Hvězda Praha – Sparta 5:2 (kon.) | Kladno – K. Vary 3:5 (kon.) | Motor ČB – Pardubice 1:2 (kon.)
Chomutov – HC Litvínov 4:3 (po pr.) | Přerov – Olomouc 2:3 (po pr.) | Plzeň – Slavia 3:0 (kon.)
Třinec – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Poruba – Zlín 3:2 (po pr.) | HK MD Šumperk – Vítkovice 1:2 (1:2 po s.n.)
Havlíčkův Brod – Mountfield HK 1:6 (kon.) | Tábor – Jihlava 2:3 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 3:6 (kon.)
po prodl.
HC ZUBR Přerov
2:3 (0:1, 2:1, 0:0 - 0:1)
HC Olomouc
Sobota 22.10.2022, 12:30 • MEO Arena • Extraliga dorostu • Skupina Východ
Partner:
     
    Bonusový bod navíc vybojovali v prodloužení hokejisté Olomouce. Hanáci byli v nastaveném čase aktivnějším týmem, ale dlouho na skvěle chytajícího Ryšavého maně hledali recept. Povedlo se to až v 65. minutě Viktoru Šulganovi, jenž bekhendovým blafákem ještě neuspěl, ale následně za brankovou čáru dorazil svou vlastní střelu. Svěřenci kouče Trličíka zvítězili podruhé v sezóně a z posledního místa tabulky skupiny C se přiblížili dnešnímu soupeři na rozdíl čtyř bodů. (14:58:05)
     
    Konec zápasu.
    64:19 Viktor ŠULGAN - 2:3
     
    64:19
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Je konec, bonusový bod bere Olomouc! Po práci Pastrneka puk sebral v levém kruhu VIKTOR ŠULGAN. Bekhendovým blafákem ještě na Ryšavého nevyzrál, ale situaci výborně dohrál a volný puk nacházející se za gólmanovými zády usměrnil za brankovou čáru. Asistence: David Pastrnek.
     
    63:57
    Rozhodnutí měl na hokejce Kamil Drábek. Počkal si na přihrávku před bránu, avšak hrací předmět do sítě nenapálil, Ryšavý ve skluzu k levé tyči výborně zasáhl vyrážečkou.
     
    63:30
    Další akce domácího celku byla o poznání nebezpečnější. Před bránou se o puk rval Daniel Šindler, v osobním souboji proti Bohatému nakonec neuspěl.
     
    62:53
    Hráčům ve žlutých dresech se rýsovala možnost protiútoku, jenže přihrávka na Tomáše Šťastného byla příliš dlouhá.
     
    62:23
    Před bránu chtěl najet David Pastrnek, jenže v důležitou chvíli mu touš sjel z čepele hole a doputoval až do střední třetiny.
     
    61:45
    Přerov zatím v prodloužení sráží velké množství nepřesností. Stanislav Žbánek je v nastaveném čase bez práce, rozhodní nyní domácím odpískal icing.
     
    61:20
    Jiří Koryčanský mířil z pravé strany sám na bránu, jenže zastavil ho hvizd čárového signalizující ofsajd, v útočném pásmu byl o něco dříve Šulgan.
     
    60:52
    Rozhodnutí nepřineslo ani zakončení Lukáše Boška, který se vytočil zpoza brány v levém kruhu, pokus zápěstím podržel Ryšavý ve výstroji.
     
    60:12
    Hned první akci prodloužení lze označit za nebezpečnou. Kamil Drábek se natlačil před přerovskou bránu, mezeru mezi Ryšavého betony však nenašel.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, zápas mezi Přerovem a Olomoucí míří do prodloužení. Závěrečná dvacetiminutovka základní hrací doby se nesla v opatrnějším duchu, ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu, která by jej mohla stát celý zápas. Přesto pár příležitostí k vidění bylo. Tu největší spálil v posledních vteřinách Šulgan, jehož druhému gólu v zápase zabránil Ryšavý parádním zákrokem lapačkou.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:43
    Spoluhráči nyní děkují Vojtěchu Ryšavému, protože ten nyní vychytal Přerovu nejméně bod! Před bránu dostal výbornou přihrávku Viktor Šulgan, proti jeho pokusu ovšem domácí brankář vykouzlil parádní zákrok lapačkou!
     
    59:25
    Přes obránce vystřelil Petr Kurial, Stanislav Žbánek vyrazil puk levým betonem. Následně nahození z úhlu už gólman skryl ve výstroji. Zápas nezadržitelně míří do prodloužení.
     
    59:15
    Po tvrdé hitu protihráče zůstal na ledové ploše ležet Kryštof Janek. Na střídačku dojel po svých, vylučovat se v tomto případě nebude.
     
    58:40
    Ivan Udovenko nechtěl udělat chybu, jež by Přerov mohla stát celý zápas. Proto za vlastní bránou zabrzdil a počkal na srovnání řad, poté rozehrál na Macka.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 25. Šindler (Janek, Šťastný), 30. Mráček (Ševčík, Martiňák) – 5. Šulgan (Neoral), 35. Bohatý, 65. Šulgan (Pastrnek)


    HC ZUBR Přerov: Ryšavý (Šejba) – Polame (A), Janek, Udovenko, Pohanka, Ševčík, Škňouřil (C) – Netopil, Červenka, Šindler, Kurial, Lažněvskyj, Šťastný, Martiňák, Macek, Dobřecký, Dobša (A), Mráček.
    Trenér: David Kudělka

    HC Olomouc: Žbánek (Čerbák) – Bohatý (C), Vrána, Přidal, Polzer, Kalman, Holéczy – Neoral, Bošek, Koryčanský, Pravda, Drábek (A), Pastrnek, Němec, Šulgan (A), Čermák, Sekanina.
    Trenér: Mojmír Trličík

    Rozhodčí: Barek – Gregar, Kalina

    Diváci: 145
    ocianews.com