HK MD Šumperk – Poruba 2011 3:5 (kon.) | Písek – Č. Budějovice 4:5 (po pr.)
konec
HK Mladí Draci Šumperk
3:5 (1:1, 1:1, 1:3)
HC RT TORAX Poruba 2011
Pátek 21.10.2022, 19:00 • Škoda aréna, Šumperk • Liga juniorů • 10. kolo
Partner:
     
    58:56
    Šumperk to zkouší v šesti, Stránský je na střídačce.
     
    58:39
    Cekr to zkoušel sám a ve snažení o únik byl zastaven hostujícím Chovancem.
     
    54:56
    Poruba právě vstřelila branku! O pár sekund později je dvoubrankový náskok hostů zpět. Pátou trefu Poruby si připsal JAKUB KOUDELNÝ. Asistence. Pavel Chovanec a Viktor Fišara.
     
    54:31
    Mladí Draci právě vstřelili branku! JOSEF HAAS střílí hattrick. Forvard domácích vyrazil do pásma po pravém mantinelu a překonal Slíže i přes hru v početní nevýhodě. Šumperk je hostům opět na dostřel. Bez asistence.
     
    53:25
    Hlavní sudí Šico nepřehlédne ani nejmenší kontakt, nyní na trestnou lavici putuje za sekání Mudrák.
     
    50:20
    Za potyčku v obranném pásmo hostů byli vyloučeni domácí Minařík a hostující Chovanec. Bude se hrát čtyři na čtyři.
     
    42:41
    Domácí se dostávají do nepříjemností, po dvou inkasovaných brankách se musí navíc bránit v počet nevýhodě.
     
    42:04
    Poruba právě vstřelila branku! Za Stránského nyní zapadlo nahození, které pomalu zaplulo od modré čáry do horní části šumperské klece. Poruba tímto zásahem FILIPA ŘEPY odskakuje domácím od dvě branky. Asistence: Dominik Konečný.
     
    40:26
    Poruba právě vstřelila branku! Poruba nastoupila do třetiny velmi dobře, vystřelila z každé možnosti, kterou měla i neměla. Pokoušela se puk nahazovat i z nemožných úhlů. Z tohoto úsilí Ostravné vytěžili vedení, o které se postaral FILIP HLAVÁČ, který prostřelil od modré čáry Stránského, Asistence: Viktor Fišara a Daniel Elze.
     
    38:27
    Ševčík natáhl puk na sebe, vydal se do pásma a ve středu pásma si všiml zcela nekrytého Jeřábka, jemuž puk poslal, druhý jmenovány nezacílil přesně.
     
    35:54
    Křivohlávek jen těsně zachytil puk, který mohl přijít na hole hostí a zajistit samostatný útok. O kotouč zápolil s porubským Halatoz, se kterým si následně rozdali pěstní souboj a oba míří na trestnou lavici. Následně je jim udělen ještě každému dvouminutový trest, domácímu za krosček a hostům za držení. Tyto zákroky dle sudího Šica proběhly ještě před bitkou. Hosté budou hrát oslabení.
     
    35:22
    Nepříjemný faul ve středním pásmu. Shevchuk namáčkl nedovoleně jednoho z domácích forvardů na mantinel, je právem potrestán a Šumperk si zahraje přesilovku.
     
    34:46
    Slíž si nyní není svými zákroky vůbec jistý, domácí vytváří nepříjemný tlak a střela Křivohlávka maskovanému muži Poruby vypadla, čímž zapříčinila naději na akci Mladých Draků.
     
    29:31
    Mladí Draci právě vstřelili branku! V momentě, kdy se Mladí Draci dostali ke kotouči a začali operovat v útočném pásmu, byla to Poruba, kdo netušil, co má proti dlouhým přihrávkám soupeře činit. Minařík našel v mezikruží výborně postaveného JOSEFA HAASE, který vyrovnává stav duelu. Asistence: Tomáš Minařík a Martin Izák.
     
    29:08
    To byla nádherná akce domácího Křemena, který obral o puk hostujícího beka a následně založil Dračí útok.
     
    23:08
    Další vyloučení pro domácí, Izák se provinil hákováním.
     
    21:37
    Poruba právě vstřelila branku! Hosté využívají přesilové hry a otáčí skóre zápasu. Ostravané jsou nejúspěšnějším týmem v Lize juniorů právě v disciplíně – přesilová hra. Od modré čáry se teď trefil FILIP HLAVÁČ, který dokázal prostřelit Stránského, který na kotouč ze své pozice neviděl. Asistence: Réné Gnap a Jakub Koudelný.
     
    21:12
    Střela od levého kruhu ke Stránskému nedošla, následně domácí gólman musel zasáhnout a hra je přerušena vyloučením na domácí straně. Na trestnou lavici míří Slováček.
     
    13:49
    Poruba právě vstřelila branku! Mladým Drakům radost dlouho nevydržela. Po skoro minutu později je v šumperské Škoda aréně vyrovnáno. LEV VIKTOROVIČ STASIUK se uvolnil za šumperské obránce, sám uháněl na Stránského, kterého překonal dobře mířenou střelou do levého horního rohu braky. Bez asistence.
     
    12:45
    Mladí Draci právě vstřelili branku! Uplynula sekunda z přesilové hry a Šumperk, který byl stále usazený v pásmu skóruje. Slíž si proti útočnému obrazci domácích příliš vyjel prostor za jeho zády tudíž nehlídal, ani on a ani jeho beci. Mladí Draci si poslali pár dlouhých přihrávek, načež zakončil JOSEF HAAS, který otevírá skóre dnešního zápasu. Asistence: Tomáš Minařík a Milan Křivohlávek.
     
    10:44
    Další oslabení pro hosty, Řepa podrážel jednoho z domácích hráčů.
     
    10:20
    Šance domácích! Slováček si klepal o přihrávku, kterou dostal do jízdy za hostující beky, vyrazil do přečíslení podporován Ševčíkem. Síž zareagoval na první pohyb a nebyl připraven na přihrávku, která mezi šumperskými hráči proběhla. Koncovka se Mladým Drakům nepovedla.
     
    08:35
    Síly na ledě se opět vyrovnají a poté bude hrát Šumperk přesilovou hru, Elze se provinil nedovoleným bráněním a poté ještě vznikla mezi hráči menší šarvátka, jelikož byl na zem složen domácí maskovaný muž.
     
    06:36
    Počet na ledě se vyrovná, za krosček putuje na trestnou lavici domácí Ševčík.
     
    05:00
    Uvidíme první přesilovou hru, hosté byli v šesti, a tak je Stasjuk odeslán odpykat dvě minuty na trestné lavici.

    Alena Ryšavá

    Branky a nahrávky: 13. Haas (Minařík, Křivohlávek), 30. Haas (Minařík, Izák), 55. Haas – 14. Stasiuk, 22. Hlaváč (Gnap, Koudelný), 41. Hlaváč (Fišara, Elze), 43. Řepa (Konečný), 55. Koudelný (Chovanec, Fišara)


    HK Mladí Draci Šumperk: Stránský (Ryšavý) – Šlahora, Cekr, Minařík (C), Mudrák, Křivohlávek (A) – Szabó, Tomeš, Ševčík, Kučera, Slováček, Slabý, Křemen, Jeřábek, Jeřábek, Haas (A), Najman, Izák.
    Trenér: Petr Rutar

    HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž (Chylík) – Falhar, Fišara, Hlaváč, Černý (C), Řepa, Shevchuk, Kelnar – Gnap, Moravec (A), Halata (A), Chovanec, Kršík, Skřipčák, Elze, Jánoš, Koudelný, Konečný, Šrubař, Stasjuk
    Trenér: Tomáš Potěšil

    Rozhodčí: Šico – Bubela, Kaprál
    thejrc.org