Třinec – Olomouc 2:3 (kon.) | Vítkovice – Pardubice 4:5 (1:2 po s.n.) | Kometa Brno – Liberec 0:5 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
HC Olomouc
Úterý 22.11.2022, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pokud jste dnešní zápas sledovali prostřednictvím našeho textového online přenosu, moc děkuji za pozornost. Třinecká redakce si dá teď od extraligového hokeje na chvíli pauzu, protože Oceláře čeká šňůra čtyř po sobě jdoucích zápasů na ledech soupeřů. Další zápas z třinecké WERK ARENY popíšeme textovým komentářem v rámci 26. kola Tipsport extraligy, konkrétně v neděli 4. prosince 2022 od 15 hodin, kdy se pod Javorovým odehraje zápas HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav. Do té doby přeji krásné dny! (19:30:49)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 33:24
    Střely mimo 10:9
    Zblokované střely 16:15
    Hity 8:9
    Vhazování 36:29
    Trestné minuty 6:6
     
    Vyrovnané utkání nakonec našlo rozuzlení ve třetí třetině. Dlouho jsme čekali v poslední dvacetiminutovce na nějakou šanci, nepřišla vlastně ani po vyloučení Marcinka. Už při hře pět na pět ujel Daniel Voženílek a překlopil skóre na třineckou stranu. O pět minut později bylo vyrovnáno, když se poprvé trefil pozdější hrdina zápasu Jakub Navrátil. Hosté pak nevyužili další přesilovku, ale ještě v normální hrací době udeřili potřetí, když rychlý protiútok zakončil gólovou dorážkou podruhé v zápase opět Navrátil.
     
    Nejlepší hráči utkání: Martin Růžička – Jakub Sedláček
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Ocelářům se podařilo odvolat brankáře až v samotném závěru, kdy zavezl puk do útočné třetiny Růžička. Kotouč ale zůstal utopený u mantinelu a nic nebezpečného z toho už nebude.
     
    59:39
    Naopak na druhou stranu jel Kunc s Kuskem a první jmenovaný orazítkovali zadní hrazení.
     
    59:21
    Oceláři se nemohou usadit v útočném pásmu a už jim moc času nezbývá.
    58:52 Jakub NAVRÁTIL - 2:3
     
    58:52
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak to je dramaticky zvrat situace! Kotouč se dostal v situaci dva na jednoho na Pláška, který byl na ose útočného, ale nedokázal v situaci tváří v tvář překonal Kacetla, To se podařilo až JAKUBU NAVRÁTILOVI z následné dorážky. Asistence: Karel Plášek ml. Stav utkání 2:3.
     
    58:25
    Růžička zavážel puk na osu útočného pásma, ale po obranném zákroku hostujících hráčů nedokázal vystřelit.
     
    58:00
    Ve chvíli, kdy byly ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny, se pokusil zavézt puk do útočného pásma Káňa. Rychle jej ale ztratil.
     
    57:27
    Doudera velmi těsně napadán v útočném pásmu dokázal ale včas předat puk. Hudáček s Daněm do útočného pásma už ale neprošli.
     
    56:53
    Oceláři se teď šikovně dostali do útočného pásma, puk se dostal na pravé hrazení k Hrehorčákovi, který hledal před branku najíždějícího Romana. Kotouč byl ale moc vysoký na zpracování.
     
    56:12
    Marcinko střílel z osy od modré čáry a jeho pokus tečoval Jeřábek těsně mimo pravou tyč Sedláčkovy branky. Tady nechybělo mnoho.
     
    55:41
    Oceláři se snažili forčekingem napadat rozehrávku hostů, ti z toho ale šikovně vybruslili. Následně se dostali do útočného pásma, Oceláři zde ale puk zase získali zpět.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 512 diváků.
     
    55:04
    Domácí jsou kompletní a budou se zase po čase snažit o útočnou aktivitu v útočném pásmu. Situace ale bude pokračovat po vhazování ve středním pásmu po přihrávce rukou.
     
    54:32
    Voženílek s Draveckým ubránili kolem modré čáry zbytek oslabení a už se zdálo, že se bude rýsovat akce s navrátivším se Martinem Růžičkou. Ten ale nedokázal správně převzít puk v útočném pásmu.
     
    53:30
    Hrehorčák získal puk před olomouckou brankou, ale po zakončení byl sražen a nemohl dorazit vlastní pokus. Dle sudích se nejednalo o faul, hra pokračuje bez přerušení.
     
    52:58
    Hosté se stále drží v útočném pásmu, i když se několikrát zdálo, že o kotouč už přijdou. Ale ani Marcinko nevyhodil, ani Káňovo zahnání Dujsíka nebylo fatální. Následně nebezpečně střílel Nahodil, Kacetl vyrazil ramenem.
     
    52:24
    Po poslední komerční přestávce utkání budou hrát další přesilovku hráči Olomouce. Za nedovolené bránění je vyloučen Martin Růžička (TRI).
     
    52:20
    Marcinko získal za brankou puk a poslal jej po hrazení na Voženílka. Před brankou byl na chvíli úplně volný Růžička, neměl ale moc prostoru na zakončení.
     
    51:37
    Čukste s Chmielewskim teď zastavili další útok Olomouce a Oceláři budou po vystřídání rozjíždět vlastní akci zpoza Kacetlovy branky.
    51:09 Jakub NAVRÁTIL - 2:2
     
    51:09
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Puk se teď dostal na slot útočného pásma hostujícího týmu, odkud jej napálil do horních pater Kacetlovy branky JAKUB NAVRÁTIL. Asistence: Karel Plášek ml. a Michal Kunc. Stav utkání 2:2.
     
    50:51
    Po zavezení puku Pláškem do útočného pásma pálil z levého hrazení Ondrušek. Střelu Kacetl asi neviděl, byla ale dost nepřesná.
     
    50:12
    Olesz bojoval o puk s Hudáčkem v rohu útočného pásma Olomouce. Hosté kotouč ztratili a na zadních prknech jej dojížděl Daňo s Nahodilem. Třinecký útočník svého soupeře na mantinelu zválcoval, pásmo ale nezískal.
     
    49:51
    Po Čuksteho střele se dostal puk do střední třetiny, odkud jej Oceláři nahodili zpět, ale bylo to zakázané uvolnění.
     
    49:37
    Zajímavá situace na druhé straně. Po Chmielewského střele museli rozhodčí přerušit hru, protože zmizel puk. Vypadá to, že byl v kalhotech Dujsíka.
     
    49:26
    Pobyt Olomouce v útočném pásmu, nahození na branku ale Knotek neměl šanci tečovat, protože byl pokryt Douderou.
     
    48:49
    Další těsné zakázané uvolnění, při kterém byl v souboji o puk Buček s Marešem. Vhazuje se opět před Kacetlem.
     
    48:33
    Menšíkovo nahození stínoval Kurovský, ale doletělo na Kacetla. Následně o puk v rohu bojuje hostující Anděl.
     
    47:52
    Voženílkova přihrávka na Marcinka nebyla přesná a protože třinecký hráč byl o krok za Kuncem, je z toho zakázané uvolnění.
     
    47:44
    Olomoučtí se dostali do útočného pásma, ale už se zdálo, že o puk přijdou. Po nepřesné přihrávce Marinčina na Douderu ale získal puk Olesz, poslal jej na modrou, odkud střílel Švrček. Kacetl kryje.
     
    47:16
    Třinečtí se rozestavěli v útočném pásmu a posílali si puk po obvodu. Rozhodčí však situaci přerušil pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    46:51
    Knotek po aktivním forčekingu získal v rohu puk a poslal jej na kruh Bambulovi. Jeho střela byla pro Kacetla nebezpečná především proto, že jeho bránící spoluhráč do ní vložil hůl.
     
    46:22
    Hosté vyhráli buly v útočné třetině a Švrček poslal tvrdou ránu na Kacetla, přestože mu do ní vkládali hůl Hrňa i Daňo. Kotouč končí v lapačce třineckého brankáře a hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    46:18
    Daňo s Oleszem dojeli puk na zadních prknech prakticky současně, rozhodčí ale pískají zakázané uvolnění. Vhazuje se před Kacetlem.
    46:03 Daniel VOŽENÍLEK - 2:1
     
    46:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    Milan Doudera získal před Kacetlem puk, který vyplaval ze souboje u mantinelu a poslal jej do střední třetiny na DANIELA VOŽENÍLKA. Ten ujížděl sám na Sedláčka, první pokus mu nevyšel, ale po otočce z velkého úhlu dokázal poslat puk do odkryté branky hostů. Asistence: Milan Doudera, Martin Růžička. Stav utkání 2:1.
     
    45:33
    Ve chvíli, kdy se Marcinko vrátil na led, vyhodil Doudera puk až do útočné třetiny.
     
    45:20
    Puk končí na třinecké střídačce a Olomouc má už jen 9 sekund početní výhody. Vhazuje se ale v útočné zóně hostů.
     
    45:06
    Hosté trochu komplikovaně kombinovali v útočné třetině, ale následně Škůrkova tečovaná střela jen těsně minula levou tyč Kacetlovy branky.
     
    44:43
    Ofsajd Olomouce. Vhazuje se před třineckou střídačkou.
     
    44:30
    Kunc zavezl puk do útočné třetiny, ale v rohu jej ztratil a Roman vyhodil.
     
    44:21
    Daňo bojoval o puk ve střední třetině a následný přesun do útočné zóny proběhl s ofsajdem.
     
    43:52
    Po Knotkově aktivitě u levé tyče Kacetla vyplaval puk před brankovištěm pro Dujsíka. Ten ale nezamířil přesně a neproměnil tak i druhou přesilovku Hanáků v gól.
     
    43:29
    Teď se snažili o útočnou aktivitu Oceláři. Marcinko nahrál na vrchol kruhu na střelu z první Růžičkovi, ten ji ale opřel jen o brusle Mareše. Následně Tomáš Marcinko (TRI) fauluje a hosté mají druhou přesilovku v zápase. Tu první využili.
     
    42:55
    Dravecký s Bučkem teď udělali vítr v olomoucké třetině, ale jen na chvíli. Hosté zase vyexportovali puk do své útočné zóny, ale nehrají s ním zde.
     
    42:31
    Domácí dostali puk do střední třetiny, ale zde zasáhl kotouč vysokou holí Dravecký. Vhazuje se u trestné lavice.
     
    42:05
    Švrček ale rovněž velmi nepřesně rozehrál na Dujsíka a snadno tratí pásmo i hosté.
     
    41:43
    Oceláři získali útočné pásmo, ale Chmielewského nahrávka na Adámka byla příliš prudká a puk vyskočil do střední třetiny.
     
    41:12
    Olomoučtí měli v útočném pásmu puk na holích, ale do zakončení se nedostali. Na druhou stranu nepřešla dvojice Daňo – Hudáček střední třetinu.
     
    40:57
    Domácí se po šavlovačce u mantinelu provinili zakázaným uvolněním.
     
    40:47
    Rašnerovo nahození od modré nadzdvihl Marcinko do ochranné sítě.
     
    40:20
    S odklepáním konce přesilové hry poslal Doudera po zemi puk na Sedláčka. Ten jej vykopl a hosté vyhodili kotouč až za Kacetla.
     
    40:01
    Začala třetí třetina úvodním vhazování z ruky sudího Hribika. Oceláři dohrávají zhruba dvacet sekund početní výhody. Úvodní buly vyhrál Tomáš Marcinko.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči Olomouce se vracejí na led, utkání bude za chvíli pokračovat třetí dvacetiminutovkou.
     
    Třetí třetina začne cca v 18:46.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 27:12
    Střely mimo 9:5
    Zblokované střely 11:13
    Hity 7:7
    Vhazování 21:20
    Trestné minuty 2:6
     
    Ve druhé třetině došlo zcela jistě ke zvýšení obrátek a atraktivity zápasu. Viděli jsme už i dvě branky – nejprve využil přesilovku Olomouce Tomáš Dujsík, který se prosadil střelou z první z levého kruhu, o zhruba dvě minuty později vyrovnal Samuel Buček po šikovné individuální akci. Ve třinácté minutě málem skončil ve třinecké brance tečovaný pokus Švrčka. Pak jsme sledovali několik šancí Ocelářů – početní převahu, Jeřábkovo a Chmielewského zakončení po jejím skončení, ale také velkou šanci Olomouce. V oslabení, které Hanáci hráli v samotném závěru třetiny, ujela dvojice Kusko – Bambula a druhý jmenovaný trefil horní tyč Kacetlovy branky. Oceláři budou ve třetí části hry dohrávat ještě 24 sekund přesilové hry.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Hudáček po krátké přihrávce Marinčina nahrával na střelu z první Voženílkovi, tento pokus ale vystihl Kusko a ušetřil Olomouci nějaký čas.
     
    39:21
    Třineckým se podařilo rozestavět si hráče v útočné třetině, ale Růžičkův centr do brankoviště neusměrnil Marcinko za Sedláčka.
     
    38:39
    Obrovská šance Olomouce! Třinečtí ztratili u modré čáry puk a Kusko najížděl s Bambulou na jediného třineckého obránce. Prvně jmenovaný ideálně nahrál na střelu z první Bambulovi a ten napálil jen horní tyč!
     
    38:24
    Oceláři budou mít možnost sevřít kleště kolem olomoucké branky ještě silněji. Je zde totiž další vyloučení hostujícího hráče – za sekání je vykázán Jan Knotek (OLO).
     
    38:18
    Růžička zpoza branky našel před brankou Marcinka, ale jeho zakončení kryje Sedláček.
     
    37:54
    Voženílek bekhendem nenašel Růžičku na ose třetiny a Oceláři přišli o pásmo.
     
    37:37
    Jaroměřský střílel od modré, ale ani Růžička s Marcinkem nedosáhli na teč. Následně Ondrušek odpálil puk na icing. Oceláři jsou teď aktivní v útočné třetině. Vhazování po Sedláčkově levici.
     
    36:51
    Roman nahrnul puk zpoza branky až k modré čáře, kde to Doudera poslal po čáře Marinčinovi a ten křížně nabil Chmielewskému. Jeho střelu z první z levého kruhu dokázal Sedláček vyrazit rychlým přesunem k tyči.
     
    36:20
    Marinčin jednoruč odzbrojil Anděla ve střední třetině a Oceláři získali pásmo.
     
    36:11
    Buček s Draveckým udělali prostor u olomoucké branky a Jeřábek s pukem na holi sjel od pravého hrazení do zakončení z pravého kruhu. Sedláček kryje do lapačky.
     
    35:46
    Plášek s Káňou udělali zmatek před třineckou brankou po nedůrazné hře Kurovského s Jaroměřským kolem třinecké branky. Kacetl puk přikryl a přerušil hru.
     
    35:16
    Další ohrožení Sedláčkovy branky v početní výhodě už asi nepřijde. Olomoučtí dost času ušetřili forčekingem za třineckou brankou.
     
    34:32
    Až po více než minutě hosté vyhazují puk za třineckou branku. Aktivní byl Jeřábek, který režíroval hru od modré čáry. Nejnebezpečnější byla ale střela Daňa ze slotu po přiťuknutí Růžičky.
     
    33:45
    Oceláři sice vyhráli buly v útočném pásmu, museli o puk ale těžce bojovat, než si rozmístili hráče na svých pozicích.
     
    33:22
    Ta nakonec nebyla příliš dlouhá. Za hákování je vyloučen Jan Švrček (OLO). Hra bude pokračovat početní výhodou Ocelářů po komerční přestávce.
     
    33:17
    Roman získal u levého hrazení puk a předal jej Chmielewskému, který se snažil prokličkovat do šance. Nepovedlo se mu to, ale byl faulován. Kacetl míří na střídačku a Oceláři mají výhodu.
     
    32:49
    Velká šance Olomouce! Švrčkovu střelu od modré po křížné přihrávce Nahodila tečovala před třineckou brankou dvojice Kusko – Olesz. Nevím, komu se podařilo usměrnit puk, ale Kacetl jej následně přikryl až u brankové konstrukce.
     
    32:15
    Rychlý přechod do útoku po několika dobrých přihrávkách končí po přihrávce Hudáčka na Adámka, která směřovala na druhou stranu, než má třinecký bek hůl.
     
    31:28
    Domácí se zase na chvíli dostali do útočné třetiny, ale z několika náznaků žádné zakončení nebylo. Individuálně se snažil prosadit Růžička.
     
    31:00
    Švrčkovo nahození bylo moc vysoké a trefilo Kunce v jízdě ve středním pásmu. Hosté z toho nic nevymysleli.
     
    30:22
    Na druhé straně zase Chmielewski s Čukstem. Nebyli úspěšní, domácí ale získali pásmo.
     
    29:48
    Mám dojem, že po druhé brance zápasu trochu vzrostlo tempo předváděné hry. Teď se snažil poté, co obral o puk Jaroměřského, něco kloudného vymyslet Plášek.
     
    29:03
    Douderovo vyhození zachytil na modré čáře Škůrek a už se snažil centrovat před branku, kde byl jeho kolega. Včas pro Třinecké zasáhl Marinčin.
     
    28:21
    Po inkasované brance útočí i hosté. Bambula poslal nenápadnou střelu od modré čáry, kterou před Kacetlem někdo tečoval. Skákající puk ale proskákal kolem levé tyče třinecké branky.
    28:00 Samuel BUČEK - 1:1
     
    28:00
    Třinec právě vstřelil branku!
    Vyrovnání zařídil Martin Růžička, který zavezl puk do útočného pásma na osu kluziště, a SAMUEL BUČEK, jenž jej zde převzal a po šikovné kličce poslal puk do horních pater Sedláčkovy branky. Asistence: Martin Růžička. Stav utkání 1:1.
     
    27:54
    Krátká epizoda Ocelářů v útočném pásmu, Voženílek se ale nedostal k dorážce v předbrankovém prostoru.
     
    27:24
    Olomoučtí se dostali do útočné třetiny, kde ale po příhodném odrazu puku získal kotouč Marcinko a dostal jej do bezpečných prostorů.
     
    26:58
    Čuksteho střelu od modré Sedláček viděl. Ale vyrazil ji a Třinečtí díky Růžičky drželi útočné pásmo. Puk putoval s třineckým útočníkem na vrchol levého kruhu a pokus z tohoto prostoru se snažil před Sedláčkem tečovat Marcinko. Nepodařilo se mu to a puk schoval olomoucký brankář do lapačky. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    26:28
    Olomouc ale našla rychle protihru a zpět do střední třetiny se Třinečtí dostali díky nepřesnosti Kunce u mantinelu v útočné třetině.
     
    26:03
    Oceláři se ihned po inkasované brance snaží o útočnou aktivitu.
    25:42 Tomáš DUJSÍK - 0:1
     
    25:42
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti teď prošli do útočného pásma trochu krkolomně, ale poté, co útočné třetiny dosáhli, tak si v klidu rozestavěli hráče a po několika výměnách puku slaví branku! Tvrdou střelou z levého kruhu se prosadil TOMÁŠ DUJSÍK. Asistence: Jiří Ondrušek a Jan Káňa. Stav utkání 0:1.
     
    25:07
    Útočná aktivita Ocelářů v útočné zóně končí poté, co Libor Hudáček (TRI) fauloval. Provinil se podrážením a Olomouc má první přesilovku v zápase.
     
    24:43
    Hudáček z otočky z rohu poslal puk do Sedláčkovy brankoviště. Olomoucký brankář zakročil, byť úplně sám nevěděl jak, ale Daňo na dorážku do odkryté sítě nedosáhl.
     
    24:12
    Oceláři pobývali v útočné třetině. Situace končí po Hudáčkově nahození z osy, která se otřela o Škůrka do ochranné sítě.
     
    23:46
    Po několika soubojích o puk v útočném pásmu Třince naháněl Káňa Marinčina v útočné třetině Olomouce. Také bez úspěchu pro útočící tým.
     
    23:21
    Moc dlouho to ale neplatilo. Teď se bojovalo o puk v neutrální zóně a po icing se bude vhazovat před Sedláčkem.
     
    22:58
    Kurovský si na levém křídle rychle vyměnil puk s Draveckým, jeho střela z jízdy byla sice velmi nepřesná, domácí ale získávají pásmo.
     
    22:21
    Oceláři se ubránili náporu Olomouce a dostali rychle puk do útočné třetiny. Tam o něj sice přišli, Hrehorčák ale vystihl rozehrávku soupeře a nabil doleva Bučkovi. Jeho střelu z úhlu Sedláček vyrazil.
     
    21:39
    Dujsíkova střela od modré se otřela o Jeřábkovy brusle a puk končí v ochranné síti za třineckou brankou.
     
    21:19
    Rychlý kombinace Ocelářů v útočném pásmu vypadala nadějně, Hrňovi se ale nepodařilo dostat puk ze strany před branku na Daňa. Hosté pak dokázali dostat hru pryč.
     
    20:58
    Domácí se teď snažili dostat hru do útočné třetiny, ale při druhém přechodu byl Hrňa v ofsajdu.
     
    20:34
    Marešovo nahození se snažil před brankou tečovat Knotek. Kacetl ale puk viděl a následně se domácím podařilo dostat puk do neutrální zóny.
     
    20:15
    První pobyt v útočném pásmu ale zaznamenali hosté. Bambulovu střelu odrazila třinecká obrana do ochranné sítě.
     
    20:01
    Buly vhozené hlavním rozhodčím Úlehlou mezi Knotkovu a Marcinkovu hůl opět vyhrál třinecký centr.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Všichni aktéři dnešního zápasu se vracejí na ledovou plochu. Utkání bude za pár desítek sekund pokračovat.
     
    Druhá třetina začne cca v 17:54.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 13:8
    Střely mimo 4:4
    Zblokované střely 3:7
    Hity 6:2
    Vhazování 9:14
    Trestné minuty 0:2
     
    První třetina skončila a skoro by se dalo konstatovat, že ani nemohla skončit jiným skóre než nula nula. Je to trochu s nadsázkou, nicméně šancí jsme sledovali poskrovnu. Zejména začátek byl doslova rozkouskován řadou přerušení. První, zato obrovskou šanci, měl na konci sedmé minuty Káňa, který dostal puk před odkrytou branku od Bambuly, ale nezamířil přesně. Na třinecké straně bylo šancí víc – nájezd nedotáhl Hudáček, z ideálního prostoru na slotu netrefili Čukste nebo Hrňa. Oceláři také hráli neúspěšně jedinou početní výhodu první třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    Rutar s Menšíkem dělali vrásky Adámkovi, pak ale puk získal Jaroměřský a nebezpečí pro domácí branku nehrozí.
     
    19:10
    Běží už poslední minuta první třetiny a Oceláři sami sebe dostali z pásma ven. Teď se zase v útoku snaží hosté.
     
    18:43
    Oceláři po nepřesné přihrávce Růžičky na Marinčina ztratili pásmo a po aktivním forčekingu Pláška s Bambulou měl v obranné třetině Doudera co dělat, aby se kotouče zbavil. Třinečtí pak rychle chtěli přejít do útoku, ale Marcinkovu přijetí puk na útočné modré čáře předcházela hra vysokou holí.
     
    18:24
    Třinečtí si vyměnili několikrát puk po vyhraném buly v útočném pásmu, načež Růžička nic nevymýšlel a poslal jej na Sedláčka.
     
    18:15
    Sedláček ošemetnou situaci kolem vlastní branky řešil přerušením hry. Vhazování po pravé ruce třineckého brankáře.
     
    17:57
    Oba týmy se teď marně snažily založit útočnou akci, rozbily se o modrou čáru. Nejprve hosté, pak i domácí Dravecký.
     
    17:02
    Oceláři vyhráli buly před svou branku a kotouč rychle vyexportoval až před Sedláčka Hrehorčák. Jeho nahození z neutrální zóny musel Sedláček zkrotit nadvakrát.
     
    16:52
    Zbylé tři minuty první třetiny se budou dohrávat po komerční přestávce.
     
    16:32
    Krátký pobyt Ocelářů v útočném pásmu a Třinečtí se snaží rozjet další útok zpoza vlastní branky.
     
    15:58
    Rutar zastavil puk na modré čáře a byla z toho aktivita Olomouckých v útočném pásmu. Marešova střela od modré těsně minula pravou Kacetlovu tyč.
     
    14:58
    Rychlý útok Ocelářů vedl po pravém křídle Dravecký, nahrál Hrňovi do druhé vlny, který z ideální pozice na slotu přestřelil olomouckou branku.
     
    13:57
    Hosté jsou kompletní a hned se pokusili o rychlý výpad Olesz s Dujsíkem. Střílejícího Rašnera pak na modré čáře zablokoval Hudáček.
     
    13:31
    V závěru už kombinace Ocelářům trochu vázla. Sedláček kryje puk po zblokované střele Hudáčka.
     
    13:02
    Oceláři strávili v útočném pásmu dost času a vyslali dvě svižné střely. Z levého kruhu pálil Růžička a ze své pozice na pravém kruhu vyslal štiplavou střelu Hrňa. Tu musel Sedláček krýt nadvakrát. Oceláři mají ještě 35 sekund početní převahy.
     
    12:10
    Erik Hrňa se na pravém kruhu ostře opřel do puku, ale minul Sedláčkovu branku. Na druhé straně šikovnou práci s holí se zbavil dojíždějícího Bambuly Kacetl.
     
    11:38
    Domácí budou moci pokračovat v útočné aktivitě poté, co David Škůrek (OLO) podrazil Daniela Kurovského v předbrankovém prostoru. Je tu první početní převaha zápasu.
     
    11:11
    Třinecké publikum teď dvakrát zahučelo po střelách Hudáčka a Čuksteho, zejména střela lotyšského obránce byla z ideálního prostoru mezi kruhy a moc jí nescházelo.
     
    10:46
    Kusko vybojoval u levého mantinelu puk, ale pak nenahrál skrz Douderu s Marinčinem před branku.
     
    09:54
    Oceláři ale získali pásmo. Dravecký ze slotu hledal u levé tyče Růžičku, který chtěl skrz brankoviště udělat Sedláčkovi blafák, ten ale ve své vymezené zóně zasáhl hokejkou.
     
    09:31
    Chmielewski vybojoval ve vlastním pásmu puk a vydal se s ním proti pěti protihráčům, spoluhráči šli střídat.
     
    09:14
    Olomouckou aktivitu v útočném pásmu hned v zárodku zažehnává Jeřábek vyhozením puku na zakázané uvolnění.
     
    08:20
    Marinčin z obranného pásma našel na ose kluziště najíždějícího Hudáčka, který svůj samostatný nájezd zkusil zakončit blafákem do bekhendu, ale dostal se do velkého úhlu a trefil jen boční síť Sedláčkovy branky.
     
    07:50
    Krátký nápor Ocelářů v útočném pásmu končí po Oleszově nahození od modré čáry, které Kacetl zkrotil ve své výstroji. Další vhazování, tentokrát po pravé ruce třineckého brankáře.
     
    06:49
    Olomouc si ale přesto vytvořila tlak. Bambula sebral střelu, kterou zablokoval Marcinko. Následně povyjel na levý kruh a nahrál před odkrytou branku Káňovi. Ten ale situaci nezvládl a z velkého úhlu nezamířil do branky, v níž scházel Kacetl.
     
    06:11
    Káňa dostal puk do jízdy na pravém křídle ve středním pásmu, ale po vstupu do útočné třetiny jej dojel Jeřábek a nedal mu rozehrát. Situaci mezitím dojeli Jeřábkovi spoluhráči.
     
    06:00
    Aktivitu Bambuly, který se v útočném pásmu snažil dojet nahozený puk, přerušilo zakázané uvolnění jeho spoluhráčů. Vhazování před Sedláčkem.
     
    05:29
    Krátká aktivita Ocelářů v útočné třetině, při které střílel Hrehorčák. Jeho střela byla zablokována a na Sedláčka vůbec nedošla.
     
    04:52
    Další přerušení pro ofsajd Olomouce.
     
    04:42
    Další pobyt Třince před Sedláčkem. Daňo sklidil potlesk za sražení jednoho z olomouckých hráčů za hostující brankou.
     
    04:02
    Krátká návštěva Ocelářů v útočném pásmu, při které z vrcholu kruhů střílel Růžička. Sedláček nic neviděl přes Marcinkovu clonu, třinecký útočník byl ale zablokován a nemohl tak dorážet vyraženou střelu.
     
    03:45
    Hosté dvakrát nahodili do útočné třetiny a podruhé se tam na chvíli usadili. Marcinko s Růžičkou dostali puk rychle do neutrální zóny.
     
    03:10
    Ocelářům je pískáno zakázané uvolnění, ale úplně se jim to nelíbí. Dravecký totiž posílal puk na Bučka, který byl zastaven ve střední třetině Bambulou. Rozhodčí nakonec situaci vyhodnotili tak, že to icing být neměl a vhazuje se ve středovém kruhu.
     
    02:59
    Káňa zastavil rozehrávku Ocelářů na modré čáře tak, že vystavil svůj tým do ofsajdu.
     
    02:50
    A další... opět vhazování před Kacetlem.
     
    02:41
    Domácí se z této situace dostali jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    02:25
    Nápor Olomouce v útočném pásmu. No nápor... spíše posouvání puku po hrazení. Ondrušek vystřelil na Kacetla, který bez potíží vykopl puk do strany. Pak se zdálo, že Adámek rozehraje, ale bojoval následně o puk s Andělem za brankou.
     
    01:51
    Postavení mimo hru Olomouckých. Zatím v prvních dvou minutách nic kloudného jsme neviděli, zato nepřesnosti ano.
     
    01:42
    Navrátil nahazoval na Kacetla, třinecký obrana sebrala puk a přes Hrňu jej Oceláři nahodili na druhé straně na Sedláčka.
     
    01:20
    Třinec tam ale nic nevymyslel a po Rašnerově nahození ze střední třetiny Kacetl přerušuje hru.
     
    01:06
    Kacetl zastavil puk, Čukste rozehrál na Daňa, který ve spolupráci s Hudáčkem rychle dostal kotouč do útočné třetiny.
     
    00:37
    Hosté se snažili o rychlý výpad do útočné třetiny, Knotka ale zastavil na modré čáře Voženílek.
     
    00:13
    První přerušení pro přihrávku rukou třineckých hráčů v útočném pásmu. Bude se vhazovat v neutrální zóně.
     
    00:01
    Úvodní buly mezi hole Tomáše Marcinka a Jana Knotka vyhrál třinecký první centr.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Na ledové ploše už čeká čtveřice dnešních rozhodčích nástupu hlavních aktérů. Utkání za zhruba půldruhé minuty začne.
     
    Třinečtí Oceláři, svěřenci trenéra Zdeňka Motáka, dnes do branky postavili Ondřeje Kacetla. Do obrany se vrací Marian Adámek a v útoku dnes chybí kromě dlouhodobě zraněného kapitána Vrány i Andrej Nestrašil, který po tvrdé srážce u mantinelu nedohrál nedělní zápas s Hradcem Králové.

    Hlavní trenér Olomouce Jan Tomajko do Třince nepřivezl ani jednoho z dvojice základních gólmanů, není zde ani zraněný Konrád, ani Lukáš. V brance se představí Jakub Sedláček, záda mu bude krýt Antonín Nowak z olomoucké juniorky. V útoku se hosté musejí obejít bez Klimka, Kucsery, Orsavy nebo Musila. Na křídle čtvrté formace se objeví obránce Rutar.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, J. Jeřábek, Čukste, Mar. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček – M. Růžička (C), Marcinko (A), Voženílek – Daňo, Hudáček, Hrňa – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký (A), Buček.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Olomouc: Jak. Sedláček (Nowak) – Mareš, Ondrušek (C), Škůrek, Rašner, Švrček, Dujsík, Řezníček – Bambula, Knotek (A), J. Káňa (A) – Olesz, Nahodil, Kusko – Navrátil, Kunc, Plášek ml. – Rutar, Anděl, Menšík.
    Trenér: Jan Tomajko

    Rozhodčí: Hribik, Úlehla – Lučan, Kis.
    V neděli se trefil dvakrát, prosadí se dnes znovu?
     
    Z kabiny Ocelářů

    Oceláři doufají, že již definitivně ze sebe střepali neúspěšný začátek a od 25. září prohráli jediný zápas v normální hrací době a to ještě se suverénními Pardubicemi. Pokud bychom se podívali na tabulku za posledních patnáct utkání, jsou Třinečtí v těsném závěsu o bod za Dynamem. Aktuálně vyhráli čtyři zápasy v řadě, přičemž inkasovali pouze tři góly. „Tabulka je našlapaná, stačí dvakrát prohrát a budeme zase někde desátí. Jsme rádi, že jsme teď začali vyhrávat, protože to si tady v Třinci každý přeje, ale musíme zůstat pokorní,“ hodnotil po zápase s královéhradeckým Mountfieldem aktuální rozpoložení týmu Milan Doudera.

    Forma v posledních 5 zápasech: P – V – V – V – V
    Forma v posledních 10 zápasech (od začátku sezóny): 6-1-2-1, skóre 36:17, 22 bodů
    Pozice v tabulce: 3.
    Bilance: 19 zápasů, 10-1-4-4, skóre 59:40, 36 bodů
    Bilance doma: 12 zápasů, 6-0-2-4, skóre 35:25, 20 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Martin Růžička 21 (11+10)
    Nejlepší střelec: Martin Růžička

    Poslední zápas Třince:

    20. listopadu 2022: HC Oceláři Třinec – Mountfield HK 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
    Branky a nahrávky: 1. Voženílek (Marcinko, Marinčin), 2. Chmielewski (Hrehorčák, Jaroměřský), 30. Voženílek (Marcinko), 59. M. Daňo (Hrehorčák) – 54. Smoleňák (Lalancette, Lev).
     
    Z olomoucké kabiny

    Olomoučtí zažívají podobně jako loni úspěšný vstup do extraligové sezóny. Na rozdíl od loňského ročníku jim však v sestavě chybí hvězdný útočník David Krejčí. Co je za kouzlem hanáckého úspěchu? Výborné výkony brankářů, kdy ani absence Konráda neudělala Olomouci čáru přes rozpočet, produktivní útočníci Káňa s Nahodilem a obránce Ondrušek. Stojí za kvalitními výkony právě větší zapojení obránců do útočné fáze? „Systémem, který letos hrajeme, se obránci daleko více zapojují do útočení. Přináší to ovoce,“ hodnotí aktuální situaci obránce Tomáš Dujsík. Zásadní jsou také konzistentní výkony – vždyť po porážkách s Karlovými Vary a ve Vítkovicích, což byla jediná dvojzápasová série porážek v této sezóně, přišla okamžitě výhra na Libercem.

    Forma v posledních 5 zápasech: P – V – P – P – V
    Forma v posledních 10 zápasech: 5-1-0-4, skóre 25:22, 17 bodů
    Pozice v tabulce: 4.
    Bilance: 20 zápasů, 10-3-0-7, skóre 51:40, 36 bodů
    Bilance venku: 9 zápasů, 3-2-0-4, skóre 19:21, 13 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Jan Káňa 14 (8+6)
    Nejlepší střelec: Jan Káňa 8

    Poslední zápas Olomouce:

    20. listopadu 2022: HC Olomouc – Bílí Tygři Liberec 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
    Branky a nahrávky: 23. Kunc (Rutar, Anděl), 34. Dujsík (Nahodil, Ondrušek), 47. Ondrušek (Nahodil, J. Káňa), 58. Nahodil (J. Knotek, Bambula) – 27. Ordoš (Michael Frolík, Filippi).
     
    Poslední vzájemný zápas

    V posledních vzájemných zápasech byla úspěšnější Olomouc. V letním přípravném utkání vyhráli kohouti na ledě Třince 4:3, když rozhodující branku vstřelil ve třetí třetině aktuálně nejlepší kanonýr Hanáků Káňa. Poslední extraligový zápas vyhráli na konci února Olomoučtí a zápas se konal na jejich ledě. „Z naší strany velice dobré utkání a musím říct, že pravděpodobně nejlepší po Novém roce,“ hodnotil tehdy nadšeně výkon svých svěřenců aktuální trenér Ocelářů a tehdejší kouč Olomouce Zdeněk Moták, pro kterého to bude první ligové střetnutí se svým bývalým týmem.

    27. února 2022: HC Olomouc – HC Oceláři Třinec 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
    Branky a nahrávky: 40. Ondrušek, 45. Kusko (Bambula, J. Knotek), 49. Nahodil (D. Krejčí, Ondrušek).
     
    Vítejte, vážení přátelé extraligového hokeje! Hlásíme se opět po dvou dnech z třinecké WERK ARENY s textovým online přenosem z Tipsport extraligy ledního hokeje. Tentokrát je na pořadu původně přeložené utkání 12. kola HC Oceláři Třinec – HC Olomouc. Zápas se bude hrát v úterý 22. listopadu od 17 hodin. Nechte se pozvat ke sledování zápasu prostřednictvím našeho textového přenosu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 28. Buček (M. Růžička), 47. Voženílek (M. Doudera, M. Růžička) – 26. Dujsík (Ondrušek, J. Káňa), 52. Navrátil (Plášek ml., Kunc), 59. Navrátil (Plášek ml.)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, J. Jeřábek, Čukste, Mar. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček – M. Růžička (C), Marcinko (A), Voženílek – Daňo, Hudáček, Hrňa – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký (A), Buček.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Olomouc: Jak. Sedláček (Nowak) – Mareš, Ondrušek (C), Škůrek, Rašner, Švrček, Dujsík, Řezníček – Bambula, Knotek (A), J. Káňa (A) – Olesz, Nahodil, Kusko – Navrátil, Kunc, Plášek ml. – Rutar, Anděl, Menšík.
    Trenér: Jan Tomajko

    Rozhodčí: Hribik, Úlehla – Lučan, Kis

    Diváci: 3 512
    bahis siteleri