North wings Ústí – Riders Univerzita Pardubice 5:1 (kon.) | Akademici Plzeň – HC MUNI 3:2 (kon.)
konec
Akademici Plzeň
3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
HC MUNI
Středa 19.10.2022, 19:30Univerzitní liga ledního hokeje • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání je za námi. Ve třetí třetině bylo k vidění mnoho zajímavých šancí, a to hlavně díky tomu, že se dvě minuty hrálo po sérii vyloučení na obou stranách tři na tři. Ještě předtím však Marek Princl navýšil v přesilové hře vedení svého celku. O zdramatizování utkání se v 53. minutě postaral Pavel Tomaník a vše vyvrcholilo necelé dvě minuty před koncem, když bylo za úmyslné posunutí plzeňské branky nařízeno trestné střílení, kterým mohl Jakubec vyrovnat. Nájezd se mu ovšem nepovedl podle představ a do závěrečného tlaku už se Masaryčka dostala pozdě. Plzeň tak zůstává stále neporažena a připisuje si tři body za vítězství 3:2.
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. (22:07:08)
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Akademici vyhazují kotouč přes celé kluziště a ještě sekundu před koncem je odpískáno zakázané uvolnění.
     
    59:51
    Háněl na poslední chvíli zastavil možný vlastní gól. Po jedné z nepřesných přihrávek hostujících totiž odražený kotouč směřoval do prázdné brány.
     
    59:35
    Ve velké šanci se ocitl Jakubec, kterému ovšem v mezikruží utekl kotouč. Stejně jako při trestném střílení, ani teď se hostujícímu forvardovi nepodařilo zakončit.
     
    59:30
    Král míří na střídačku. Třicet sekund před koncem třetí třetiny budou hrát Brněnští v šesti.
     
    59:22
    Plzeňští získali puk v útočném pásmu a přesouvají se k brance brněnského celku, kde se budou snažit utkání dohrát.
     
    58:53
    Hráči MUNI jsou na puku, jejich přihrávky ale nejsou přesné, což brzí jejich přechod do útočného pásma.
     
    58:07
    Jakubcovi v mezikruží utekl kotouč. Hostující útočník se snažil celou sitauci zachránit kličkou, ale na to už byl domácí brankář připraven a puk končí před brankovou čarou vedle levé tyče.
     
    58:07
    Za úmyslné posunutí plzeňské brány je nařízeno trestné střílení! Jakubec se připravuje k nájezdu.
     
    57:40
    Hosté vyhráli vhazování v útočném pásmu, Šibra jim ovšem vypíchl kotouč a vyhodil puk za Královu bránu.
     
    57:03
    Akademikům se nepodařilo udržet na kotouči, což znamená, že se v útočném pásmu usazuje Masaryčka. Nebezpečná byla hlavně střela Gonose od modré, na kterou neměl Štekr příliš dobrý výhled.
     
    56:22
    MUNI se nepodařilo založit útok a ke kotouči se dostávají domácí, ale také oni si musí počínat velmi rychle, protože hosté ihned napadají.
     
    55:56
    Hosté v plném počtu.
     
    55:08
    Jakubec vypíchl kotouč jednomu z hráčů na vrcholu pravého kruhu a vydal se do útoku sám proti třem hráčům Plzně. Hokejkou se i přes bránícího hráče natahoval po zakončení, ale puk nakonec ztratil.
     
    54:49
    Teď domácí nezpracovali přihrávku na modré čáře a musí se pro kotouč otočit do středního pásma. Nový útok zakládá Říha.
     
    54:07
    Vavřičkovu přihrávku na Princla vystihl Jakubec, který v dalším průběhu této situace ustál tlak od druhého jmenovaného hráče Plzeně a poslal puk do středního pásma.
     
    53:56
    Vyloučení v týmu HC MUNI:
    Tomaník – 2 min., držení hole.
     
    52:39
    Na druhé straně mohl dvoubrankové vedení svému celku vrátit Rejzek. Nakonec se však ještě rozhodl pro přihrávku na svého spoluhráče, kterého po rychlém přesmístění přes brankoviště vychytal Král.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 15. Reitspies (Vavřička, Sysel), 25. Říha (Rejzek), 45. Princl (Reitspies, Sklenička) – 19. Tomaník (Prokopec), 53. Tomaník (Bláha, Malenovský)


    Akademici Plzeň: Štekr (Černý) – Jankovský, Beer (C), Kala, Malý, Sysel, Prachař (A), Koco, Soukup, Sklenička – Vavřička, Králíček, Princl, Šibra, Fořt, Hanzlík (A), Rejzek, Markov, Reitspies, Říha, Šucha.
    Trenér: Tomáš Ceperko

    HC MUNI: Král (Holub) – Bláha, Gonos, Uhříček, Bazala, Prokopec, Surán – Kadlic, Machala, Gergel, Háněl, Jakubec (A), Drlík, Malenovský, Tomaník (C), Voříšek, Hasoň.
    Trenér: Jiří Čtvrtníček

    Rozhodčí: Valenta – Matys, Hošťálek
    ocianews.com