Banská Bystrica – Košice 5:6 (kon.)
konec
HC´ 05 Banská Bystrica
5:6 (2:2, 2:2, 1:2)
HC Košice
sk Úterý 18.10.2022, 18:00 • Tipsport Arena, Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR) • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Veľmi zaujímavé stretnutie ponúkla utorková predohrávka, nakoniec sa v jedenásťgólovej prestrelke tešia Košice. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (20:36:17)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:29
    Oddychový čas Banskej Bystrice.
     
    59:29
    Leskinen mohol rozhodnúť, puk mu ušiel a nezakončil ho z krídla do odkrytej bránky.
     
    58:19
    Banská Bystrica síce je v útočnom pásme, ale iba pri mantineli, odkiaľ nebezpečenstvo nehrozí. Rahm ešte nejde späť na striedačku.
     
    57:44
    Banská Bystrica dala gól!
    Puk sa odrazil medzi kruhy, kde defenzíva Košic zabudla na KRISTOFFA KONTOSA a ten svojim druhým zásahom v stretnutí ešte vytvoril drámu.
     
    57:25
    Bačik strieľal od modrej čiary, Jendek sa dostal k dorážke, ale neprekonal Riečického. Medzitým sa Rahm pobral na striedačku, Banská Bystrica to skúsi v šestici.
     
    56:58
    Vylúčenie v tíme HC Košice:
    Matúš Havrila – 2 min., hákovanie.
     
    56:28
    Vstupujeme už do naozaj úplného záveru stretnutia. Banská Bystrica musí čoskoro niečo vymyslieť.
     
    55:56
    Marek Slovák preváhal ideálny moment na strelu, išiel pred bránkoviskom ešte do kľučky, no zblízka neprekonal Rahm. Neuspel ani Lamper dorážkou.
     
    55:29
    Banskobystričanom sa kráti čas. Nás síce trápia menšie technické problémy, ale o nič dôležité zo stretnutia ste neprišli a ani neprídete.
     
    53:36
    Tybor sa predral až k bránkovisku, z mierneho uhlu nezakončoval presne. Rahm bol prilepený na svojej bližšej žrdi.
     
    53:09
    Obraz hry sa nemenil, ale teraz Banskobystričania vytlačili hru za bránku Riečického, no tam puk zase získali Košice.
     
    51:29
    Košice sa držia aj naďalej v útočnom pásme. Aj keď z toho nie sú priame zakončenia na Rahma, tak aktivita je slušná. Navyše prichádza zakázané uvoľnenie domácich.
     
    48:52
    Luža po dlhom čase dostal puk z obranného pásma, navyše ho nasmeroval na bránku, takže z toho nebolo zakázané uvoľnenie.
     
    48:28
    Bartánus strieľal spomedzi kruhov, zrazený pokus smeroval vedľa bránky Rahma, ktorý nemusel zasahovať, ale Košice sú nasťahované naďalej v útočnom pásme.
     
    46:31
    Košice dali gól!
    Björkung podcenil súboj na zadnom mantineli, kde mu puk zobral Watling, prihral ho pred bránku a COLIN CAMPBELL sa zoči-voči Rahmovi nepomýlil. Veľmi dôležitý moment stretnutia.
     
    45:17
    Košice dali gól!
    Prvýkrát v zápase idú do vedenia "oceliari" a to po krásnej strela JORDONA SOUTHORNA od modrej čiary. Vyslal tvrdý pokus a prestrelil všetko pred sebou.

    Matej Kubove

    Branky a nahrávky: 3. Výhonský (Sojka, Gabor), 15. Bačik (Kabáč, Kontos), 27. Kontos (Kabáč, Pavlin), 35. Sojka (Luža, Gabor), 58. Kontos (Urbánek, Gašpar) – 13. Chovan (Bartánus, Watling), 16. Campbell (Leskinen, Southorn), 28. Bartánus (Chovan, Olsson), 37. Jääskeläinen (Southorn, Chovan), 46. Southorn (Jääskeläinen), 47. Campbell (Watling, Šedivý)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Rahm (Belányi) – Pavlin, Bačik, Björkung, Luža, Holenda, Ďatelinka, Frídel – Bíreš, Kontos, Kabáč – Šoltés, Tamáši, Jendek – J. Sukeľ, Urbánek, Gašpar – Výhonský, Sojka, Gabor
    Trenér: Rudolf Jendek

    HC Košice: Durný (41. Riečický) – Olsson, Southorn, Šedivý, Deyl, Ferenc, Novota, Bartoš – Leskinen, Campbell, Jääskeläinen – Bartánus, Chovan, Watling – Lamper, M. Slovák, Tybor – Milý, Linet, Havrila
    Trenér: Dan Ceman

    Rozhodčí: Moller, Hronský – Gegáň, D. Konc ml. – Ország

    Diváci: 1895
    thejrc.org