Florida – Tampa 2:3 (po pr.) | Chicago – Detroit 4:3 (po pr.) | Colorado – Seattle 2:3 (kon.)
Boston – Minnesota 4:3 (po pr.) | New Jersey – San Jose 2:1 (kon.) | Edmonton – St. Louis 0:2 (kon.)
Ottawa – Arizona 6:2 (kon.)
po prodl.
Boston Bruins
4:3 (2:1, 1:1, 0:1 - 1:0)
Minnesota Wild
Sobota 22.10.2022, 19:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:49 Taylor HALL - 4:3
     
    64:49
    Bruins právě vstřelili branku!
    Pouhých jedenáct sekund před koncem prodloužení se povedlo domácím přesilovku využít a strhnout vítězství na svou stranu! Pastrňák na levé straně brankoviště neměl dobrou pozici ke střele, přenesl tak rychle hru k pravému kruhu, kde se do střely z první opřel TAYLOR HALL, jenž překonal přesouvajícího se Fleuryho. Asistence: David Pastrňák, David Krejčí.
    55:29 Jared SPURGEON - 3:3
     
    55:29
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Hosté se přeci dočkali svého vyrovnání! Tlak do brankoviště Linuse Ullmarka přináší své ovoce. Domácí brankář se musel vypořádávat se clonami a také několika střelami. Ta poslední, kterou z bekhendu z mezikruží vyslal JARED SPURGEON, však propadla za jeho záda. Asistence: Mats Zuccarello, Jonas Brodin.
    35:58 Matthew BOLDY - 3:2
     
    35:58
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Hosté využívají přesilovou hru! Trpělivá rozehrávka na pravé straně slaví kýžený úspěch. Zuccarello nikam nespěchal, rozdával puky buď na modrou nebo za branku, načež se odhodlal poslat prudký pas mezi kruhy na MATTA BOLDYHO, který kotouč protečoval směrem na branku Linuse Ullmarka. Tomu se nepovedlo letící puk zachytit a podruhé v utkání kapituluje. Asistence: Mats Zuccarello, Marcus Foligno.
    26:41 Hampus LINDHOLM - 3:1
     
    26:41
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí zvyšují na 3:1! Po vyhraném buly se dostal puk k modré čáře na HAMPUSE LINDHOLMA, jehož první střela sice byla zblokována, ale puk se k němu vrátil a druhým pokusem už propálil vše, co mu stálo v cestě. Včetně brankáře Fleuryho! Asistence: Matt Grzelcyk, Craig Smith.
    12:45 David PASTRŇÁK - 2:1
     
    12:45
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí otáčí vývoj skóre! Hall zavezl puk po pravé straně do útočného pásma a snažil se vystřelit, ale neprosadil se přes bránícího M. Foligna. Puk se ovšem odrazil před branku, kde ho dostal za záda Fleury dostatečně důrazný DAVID PASTRŇÁK! Asistence: Taylor Hall, David Krejčí.
    03:12 Nick FOLIGNO - 1:1
     
    03:12
    Bruins právě vstřelili branku!
    Byť Bostonu skončila přesilová hra, útok pokračoval a z levého kruhu pro vhazování přesně zamířil NICK FOLIGNO, který velmi rychle srovnává na 1:1! Asistence: Taylor Hall, Pavel Zacha.
    01:55 Brandon DUHAIME - 0:1
     
    01:55
    Minnesota právě vstřelila branku!
    A máme tu úvodní gól utkání, který ovšem dává hostující Minnesota! V oslabení se dostal do úniku BRANDON DUHAIME, který se úspěšně prodral mezi hráči Bruins až k brance a překonal Linuse Ullmarka! Bez asistence.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 4. N. Foligno (Hall, Zacha), 13. Pastrňák (Hall, Krejčí), 27. H. Lindholm (Grzelcyk, Cr. Smith), 65. Hall (Pastrňák, Krejčí) – 2. Duhaime, 36. Boldy (Zuccarello, M. Foligno), 56. Spurgeon (Zuccarello, Brodin)


    Boston Bruins: Ullmark (Swayman) – H. Lindholm, Grzelcyk, Forbort, Clifton, Reilly, Zbořil – Zacha, Bergeron (C), DeBrusk – Hall, Krejčí (A), Pastrňák (A) – Frederic, Coyle, Cr. Smith – N. Foligno, Nosek, Lauko.
    Trenér: Jim Montgomery

    Minnesota Wild: M. Fleury (Gustavsson) – Middleton, Spurgeon (C), Brodin, Dumba (A), Merrill, Addison – Kaprizov, Hartman, Zuccarello – Eriksson Ek, M. Foligno (A), Jost – Boldy, Rossi, F. Gaudreau – Duhaime, Steel, Dewar.
    Trenér: Dean Evason

    Rozhodčí: McIsaac, Luxmore – Kelly, Baker

    Diváci: 17 850
    ocianews.com