Boston – Anaheim 2:1 (1:0 po s.n.) | Montreal – Arizona 6:2 (kon.) | Toronto – Dallas 3:2 (po pr.)
Pittsburgh – Los Angeles 6:1 (kon.) | Columbus – Nashville 5:3 (kon.) | NY Rangers – San Jose 2:3 (po pr.)
Ottawa – Washington 5:2 (kon.) | NY Islanders – New Jersey 1:4 (kon.) | Minnesota – Vancouver 4:3 (po pr.)
Edmonton – Carolina 6:4 (kon.) | Calgary – Buffalo 3:6 (kon.) | Vegas – Winnipeg 5:2 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
6:4 (1:0, 2:2, 3:2)
Carolina Hurricanes
Pátek 21.10.2022, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:50 Connor MCDAVID - 6:4
     
    59:50
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Vítězství Olejářů budiž zpečetěno. Draisaitl zblokoval riskantní křižnou nahrávku Kotkaniemiho od pravého mantinelu, načež vyslal po levé straně CONNORA MCDAVIDA, domácí kapitán bez problémů dovezl kotouč do hostující prázdné brány. Asistence: Leon Draisaitl.
    48:55 Martin NEČAS - 5:4
     
    48:55
    Carolina právě vstřelila branku!
    Drama pokračuje. Hurikáni sehráli netypickou přesilovkovou akci. Dostali se do přečíslení, v němž si MARTIN NEČAS narazil se Sebastianem Ahem, aby rychlou akci završil ránou nad levý beton ležícího gólmana. Asistence: Sebastian Aho a Brent Burns.
    45:16 Leon DRAISAITL - 5:3
     
    45:16
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejáři si berou dvoubrankový náskok zpět. Connor McDavid vymyslel parádní bekhendový pas před bránu na opomenutého LEONA DRAISAITLA, německý útočník vypálil forhendem k levé tyči mimo dosah přesunujícího se Andersena. Asistence: Connor McDavid a Ryan Nugent-Hopkins.
    43:38 Andrej SVEČNIKOV - 4:3
     
    43:38
    Carolina právě vstřelila branku!
    ANDREJ SVEČNIKOV řádí jako utržený ze řetězu, jeho Carolina přesto prohrává. Dvaadvacetiletý rodák z Barnaulu potrestal faul na svou osobu, když se k němu odrazil puk od brusle obránce, první hattrick v NHL zkompletoval forhendovým zakončením z první k levé tyči nad Campbellovu lapačku. Asistence: Sebastian Aho a Stefan Noesen.
    41:24 Ryan NUGENT-HOPKINS - 4:2
     
    41:24
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tohle si Frederik Andersen za rámeček rozhodně nedá. Vyrazil za vlastní bránu, kde však pod tlakem rozehrávku vůbec nezvládl. Hyman přikopl hrací předmět k RYANU NUGENTU-HOPKINSOVI a ten z ostrého úhlu trefil prázdnou bránu. Asistence: Zach Hyman a Connor McDavid.
    32:35 Andrej SVEČNIKOV - 3:2
     
    32:35
    Carolina právě vstřelila branku!
    Rozdíl ve skóre je znovu jednogólový! ANDREJ SVEČNIKOV nabral v úvodu sezóny parádní střeleckou formu. Ruský forvard přidal druhou trefu v utkání poté, co dojel do pravého kruhu, odkud vystřelil přes Barrieho forhendem na zadní tyč, brankáři kus černé gumy proletěl mezi levou rukou a betonem. Asistence: Martin Nečas a Brent Burns.
    30:21 Evander KANE - 3:1
     
    30:21
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté odskakují do dvoubrankového vedení! Connor McDavid zvedl hlavu a od pravého mantinelu nahrál před bránu EVANDERU KANEOVI, který bekhendovým pokusem po ledě mezi Andersenovy betony vstřelil svůj první gól v sezóně. Asistence: Connor McDavid.
    28:20 Ryan MCLEOD - 2:1
     
    28:20
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Woodcroftova družina si bere těsný náskok zpět při vlastním oslabení! Bouchard nezazmatkoval a vyslal do přečíslení RYANA MCLEODA s jeho jmenovcem Nugentem-Hopkinsem. Po vzájemné výměně puku první jmenovaný udělal Andersenovi bekhendový blafák do protipohybu a touš mu nasměroval mezi betony. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins a Evan Bouchard.
    21:38 Andrej SVEČNIKOV - 1:1
     
    21:38
    Carolina právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Sebastian Aho předal kotouč ANDREJI SVEČNIKOVOVI, jenž krátce po najetí do útočného pásma vypálil svižnou ránu ze zápěstí a kotouč se zastavil až v síti! Campbell nemá čisté svědomí, protože na puk dobře viděl, přesto jej pod levou rukou pustil za brankovou čáru. Asistence: Sebastian Aho a Jaccob Slavin.
    08:22 Zach HYMAN - 1:0
     
    08:22
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita, Olejáři se ujímají vedení! Aho neuspěl s forhendovým vyhozením, na modré puk zachytil Tyson Barrie. Obránce si vyměnil touš s Ryanem Nugentem-Hopkinsem, načež nahodil na bránu a byl to ZACH HYMAN, kdo ztečoval touš k pravé tyči za Andersenova záda. Asistence: Tyson Barrie a Ryan Nugent-Hopkins.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 9. Hyman (Barrie, Nugent-Hopkins), 29. R. McLeod (Nugent-Hopkins, Bouchard), 31. E. Kane (McDavid), 42. Nugent-Hopkins (Hyman, McDavid), 46. Draisaitl (McDavid, Nugent-Hopkins), 60. McDavid (Draisaitl) – 22. A. Svečnikov (Aho, Slavin), 33. A. Svečnikov (Nečas, Burns), 44. A. Svečnikov (Aho, Noesen), 49. Nečas (Aho, Burns)


    Edmonton Oilers: Campbell (S. Skinner) – Ceci, Nurse, Bouchard, R. Murray, Barrie, Kulak, Niemeläinen – Yamamoto, McDavid (C), E. Kane – Hyman, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins (A) – Puljujärvi, R. McLeod, Foegele – Ryan, Shore.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Carolina Hurricanes: Andersen (Raanta) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, de Haan – Jarvis, Aho, Teräväinen – Nečas, Kotkaniemi, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Stastny – Noesen, Stepan, Martinook (A).
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Rozhodčí: Nicholson, Skilliter – Gibbons, Flemington

    Diváci: 16 023
    thejrc.org