NY Rangers – Anaheim 6:4 (kon.) | Boston – Florida 5:3 (kon.) | Montreal – Pittsburgh 3:2 (po pr.)
Washington – Vancouver 6:4 (kon.) | Detroit – Los Angeles 4:5 (po pr.) | Toronto – Arizona 2:4 (kon.)
Minnesota – Colorado 3:6 (kon.) | Dallas – Winnipeg 4:1 (kon.) | Seattle – Carolina 1:5 (kon.)
konec
Washington Capitals
6:4 (1:1, 1:3, 4:0)
Vancouver Canucks
Úterý 18.10.2022, 01:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:02 Alexandr OVEČKIN - 6:4
     
    57:02
    Washington právě vstřelil branku!
    ALEXANDR OVEČKIN celé gólové hody dnes započal a dost možná je i zakončí. Ruský útočník má dobrý přehled a intuici, což prokázal i u tohoto gólu, když se postavil před brankoviště a střílená přihrávka Kuzněcova jej trefila do hokejky, od ní se pak puk odrazil do prakticky prázdné brány.
    Asistence: Jevgenij Kuzněcov a Nick Jensen.
    52:44 Conor SHEARY - 5:4
     
    52:44
    Washington právě vstřelil branku!
    Tým z hlavního města otáčí z 2:4 na 5:4. Kuzněcov zavezl puk do útočného pásma, poslal jej do levého kruhu Ovečkinovi, který jej křižnou přihrávkou adresoval do brankoviště, kde CONOR SHEARY v podstatě jen nastavil hokejku a puk tečoval za ležícího strážce hostující svatyně. Velice povedená souhra.
    Asistence: Alexandr Ovečkin a Jevgenij Kuzněcov.
    48:43 John CARLSON - 4:4
     
    48:43
    Washington právě vstřelil branku!
    Potřetí je dnes vyrovnáno. Po kombinaci v útočném pásmu se puku v pravém kruhu pro vhazování zmocnil JOHN CARLSON, chvíli počkal a poté zamířil přesně na vzdálenější stranu brány, kde hostující brankář ponechal volné místo.
    Asistence: Alexandr Ovečkin a Jevgenij Kuzněcov.
    41:16 Dylan STROME - 3:4
     
    41:16
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí přesilovku opět rychle využívají a snižují. K dorážce u brankoviště se dostal DYLAN STROME a se štěstím dostal puk skrz ležícího gólmana do branky.
    Asistence: John Carlson a Marcus Johansson.
    37:34 J. T. Miller - 2:4
     
    37:34
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hosté vedou už o dvě branky, také oni využívají přesilovou hru. V útočném pásmu si zakombinovali a poté J. T. MILLER zamířil z hranice levého kruhu přesně ke vzdálenější tyči. Darcy Kuemper toho moc neviděl a nestačil zasáhnout.
    Asistence: Quinn Hughes a Elias Pettersson.
    28:14 Curtis LAZAR - 2:3
     
    28:14
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hosté během malé chvíle otáčí nepříznivý stav. Kuzmenko nahazoval kotouč od modré a před bránou velice šikovně tečoval kotouč do protipohybu gólmana CURTIS LAZAR. Kuemper už nestihl zareagovat.
    Asistence: Andrej Kuzmenko a Elias Pettersson.
    28:03 Bo HORVAT - 2:2
     
    28:03
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Podruhé je vyrovnáno. Pearsonovu šanci dokázal ještě Kuemper vyrážečkou zlikvidovat, ale k puku si sjel BO HORVAT a rychle jej doklepl do odkryté části domácí svatyně.
    Asistence: Tanner Pearson a Brock Boeser.
    20:08 Lars ELLER - 2:1
     
    20:08
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington se hned v úvodu druhé části ujímá znovu vedení. Fehérváry nahodil puk za bránu, puk se odrazil od boční konstrukce branky, projel brankovištěm a dostal se do mezikruží, kam si nejrychleji sjel LARS ELLER, jenž doklepl kotouč ze svého pohledu přesně k levé tyči.
    Asistence: Martin Fehérváry.
    19:52 Elias PETTERSSON - 1:1
     
    19:52
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tak tento gól si Darcy Kuemper za rámeček rozhodně nedá. Hughes nahodil kotouč za jeho bránu, puk se odrazil od mantinelu a domácí brankář vyjel ze své svatyně, aby jej holí odehrál do bezpečí, jenže se netrefil, čehož využil dojíždějící ELIAS PETTERSSON, jenž kus černé gumy rychle doklepl do prázdné svatyně.
    Asistence: Quinn Hughes a Oliver Ekman-Larsson.
    00:56 Alexandr OVEČKIN - 1:0
     
    00:56
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí jdou z první střely do vedení. Po pěkné kombinaci se před ALEXANDEREM OVEČKINEM zcela otevřel prostor, jeho pokus dokázal sice brankář hostů dostat pod beton, ale než stihl rozhodčí hru přerušit, tak si puk betonem nešťastně srazil do branky.
    Asistence: Marcus Johansson a Dylan Strome.

    Petr Frömel

    Branky a nahrávky: 1. Ovečkin (M. Johansson, D. Strome), 21. Eller (Fehérváry), 42. D. Strome (Carlson, M. Johansson), 49. Carlson (Ovečkin, Kuzněcov), 53. Sheary (Ovečkin, Kuzněcov), 58. Ovečkin (Kuzněcov, Jensen) – 20. E. Pettersson (Q. Hughes, Ekman-Larsson), 29. Horvat (Pearson, Boeser), 29. Lazar (Kuzmenko, E. Pettersson), 38. J. Miller (Q. Hughes, E. Pettersson)


    Washington Capitals: Kuemper (C. Lindgren) – Carlson (A), Fehérváry, Jensen, Orlov, T. van Riemsdyk, E. Gustafsson – C. Brown, D. Strome, Ovečkin (C) – Oshie (A), Kuzněcov, Mantha – Protas, Eller, M. Johansson – Sheary, Dowd, Hathaway.
    Trenér: Bruce Boudreau

    Vancouver Canucks: Demko (S. Martin) – L. Schenn, Q. Hughes, Burroughs, Ekman-Larsson (A), Stillman, Juulsen – Garland, J. Miller (A), Podkolzin – Boeser, Horvat (C), Pearson – Lazar, E. Pettersson, Kuzmenko – Höglander, Aman, Joshua.
    Trenér: Peter Laviolette.

    Rozhodčí: Syvret, Joannette – Nansen, Galloway

    Diváci: 18 573
    thejrc.org