Kometa Brno – Vítkovice 2:1 (kon.) | Litvínov – Pardubice 0:1 (3:4 po s.n.) | Plzeň – Mladá Boleslav 1:2 (1:2 po s.n.)
Kladno – Motor ČB 2:1 (kon.) | Liberec – K. Vary 3:4 (0:1 po s.n.) | Mountfield HK – Sparta 3:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
HC Sparta Praha
Úterý 18.10.2022, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:22
    Kevin Klíma měl na holi rozhodnutí, ale ze středu hřiště napálil puk nad prázdnou branku. Do ní pak nezakončil ani dorážející Štohanzl.
     
    57:59
    Kovář je venku z branky, Sparta je v šesti v útočném pásmu, kde se bude vhazovat.
     
    57:59
    Fantastický blok Okuliara zamezil téměř jasnému gólu ze sparťanských holí!
     
    52:15
    A hned vzápětí to zase mohlo být o dva góly! Lukáš Cingel spálil další obrovskou tutovku a po svém nájezdu do brankoviště a zakončení zblízka trefil horní tyčku!
    51:24 Kelly KLÍMA - 3:2
     
    51:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    Po delším pobytu v pásmu si Hradec bere vedení zpět! KELLY KLÍMA si popojel od modré čáry a za premiérové asistence Joony Huttuly prostřelil Kováře dnes potřetí! Notnou zásluhu ale na brance mají clonící Smoleňák a Lalancette, kteří brankáři Sparty naprosto zastínili výhled. Asistence: Joona Huttula
     
    48:39
    Jurčina parádně obešel napadajícího protihráče, posunul puk na Tomáška, který po rychle zasekávačce trefil zápěstím spojnici zadní a horní tyče! Chybělo pár centimetrů ke Sparťanskému obratu!
     
    44:49
    Okamžitě poté nastaly zmatky v obraně, kterých se snažil využít Forman rychlou ranou z otočky mezi kruhy. Kiviaho ukázal ale skvělé reflexy a zasáhl.
    41:53 Miroslav FORMAN - 2:2
     
    41:53
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté srovnávají po hrubé chybě Lalancetta za brankou krok. Kanadský centr zadovkou namazal Přibylovi, ten nejprve našel před bránou Davida Vitoucha. Jeho ránu ještě famózně vytáhl Kiviaho betonem, ale na dorážku nekrytého MIROSLAVA FORMANA už dosáhnout nemohl. Asistence: David Vitouch, Daniel Přibyl
     
    39:48
    Jen jsem to dořekl, už dostával Sobotka pas před úplně prázdnou branku! Jakoby ho snad ale ani nečekal a navíc měl hokejku na druhou stranu, než by potřeboval, aby mohl nerušeně a pohodlně zakončit.
     
    36:56
    Simon svou nezištnou ranou z otočky trefil horní tyč!
     
    34:02
    Famózní teč Smoleňáka tvrdé rány McCormacka končí jen těsně mimo! Hradecký kapitán ale zasáhl puk ve vzduchu parádně a ukázal, že přesně tohle je jeho specialitou.
     
    32:45
    Erik Thorell si počínal za brankou nedovoleně a třetí přesilovku si zahraje i Hradec. Bude to i pro druhý tým dnes do třetice všeho dobrého?
    30:18 Michal ŘEPÍK - 2:1
     
    30:18
    Sparta právě vstřelila branku!
    Do třetice ale Pražané přeci jen přesilovku využívají a střílí kontaktní branku! MICHAL ŘEPÍK převzal ve středu pásma puk od Krejčíka a krátkým švihem překonal hradbu těl před sebou, včetně hradeckého gólmana. Asistence: Jakub Krejčík
     
    29:13
    V souboji u mantinelu si nedovoleně počínala nejčerstvější hradecká posila Huttula. Ten sekl protihráče holí a fasuje dvě minuty.
     
    29:01
    Hned z protiakce se do puku opřel Roman Horák a ranou do protipohybu přiměl Kiviaha k parádnímu zásahu špičkou betonu. Na dorážku číhal Sobotka, ale Fin puk udržel v moci.
     
    24:06
    V následném průjezdu do útoku ale přeci jen Kelly Klíma využil dobrého pohybu, přehnal se přes Mikliše a ten ho podrazil. Druhá přesilovka pro Hradec.
     
    21:51
    Hradecká početní výhoda skýtá pro branku soupeře mnohem větší nebezpečí než ta pražská. Dobrý pas na ránu bez přípravy dostal Jergl, ale jeho rána po zemi skončila na levém Kovářově betonu.
     
    20:05
    Domini Simon sice vyhrál první vhazování, při pohybu vpřed ale podrazil Okuliara a odsedí si první sparťanský trest zápasu.
     
    18:10
    Spolupráce Kevin Klíma-Jergl mohla být znovu úspěšná! Zpoza branky první jmenovaný připravil parádní palebnou pozici pro svého parťáka z útoku, ten ale ranou bez přípravy trefil pouze boční síť.
    11:10 Kevin KLÍMA - 2:0
     
    11:10
    Hradec právě vstřelil branku!
    Uběhlo jen 11 sekund přesilovky Sparty a puk se ocitá v její síti! Okuliar obehrál beka u mantinelu, vybojoval puk a poslal ho přímo na najetého KEVINA KLÍMU! Ten si ho lehce potáhl, vylepšil si střeleckou pozici a chladnokrevně zamířil mezi betony Kováře! Asistence: Oliver Okuliar
     
    10:59
    Jenomže vzápětí bude následovat další, protože Smoleňák sevřel puk déle, než je dovoleno pravidly a odsedí si další trest.
     
    09:10
    Sparta se ani nedostala ke kombinaci a už se třásla! Jakub Lev vystihl její rozehrávku a v oslabení se sám hnal na Kováře. Vypálil na vyrážečku a trefil zadní tyč!
     
    08:43
    Bohumil Jank zahákoval Davida Vitoucha, kterého hledal Konečný před brankou. Hradecký bek mu v rozporu s pravidly zamezil v zakončení a odsedí si první dnešní menší trest.
     
    08:11
    To na druhé straně z protiakce a situace dvou proti jednomu vybídl Smoleňák Kellyho Klímu k ráně bez přípravy, ale jeho rána nebyla dobře umístěna a Kovář předvedl parádní přesun.
     
    06:34
    Do role asistenta se po své trefě chtěl vyprofilovat Jergl, jenž oklamal Mikliše a našel před brankovištěm Cingela. Ten ale netrefil puk čistě a v obrovské šanci na zvýšení selhal.
     
    05:40
    Řepík nahodil puk po zemi podél brankové čáry a Simon ho záhadně přizvedl tak, že se otřel o brankovou konstrukci!
    04:16 Aleš JERGL - 1:0
     
    04:16
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jenomže Hradec se prosazuje hned z protiútoku a v páté minutě jde do vedení! Kevin Klíma zatáhl po levé straně, počkal si na vhodný moment a vyzval ke skórování ALEŠE JERGLA, který do brankoviště dojel právě včas a stihl i správně nastavit čepel. Asistence: Kevin Klíma, Lukáš Cingel
     
    04:01
    Mikliš vypálil od modré a dráhu letu kotouče ještě stihl změnit Simon. Kiviaho měl co děla, aby puk zkrotil.
    Marken.cz

    Adam Kodet

    Branky a nahrávky: 5. Jergl (Kevin Klíma, Cingel), 12. Kevin Klíma (Okuliar), 52. Kelly Klíma (Huttula) – 31. Řepík (Krejčík), 42. Forman (Vitouch, Přibyl)


    Mountfield HK: Kiviaho (J. Růžička) – McCormack, Kalina, Rymsha, Jank, Huttula, Nedomlel, Piegl – Veselý, Lev, Okuliar – Jergl, Cingel, Kevin Klíma – Kelly Klíma, Lalancette, Smoleňák – Pajer, Štohanzl, R. Pavlík.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Krejčík, Krutil, Polášek, Jurčina, Graňák, Jandus, Mikliš – D. Simon, Sobotka, Řepík – E. Thorell, Horák, Tomášek – Forman, G. Thorell, Přibyl – Konečný, Vitouch, Vitouch.
    Trenér: Pavel Patera

    Rozhodčí: Pražák, Šindel – Lhotský, Šimánek
    thejrc.org