New Jersey – Anaheim 4:2 (kon.) | Ottawa – Boston 7:5 (kon.) | Columbus – Vancouver 4:3 (po pr.)
Tampa – Philadelphia 2:3 (kon.) | NY Islanders – San Jose 5:2 (kon.) | Calgary – Vegas 3:2 (kon.)
Edmonton – Buffalo 2:4 (kon.) | Nashville – Los Angeles 3:4 (0:1 po s.n.)
po prodl.
Columbus Blue Jackets
4:3 (0:2, 1:0, 2:1 - 1:0)
Vancouver Canucks
Středa 19.10.2022, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:26 Vladislav GAVRIKOV - 4:3
     
    63:26
    Columbus právě vstřelil branku!
    Další parádní branka a strhující zápas je u konce! Klíčovou práci odvedl Jakub Voráček, když vybojoval puk a vysunul dvojici spoluhráčů. Ti už jeli 2 na 1, Jegor Činachov nabil na ránu VLADISLAVU GAVRIKOVOVI a ten se nemýlil. Spencer Martin ještě skočil k pravé tyči, tady ale nemá nárok – 4:3! První gól v sezoně pro Gavrikova a také premiérový bod pro českou "93"! Asistence: Jegor Činachov a Jakub Voráček.
    49:32 Johnny GAUDREAU - 3:3
     
    49:32
    Columbus právě vstřelil branku!
    Nádhera na bruslích! JOHNNY GAUDREAU nabral kotouč v hloubi vlastního pásma, nabral rychlost, profrčel celým hřištěm, pokračoval levým křídlem, vylákal si Spencera Martina, potáhl puk za branku, objel ji a náramně zakončil na vzdálenější tyč. Tohle byla skutečná paráda, inu posuďte sami. Asistence: Boone Jenner a Jakub Voráček
    46:59 Bo HORVAT - 2:3
     
    46:59
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tak tohle je hodně nepříjemné... BO HORVAT si stoupl do brankoviště, zvláštně odrážející se kotouč po Poolmanově střele ho trefil a kotouč doskáče až do sítě. Tohle je šťastná, respektive smolná branka a vše se vrací do starých kolejí. Asistence: Tucker Poolman a Quinn Hughes.
    46:18 Zach WERENSKI - 2:2
     
    46:18
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blue Jackets už zahájili přesilovku, no a ihned máme využito! Skvělou práci odvedl za brankou Johnny Gaudreau, jenž udržel puk a následně centroval do brankoviště kde operoval Boone Jenner. Jestli to následné přistrčení domácí kapitán plánoval, jako, že to vypadá že ano, tak všechna čest! Jenner totiž našel obránce na ofenzivním výletě ZACHA WERENSKIHO, jenž už jen doklepl do sítě a skóruje – 2:2! Asistence: Boone Jenner a Johnny Gaudreau.
    35:42 Justin DANFORTH - 1:2
     
    35:42
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blue Jackets jsou na dostřel! Jegor Činachov si vybruslil do mezikruží a ještě hledal na pravé tyči svého krajana Gavrikova, jenž kotouč netrefil ideálně. Kus černé gumy se vznesl do vzduchu a ačkoli to nikdo nečekal tak JUSTIN DANFORTH jej dokázal v letu trefit a dopravit do sítě. Bylo to těsné, nicméně kotouč je v bráně, tady Spencer Martin neměl šanci – 1:2. Asistence: Vladislav Gavrikov a Jegor Činachov.
    11:11 Elias PETTERSSON - 0:2
     
    11:11
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Pohotovost kolem brány a je to o dvě branky! Vasilij Podkolzin se dostal ke střele poté co ukořistil poskakující kotouč, puk se odrazil o zadní mantinel na opačnou tyč a tady už jen zametl do sítě ELIAS PETTERSSON, Elvis Merzlikins neměl šanci zasáhnout. Hosté v podstatě z ničeho vybojovali dva góly a po deseti minutách pohodově vedou – 0:2!. Asistence: Vasilij Podkolzin a Nils Höglander.
    07:52 Bo HORVAT - 0:1
     
    07:52
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Gól při vlastním oslabení! Hosté šli 2 na 1, jediným bránícím borcem zůstal Jakub Voráček, jenž už ale nezvládl nic. Elias Pettersson parádně našel na ránu z první BO HORVATA, který se nemýlil a kapitán svého týmu druhou brankou v sezoně otevírá skóre – 0:1. Asistence: Elias Pettersson.

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 36. Danforth (Gavrikov, Činachov), 47. Werenski (Jenner, J. Gaudreau), 50. J. Gaudreau (Jenner, Voráček), 64. Gavrikov (Činachov, Voráček) – 8. Horvat (E. Pettersson, Ekman-Larsson), 12. E. Pettersson (Podkolzin, Höglander), 47. Horvat (Poolman, Q. Hughes)


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Tarasov) – Werenski (A), Peeke, Gavrikov, Blankenburg, Bean, Gudbranson – J. Gaudreau, Jenner (C), Nyquist (A) – Činachov, Sillinger, Voráček – Danforth, Roslovic, K. Johnson – E. Robinson, Kuraly, Olivier.
    Trenér: Brad Larsen

    Vancouver Canucks: S. Martin (Demko) – Q. Hughes, L. Schenn, Ekman-Larsson (A), Poolman, T. Myers, Stillman – Kuzmenko, J. Miller (A), Michejev – Podkolzin, E. Pettersson, Höglander – Pearson, Horvat (C), Boeser – Joshua, Aman, Lazar.
    Trenér: Bruce Boudreau

    Rozhodčí: McCauley, St.Pierre – Kovachik, Hughes

    Diváci: 14 060
    thejrc.org