Philadelphia – Vancouver 3:2 (kon.) | Boston – Arizona 6:3 (kon.) | New Jersey – Detroit 2:5 (kon.)
Toronto – Ottawa 3:2 (kon.) | Pittsburgh – Tampa 6:2 (kon.) | Washington – Montreal 3:1 (kon.)
NY Islanders – Anaheim 7:1 (kon.) | Minnesota – Los Angeles 6:7 (kon.) | St. Louis – Columbus 5:2 (kon.)
Dallas – Nashville 5:1 (kon.) | Seattle – Vegas 2:5 (kon.) | San Jose – Chicago 2:5 (kon.)
Edmonton – Calgary 3:4 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
3:4 (1:4, 2:0, 0:0)
Calgary Flames
Neděle 16.10.2022, 04:10 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (06:58:05)
    Bitvu o Albertu ovládlo Calgary
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 29 – 42 | Přesilová hra: 1/4 – 1/4 | Trestné minuty: 10 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jack Campbell (EDM) – 7 zákroků, 4 OG, úspěšnost 63,6%, odchytal 10:18
    Stuart Skinner (EDM) – 31 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100,0%, odchytal 48:44
    Daniel Vladař (CGY) – 26 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,7%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Daniel Vladař (CGY) – 26 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,7%, odchytal 60:00

    Tři hvězdy utkání

    1. Stuart Skinner (EDM) – 31 zákroků
    2. Michael Stone (CGY) – 1+2
    3. Nazem Kadri (CGY) – 1+1
     
    Utkání přihlíželo 18 347 diváků.
     
    Bitva o Albertu patří Calgary! Plameny zůstávají v novém ročníku neporažení, proti konkurentovi si alespoň částečně spravili reputaci po vyřazení z loňského play-off.

    Klíčem k úspěchu Plamenů byla skvěle odehraná první třetina, v níž hosté skórovali čtyřikrát, zatímco inkasovali pouze jednou. Olejáři ve zbývajících čtyřiceti minutách dotahovali a dostali se na dostřel jediného gólu, ten ale přes veškerou snahu nevstřelili.

    Výborný výkon předvedl český gólman Daniel Vladař, jenž pokryl 26 střel a sehrál důležitou roli v cestě Flames za vítězstvím. Nutno vyzdvihnout i výkon obránce Michaela Stonea, který poprvé v kariéře prožil v NHL tříbodový večer. Na druhé straně zazářil Stuart Skinner, jenž nastoupil do brány po čtvrtém inkasovaném gólu a udržel čisté konto s 31 zákroky na kontě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    V závěrečných vteřinách domácí hráči způsobili velký rozruch v předbrankovém prostoru soupeře, leč kýženého vyrovnání se nedočkali. Zach Hyman zakončoval bekhendem do na brankové čáře ležícího Vladaře.
     
    59:41
    Do mezikruží obdržel pas Leon Draisaitl. Německému útočníkovi vyšlo zakončení na bekhend, což ho ale vůbec nerozhodilo a mířil zajímavě pod břevno, Vladař včas vytasil vyrážečku a zabránil srovnání stavu.
     
    59:30
    Oddechový čas pro tým Edmonton Oilers.
     
    59:30
    Plameny dostali hru do středního pásma, načež hráči v bílých dresech vyvinuli velký tlak i na Nurse, ale rozhodčí jim nakonec odpískal ofsajd.
     
    59:05
    Domácí hokejisté získali útočné pásmo, což byl pokyn pro Stuarta Skinnera k opuštění brány. Na led naskakuje Evander Kane, Edmonton zkouší powerplay.
     
    58:36
    Na domácí hole se vkrádá čím dál tím více nervozity. Po zaváhání Barrieho posunul Mikael Backlund puk na Blakea Colemana, střelu přes beka Skinner podržel ve výstroji.
     
    58:08
    Brett Ritchie využil zmatků v domácí rozehrávce k zisku kotouče. Nezištně jej adresoval Jonathanu Huberdeauovi, jenž tváří v tvář brankáři přestřelil.
     
    57:52
    Aktivní Evan Bouchard se odpoutal od Nazema Kadriho a dobruslil až mezi kruhy, odkud vypálil zápěstím, Daniel Vladař včas přirazil pravou ruku k tělu.
     
    57:14
    Skutečnosti, že Darnell Nurse poslal na mantinel Andrewa Mangiapaneho hostující útočník využil. Spadl totiž na kotouč, který několik vteřin udržel v rohu útočného pásma.
     
    56:49
    Nikita Zadorov ještě na okamžik udržel kus černé gumy v útočném pásmu, jenže nasměroval ho pouze na hokejku protihráče Evana Boucharda.
     
    56:21
    Nahození Rasmuse Anderssona od modré čáry sice Mikael Backlund dokázal tečovat, ale vůbec ne dobře, puk vyletěl do ochranné sítě.
     
    55:55
    Příliš daleko si posunul kotouč Ryan Nugent-Hopkins. Vyjel si po něj Daniel Vladař, ten po levém mantinelu odpálil puk do střední třetiny.
     
    55:14
    Milan Lucic zadovkou oslovil Bretta Ritchieho, jenž chtěl akci vyšperkovat pasem na Mangiapaneho, leč našel pouze Nurse.
     
    54:48
    Zach Hyman už mohl střílet, ale ještě zbytečně posouval puk na Leona Draisaitla, překvapený Němec si neporadil se zpracováním.
     
    54:19
    Svěřenci kouče Woodrofta neskládají zbraně a pokračují v útočení. Zach Hyman nahazoval od pravého mantinelu, Daniel Vladař předvedl snadný zákrok lapačkou.
     
    53:47
    Ani v tomto případě Olejáři v útočné třetině dlouho nepobyli. Jonathan Huberdeau vyvinul velký tlak na Leona Draisaitla, jehož donutil k nepřesné přihrávce.
     
    53:16
    Útočné pásmo navštívil obránce Evan Bouchard. Edmonton v něm dlouho nepobyl, protože avizovanou přihrávku na McLeoda vypíchl Christopher Tanev.
     
    52:47
    Český gólman Daniel Vladař odvážně odjel za vlastní bránu, kde si počínal na jedničku, kus černé gumy rozehrál na osamoceného spoluhráče Hanifina.
     
    52:09
    Andrew Mangiapane o sobě dal vědět i na druhé straně ledové plochy. Vypálil forhendem přes Tysona Barrieho, puk poslal vysoko nad horní tyč.
     
    51:46
    V akci znovu Connor McDavid, jenž podle očekávání dostává v důležitých chvílích střetnutí hodně prostoru na ledě. Jeho bekhendovou zadovku vystihl Andre Mangiapane.
     
    51:03
    Leon Draisaitl moc dobře věděl o Connoru McDavidovi, jemuž zleva adresoval kotouč mezi kruhy. Svižný pokus směřující do pravého horního rohu Vladař zpacifikoval ramenem.
     
    50:42
    Warren Foegele najel po pravém mantinelu do útočné třetiny. Křižnou nahrávkou hledal Ryana McLeoda, ten na puk těsně nedosáhl.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Calgary udržuje těsný náskok, Oilers ovšem bojují, derby pochopitelně nechtějí odevzdat zadarmo.
     
    49:51
    Dillon Dubé se po návratu z trestné lavice hned zapojil do hry. Z pravé strany nahrával bekhendem před bránu, Barrie odpálil touš před Mangiapanem.
     
    49:33
    Početní převaha Edmontonu je minulostí. Daniel Vladař během ní neměl žádnou práci, soupeři ho nezaměstnali ani jednou.
     
    48:57
    Volný kotouč viděl ve středu Ryan Nugent-Hopkins. Získal jej, ale přes dva bránící hokejisty ho do sítě nenasměroval.
     
    48:30
    Minuta z přesilovky je pryč a domácí hráči se ještě nedokázali usadit v útočném pásmu. Zpoza vlastní brány rozjíždí akci Leon Draisaitl.
     
    47:31
    Velká příležitost ke srovnání stavu. Dillon Dubé v útočném pásmu podrazil Zacha Hymana a usedá na trestnou lavici. Olejáři mají v přesilovkách konstantně výbornou úspěšnost, dnes už také jednu využili.
     
    47:12
    Přečíslení tří proti dvěma řešil Mikael Backlund přihrávkou do druhé vlny na Noaha Hanifina, svižný projektil ze zápěstí zamířil nad břevno.
     
    46:55
    Po delší době zahrozili i domácí. Leon Draisaitl vyjel zpoza brány na pravou stranu, křižný pokus ovšem nasměroval vysoko nad.
     
    46:30
    Trevor Lewis neváhal a po nahrávce od Ritchieho střílel forhendem z první z pravého kruhu. Stuart Skinner zasahovat nemusel.
     
    45:43
    Netrvalo dlouho a hosté znovu obsadili útočnou třetinu. Od modré vyzkoušel střelecké štěstí Noah Hanifin, křižný pokus zleva se mezi tři tyče nevešel.
     
    45:24
    Hokejisté Edmontonu přestáli kritické chvilky, hra se přesunula do středního pásma. Zach Hyman využil horšího zpracování Weegara k vypíchnutí puku.
     
    44:58
    Domácí jsou kompletní, nicméně tlak Flames pokračuje. MacKenzie Weegar vystřelil z levé strany do pravého betonu přemisťujícího se Skinnera.
     
    44:22
    Ani teď to není gól! Tyler Toffoli dostal ideální pobídku do levého kruhu, zakončení z první na přední tyč skončilo na brankové konstrukci.
     
    44:10
    V pravém kruhu si kotouč srovnal na střelu Elias Lindholm. Vyslal svižnou ránu ze zápěstí, brankář puk odrazil vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    43:44
    Stuart Skinner dnes chytá skvěle. Další zákrok si připsal po ráně Eliase Lindholma, nezaváhal ani při dorážce Toffoliho.
     
    43:17
    Jonathan Huberdeau z pravého kruhu mohl střílet, leč zachoval se nesobecky a vracel pod sebe Nazemovi Kadrimu, který na Skinnera nvyzrál.
     
    42:54
    Domácím komplikuje cestu za vyrovnáním Brett Kulak. Jednalo se o zbytečný faul, neboť vysokou holí trefil Anderssona do obličeje v momentě, kdy měl Skinner puk pevně pod kontrolou.
     
    42:25
    Brett Ritchie si nevěřil jeden na jednoho přímo na bránu. Kolem Ceciho si hodil puk po mantinelu a za bránou podržel cenné vteřiny.
     
    41:59
    Olejáři nastoupili do závěrečné dvacetiminutovky s velkou vervou. Od levého mantinelu vyslal ostrou střelu Derek Ryan, puk proletěl nad břevnem.
     
    41:22
    O pozornost si hlasitě řekl Jesse Puljujärvi. Finský útočník se od pravého mantinelu proháčkoval až před bránu, forhendem ovšem zamířil nepřesně.
     
    40:54
    Od modré čáry nahazoval Darnell Nurse. Daniel Vladař toho moc neviděl, naštěstí pro něj touš proletěl vedle pravé tyče.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Hosté do ní vstupují s jednobrankovým vedením, šance na vítězství tak zůstávají otevřené na obě strany.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 6:07.
     
    Třetí třetina střetnutí mezi Edmontonem a Calgary slibuje dramatickou podívanou, protože v prostřední dvacetiminutovce skórovali dvakrát domácí. Přesilovou hru využil a čtvrtý gól v sezóně vstřelil ve 31. minutě Connor McDavid, načež se prosadila i čtvrtá formace Oilers, na rozdíl jediného gólu upravil skóre Ryan McLeod. Plameny si také vytvořily pár zajímavých příležitostí, ale Stuart Skinner po nástupu do brány nadále udržuje čisté konto.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 21 – 27.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:39
    Přes Nurse vystřelil ze zápěstí Trevor Lewis. Stuart Skinner reagoval pozdě, naštěstí pro něj kus černé gumy zamířil vedle pravé tyčky.
     
    39:13
    Snadný zákrok pro Daniela Vladaře. Český gólman velmi dobře viděl na slabé nahození od pravého mantinelu, puk schoval do lapačky.
     
    38:47
    Connor McDavid ukázal, že umí zabrat i směrem do defenzivy. Počkal si na kličku Eliase Lindholma, jemuž ukázkově vypíchl touš z pod hokejky.
     
    38:22
    Individuálně vyzkoušel štěstí Milan Lucic. Tyson Barrie vytlačil konkurenta za bránu, kde jej nakonec i úspěšně obral.
     
    37:46
    Při další akci Calgary už domácí brankář musel do akce. Poradil si skvěle, když pokryl první střelu Andrewa Mangiapaneho a poradil si i jeho dorážkou. Hra pokračuje v pěti na obou stranách.
     
    37:24
    Z levého kruhu střílel forhendem na přední tyč MacKenzie Weegar. Stuart Skinner zasahovat nemusel, touš proletěl vedle brány.
     
    36:59
    Z pod tlaku domácí alespoň na chvíli vysvobodil Stuart Skinner, který včas srazil betony k sobě po zakončení Nazema Kadriho.
     
    36:20
    Tlak Flames pokračuje. Z vrcholku levého kruhu střílel Elias Lindholm, touš zamířil o pár čísel nad horní tyčku.
     
    35:54
    Jonathan Huberdeau si od modré čáry sjel kousek za pravý kruh, odkud vyslal forhendovou dělovku do clonícího Ceciho.
     
    35:36
    Ryan McLeod krátce po vstřeleném gólu odjíždí na trestnou lavici. Ve středním pásmu přesekl hokejku Blakeu Colemanovi.
    34:54 Ryan MCLEOD - 3:4
     
    34:54
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Woodcrofta jsou na dostřel! Ryan Muray dojel za soupeřovu branku, odkud vymyslel nahrávku na levou stranu na RYANA MCLEODA, člen čtvrté útočné formace usměrnil touš na zadní tyč nad levé Vladařovo rameno. Asistence: Ryan Murray.
     
    34:39
    Se zakončením z velkého úhlu neměl Daniel Vladař vážnější problémy. Tělo měl přilepené u bližší tyče a touš skryl ve výstroji.
     
    34:17
    Středem nabral velkou rychlost Derek Ryan. Zkusil proskočit mezi dvojicí obránců, což se mu i podařilo, ale bez kotouče na hokejce.
     
    33:57
    Rozehrávku zpoza vlastní brány zvládl Daniel Vladař na jedničku. Zkontroloval postavení spoluhráčů a po pravém mantinelu hrál na Dubého.
     
    33:29
    Kevin Rooney zklidnil hru sjetím do obranného pásma, odkud zkontroloval postavení spoluhráčů a jako cíl nahrávky si vybral Nikitu Zadorova.
     
    32:26
    Na druhé straně zahrozil Milan Lucic. Vypálil svižný pokus z pravého kruhu, Skinnerovi puk vypadl z výstroje a proskákal vedle pravé tyčky.
     
    32:06
    Už to vypadalo, že by Zach Hyman mohl postupovat sám na brankáře, jenže nezvládl zpracování, kotouč nechal za sebou.
     
    31:35
    Domácí jsou pochopitelně při chuti, vstřelený gól je pořádně namotivoval. Brad Malone vypálil z levé strany křižně nepřesně.
    30:46 Connor MCDAVID - 2:4
     
    30:46
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita, Olejáři snižují na rozdíl dvou gólů. Draisaitl nahrál před bránu Kaneovi, který bekhendem posunul hrací předmět do levého kruhu na CONNORA MCDAVIDA a domácí kapitán z první trefil odkrytou pravou polovinu hostující svatyně. Asistence: Evander Kane a Leon Draisaitl.
     
    30:12
    Edmonton ztratil útočné pásmo a hosté vystartovali do přečíslení dvou proti jednomu. Elias Lindholm nahrál Mikaelu Backlundovi, jenž na Skinnera nevyzrál.
     
    29:40
    Dlouhou pasáž bez přerušení ukončil až faul hostujícího útočníka Blakea Colemana, který si pomohl drobným háčkem proti Leonu Draisaitlovi.
     
    29:20
    Jízdu Connora McDavida s pukem na holi přerušil Rasmus Andersson. Počkal si na kličku konkurenta a ukázkovým způsobem mu touš vypíchl.
     
    28:59
    Z pravého křídla se před bránu natlačil Milan Lucic. Tělem odmítl i posledního beka, leč z bezprostřední blízkosti na gólmana nevyzrál.
     
    28:22
    Kotouč se příhodně odrazil k Zachu Hymanovi mezi kruhy. K protihráči výborně přispěchal Nikita Zadorov a znemožnil mu vypálit.
     
    27:50
    Domácí gólman Stuart Skinner musel zasahovat po tvrdé střele Christophera Taneva, puk vyrazil pravým betonem do rohu kluziště.
     
    27:29
    Brzy Tyler Toffoli pochopil, že proti třem protihráčům nemá moc šancí na úspěch, proto jen nahodil za bránu a odjel vystřídat.
     
    26:55
    Elias Lindholm vyzval k souboji jeden na jednoho Tysona Barrieho. Domácí obránce zapracoval tělo a natlačil se před konkurenta.
     
    26:32
    V pravém kruhu si našel prostor ke střele Tyler Lewis. Forhendové zakončení na přední tyčku pokryl Stuart Skinner levým ramenem.
     
    25:43
    Druhá třetina zatím probíhá v rychlém tempu, přerušuje se minimálně. Mikael Backlund protečoval vyhození Nikity Zadorova, o icingu nemohla být řeč.
     
    25:19
    Na druhou stranu vystartoval Kailer Yamamoto, jenže zpracování prudké nahrávky nezvládl, za vlastní bránou pak Daniel Vladař rozehrál na Rtichieho.
     
    24:45
    Ještě ze středního pásma střílel Nikita Zadorov. Stuart Skinner mohl být v klidu, puk zamířil vysoko nad horní tyč.
     
    24:21
    Hvizd čárového rozhodčího znamenal jediné, ofsajd. Derek Ryan přejel útočnou modrou čáru dříve než s pukem jedoucí Warren Foegele.
     
    23:51
    Ve středním pásmu zachytil dlouhou nahrávku na Draisaitla Christopher Tanev. Hosté posléze získali útočné pásmo, v němž Elias Lindholm neuspěl kličkou proti Cecimu.
     
    23:18
    Tlak Oilers pokračuje. Od pravého mantinelu nahazoval Jesse Puljujärvi, kus černé gumy prosvištěl vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    22:48
    Zach Hyman zametl puk bekhendem do brankoviště Flames. Puk se odrazil k Tysonovi Barriemu, jehož dělovku obětavým pádem zblokoval Mangiapane.
     
    22:09
    Tvrdý hit schytal MacKenzie Weegar od Brada Malonea. Zadák Calgary se nicméně stihl, pád na ledovou plochu byl kontrolovaný.
     
    21:50
    Zmatky v předbrankovém prostoru domácího mužstva gólem neskončily. Po pravém mantinelu se na opačnou stranu vydal Zach Hyman, střelu z velkého úhlu Vladař podržel ve výstroji.
     
    21:12
    Po dělovce Codyho Ceciho hostující gólman zasahovat nemusel. Obětavý blok předvedl bránící Christopher Tanev.
     
    20:43
    Zakončení Tysona Barrieho od modré čáry vyrazil Daniel Vladař před sebe, dorážka Evandera Kanea zamířila výrazně vedle pravé tyče.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Calgary do ní nastupuje ve výrazně lepším rozpoložení, vede totiž tříbrankovým rozdílem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:13.
     
    První třetina derby mezi Edmontonem a Calgary rozhodně nenudila. Nabídla hned pět gólů, přičemž větší důvod k úsměvům mají v táboře Calgary, které vede tříbrankovým rozdílem. Na gól Mikaela Backlunda ještě našel odpověď Cody Ceci, ale od té doby už stříleli do černého jenom domácí. Náskok na jejich stranu vrátil Michael Stone, načež se poprvé v novém dresu prosadil Nazem Kadri a současnou podobu dal výsledku Andrew Mangiapane. Kouč Woodcroft po čtvrtém inkasovaném gólu vystřídal brankáře a hra se poměrně zklidnila, do konce úvodního dějství už žádný další gól nepadl.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 11 – 16.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:46
    Dva forčekující hokejisté Calgary vyvinuli velký tlak na rozehrávající domácí obránce. Edmonton přesto ještě dokázal zaútočit, pokus z velkého úhlu Vladař podržel v lapačce.
     
    19:05
    Hosté hrají v plném počtu. I po návratu Lucice domácí pokračovali v útočném pásmu, na konci akce Evander Kane střílel do Vladařova pravého betonu.
     
    18:42
    Rychlou akci domácího mužstva zastavil hvizd čárového rozhodčího. Po špatné domluvě mezi McDavidem a Draisaitlem byl pískán ofsajd.
     
    18:22
    Jako další vyzkoušel štěstí od modré čáry Tyson Barrie. Úspěšným blokem se prezentoval MacKenzie Weegar, hosté vzápětí vyhodili.
     
    17:54
    Český gólman se dočkal. Od modré čáry vypálil forhendovou ránu Ryan Nugent-Hopkins, Vladař zasáhl vyrážečkou.
     
    17:20
    Domácí kombinují v útočném pásmu, ale zatím nepřicházejí střely. Daniel Vladař se stěhuje od tyče k tyči, zasahovat zatím nemusel.
     
    16:56
    Plameny míří do čtyř. Milan Lucic dohrál Evandera Kanea příliš pozdě, muži v pruhovaném vylučují bouřliváka za krosček.
    16:25 Backlund si málem vstřelil vlastní gól
     
    16:25
    Příležitost i na druhé straně! S koncem Hymanova trestu Kailer Yamamoto nahodil touš z pravé strany před bránu a byl to bránící Mikael Backlund, kdo málem srazil puk za Vladaře, puk se odrazil od levého betonu českého gólmana a skončil před brankovou čárou.
    15:49 Dorážka Dubého skončila na tyči
     
    15:49
    Hosté poměrně brzy získali útočné pásmo zpět a od pátého vstřeleného gólu je dělily centimetry! Stuart Skinner neudržel ránu Hanifina od modré čáry, dorážka Dubého skončila na pravé tyči.
     
    15:12
    Andrew Mangiapane u pravého mantinelu zkontroloval situaci a pokusil se oslovit mezi kruhy Nazema Kadriho. Našel pouze Leona Draisaitla, jenž bez problémů vyhodil přes všechny čáry.
     
    14:52
    Další práce pro domácího gólmana. Znovu musel reagovat na ránu Christophera Taneva, tentokráte ze středu od modré čáry. Hrací předmět schoval do výstroje.
     
    14:25
    Na Zachu Hymanovi se podepsala frustrace, když naprosto zbytečně poslal ve středním pásmu Rasmuse Anderssona na mantinel. Kanadský útočník vyfasoval dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    14:16
    Od pravého mantinelu vyslal prudkou dělovku na zadní tyč Christopher Tanev. Stuart Skinner zareagoval čas, touš vykopl pravým betonem.
     
    13:35
    Dlouho v něm nepobyli, naopak na druhou stranu vystartoval Trevor Lewis. obruslil až do levého kruhu, odkud vyslal slabé zakončení ze zápěstí, Stuart Skinner zakročil lapačkou.
     
    13:06
    Spoluhráčům se vydal za bránu vypomoci s rozehrávkou Daniel Vladař. Příliš jim však situaci neusnadnil, protože nahození po levém mantinelu zastavil Ryan Murray. Domácí získali útočné pásmo.
     
    12:38
    Brejk Flames nebyl dobře provedený. Kevin Rooney vyslal dlouhou nahrávku na Blakea Colemana, jenž přebíral kus černé gumy až za modrou čárou.
     
    12:08
    Ihned po buly vypálil Evander Kane. Daniel Vladař byl na místě a ne příliš dobře umístěnou střelu udržel ve výstroji.
     
    11:56
    Pravou stranou pokusil štěstí Leon Draisaitl. Ujel osobnímu strážci, jenže cestu mu výborně zakřižoval Christopher Tanev, přes něj se již německý útočník neprodral.
     
    11:11
    Rozehrávku domácího mužstva se vydal napadat Milan Lucic. Nebylo mu to ovšem nic platné, rozhodčí mu totiž odpískali ofsajd.
     
    10:18
    Edmonton potřebuje nový impulz. Po čtyřech inkasovaných gólech během necelých jedenácti minut končí zápas pro Jacka Campbella, po němž přebírá místo v brankovišti Stuart Skinner.
    10:18 Andrew MANGIAPANE - 1:4
     
    10:18
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Ze špatného zpracování Murrayho na obranné modré těžil Kadri. Znovu se natlačil před bránu, ale v tomto případě ztroskotal na levém Campbellově betonu. Nemusel ovšem dlouho smutnit, protože volný hrací předmět dojel ANDREW MANGIAPANE a pohotovou dorážkou jej nasměroval za bezmocného gólmana. Asistence: Nazem Kadri a Dillon Dubé.
     
    09:58
    MacKenzie Weegar zacouval do obranného pásma, aby měl víc prostoru pro rozehrávku. Středem posléze nastartoval Andrewa Mangiapaneho, jemuž v poslední chvíli znemožnil zakončení Brett Kulak.
     
    09:25
    Tlak Oilers pokračuje. Znovu z levé strany napřáhl Cody Ceci, Christopher Tanev bruslí zblokoval kus černé gumy mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    08:40
    Evander Kane přenesl hru doleva na Ryana Nugenta-Hopkinse, jenž s sjel do levého kruhu a vyslal křižnou střelu ze zápěstí. Daniel Vladař zasáhl levým betonem.
     
    08:18
    Defenzivní povinnosti si na jedničku splnil Evan Bouchard. Natlačil tělo před rozjetého Mikaela Backlunda a zpoza vlastní bránu zvládl rozehrát na Zacha Hymana.
    07:41 Nazem KADRI - 1:3
     
    07:41
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Suttera družina odskakuje do dvoubrankového náskoku! V obranném pásmu získal kotouč NAZEM KADRI a po pravém mantinelu se vydal na útočný výlet. Těžil z Kulakovy ztráty stability a v klidu si najel až před brankáře Campbella, jemuž nasměroval touš mezi betony. Pro Kadriho se jedná o premiérovou trefu v novém dresu. Asistence: Michael Stone.
     
    07:19
    Individuální akci završil Andrew Mangiapane střelou zápěstím z mezikruží. Jack Campbell zasahovat nemusel, ránu zblokoval jeden z obránců.
     
    06:41
    Domácí hokejisté se o přesilovku připravili vlastní chybou. Špatně střídali a v jednom momentu bylo hráčů v oranžovo-modrých dresech na ledě šest. Týmový trest odpyká Jesse Puljujärvi.
     
    06:25
    Po nahození od modré čáry se v předbrankovém prostoru strhla velká bitva o puk, nakonec ho do lapačky sebral Daniel Vladař.
     
    05:55
    Byl to právě Connor McDavid, jenž se z pravé strany zkusil natlačit před bránu, v úspěšné realizaci tohoto kroku mu zabránil Christopher Tanev.
     
    05:31
    Olejáři si vyzkouší přesilovku čtyř proti třem. Rasmus Andersson spadl pod nohy McDavidovi, který si ještě posunul puk doleva, obránce stihl forvarda vyvést z rovnováhy sekerou.
     
    04:34
    Před znovuobnovením hry přichází vyloučení na obou stranách. Brad Malone sekl Bretta Ritchieho přes hokejku, ten mu oplatil krosčekem.
    04:34 Michael STONE - 1:2
     
    04:34
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Ne, dnes to nuda rozhodně nebude! Po Rooneym vyhraném buly MICHAEL STONE neotálel a vyslal z pravé strany prudkou dělovku na zadní tyč. Gólman Campbell toho příliš neviděl, výsledkem je druhý puk v jeho síti. Asistence: Kevin Rooney.
    03:18 Cody CECI - 1:1
     
    03:18
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Plameny si vedení dlouho neužily! Po Draisaitlově sražené ráně se puku v levém kruhu chopil Kailer Yamamoto. S hlavou nahoře jej posunul mezi kruhy na CODYHO CECIHO, jenž přes ležícího soka vypálil prudkou ránu zápěstím k levé tyči, Vladař byl bez šance. Asistence: Kailer Yamamoto a Leon Draisaitl.
     
    02:30
    Nabuzení hokejisté v bílých dresech pokračují ve vyvíjení tlaku na soupeře. Na teč nahazoval Noah Hanifin, puk prosvištěl vedle pravé tyčky.
    01:13 Mikael BACKLUND - 0:1
     
    01:13
    Calgary právě vstřelilo branku!
    První gól střetnutí obstarali hosté! Od modré vypálil Michael Stone, jeho střelu zpomalil jeden z bránících hráčů. Jack Campbell puk betonem pouze vyrazil, na dorážku MIKAELA BACKLUNDA už byl krátký. Asistence: Michael Stone a Blake Coleman.
     
    01:00
    První úspěšný zákrok má na kontě i Jack Campbell. Zakončení Tylera Toffoliho vyrazil pravým betonem, načež puk přikryl lapačkou.
     
    00:37
    První střelu na bránu obstaral z pravé strany bouřlivák Evander Kane. Český gólman Daniel Vladař si s jeho pokusem poradil bez problémů.
     
    00:10
    Bitva o Albertu odstartovala! Favorita hledat hned těžko. Oba celky zahájily sezónu vítězstvím 5:3, takže jsou v dobrém rozpoložení.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: Campbell (S. Skinner) – Ceci, Nurse (A), Barrie, Kulak, Bouchard, R. Murray – Puljujärvi, McDavid (C), Hyman – Yamamoto, Draisaitl, E. Kane – Foegele, Nugent-Hopkins (A), Holloway – Ryan, R. McLeod, B. Malone.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Calgary Flames: Vladař (Markström) – C. Tanev (A), Weegar, R. Andersson, Hanifin, Mi. Stone, Zadorov – Toffoli, E. Lindholm (A), Huberdeau – Mangiapane, Kadri, Dubé – Lewis, Backlund (A), Coleman – B. Ritchie, Rooney, Lucic.
    Trenér: Darryl Sutter

    Rozhodčí: Sutherland, Schlenker – Shewchyk, Toomey.
     
    Calgary Flames

    Plameny, podobně jako Edmonton, zvládly úvodní utkání vítězně, dokonce stejným výsledkem 5:3 si doma vyšláply na obhájce titulu z Colorada. Sutterova družina neprožila příliš povedenou přípravu, v osmi zápasech zapsala čtyři výhry a stejný počet porážek. V loňské sezóně vypadla v play-off ve čtvrtfinále a shodou okolností právě proti dnešnímu soupeři, proti němuž získala pouze první zápas, ve zbylých čtyřech případech odcházela z ledu jako poražená.
     
    Edmonton Oilers

    Hokejisté Edmontonu zahájili nový ročník vítězstvím, byť tomu po dvaceti minutách zápasu nic nenasvědčovalo. Olejáři totiž na domácí půdě prohrávali s Vancouverem 0:3, ovšem předvedli parádní obrat, po závěrečné siréně slavili výhru 5:3. Skvěle vstoupil do sezóny Connor McDavid, který vstřelil hattrick, navrch přidal i jednu asistenci. Svěřenci kouče Woodcrofta mají na co navazovat, neboť loni došli až do semifinále, v němž vypadli ve čtyřech zápasech s pozdějším vítězem z Colorada. V přípravě odehráli osm utkání s bilancí pěti výher a tří porážek.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné brzké ráno. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u derby o Albertu mezi Edmontonem a Calgary.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Ceci (Yamamoto, Draisaitl), 31. McDavid (E. Kane, Draisaitl), 35. R. McLeod (R. Murray) – 2. Backlund (Mi. Stone, Coleman), 5. Mi. Stone (Rooney), 8. Kadri (Mi. Stone), 11. Mangiapane (Kadri, Dubé)


    Edmonton Oilers: Campbell (11. S. Skinner) – Ceci, Nurse (A), Barrie, Kulak, Bouchard, R. Murray – Puljujärvi, McDavid (C), Hyman – Yamamoto, Draisaitl, E. Kane – Foegele, Nugent-Hopkins (A), Holloway – Ryan, R. McLeod, B. Malone.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Calgary Flames: Vladař (Markström) – C. Tanev (A), Weegar, R. Andersson, Hanifin, Mi. Stone, Zadorov – Toffoli, E. Lindholm (A), Huberdeau – Mangiapane, Kadri, Dubé – Lewis, Backlund (A), Coleman – B. Ritchie, Rooney, Lucic.
    Trenér: Darryl Sutter

    Rozhodčí: Sutherland, Schlenker – Shewchyk, Toomey

    Diváci: 18 347
    thejrc.org