Boston – Anaheim 2:1 (1:0 po s.n.) | Montreal – Arizona 6:2 (kon.) | Toronto – Dallas 3:2 (po pr.)
Pittsburgh – Los Angeles 6:1 (kon.) | Columbus – Nashville 5:3 (kon.) | NY Rangers – San Jose 2:3 (po pr.)
Ottawa – Washington 5:2 (kon.) | NY Islanders – New Jersey 1:4 (kon.) | Minnesota – Vancouver 4:3 (po pr.)
Edmonton – Carolina 6:4 (kon.) | Calgary – Buffalo 3:6 (kon.) | Vegas – Winnipeg 5:2 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
6:4 (1:0, 2:2, 3:2)
Carolina Hurricanes
Pátek 21.10.2022, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (06:00:24)
    Carolina neukončí základní část bez jediné porážky, to už je jisté
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 33 – 40 | Přesilová hra: 2/5 – 2/5 | Trestné minuty: 10 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jack Campbell (EDM) – 36 zákroků, 4 OG, úspěšnost 90,0%, odchytal 59:47
    Frederik Andersen (CAR) – 27 zákroků, 5 OG, úspěšnost 84,4%, odchytal 58:40

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 1+1, -2 účast, 2 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 20:22

    Tři hvězdy utkání

    1. Ryan Nugent-Hopkins (EDM) – 1+3
    2. Andrej Svečnikov (CAR) – 3+0
    3. Connor McDavid (EDM) – 1+3
     
    Utkání přihlíželo 16 023 diváků.
     
    Parádní přestřelka mezi Edmontonem a Carolinou skončila vítězstvím domácího týmu, Olejáři zvítězili 6:4.

    Domácí byli neustále o jeden, někdy i o dva kroky napřed. Hosté ovšem vždy statečně vzdorovali a konkurentovi se dokázali přiblížit a to hlavně zásluhou Andreje Svečnikova, jenž zaznamenal svůj první kariérní hattrick v NHL. Ani ten však Hurikánům na bodový zisk nestačil. Hosté za stavu 4:5 vyzkoušeli powerplay, v níž se kýženého vyrovnání nedočkali, pojistku na vítězství domácího celku naopak přidal Connor McDavid, ten k úspěšné trefě přidal tři asistence a byl také jednou z hlavních hvězd zápasu. Tou vůbec největší se dle výběru novinářů stal Ryan Nugent-Hopkins, devětadvacetiletý Kanaďan získal rovněž čtyři kanadské body za gól a tři nahrávky.

    Svěřenci kouče Woodcrofta se díky vítězství posunuli v tabulce Západní konference na osmé místo. Carolina prohrála poprvé v sezóně, ve Východní konferenci jí náleží pátá příčka.
     
    Konec zápasu.
    59:50 Connor MCDAVID - 6:4
     
    59:50
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Vítězství Olejářů budiž zpečetěno. Draisaitl zblokoval riskantní křižnou nahrávku Kotkaniemiho od pravého mantinelu, načež vyslal po levé straně CONNORA MCDAVIDA, domácí kapitán bez problémů dovezl kotouč do hostující prázdné brány. Asistence: Leon Draisaitl.
     
    59:11
    Brent Burns neudržel útočné pásmo, alespoň Leonu Draisaitlovi zabránil v jízdě směrem k prázdné bráně. Následně byla zkušenému obránci odpískána přihrávka rukou.
     
    58:57
    Po vyhraném buly zkusil štěstí přes celé kluziště Darnell Nurse. Kus černé gumy zamířil výrazně vedle levé tyče.
    58:51 Aho nepotrestal Ceciho chybu
     
    58:51
    Ceci udělal v roli posledního hráče hrubku, kterou ovšem Sebastian Aho nepotrestal, při jeho bekhendovém blafáku sehrála hlavní roli Campbellova vyrážečka.
     
    58:45
    Oddechový čas pro tým Carolina Hurricanes.
     
    58:45
    Čárový rozhodčí prokázal dobré oko, Brent Burns skutečně zpracovával puk už ve středním pásmu. Ofsajd znamená otupení tlaku, Andersen zůstává na střídačce.
     
    58:35
    Carolina získala útočné pásmo a Frederik Andersen vystartoval na střídačku! Hosté zkouší powerplay.
     
    58:04
    Kousek za levým kruhem vystřelil forhendem Leon Draisaitl. Andersen vykopl touš pravým betonem na hokejku Slavina.
     
    57:49
    Evan Bouchard nabral puk na čepel hole a vyhodil ho do střední třetiny. Tohle Edmontonu v současné situaci stačí, Hurikánům se pomalu, ale jistě krátí čas na vyrovnání.
     
    57:23
    Netradičně v pozici obránce si Jordan Martinook zpracoval puk levou rukavicí, poté vystřelil forhendem do bránícího Ceciho.
     
    56:50
    Brady Skjei měl velké štěstí, že jeho vyhození se mimo hrací plochu odrazilo od plexiskla, takže nemůže být řeč o dvouminutovém trestu.
     
    56:17
    Domácí útočník Zach Hyman skryl střelu za Jaccoba Slavina. Frederik Andersen pesto dokázal zakročit levým betonem.
     
    55:42
    Frederik Andersen po zákroku lapačkou zkusil ještě puk vyklepat pro Jalena Chatfielda, ale rozhodčí přerušil hru těsně před tím.
     
    55:11
    Více prostoru na ledě zatím vyhovuje spíše domácím hokejistům. Connor McDavid si vyměnil puk s Leonem Draisaitlem, aby posléze vypálil ze zápěstí těsně nad bránu.
     
    54:26
    Početní převaha Oilers neměla dlouhého trvání. Nesmyslný faul ve střední třetině vyrobil Evander Kane, jenž nedovoleným bráněním poslal Staala v ledu v momentě, kdy útočil spoluhráč Barrie.
     
    54:09
    Carolině komplikuje honbu za vyrovnáním Brent Burns. Zkušený kanadský zadák za vlastní bránou příliš dlouho držel Yamamota.
     
    53:55
    icing posouvá hru před Frederika Andersena. Teuvo Teräväinen ještě zabojoval, avšak Evan Bouchard měl na Fina velký náskok.
     
    53:21
    Paul Stastny neudržel puk v útočném pásmu. Bojoval statečně, proti přesile ale nakonec musel sklonit hlavu, americký útočník si odjel odpočinout na střídačku.
     
    52:56
    Přes bránícího Chatfielda vypálil od levého mantinelu Leon Draisaitl. Frederik Andersen ukázal výborné reflexy, touš podržel v lapačce.
     
    52:18
    Po levém mantinelu nabral velkou rychlost Sebastian Aho. Donutil hrát Ryana McLeoda, čímž zabránil hrozbě odpískanému ofsajdu.
     
    51:45
    Mezi kruhy dostal nabito Jesperi Kotkaniemi. Finský útočník neotálel a střílel z první, kus černé gumy proletěl o pár čísel nad břevnem.
     
    51:13
    Domácí gólman se vydal za bránu, kde zastavil nahození Brenta Burnse, jako cíl si vybral u pravého mantinelu čekajícího Ceciho.
     
    50:42
    Od modré střílel bez přípravy Brady Skjei. Jack Campbell mohl zůstat ledově klidný, práci za něj odvedl blokující Derek Ryan.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Střetnutí mezi Edmontonem a Carolinou má grády. Olejáři vedou rozdílem jednoho gólu, což se může jednou povedenou akcí velmi rychle změnit.
     
    49:57
    Další snahy hostujícího mužstva minimálně na pár vteřin otupil hvozd čárového rozhodčího, Martin Nečas vystavil do ofsajdu Andreje Svečnikova.
     
    49:27
    Jesperi Kotkaniemi si proti poslednímu obránci na kličku nevěřil. Místo toho nabil na modrou Jaccobu Slavinovi, otevřenou ránu Campbell chytil.
    48:55 Martin NEČAS - 5:4
     
    48:55
    Carolina právě vstřelila branku!
    Drama pokračuje. Hurikáni sehráli netypickou přesilovkovou akci. Dostali se do přečíslení, v němž si MARTIN NEČAS narazil se Sebastianem Ahem, aby rychlou akci završil ránou nad levý beton ležícího gólmana. Asistence: Sebastian Aho a Brent Burns.
     
    48:41
    Od mantinelu nahazoval na bránu Brady Skjei. Cíl splnil. Vybojoval buly v útočném pásmu, Hurikáni mohou živit naděje kontaktní trefu.
     
    48:33
    Edmonton míří do čtyř. V předbrankovém prostoru si hákováním pomohl Warren Foegele, který měl strach, že by dobře postavený Jesper Fast mohl dostat přihrávku před prázdnou bránu.
     
    48:21
    Na druhé straně hledal Jesperi Kotkaniemi mezi kruhy najíždějícího Andreje Svečnikova, těsně před ním zakročil Cody Ceci.
     
    48:02
    Proti třem neměli Jordan Staal s Paulem Stastnym moc šancí. Alespoň se pokusili zahrozit, nahrávku prvního jmenovaného na druhého zastavil Evan Bouchard.
     
    47:40
    Svěřenci kouče Woodcrufta hru nezatáhli, naopak se snaží náskok ještě navýšit. Zach Hyman vystřelil z mezikruží těsně nad břevno.
     
    47:09
    Jako další střílel od modré čáry Cody Ceci. Frederik Andersen vyrazil kotouč před sebe, bekhendovou dorážku Yamamota již podržel ve výstroji.
     
    46:39
    Od modré čáry nahazoval Evan Bouchard. Frederik Andersen měl volný výhled na tento pokus, puk skryl do lapačky.
     
    46:06
    Ofenzivu podpořil Jalen Chatfield a vyl to právě on, kdo střílel, Jack Campbell srazil betony k sobě včas.
    45:16 Leon DRAISAITL - 5:3
     
    45:16
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejáři si berou dvoubrankový náskok zpět. Connor McDavid vymyslel parádní bekhendový pas před bránu na opomenutého LEONA DRAISAITLA, německý útočník vypálil forhendem k levé tyči mimo dosah přesunujícího se Andersena. Asistence: Connor McDavid a Ryan Nugent-Hopkins.
     
    44:44
    Domácí hráči kombinují v útočné třetině, ale zakončení zatím nepřichází. Frederik Andersen se trpělivě pohybuje od tyče k tyči.
     
    44:21
    U levého mantinelu v obranném pásmu fauloval hostující zadák Brady Skjei, na trestnou lavici odjíždí za nedovolené bránění Draisaitla.
    43:38 Andrej SVEČNIKOV - 4:3
     
    43:38
    Carolina právě vstřelila branku!
    ANDREJ SVEČNIKOV řádí jako utržený ze řetězu, jeho Carolina přesto prohrává. Dvaadvacetiletý rodák z Barnaulu potrestal faul na svou osobu, když se k němu odrazil puk od brusle obránce, první hattrick v NHL zkompletoval forhendovým zakončením z první k levé tyči nad Campbellovu lapačku. Asistence: Sebastian Aho a Stefan Noesen.
     
    43:35
    Zbytečný prohřešek předvedl v útočné třetině Ryan McLeod, který na hraně Andersenova brankoviště nedovoleně atakoval Andreje Svečnikova.
     
    43:06
    Po pravém mantinelu nastartoval motory Jordan Martinook. Bekhendem nahrával před bránu Jordanu Staalovi, úspěšnému provedeno nahrávky zabránil Cody Ceci.
     
    42:25
    Ještě blíže přiblížit Olejáře vítězství mohl Derek Ryan, jenž se ocitl sám před brankářem, bekhendem vypálil pouze do jeho pravého ramene.
    41:24 Ryan NUGENT-HOPKINS - 4:2
     
    41:24
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tohle si Frederik Andersen za rámeček rozhodně nedá. Vyrazil za vlastní bránu, kde však pod tlakem rozehrávku vůbec nezvládl. Hyman přikopl hrací předmět k RYANU NUGENTU-HOPKINSOVI a ten z ostrého úhlu trefil prázdnou bránu. Asistence: Zach Hyman a Connor McDavid.
     
    41:02
    Martin Nečas se pokusil odrazem o zadní mantinel přihrát Kotkaniemimu, což se nepovedlo, nicméně získal alespoň buly v útočné třetině, protože Campbell puk přikryl.
     
    40:43
    Zakázané uvolnění Edmontonu. Nahrávka Dereka Ryana byla příliš dlouhá a a Leon Draisaitl se nedokázal natlačit před Bretta Pesceho.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Domácí celek disponuje jednobrankovým náskokem, střelecky aktivnější Carolina určitě nebude chtít připustit první porážku v sezóně.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:00.
     
    Gólové prostřední dějství přineslo čtyři branky, po dvou na každé straně. Za hosty nejprve vyrovnal Andrej Svečnikov, jenže domácím posléze v oslabení vrátil vedení Ryan McLeod a náskok ještě vylepšil Evander Kane. Carolina ovšem nesložila zbraně a její hlavní střelecká síla úvodu sezóny Andrej Svečnikov přidal svou druhou trefu, čímž vrátil Hurikány do těsného kontaktu.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 22 – 28.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Ruský forvard Andrej Svečnikov naznačil obtočení soupeřovy svatyně, leč zadovkou hrál k levé tyči na Jarvise, toho čistým hitem zpacifikoval Evan Bouchard.
     
    39:04
    Jesper Fast zaútočil i při hře pět na pět. Vystřelil zápěstím přes obránce Nurse, právě ten zaznamenal úspěšný blok levou bruslí.
     
    38:51
    V oslabení se vydal do útoku Martin Nečas. Od pravého mantinelu nabil na střed Jesperu Fastovi, ránu na střed bránu Cambpbell nepustil z výstroje.
     
    38:22
    Hosté mohou vydechnout. Za vlastní bránou touš vybojoval Jaccob Slavin a středem jej odpálil do bezpečí.
     
    37:55
    Tentokráte už Connor McDavid neváhal a z pravého kruhu střílel na zadní tyč, Frederik Andersen včas vykopl pravý beton.
     
    37:22
    Connor McDavid mohl střílet, ale ještě volil nahrávku na Zacha Hymana, ten už zpětným pasem kapitána přes Slavina nenašel.
     
    36:54
    Další krosček, opět v hostující řadách. Na lavici hanby musel Calvin de Haan, který si tímto způsobem pomohl proti Ryanu McLeodovi.
     
    36:30
    Trest Martina Nečase je u konce. Český útočník mohl okamžitě zamířil na střídačku, v době jeho návratu totiž hra probíhala ve střední třetině.
     
    36:11
    Od modré čáry vypálil pořádnou jedovku Connor McDavid. Pukem schytal Jaccob Slavin, naštěstí do chráněných míst.
     
    35:42
    Hosté ujeli v oslabení do přečíslení dvou na jednoho. Střelu Sebastiana Aha vyrazil Campbell levým betonem jenom k Teuvu Teräväinenovi, který nasměroval poskakující puk vedle levé tyče.
     
    35:13
    Pěkná kombinace Edmontonu byla sehrána až do kuchyně, chyběla pouze sladká třešnička na dortu. Connor McDavid nahrál Leonu Draisaitlovi před prázdnou bránu, v poslední chvíli do pasu vložil hokejku Skjei.
     
    34:20
    Martin Nečas posílá hostující celek do čtyř. Ve středním pásmu si pomohl nepovoleným způsobem proti Draisaitlovi, jehož krosčekoval k ledu.
     
    34:11
    Ihned po buly vypálil dělovku Jalen Chatfield. Rozhodčí přerušil hru, přestože domácí gólman neměl nad pukem plnou kontrolu, což se hokejistům Caroliny pochopitelně nelíbilo.
     
    33:55
    Connor McDavid zkusil po pravém mantinelu nastartovat Evandera Kanea. Do přihrávky položil hokejku Brent Burns a touš poslal na domácí střídačku.
     
    33:14
    A mohlo být vyrovnáno, jenže Sethu Jarvisovi mezi kruhy zakončení vůbec nesedlo, Jack Cambpell mohl být klidný.
    32:35 Andrej SVEČNIKOV - 3:2
     
    32:35
    Carolina právě vstřelila branku!
    Rozdíl ve skóre je znovu jednogólový! ANDREJ SVEČNIKOV nabral v úvodu sezóny parádní střeleckou formu. Ruský forvard přidal druhou trefu v utkání poté, co dojel do pravého kruhu, odkud vystřelil přes Barrieho forhendem na zadní tyč, brankáři kus černé gumy proletěl mezi levou rukou a betonem. Asistence: Martin Nečas a Brent Burns.
     
    31:58
    Od modré čáry nahazoval Tyson Barrie. Frederik Andersen spatřil puk na poslední chvíli, naštěstí pro něj proletěl vedle levé tyčky.
     
    31:13
    Jack Campbell nyní předvedl dva výborné zákroky v krátkém časovém sledu. Nejprve vyrazil tutovku Kotkaniemiho, aby následně v lapačce ukryl táhlou ránu ze zápěstí v podání Svečnikova.
    30:21 Evander KANE - 3:1
     
    30:21
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté odskakují do dvoubrankového vedení! Connor McDavid zvedl hlavu a od pravého mantinelu nahrál před bránu EVANDERU KANEOVI, který bekhendovým pokusem po ledě mezi Andersenovy betony vstřelil svůj první gól v sezóně. Asistence: Connor McDavid.
     
    29:44
    V pravém kruhu si udělal prostor ke střele Seth Jarvis. Vystřelil forhendem, kus černé gumy prosvištěl těsně vedle pravé tyčky.
     
    29:21
    Přesilovka hostujícího celku je minulostí. Leon Draisaitl zřejmě příliš kárán nebude, protože při jeho pobytu na trestné lavici domácí skórovali.
    28:20 Ryan MCLEOD - 2:1
     
    28:20
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Woodcroftova družina si bere těsný náskok zpět při vlastním oslabení! Bouchard nezazmatkoval a vyslal do přečíslení RYANA MCLEODA s jeho jmenovcem Nugentem-Hopkinsem. Po vzájemné výměně puku první jmenovaný udělal Andersenovi bekhendový blafák do protipohybu a touš mu nasměroval mezi betony. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins a Evan Bouchard.
     
    27:39
    Na druhý gól v utkání měl políčeno Sebastian Aho, který střílel z levého kruhu po pasu od Aha, Campbell tělem ucpal prostor u pravé tyče.
     
    27:11
    Početní převahu pro Hurikány vybojoval Martin Nečas, který se prohnal kolem Leona Draisaitla. Německá hvězda sekla českého protihráče přes hokejku.
     
    26:58
    Andrej Svečnikov vyslal příliš prudký pas na Jaccoba Savina, jemuž zpracování na modré čáře nevyšlo, hosté museli vyklidit útočné pásmo.
     
    26:22
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Jack Campbell, který za bránou zastavil velkou rychlostí letící puk pro Codyho Ceciho.
     
    25:48
    Jako další se o slovo z hostujících hráčů přihlásil Stefan Noesen, forhendová střela z ostrého úhlu rozvlnila jenom boční síť.
     
    25:19
    Završení obratu měl na hokejce Teuvo Teräväinen. Před bránou si osamocený zpracoval puk bruslí, střela mezi betony ovšem nebyla ideálním řešením.
     
    24:58
    Zach Hyman si najel do levého kruhu, kam dostal nabito od Leona Draisaitla, rána z první skončila na zakleknuvším Chatfieldovi.
     
    24:30
    O zklidnění hry se postaral Cody Ceci. Pod tlakem odjel za vlastní svatyni, kam jej Jordan Staal nepronásledoval. Zde zadák počkal na vystřídání spoluhráčů.
     
    23:51
    Útočné pásmo navštívil Martin Nečas. Ve finále zkoušel přenést hru na Kotkaniemiho, k němuž se výborně stáhl Evan Bouchard.
     
    23:23
    Podívejme se na druhou stranu, kde v točné třetině kombinovala druhý formace, nahození Skjeie nakonec Campbell pokryl levým betonem.
     
    22:30
    Vrátit těsný náskok zpět na domácí stranu chtěl Connor McDavid. Kapitán si věřil na dvojici konkurentů, ale o touš velmi brzy přišel.
    21:38 Andrej SVEČNIKOV - 1:1
     
    21:38
    Carolina právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Sebastian Aho předal kotouč ANDREJI SVEČNIKOVOVI, jenž krátce po najetí do útočného pásma vypálil svižnou ránu ze zápěstí a kotouč se zastavil až v síti! Campbell nemá čisté svědomí, protože na puk dobře viděl, přesto jej pod levou rukou pustil za brankovou čáru. Asistence: Sebastian Aho a Jaccob Slavin.
     
    21:22
    Z ostrého úhlu pokusil štěstí Evander Kane. Frederik Andersen se nenechal zaskočit a kotouč vyrazil do rohu kluziště.
     
    20:39
    Nechybělo moc, aby zblokovanou střelu McDavida uklízel do prázdné brány Kailer Yamamoto, naštěstí pro hosty se puk odrazil za brusle domácího forvarda.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Edmonton do ní vstupuje s jednobrankovým vedením, což není nic, s čímž by Carolina nemohla něco dělat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v ve 4:06.
     
    První třetina zápasu mezi Edmontonem a Carolinou přinesla jediný gól, o který se postaralo domácí mužstvo. Stalo se tak v 9. minutě, kdy Olejáři využili přesilovou hru, nahození Barrieho ztečoval za záda bezmocného Andersena Zach Hyman. Vedení domácího celku je zasloužené, neboť je aktivnějším týmem, hosté mají do druhé třetiny co zlepšovat.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 13 – 12.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    Jaccob Slavin si počkal na odraz touše od mantinelu, načež vystřelil forhendem. Ránu zblokoval eden z bránících hráčů, Jarvisovi zabránil v dorážce Ceci.
     
    19:29
    Postavení mimo hru odpískán Carolině. Sebastian Aho brzdil ze všech sil, přesto nahrávku přebral až za modrou čárou.
     
    18:47
    Po levém straně nabral velkou rychlost Zach Hyman. Ke Slavinovi se natočil zády a vyzkoušel bekhendový pas na Ryana Nugenta-Hopkinse, jehož na jedničku pohlídal Jalen Chatfield.
     
    18:09
    Před hostující brány si najížděl nikým neatakovaný Kailer Yamamoto. Connor McDavid spoluhráče viděl, přes Slavina k němu ale puk neprocpal.
     
    17:35
    Ryan Nugent-Hopkins je zpátky na ledě, domácí hrají v plném počtu. Přesto v útočení pokračovali hosté, jejich snahy končí odpískaným ofsajdem.
     
    17:07
    Kousek za pravým kruhem vystřelil ze zápěstí Teuvo Teräväinen. Jack Campbell měl štěstí, že ho touš trefil do levého betonu.
     
    16:32
    Po McDavidem vyhraném buly Kailer Yamamoto neváhal ani vteřinu, odrazem o pravý mantinel odpálil puk až za Andersenovu svatyni.
     
    16:25
    Od modré čáry vypálil Brent Burns. Jack Campbell si našel prostor, odkud na puk viděl a bezpečně jej schoval ve své výstroji.
     
    15:59
    Martinu Nečasovi nevyšlo obtočení kolem brány, ovšem pěkně nahrál bekhendem Ahovi, který ještě vylepšil pozici pro Andreje Svečnikova, jeho forhendová rána se i s lehkým přispěním Campbella odrazila od břevna do ochranné sítě!
     
    15:30
    Premiérová přesilovka čeká na Carolinu. Ve střední třetině hrál proti pravidlům Ryan Nugent-Hopkins, jenž zezadu podrazil Sebastiana Aha.
     
    14:49
    Domácí zatím působí bezpochyby lepším dojmem. Brett Kulak vypálil z vrcholku levého kruhu, kus černé gumy proletěl těsně nad břevnem.
     
    14:22
    Za vlastní bránou dobruslil kotouč Brent Burns. Nenechal se rozhodit dotírajícím Evanderem Kanem, po mantinelu posunul puk na hokejku Stefana Noesena.
     
    13:59
    Z velkého úhlu vyzkoušel pozornost Jacka Campbella bek Jaccob Slavin, strážce edmontonské svatyně zastavil touš pravým ramenem.
     
    13:28
    Zpět před bránu Frederika Andersena. Leon Draisaitl zkoušel střelu zápěstím na zadní tyč z levého kruhu, gólman včas srazil ruku k tělu.
     
    12:47
    Jenže Hurikáni se v útočné třetině dlouho neohřáli. Connor McDavid vyhrál vhazování, do středního pásma hrací předmět vyvezl Cody Ceci.
     
    12:20
    Útočit nyní chvíli může Carolina. Tyson Barrie totiž neodhadl správně pohyb Zaha Hymana, jeho nahrávka skončila odpískaným icingem.
     
    11:49
    Elitní lajna Oilers vedení nenavýšila. Kailer Yamamoto vymýšlel zajímavý pas na Connora McDavida, s jehož pokrytím si Brett Pesce poradil na jedničku.
     
    11:12
    Po levém mantinelu nabral velkou rychlost Jesse Puljujärvi. Ještě před modrou čárou jej čistým způsobem zpacifikoval Jalen Chatfield.
     
    10:48
    Alespoň na malý moment dostal hru do středního pásma Brent Burns, který v nouzi volil vysoký forhendový oblouček.
     
    10:21
    Hokejisté v modrých dresech jsou při chuti, opět jsou nastěhovaní v útočném pásmu. Leon Draisaitl vypálil zápěstím těsně nad.
     
    09:47
    Seth Jarvis po tlakem dokázal přenést hru k pravému mantinelu na Sebastiana Aha, jemuž vůbec nevyšla klička proti Kulakovi.
     
    09:17
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Calvin de Haan. Nabruslil do útočné třetiny, odkud nahazoval před bránu, v souboji hokejek uspěl bránící Evan Bouchard.
    08:22 Zach HYMAN - 1:0
     
    08:22
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita, Olejáři se ujímají vedení! Aho neuspěl s forhendovým vyhozením, na modré puk zachytil Tyson Barrie. Obránce si vyměnil touš s Ryanem Nugentem-Hopkinsem, načež nahodil na bránu a byl to ZACH HYMAN, kdo ztečoval touš k pravé tyči za Andersenova záda. Asistence: Tyson Barrie a Ryan Nugent-Hopkins.
     
    07:53
    K individuální akci zavelel Connor McDavid. Z obranného pásma se prohnal až před Andersena, jehož z bezprostřední blízkosti trefil do levého betonu.
     
    07:17
    První přesilovou hru si zahrají hokejisté Edmontonu. Na trestnou lavici usedl zkušený americký forvard Paul Stastny, ten jednoho z protihráčů nedovoleně přidržel.
     
    06:45
    Tlak Edmontonu pokračoval. V pravém kruhu získal nad kotoučem plnou kontrolu Evander Kane, avšak místo očekáváné střely přenášel hru na McDavida, jenž prudký pas nezpracoval.
     
    06:11
    Domácí rychle otočili hru a hlavní roli Ceci, jenž si narazil s Connorem McDavidem a Andersenovi udělal bekhendový blafák, střelu mezi betony brankář pokryl.
     
    05:46
    Domácí zadák Cody Ceci splnil defenzivní povinnosti na jedničku. Nabral rychlost a tělem odmítl Jarvise, zpoza vlastní brány pak posunul puk na osamoceného Barrieho.
     
    05:17
    Po lehkým zmatcích před hostující bránou si mezi kruhy našel touš finský forvard Jesse Puljujärvi, forhendovou střelou z otočky na Andersena nevyzrál.
     
    04:43
    Na druhé straně vypálil zajímavě z levé strany Leon Draisaitl. Touš narazil z vnější strany do tyčky, skóre tedy zůstává bezbrankové.
     
    04:13
    Brent Burns si v jízdě vyměnil puk s Derekem Stepanem a rázem byl před Campbellem. Zakončení mu vyšlo na bekhend, jímž vystřelil pouze do výstroje gólmana.
     
    03:36
    Krátce po buly vypálil od modré čáry Brett Kulak. Frederik Andersen na střelu velmi dobře viděl a zakročil lapačkou.
     
    03:11
    Zakázané uvolnění posouvá hru před hostující svatyni. Brett Kulak nenašel dlouhým pasem Jesse Puljujärviho, který nestáhl velkou ztrátu na Chatfielda.
     
    02:55
    Z velkého úhlu zakončoval Zach Hyman. Frederik Andersen měl situaci pod kontrolou, kus černé gumy u pravé tyče přikryl lapačkou.
     
    02:22
    Tentokráte dobře zafungoval směrem dozadu Tyson Barrie, když za sebou udržel Dereka Stepana a zvládl i rozehrát na Dereka Ryana.
     
    01:49
    Zakončení od modré čáry Jack Campbell vyrazil jenom před sebe, Cody Ceci v poslední chvíli zabánil Martinu Nečasovi v dorážce do kryté části brány.
     
    01:12
    Hostující kapitán Jordan Staal v rýsujícím se přečíslení poslal nahrávku mimo dosah Paula Stastnyho touš za vlastní svatyní dojel Darnell Nurse.
     
    00:41
    První útok patřil hostujícímu celku. Po levém mantinelu zatáhl puk do útočné třetiny Teuvo Teräväinen, zadovka na Jaccoba Slavina ovšem nebyla přesná.
     
    00:10
    Utkání mezi Edmontonem a Carolinou odstartovalo! Těžko hledat favorita. Edmonton má výhodu domácího prostředí, Carolina letos ještě neprohrála.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: Campbell (S. Skinner) – Ceci, Nurse (A), Bouchard, R. Murray, Barrie, Kulak, Niemeläinen – Yamamoto, McDavid (C), E. Kane – Hyman, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins – Puljujärvi, R. McLeod, Foegele – Ryan, Shore.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Carolina Hurricanes: Andersen (Raanta) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, de Haan – Jarvis, Aho, Teräväinen – Nečas, Kotkaniemi, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Stastny – Noesen, Stepan, Martinook (A).
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Rozhodčí: Nicholson, Skilliter – Gibbons, Flemington.
     
    Carolina Hurricanes

    Carolina prožívá parádní úvod sezóny, ve třech střetnutích ještě nepoznala hořkost porážky. Na úvod doma s přehledem 4:1 porazila Columbus, načež vyhrála 2:1 na stadiónu San Jose a v Seattlu získala dva body po vítězství 5:1. Hurikáni loni předváděli výborné výkony v základní části, nicméně v play-off vypadli ve čtvrtfinále, určitě mířili výš. Nad jejich síly byli newyorští Rangers, kteří uspěli v rozhodujícím sedmém klání. Brind'Amourova družina sehrála v přípravě pět zápasů, prohrála jenom s Buffalem. Také Carolina má momentálně dva nejvíce bodující hráče, pět bodů mají na kontě Andrej Svečnikov s Martinem Nečasem.
     
    Edmonton Oilers

    Olejáři zahájili sezónu vítězstvím, když dotáhli tříbrankové manko proti Vancouveru, který nakonec porazili 5:3. Na druhé vítězství ovšem čekají, v bitvě o Albertu padli s Calgary těsným výsledkem 3:4 a doma překvapivě podlehli 2:4 i Buffalu. Edmonton obhajuje semifinále, v němž vypadl ve čtyřech zápasech s pozdějším vítězem Coloradem. V přípravě na novou sezóně svěřenci kouče Woodcrofta pětkrát vyhráli a třikrát prohráli. Týmové produktivitě vévodí očekáváná dvojice Connor McDavid, Leon Draisaitl, oba mají na kontě šest kanadských bodů.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Edmontonem a Carolinou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 9. Hyman (Barrie, Nugent-Hopkins), 29. R. McLeod (Nugent-Hopkins, Bouchard), 31. E. Kane (McDavid), 42. Nugent-Hopkins (Hyman, McDavid), 46. Draisaitl (McDavid, Nugent-Hopkins), 60. McDavid (Draisaitl) – 22. A. Svečnikov (Aho, Slavin), 33. A. Svečnikov (Nečas, Burns), 44. A. Svečnikov (Aho, Noesen), 49. Nečas (Aho, Burns)


    Edmonton Oilers: Campbell (S. Skinner) – Ceci, Nurse, Bouchard, R. Murray, Barrie, Kulak, Niemeläinen – Yamamoto, McDavid (C), E. Kane – Hyman, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins (A) – Puljujärvi, R. McLeod, Foegele – Ryan, Shore.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Carolina Hurricanes: Andersen (Raanta) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, de Haan – Jarvis, Aho, Teräväinen – Nečas, Kotkaniemi, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Stastny – Noesen, Stepan, Martinook (A).
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Rozhodčí: Nicholson, Skilliter – Gibbons, Flemington

    Diváci: 16 023
    bahis siteleri