Vítkovice – Přerov 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 6:2 (kon.) | HC Litvínov – Hvězda Praha 4:3 (kon.)
Zlín – Třinec 2:4 (kon.) | Slavia – Kladno 4:2 (kon.) | Sparta – Plzeň 3:1 (kon.)
Olomouc – Poruba 0:7 (kon.) | Kometa Brno – HK MD Šumperk 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Tábor 6:0 (kon.)
Jihlava – Motor ČB 4:3 (kon.) | K. Vary – Chomutov 7:0 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
HK Mladí Draci Šumperk
Čtvrtek 20.10.2022, 18:00 • Winning Group Arena • Extraliga dorostu • Skupina Východ
Partner:
     
    Dorostenci brněnské Komety zapsali třetí vítězství v řadě, když na domácím ledě porazili Šumperk těsným výsledkem 2:1. Domácí vstřelili po jednom gólu v první a druhé třetině, na trefu Davida Štula navázal Jan Brabenec. Hosté v závěrečné dvacetiminutovce snížili zásluhou Vojtěcha Prokopa, vyrovnání už se ale přes veškerou snahu nedočkali, nepomohla ani zhruba půlminutová powerplay.

    Z Brna je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:57:30)
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Hosté odvolali gólmana, ale nedaří se jim usadit v útočné třetině. Kometa s velkou pravděpodobností ubrání jednogólový náskok až do závěrečné sirény.
     
    59:09
    Jakub Zubíček si v přečíslení tří proti jednomu vyměnil puk s Jakubem Zdubou, aby nakonec forhendem vypálil pouze do pravého betonu brankáře!
     
    58:44
    Zaútočila i brněnská Kometa. Na koni rychlé akce byla střela z mezikruží, kterou Jan Ondráček s přehledem schoval do lapačky.
     
    58:25
    Čas se krátí a Šumperk si je moc dobře vědom, že není nač čekat. V útočné pásmu ovšem dlouho nepobyl, nahrávka Jarmary na Vernera nedoputovala.
     
    57:55
    Po levé straně nastartoval motory Michal Červenka. Jenže došlo k jeho zdvojení, o puk jej úspěšně připravil Antonín Urban.
     
    57:16
    Dominiku Halačkovi zabralo zpracování poměrně dost času, navíc se sám vyhnal z dobrého palebného úhlu. Vystřeli na bližší tyč nepřesně.
     
    56:45
    Snaha o rychlý brejk končí icingem. Oldřich Verner přecenil rychlostní schopnosti Kryštofa Seidenglanze, jehož Jakub Zubíček udržel na zádech.
     
    56:13
    Od modré čáry nebezpečně střílel zápěstím Kristian Březina. Martin Fajmon máchl lapačko naprázdno, naštěstí pro něj touš proletěl vedle levé tyče.
     
    55:43
    Čárový rozhodčí odpískal zakázané uvolnění a hru poslal před Jana Ondráčka. Tomáš Novotný dotíral na Jurného, avšak tělo před něj nenacpal.
     
    55:09
    Kometa nechce nechat nic náhodě a hned vyrazila do útoku. Jakub Zduba hledal v pravém kruhu Davida Rösse, nahrávku zastavil Kristian Březina.
     
    54:35
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Ještě to bude drama! Po vyhraném vhazování Kryštof Seidenglanz přenesl hru do pravého kruhu, kde zůstal brněnskou defenzivou opomenutý VOJTĚCH PROKOP, za přesně mířenou střelou zápěstím do pravé šibenice Fajmon natahoval vyrážečku marně. Asistence: Kryštof Seidenglanz a Oldřich Verner.
     
    54:12
    Zakázané uvolnění Komety. David Štulo zabojoval, ani tak však prudkou přihrávku Brabence po mantinelu nezvládl alespoň tečovat.
     
    53:47
    Jakub Zduba už mohl střílet, z levé strany ovšem ještě volil křižnou nahrávku na Davida Rösse, ten na kotouč nedosáhl.
     
    53:23
    Po nahození Jakuba Spanela od modré čáry se strhla velká bitva o puk. Vítězně z ní vyšel gólman Jan Ondráček, jenž touš přikryl lapačkou.
     
    52:44
    Kapitán Michal Červenka natlačil tělo před protihráče a bekhendem na jistotu nasměroval puk do středního pásma, to Kometě momentálně stačí.
     
    52:20
    Dominik Halačka nahodil do útočného pásma a sám si zkusil puk dojet, což se mu i podařilo, nicméně klička na Prokopa byla neúspěšná.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 17. Štulo (Šebela), 38. Brabenec (Štulo, Pavlík) – 55. Prokop (Seidenglanz, Verner)


    HC Kometa Brno: Fajmon (Matoušek) – Spanel, Antony, Jurný, Mitro, Vyhlídal, Zubíček (A) – Červenka (C), Röss, Halačka (A), Volf, Šebela, Brabenec, Pavlík, Šichtař, Štulo, Zduba, Kubín.
    Trenér: Marek Moskal

    HK Mladí Draci Šumperk: Ondráček (Habas) – K. Březina, Jarmara (C), J. Březina, Prokop, Veselý, Cabadaj – Seidenglanz (A), Verner (A), Novotný, Karas, Pospíšil, Hejátko, Pluskal, Mácha, Maurer, Urban, Záruba.
    Trenér: Radek Kučera

    Rozhodčí: Karpíšek – Husák, Viskot

    Diváci: 63
    thejrc.org