Philadelphia – Vancouver 3:2 (kon.) | Boston – Arizona 6:3 (kon.) | New Jersey – Detroit 2:5 (kon.)
Toronto – Ottawa 3:2 (kon.) | Pittsburgh – Tampa 6:2 (kon.) | Washington – Montreal 3:1 (kon.)
NY Islanders – Anaheim 7:1 (kon.) | Minnesota – Los Angeles 6:7 (kon.) | St. Louis – Columbus 5:2 (kon.)
Dallas – Nashville 5:1 (kon.) | Seattle – Vegas 2:5 (kon.) | San Jose – Chicago 2:5 (kon.)
Edmonton – Calgary 3:4 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
3:4 (1:4, 2:0, 0:0)
Calgary Flames
Neděle 16.10.2022, 04:10 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:58
    V závěrečných vteřinách domácí hráči způsobili velký rozruch v předbrankovém prostoru soupeře, leč kýženého vyrovnání se nedočkali. Zach Hyman zakončoval bekhendem do na brankové čáře ležícího Vladaře.
     
    59:05
    Domácí hokejisté získali útočné pásmo, což byl pokyn pro Stuarta Skinnera k opuštění brány. Na led naskakuje Evander Kane, Edmonton zkouší powerplay.
     
    58:08
    Brett Ritchie využil zmatků v domácí rozehrávce k zisku kotouče. Nezištně jej adresoval Jonathanu Huberdeauovi, jenž tváří v tvář brankáři přestřelil.
     
    47:31
    Velká příležitost ke srovnání stavu. Dillon Dubé v útočném pásmu podrazil Zacha Hymana a usedá na trestnou lavici. Olejáři mají v přesilovkách konstantně výbornou úspěšnost, dnes už také jednu využili.
     
    44:22
    Ani teď to není gól! Tyler Toffoli dostal ideální pobídku do levého kruhu, zakončení z první na přední tyč skončilo na brankové konstrukci.
     
    42:54
    Domácím komplikuje cestu za vyrovnáním Brett Kulak. Jednalo se o zbytečný faul, neboť vysokou holí trefil Anderssona do obličeje v momentě, kdy měl Skinner puk pevně pod kontrolou.
     
    35:36
    Ryan McLeod krátce po vstřeleném gólu odjíždí na trestnou lavici. Ve středním pásmu přesekl hokejku Blakeu Colemanovi.
    34:54 Ryan MCLEOD - 3:4
     
    34:54
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Woodcrofta jsou na dostřel! Ryan Muray dojel za soupeřovu branku, odkud vymyslel nahrávku na levou stranu na RYANA MCLEODA, člen čtvrté útočné formace usměrnil touš na zadní tyč nad levé Vladařovo rameno. Asistence: Ryan Murray.
    30:46 Connor MCDAVID - 2:4
     
    30:46
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita, Olejáři snižují na rozdíl dvou gólů. Draisaitl nahrál před bránu Kaneovi, který bekhendem posunul hrací předmět do levého kruhu na CONNORA MCDAVIDA a domácí kapitán z první trefil odkrytou pravou polovinu hostující svatyně. Asistence: Evander Kane a Leon Draisaitl.
     
    29:40
    Dlouhou pasáž bez přerušení ukončil až faul hostujícího útočníka Blakea Colemana, který si pomohl drobným háčkem proti Leonu Draisaitlovi.
     
    16:56
    Plameny míří do čtyř. Milan Lucic dohrál Evandera Kanea příliš pozdě, muži v pruhovaném vylučují bouřliváka za krosček.
    16:25 Backlund si málem vstřelil vlastní gól
     
    16:25
    Příležitost i na druhé straně! S koncem Hymanova trestu Kailer Yamamoto nahodil touš z pravé strany před bránu a byl to bránící Mikael Backlund, kdo málem srazil puk za Vladaře, puk se odrazil od levého betonu českého gólmana a skončil před brankovou čárou.
    15:49 Dorážka Dubého skončila na tyči
     
    15:49
    Hosté poměrně brzy získali útočné pásmo zpět a od pátého vstřeleného gólu je dělily centimetry! Stuart Skinner neudržel ránu Hanifina od modré čáry, dorážka Dubého skončila na pravé tyči.
     
    14:25
    Na Zachu Hymanovi se podepsala frustrace, když naprosto zbytečně poslal ve středním pásmu Rasmuse Anderssona na mantinel. Kanadský útočník vyfasoval dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    10:18
    Edmonton potřebuje nový impulz. Po čtyřech inkasovaných gólech během necelých jedenácti minut končí zápas pro Jacka Campbella, po němž přebírá místo v brankovišti Stuart Skinner.
    10:18 Andrew MANGIAPANE - 1:4
     
    10:18
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Ze špatného zpracování Murrayho na obranné modré těžil Kadri. Znovu se natlačil před bránu, ale v tomto případě ztroskotal na levém Campbellově betonu. Nemusel ovšem dlouho smutnit, protože volný hrací předmět dojel ANDREW MANGIAPANE a pohotovou dorážkou jej nasměroval za bezmocného gólmana. Asistence: Nazem Kadri a Dillon Dubé.
    07:41 Nazem KADRI - 1:3
     
    07:41
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Suttera družina odskakuje do dvoubrankového náskoku! V obranném pásmu získal kotouč NAZEM KADRI a po pravém mantinelu se vydal na útočný výlet. Těžil z Kulakovy ztráty stability a v klidu si najel až před brankáře Campbella, jemuž nasměroval touš mezi betony. Pro Kadriho se jedná o premiérovou trefu v novém dresu. Asistence: Michael Stone.
     
    06:41
    Domácí hokejisté se o přesilovku připravili vlastní chybou. Špatně střídali a v jednom momentu bylo hráčů v oranžovo-modrých dresech na ledě šest. Týmový trest odpyká Jesse Puljujärvi.
     
    05:31
    Olejáři si vyzkouší přesilovku čtyř proti třem. Rasmus Andersson spadl pod nohy McDavidovi, který si ještě posunul puk doleva, obránce stihl forvarda vyvést z rovnováhy sekerou.
     
    04:34
    Před znovuobnovením hry přichází vyloučení na obou stranách. Brad Malone sekl Bretta Ritchieho přes hokejku, ten mu oplatil krosčekem.
    04:34 Michael STONE - 1:2
     
    04:34
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Ne, dnes to nuda rozhodně nebude! Po Rooneym vyhraném buly MICHAEL STONE neotálel a vyslal z pravé strany prudkou dělovku na zadní tyč. Gólman Campbell toho příliš neviděl, výsledkem je druhý puk v jeho síti. Asistence: Kevin Rooney.
    03:18 Cody CECI - 1:1
     
    03:18
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Plameny si vedení dlouho neužily! Po Draisaitlově sražené ráně se puku v levém kruhu chopil Kailer Yamamoto. S hlavou nahoře jej posunul mezi kruhy na CODYHO CECIHO, jenž přes ležícího soka vypálil prudkou ránu zápěstím k levé tyči, Vladař byl bez šance. Asistence: Kailer Yamamoto a Leon Draisaitl.
    01:13 Mikael BACKLUND - 0:1
     
    01:13
    Calgary právě vstřelilo branku!
    První gól střetnutí obstarali hosté! Od modré vypálil Michael Stone, jeho střelu zpomalil jeden z bránících hráčů. Jack Campbell puk betonem pouze vyrazil, na dorážku MIKAELA BACKLUNDA už byl krátký. Asistence: Michael Stone a Blake Coleman.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Ceci (Yamamoto, Draisaitl), 31. McDavid (E. Kane, Draisaitl), 35. R. McLeod (R. Murray) – 2. Backlund (Mi. Stone, Coleman), 5. Mi. Stone (Rooney), 8. Kadri (Mi. Stone), 11. Mangiapane (Kadri, Dubé)


    Edmonton Oilers: Campbell (11. S. Skinner) – Ceci, Nurse (A), Barrie, Kulak, Bouchard, R. Murray – Puljujärvi, McDavid (C), Hyman – Yamamoto, Draisaitl, E. Kane – Foegele, Nugent-Hopkins (A), Holloway – Ryan, R. McLeod, B. Malone.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Calgary Flames: Vladař (Markström) – C. Tanev (A), Weegar, R. Andersson, Hanifin, Mi. Stone, Zadorov – Toffoli, E. Lindholm (A), Huberdeau – Mangiapane, Kadri, Dubé – Lewis, Backlund (A), Coleman – B. Ritchie, Rooney, Lucic.
    Trenér: Darryl Sutter

    Rozhodčí: Sutherland, Schlenker – Shewchyk, Toomey

    Diváci: 18 347
    thejrc.org