Philadelphia – Vancouver 3:2 (kon.) | Boston – Arizona 6:3 (kon.) | New Jersey – Detroit 2:5 (kon.)
Toronto – Ottawa 3:2 (kon.) | Pittsburgh – Tampa 6:2 (kon.) | Washington – Montreal 3:1 (kon.)
NY Islanders – Anaheim 7:1 (kon.) | Minnesota – Los Angeles 6:7 (kon.) | St. Louis – Columbus 5:2 (kon.)
Dallas – Nashville 5:1 (kon.) | Seattle – Vegas 2:5 (kon.) | San Jose – Chicago 2:5 (kon.)
Edmonton – Calgary 3:4 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
3:4 (1:4, 2:0, 0:0)
Calgary Flames
Neděle 16.10.2022, 04:10 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (06:58:05)
    Bitvu o Albertu ovládlo Calgary
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 29 – 42 | Přesilová hra: 1/4 – 1/4 | Trestné minuty: 10 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jack Campbell (EDM) – 7 zákroků, 4 OG, úspěšnost 63,6%, odchytal 10:18
    Stuart Skinner (EDM) – 31 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100,0%, odchytal 48:44
    Daniel Vladař (CGY) – 26 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,7%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Daniel Vladař (CGY) – 26 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,7%, odchytal 60:00

    Tři hvězdy utkání

    1. Stuart Skinner (EDM) – 31 zákroků
    2. Michael Stone (CGY) – 1+2
    3. Nazem Kadri (CGY) – 1+1
     
    Utkání přihlíželo 18 347 diváků.
     
    Bitva o Albertu patří Calgary! Plameny zůstávají v novém ročníku neporažení, proti konkurentovi si alespoň částečně spravili reputaci po vyřazení z loňského play-off.

    Klíčem k úspěchu Plamenů byla skvěle odehraná první třetina, v níž hosté skórovali čtyřikrát, zatímco inkasovali pouze jednou. Olejáři ve zbývajících čtyřiceti minutách dotahovali a dostali se na dostřel jediného gólu, ten ale přes veškerou snahu nevstřelili.

    Výborný výkon předvedl český gólman Daniel Vladař, jenž pokryl 26 střel a sehrál důležitou roli v cestě Flames za vítězstvím. Nutno vyzdvihnout i výkon obránce Michaela Stonea, který poprvé v kariéře prožil v NHL tříbodový večer. Na druhé straně zazářil Stuart Skinner, jenž nastoupil do brány po čtvrtém inkasovaném gólu a udržel čisté konto s 31 zákroky na kontě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    V závěrečných vteřinách domácí hráči způsobili velký rozruch v předbrankovém prostoru soupeře, leč kýženého vyrovnání se nedočkali. Zach Hyman zakončoval bekhendem do na brankové čáře ležícího Vladaře.
     
    59:41
    Do mezikruží obdržel pas Leon Draisaitl. Německému útočníkovi vyšlo zakončení na bekhend, což ho ale vůbec nerozhodilo a mířil zajímavě pod břevno, Vladař včas vytasil vyrážečku a zabránil srovnání stavu.
     
    59:30
    Oddechový čas pro tým Edmonton Oilers.
     
    59:30
    Plameny dostali hru do středního pásma, načež hráči v bílých dresech vyvinuli velký tlak i na Nurse, ale rozhodčí jim nakonec odpískal ofsajd.
     
    59:05
    Domácí hokejisté získali útočné pásmo, což byl pokyn pro Stuarta Skinnera k opuštění brány. Na led naskakuje Evander Kane, Edmonton zkouší powerplay.
     
    58:36
    Na domácí hole se vkrádá čím dál tím více nervozity. Po zaváhání Barrieho posunul Mikael Backlund puk na Blakea Colemana, střelu přes beka Skinner podržel ve výstroji.
     
    58:08
    Brett Ritchie využil zmatků v domácí rozehrávce k zisku kotouče. Nezištně jej adresoval Jonathanu Huberdeauovi, jenž tváří v tvář brankáři přestřelil.
     
    57:52
    Aktivní Evan Bouchard se odpoutal od Nazema Kadriho a dobruslil až mezi kruhy, odkud vypálil zápěstím, Daniel Vladař včas přirazil pravou ruku k tělu.
     
    57:14
    Skutečnosti, že Darnell Nurse poslal na mantinel Andrewa Mangiapaneho hostující útočník využil. Spadl totiž na kotouč, který několik vteřin udržel v rohu útočného pásma.
     
    56:49
    Nikita Zadorov ještě na okamžik udržel kus černé gumy v útočném pásmu, jenže nasměroval ho pouze na hokejku protihráče Evana Boucharda.
     
    56:21
    Nahození Rasmuse Anderssona od modré čáry sice Mikael Backlund dokázal tečovat, ale vůbec ne dobře, puk vyletěl do ochranné sítě.
     
    55:55
    Příliš daleko si posunul kotouč Ryan Nugent-Hopkins. Vyjel si po něj Daniel Vladař, ten po levém mantinelu odpálil puk do střední třetiny.
     
    55:14
    Milan Lucic zadovkou oslovil Bretta Ritchieho, jenž chtěl akci vyšperkovat pasem na Mangiapaneho, leč našel pouze Nurse.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Ceci (Yamamoto, Draisaitl), 31. McDavid (E. Kane, Draisaitl), 35. R. McLeod (R. Murray) – 2. Backlund (Mi. Stone, Coleman), 5. Mi. Stone (Rooney), 8. Kadri (Mi. Stone), 11. Mangiapane (Kadri, Dubé)


    Edmonton Oilers: Campbell (11. S. Skinner) – Ceci, Nurse (A), Barrie, Kulak, Bouchard, R. Murray – Puljujärvi, McDavid (C), Hyman – Yamamoto, Draisaitl, E. Kane – Foegele, Nugent-Hopkins (A), Holloway – Ryan, R. McLeod, B. Malone.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Calgary Flames: Vladař (Markström) – C. Tanev (A), Weegar, R. Andersson, Hanifin, Mi. Stone, Zadorov – Toffoli, E. Lindholm (A), Huberdeau – Mangiapane, Kadri, Dubé – Lewis, Backlund (A), Coleman – B. Ritchie, Rooney, Lucic.
    Trenér: Darryl Sutter

    Rozhodčí: Sutherland, Schlenker – Shewchyk, Toomey

    Diváci: 18 347
    thejrc.org