Boston – Anaheim 2:1 (1:0 po s.n.) | Montreal – Arizona 6:2 (kon.) | Toronto – Dallas 3:2 (po pr.)
Pittsburgh – Los Angeles 6:1 (kon.) | Columbus – Nashville 5:3 (kon.) | NY Rangers – San Jose 2:3 (po pr.)
Ottawa – Washington 5:2 (kon.) | NY Islanders – New Jersey 1:4 (kon.) | Minnesota – Vancouver 4:3 (po pr.)
Edmonton – Carolina 6:4 (kon.) | Calgary – Buffalo 3:6 (kon.) | Vegas – Winnipeg 5:2 (kon.)
konec
New York Islanders
1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
New Jersey Devils
Pátek 21.10.2022, 01:30 • UBS Arena, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    New York Islanders se po úvodní prohře s Floridou zvedl a proti New Jersey se bude snažit prodloužit sérii dvou výher v řadě. Devils dokázali poprvé v letošní sezóně vyhrát, když proti Anaheimu smazali dvoubrankové manko a zvítězili 4:2. Utkání v UBS Areně začíná v 1:30.
     
    New York Islanders

    Hráči Islanders zahájili sezónu porážkou s Floridou, v posledních dvou zápasech však ukázali svou ofenzivní sílu, když nejprve rozdrtili Anaheim jednoznačně 7:1 a v posledním zápase poté vyhráli 5:2 nad San Jose. Tým zatím táhne Oliver Wahlstrom, který má na svém kontě čtyři body za tři góly a jednu asistenci. Čtyři body však mají také Noah Dobson, Anders Lee a Brock Nelson.
     
    New Jersey Devils

    New Jersey se po sérii dvou domácích výhrách vydává na led New Yorku Islanders povzbuzené výhrou nad Anaheimem a prvními dvěma body. Devils zahájili sezónu prohrou s Philadelphií a vzápětí nestačili ani Detroit, přičemž oba dva zápasy prohráli shodně 5:2. Ani poslední utkání se nevyvíjelo dobře, Nico Hischier a Jack Hughes se ale velkou měrou podíleli na obratu.
     
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: Sorokin (Varlamov) – Pulock, Pelech, Dobson, Romanov, Mayfield, Salo – Palmieri, Barzal, Beauvillier – Wahlstrom, Nelson, Lee (C) – Bailey (A), Pageau, Parise – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    Trenér: Lane Lambert

    New Jersey Devils: Blackwood (Vaněček) – Hamilton, Siegenthaler, Marino, Graves, Severson, Br. Smith, Bahl – Bratt, Hischier (C), Palát (A) – Mercer, J. Hughes (A), Šarangovič – Wood, Haula, Tatar – M. McLeod, Bastian.
    Trenér: Lindy Ruff

    Rozhodčí: Francis Charron, Chris Lee. Čároví: Travis Toomey, Dan Kelly.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    02:15
    Anders Lee nechtěně fauloval v obranném pásmu, nic to ovšem nemění na tom, že dostal trest za podrážení.
     
    02:48
    Devils se usadili v útočném pásmu a na pravém křídle přišla prudká střela od modré čáry, která byla těsně před bránou sražena do rohu ledové plochy UBS Areny.
     
    03:04
    Nico Hischier vypálil na bodu levého kruhu pro vhazování, jenže Ilja Sorokin byl připraven a jeho pokus ukryl ve svém náručí. Hra byla přerušena. Stále bez branek.
     
    03:54
    Tomáš Tatar mohl skórovat po nádherné diagonální přihrávce na vzdálenější levé tyči, brankář Islanders se ovšem stačil přesunout a puk udržel v náručí.
     
    04:18
    Přesilová hra Devils skončila a tři sekundy po jejím skončení přišla střela z pravého křídla, která skončila zřejmě na horní tyči domácí brány!
    04:18 Jegor Šarangovič orazítkoval prudkou střelou horní tyč!
     
    06:05
    Devils se teď ocitli na pravém křídle v postavení mimo hru a po několika brankových příležitostí na straně Devils následuje krátká komerční přestávka. Stav 0:0.
     
    08:43
    Hodně dlouho se hrálo bez přerušení, nyní se ale na levém křídle znovu ocitli v postavení mimo hru Devils.
     
    09:53
    Miles Wood byl zřejmě hráčem, který se řítil na ose útočného pásma sám na bránu, jenže ji poté střelou z mezikruží minul! Velká šance Devils!
     
    11:23
    Islanders jsou od úvodních minut zápasu horším týmem a ještě nevystřelili ani jednou na bránu. Devils už mají na kontě dvanáct střel! Stav 0:0.
     
    11:53
    Tomáš Tatar vypálil na levém křídle od modré čáry a jeho ostrá rána s příklepem mířila k přední tyči, Ilja Sorokin byl ale připraven a puk vyrazil do rohu kluziště.
     
    14:16
    Kyle Pamieri si teď najel v mezikruží na zpětnou přihrávku z pravého křídla od Matthewa Barzala a jeho rána bez přípravy těsně minula levou tyč!
     
    16:33
    Devils mají v současné chvíli na kontě 15 střel na bránu, tamní Islanders zůstávají stále na nule!
     
    17:09
    John Marino dostal dvě minuty za hákování a Islanders si zahrají po reklamní přestávce první přesilovou hru.
     
    17:24
    Noah Dobson vypálil ihned po vhazování na ose útočného pásma od modré čáry, jenže zamířil pouze doprostřed brány a Mackenzie Blackwood si připsal druhý zákrok.
     
    17:43
    Vzápětí zkusil vypálit bez přípravy na vrcholu pravého kruhu pro vhazování Brock Nelson, Mackenzie Blackwood se ale stačil přesunout a puk zmrazil pod teploměrem.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:37
    Hokejistům Devils se nepovedl přechod přes útočnou modrou čáru a Jack Hughes se ocitl na pravém křídle v postavení mimo hru. Následovalo krátké přerušení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    New Jersey mělo překvapivě od úvodních minut zápasu obrovskou převahu a Islanders se dlouho nemohli dostat ke střele na bránu, pomohla jim až přesilová hra v závěru úvodní části, během které si Mackenzie Blackwood připsal první tři zákroky. Skóre po první třetině. New York Islanders 0 New Jersey Devils 0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 2:27.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 3-12; Zablokované střely: 7-2; Vhazování: 36%-64%; Hity: 19-5; Přesilové hry: 0/1-0/1; Trestné minuty: 2-2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:36
    Mackenzie Blackwood zasáhl proti ráně od modré čáry pravém betonem a na opačné straně mohl skórovat bekhendem Nico Hischier, Ilja Sorokin ale zasáhl vyrážečkou.
     
    21:10
    Matthew Barzal si sjel z levého křídla krásně do mezikruží a střelou zápěstím mířil do pravého horního rohu brány, jeho pokus v tísni ale skončil vedle sítě.
     
    21:35
    Devils právě vstřelili branku! JACK HUGHES se řítil po nádherné kolmé přihrávce od Damona Seversona do samostatného úniku a po rychlém zamíchání s pukem zamířil bekhendem mezi betony klečícího Iljy Sorokina! Devils se konečně dočkali a vedou 1:0. Asistence: Damon Severson.
    21:35 Jack HUGHES - 0:1
     
    24:14
    Devils nedokázali vyhodit puk podél hrazení a po nahození z pravé strany na přední tyči tečoval puk Josh Bailey, Mackenzie Blackwood byl ale ve střehu a kotouč vkleče zmrazil v svém náručí!
    24:14 Josh Bailey málem potrestal špatné vyhození NJ Devils
     
    25:42
    Kyle Palmieri mířil střelou z mezikruží vedle vzdálenějšího pravého horního rohu brány a následný pokus Islanders z levého křídla skončil v náručí brankáře Devils.
     
    26:37
    Jack Hughes si zatím vytváří v letošní sezóně NHL velké množství šancí, z nichž jednu dokázal po přestávce využít a Devils vedou v New Yorku 1:0. Reklamní přestávka.
     
    27:27
    Kevin Bahl se opřel na levém křídle do puku a napřáhl k ostré ráně s příklepem, která minula vzdálenější pravý horní roh brány. Ilja Sorokin se jen ohlédl.
     
    28:09
    Devils právě vstřelili branku! ONDŘEJ PALÁT využil přiťuknutí Jespera Bratta a rychlou střelou z mezikruží vymetl pravý horní roh brány! Je to 2:0! Asistence: Jesper Bratt a Nico Hischier.
    28:09 Ondřej PALÁT - 0:2
     
    30:53
    Tomáš Tatar zvedl hlavu na vrcholu levého kruhu pro vhazování a jeho táhlá střela zápěstím byla přizvednuta mimo ledovou plochu. Následuje komerční přestávka.
     
    31:37
    Ondřej Palát se snažil protáhnout v mezikruží před bránu mezi dvěma protihráči, jenže ve svém snažení neuspěl a Islanders vyhodili puk do středního pásma.
     
    32:04
    Nathan Bastian mířil rychlou střelou z mezikruží po ledě k levé tyči, Ilja Sorokin ale předvedl skvělý postřeh a puk vyrazil pravým betonem!
    32:04 Ilja Sorokin vychytal Nathana Bastiana pravým betonem
     
    32:53
    Ryan Graves vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a jeho rána skončila na brankové konstrukci! Devils se poté dostali u levé tyče k dorážce, která záhadným způsobem skončila mimo. Ilja Sorokin dvakrát, třikrát zasáhl vsedě!
    32:53 Ryan Graves napálil tyč a poté opět čaroval Ilja Sorokin!
     
    34:37
    Brendan Smith byl vyloučen za podrážení a Islanders tak budou mít po reklamní přestávce přesilovou hru.
     
    35:08
    Noah Dobson vypálil na pravém křídle bez přípravy od modré čáry a jeho rána minula vzdálenější levou tyč.
     
    35:56
    Anders Lee ovšem dostal dvě minuty za vysokou hůl a přesilová hra Islanders neměla příliš dlouhého trvání.
     
    37:11
    Ilja Sorokin vytáhl v rychlém sledu dva dobré zákroky a Islanders se podařilo podél trestných lavic vyhodit. Devils zatím zkrácenou přesilovou hru nevyužili.
     
    37:56
    Vyloučený Anders Lee je zpět na ledě a po dramatických momentech na obou stranách hrají opět oba týmy v plném počtu. Devils vedou v New Yorku stále 2:0.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Mackenzie Blackwood vychytal v závěru druhé třetiny Islanders ve slibné šanci po přihrávce zpoza brány a Devils odchází do šaten s dvoubrankovým vedením poté, co se prosadili Jack Hughes a český útočník Ondřej Palát. Skóre po druhé třetině nádherného střetnutí. New York Islanders 0 New Jersey Devils 2.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:21.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 12-23; Zablokované střely: 13-12; Vhazování: 38%-62%; Hity: 31-13; Přesilové hry: 0/2-0/2; Trestné minuty: 4-4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:47
    Jonas Siegenthaler vypálil na vrcholu levého kruhu pro vhazování a jeho rána mířila na přední tyč, kde ji dobře zablokoval obětavý útočník Islanders Kyle Palmieri.
     
    41:44
    Josh Bailey vydoloval puk na levém křídle v blízkosti modré čáry a napřáhl k prudké střele zápěstím, která minula vzdálenější pravý horní roh brány hráčů Islanders.
     
    42:24
    Devils odpověděli střelou z levého kruhu pro vhazování, která skončila v lapačce Iljy Sorokina, a hra byla přerušena. Nebýt jeho zákroků, mohlo být vedení hostí vyšší.
     
    43:09
    Dnešní utkání sleduje 16046 diváků.
     
    43:45
    Cal Clutterbuck byl vyloučen na dvě minuty za krosček a Devils mají k dispozici třetí přesilovou hru v zápase.
     
    45:26
    Damon Severson vystřelil na ose útočného pásma od modré čáry a před bránou clonil Miles Wood, prosadit se ale nedokázal a Ilja Sorokin poté zmrazil kotouč.
     
    46:31
    Kyle Palmieri pak mohl skórovat proti svému bývalému týmu, když vystřelil na bodu levého kruhu, Mackenzie Blackwood ale jeho pokus zastavil. Komerční přestávka.
     
    47:41
    Erik Haula se rychle zorientoval na ose útočného pásma a před bránu posílal kolmou přihrávku, Devils se ale do zakončení nedostali. Puk skončil v rohu kluziště.
     
    48:27
    Ryan Graves vypálil na vrcholu levého kruhu pro vhazování a puk zamířil nad bránu, přestože toho Ilja Sorokin v domácí bráně Islanders příliš mnoho neviděl.
     
    49:13
    Islanders se dostali v této třetině k pouze dvěma střelám na bránu. Devils dobře brání, i když teď vyhodili puk podél trestných lavic pouze na zakázané uvolnění.
     
    49:17
    Ryan Pulock se s tím nemazlil a ihned po vhazování tvrdě vypálil od modré čáry, puk ale minul bližší pravou tyč a odraz od hrazení si pohlídal Mackenzie Blackwood.
     
    49:57
    Hokejisté New Jersey odpověděli střelou z bodu pravého kruhu pro vhazování, která mířila ke vzdálenější levé tyči, Ilja Sorokin ji ale vyrazil pravým betonem.
     
    50:44
    Mackenzie Blackwood předvedl senzační zákrok poté, co se u levé tyče ocitl v obrovské šanci Jean-Gabriel Pageau! Čas na komerční brejk.
     
    51:18
    Cal Clutterbuck se snažil dobruslit na levém křídle odražený puk, jenže ve svém snažení neuspěl. Devils se opět ubránili a zatím stále hájí dvoubrankové vedení.
     
    52:12
    Ilja Sorokin se vydal za svou bránu, aby zastavil puk po vyhození Devils. Hosté hrají s blížícím se koncem hodně opatrně a snaží se především dobře bránit.
     
    52:56
    Tomáš Tatar se málem řítil sám na bránu, jenže zezadu mu skvěle zablokoval hůl Scott Mayfield. Slovenský útočník poté mohl skórovat u levé tyče, jenže opět neuspěl, stejně jako Erik Haula!
    52:56 Bek Scott Mayfield a jeho fantastický defenzivní zákrok
     
    55:08
    Devils se dostali ke střele na levém křídle, Ilja Sorokin byl ale ve střehu a ukryl puk ve své lapačce. Blíží se závěr zápasu, ve kterém Devils vedou v New Yorku 2:0.
     
    55:28
    Devils právě vstřelili branku! ONDŘEJ PALÁT si teď najel mezi kruhy na bekhendovou přihrávku Jespera Bratta z pravého křídla a rychlou střelou zápěstím zamířil pod teploměrem Iljy Sorokina k levé tyči! Asistence: Jesper Bratt a Nico Hischier.
    55:28 Ondřej PALÁT - 0:3
     
    55:42
    Dawson Mercer a Adam Pelech předvedli šarvátku, za kterou oba dostali dvě minuty za hrubost. Reklamní přestávka, po které se tedy bude hrát ve hře 4 na 4.
     
    56:44
    Islanders právě vstřelili branku! ANDERS LEE využil nepřehledné situace před bránou Devils a dokázal puk dotlačit za brankovou čáru! Gól naděje při hře bez brankáře. Domácí prohrávají 1:3. Asistence: Kyle Palmieri a Mathew Barzal.
    56:44 Anders LEE - 1:3
     
    57:32
    Brock Nelson vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a Mackenzie Blackwood puk vytěsnil mimo. Brána Islanders je prázdná a Ilja Sorokin je na střídačce.
     
    58:19
    Devils zamířili těsně vedle pravé tyče prázdné brány a Islanders si vyžádali oddechový čas!
     
    58:40
    Anders Lee opět něco vymýšlel na levém křídle, jenže tentokrát dobře zasáhl Jonas Siegenthaler, od jehož hole se puk odrazil na střídačku hostujícího týmu.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:04
    Ryan Graves mířil z středního pásma do prázdné brány, na modré čáře ale puk zablokoval Noah Dobson! Islanders stále prohrávají o dva.
     
    59:25
    Devils právě vstřelili branku! NICO HISCHIER vystihl v obranném pásmu rozehrávku Islanders a od modré čáry zamířil táhlou žabkou do prázdné brány! Je hotovo – 1:4! Bez asistence.
    59:25 Nico HISCHIER - 1:4
     
    Konec zápasu.
     
    New Jersey dokázalo navázat na obrat proti Anaheimu, když proti Islanders odehrálo fantastickou první třetinu a zásluhou dvou branek českého útočníka Ondřeje Paláta zvítězilo podruhé v řadě. Naopak série dvou výher na straně domácího týmu skončila. Konečný výsledek utkání. New York Islanders 1 New Jersey 4.
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 17 – 42 | Přesilová hra: 0/2 – 0/3 | Trestné minuty: 8 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Ilja Sorokin (NYI) – 38 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,7 %, odchytal 57:01
    Mackenzie Blackwood (NJD) – 16 zákroků, 1 OG, úspěšnost 94,1 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Ondřej Palát (NJD) – 2+0, +2 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 18:46
    Tomáš Tatar (NJD) – 0+0, 0 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 14:00

    Tři hvězdy utkání
    1. Ondřej Palát (NJD) – 2+0
    2. Jesper Bratt (NJD) – 0+2
    3. Jack Hughes (NJD) – 1+0 (04:15:45)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 57. Lee (Palmieri, Barzal) – 22. J. Hughes (Severson), 29. Palát (Bratt, Hischier), 56. Palát (Bratt, Hischier), 60. Hischier


    New York Islanders: Sorokin (Varlamov) – Pulock, Pelech, Dobson, Romanov, Mayfield, Salo – Palmieri, Barzal, Beauvillier – Wahlstrom, Nelson, Lee (C) – Bailey (A), Pageau, Parise – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    Trenér: Lane Lambert

    New Jersey Devils: Blackwood (Vaněček) – Hamilton, Siegenthaler, Marino, Graves, Severson, Br. Smith, Bahl – Bratt, Hischier (C), Palát (A) – Mercer, J. Hughes (A), Šarangovič – Wood, Haula, Tatar – M. McLeod, Bastian.
    Trenér: Lindy Ruff

    Rozhodčí: Charron, Lee – Toomey, Kelly

    Diváci: 16 046
    bahis siteleri