se nepřerušovalo. Nyní ale hokejisté Kings vyhodili puk na zakázané uvolnění. Stav 4:6.
     
    43:56
    Mikey Anderson na levém křídle vystřelil od hrazení a Filip Gustavsson na přední tyči podržel puk v náručí.
     
    45:47
    Minnesota si zahraje pátou přesilovou hru v zápase poté, co byl za podrážení vyloučen Drew Doughty.
     
    45:56
    Minnesota právě vstřelila branku! MATS ZUCCARELLO vystřelil na vrcholu levého kruhu pro vhazování a jeho nádherná střela zápěstím vymetla nad vyrážečkou brankáře Kings bližší levý horní roh brány! Wild počtvrté v zápase prohrávají pouze o gól, ale ještě se jim nepodařilo vyrovnat. Přesilovou hru využili po pouhých osmi sekundách. Asistence: Calen Addison a Matthew Boldy.
    45:56 Mats ZUCCARELLO - 5:6
     
    46:10
    Puk opustil na pravém křídle útočného pásma Minnesoty hrací plochu a následuje krátká komerční přestávka. Wild po několikáté prohrávají o gól. Vyrovnají konečně?
     
    46:23
    Anže Kopitar nabral na pravém křídle obrovskou rychlost, jeho střela zápěstím ale skončila v náručí připraveného brankáře Filipa Gustavssona. Hra přerušena.
     
    47:32
    Minnesota právě vstřelila branku! Cal Petersen hodně špatně rozehrál zpoza vlastní brány a Matthew Boldy toho ještě nedokázal využít, po obrovském závaru ale propasíroval puk do sítě SAM STEEL! Asistence: Ryan Hartman a Jonas Brodin.
    47:32 Sam STEEL - 6:6
     
    48:03
    Los Angeles právě vstřelilo branku! ADRIAN KEMPE si najel do mezikruží na zpětnou přihrávku od Anžeho Kopitara a parádní střelou zápěstím vymetl levý horní roh brány! Wild konečně dokázali vyrovnat, jenže hned vzápětí inkasovali a znovu prohrávají. Neuvěřitelný zápas a drama. Asistence: Anže Kopitar a Mikey Anderson.
    48:03 Adrian KEMPE - 6:7
     
    49:30
    Wild vyhodili puk na zakázané uvolnění a hra se vrací zpět před jejich bránu. Už jsme byli svědky 13 gólů!
     
    50:30
    Filip Gustavsson bez problému ukryl střelu Anžeho Kopitara v lapačce a následuje krátká komerční přestávka.
     
    51:51
    Kings nepřesně rozehráli podél trestných lavic a vhazovalo se po levici brankáře Cala Petersena.
     
    53:18
    Minnesota vystřelila na ose útočného pásma od modré čáry a Cal Petersen viděl puk na poslední chvíli, přesto skvěle zasáhl pravým betonem a poté zmrazil kotouč pod lapačkou!
     
    53:42
    Jacob Middleton vyslal na hostující bránu pro změnu ránu na levém křídle, taktéž ale pálil od modré čáry a taktéž ho vychytal pozorný brankář hostí Cal Petersen.
     
    54:09
    Kings otočili hru a vypálili na levém křídle, Filip Gustavsson ale zůstal nepřekonán a za těsného vedení hostí 7:6 dostává prostor krátká reklamní přestávka.
     
    54:37
    Quinton Byfield byl vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění a Wild mají obrovskou šanci vyrovnat.
     
    55:14
    Joel Eriksson Ek byl vyloučen za podrážení a Minnesota se připravila o přesilovou hru. Hra 4 na 4.
     
    57:14
    Oba týmy hrají v plném počtu a Kings zkrácenou přesilovou hru využít nedokázali. Wild prohrávají o jeden jediný gól a ještě existuje jejich šance na vyrovnání.
     
    58:48
    Kings mohli z pravé strany skórovat do prázdné brány, jenže Frédérick Gaudreau šel rychle do kolen, aby puk mezi jeho nohama neprošel do brány!
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:54
    Jared Spurgeon nebo některý z jeho spoluhráčů mohl skórovat u levé tyče, ani přes obrovskou snahu se mu ale puk do sítě protlačit nepodařilo!
     
    Konec zápasu.
     
    Los Angeles Kings ukončilo sérii dvou porážek a slaví první vítězství v letošní sezóně NHL, na kterém se ovšem pořádně nadřelo. Kings vedli v úvodní části 3:0, jenže Wild se zvedli a dokázali snížit na rozdíl jednoho gólu, což se ve zbytku utkání několikrát opakovalo až nakonec dokázal vyrovnat Sam Steel. Bohužel pro domácí ale hned vzápětí vrátil LA Kings vedení Adrian Kempe a jeho druhý gól v zápase byl nakonec vítězný. Konečné skóre. Minnesota Wild 6 Los Angeles Kings 7.
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 35 – 24 | Přesilová hra: 3/6 – 2/6 | Trestné minuty: 14 – 14

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Marc-André Fleury (MIN) – 10 zákroků, 4 OG, úspěšnost 71,4 %, odchytal 20:00
    Filip Gustavsson (MIN) – 17 zákroků, 3 OG, úspěšnost 85,0 %, odchytal 38:20
    Cal Petersen (LAK) – 29 zákroků, 6 OG, úspěšnost 82,9 %, odchytal 60:00

    Tři hvězdy utkání
    1. Adrian Kempe (LAK) – 2+1
    2. Anže Kopitar (LAK) – 0+3
    3. Mats Zuccarello (MIN) – 1+2 (05:32:34)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 13. Middleton (Spurgeon, Boldy), 17. M. Foligno (Eriksson Ek, Dumba), 26. Eriksson Ek (Kaprizov, Zuccarello), 33. Kaprizov (Zuccarello, Gustavsson), 46. Zuccarello (Addison, Boldy), 48. Steel (Hartman, Brodin) – 5. Kempe (Fiala, Mik. Anderson), 9. Vilardi (Iafallo, Byfield), 12. Doughty (Kopitar, Fiala), 19. Iafallo (Vilardi, M. Roy), 30. Fiala (Kempe, Kopitar), 34. M. Roy (Lemieux, Kaliyev), 49. Kempe (Kopitar, Mik. Anderson)


    Minnesota Wild: M. Fleury (21. Gustavsson) – Spurgeon (C), Goligoski, Dumba (A), Brodin, Addison, Middleton – Zuccarello, Hartman, Kaprizov – M. Foligno (A), Eriksson Ek, Jost – Boldy, Steel, F. Gaudreau – Duhaime, Rossi, Dewar.
    Trenér: Dean Evason

    Los Angeles Kings: Petersen (Quick) – Doughty (A), Mik. Anderson, M. Roy, Durzi, Clarke, Edler – Kempe, Kopitar (C), Fiala – Arvidsson, Danault (A), T. Moore – Vilardi, Byfield, Iafallo – Lizotte, Lemieux, Kaliyev.
    Trenér: Todd McLellan

    Rozhodčí: McCauley, Rehman – Deschamps, Murchison

    Diváci: 18 421
    thejrc.org