Florida – Tampa 2:3 (po pr.) | Chicago – Detroit 4:3 (po pr.) | Colorado – Seattle 2:3 (kon.)
Boston – Minnesota 4:3 (po pr.) | New Jersey – San Jose 2:1 (kon.) | Edmonton – St. Louis 0:2 (kon.)
Ottawa – Arizona 6:2 (kon.)
konec
Ottawa Senators
6:2 (2:0, 1:2, 3:0)
Arizona Coyotes
Sobota 22.10.2022, 22:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    52:08 Brady TKACHUK - 6:2
     
    52:08
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators zvládli oslabení a následně se sami prosazují, čímž nejspíš definitivně stvrzují své vítězství! BRADY TKACHUK si najel na modrou čáru, kam dostal i přesnou přihrávku a díky tomu mířil do úniku, který vyřešil prudkou střelou po ledě, která prošla do sítě mezi betony Karla Vejmelky. Asistence: Jake Sanderson, Tim Stützle.
    47:02 Tyler MOTTE - 5:2
     
    47:02
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Smůlu zakouší i český brankář, který kvůli vlastní chybě inkasuje poprvé. Drake Batherson vypálil tak tvrdě, že Karel Vejmelka neudržel puk ve výstroji, čehož dokonale využil TYLER MOTTE, který kotouč jistě doklepl do odkryté sítě. Asistence: Drake Batherson, Shane Pinto.
    46:15 Mark KASTELIC - 4:2
     
    46:15
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Dost důležitý gól nakonec dává čtvrtá formace Ottawy! Velkou práci odvedl MARK KASTELIC, který podél mantinelu dostal puk až za bránu a nakonec si sjel před ní, kde se mu sice následně příliš nepovedla střela, ale i možná proto kus gumy propadl skrz Karla Vejmelku za brankovou čáru. Bez asistence.
    23:47 Clayton KELLER - 3:2
     
    23:47
    Arizona právě vstřelila branku!
    Tak to je velká smůla pro Senátory, Arizona opět snižuje! CLAYTON KELLER kroužil s pukem za bránou soupeře, načež přihrával do mezikruží, ale v cestě stál Travis Hamonic, který si hodně nešťastně srazil puk do vlastní sítě. Asistence: Travis Boyd.
    23:25 Brady TKACHUK - 3:1
     
    23:25
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators si okamžitě berou dvoubrankový náskok zpět! Domácí v přesilovce sice trochu pokulhávali, nakonec ale vytáhli famózní kombinaci, na jejímž konci byl BRADY TKACHUK, který z předbrankového prostoru překonal Karla Vejmelku. Asistence: Drake Batherson, Tim Stützle.
    21:40 Dylan GUENTHER - 2:1
     
    21:40
    Arizona právě vstřelila branku!
    Coyotes sice v přesilovce příliš nebezpeční nebyli, nakonec jí ale využívají! Matias Maccelli si od modré čáry udělal výlet do levého rohu, odtud poté před bránou uvolnil DYLANA GUENTHERA, který si šikovně potáhl kotouč a zakončil přesně do pravé šibenice. Asistence: Matias Maccelli, Juuso Välimäki.
    06:17 Josh NORRIS - 2:0
     
    06:17
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tým z hlavního města Kanady zůstává při chuti a vede už o dva góly! Hosté opět nedokázali vyhodit a díky tomu střílel od modré čáry Jake Sanderson, jehož pokus tečoval JOSH NORRIS, který tak dostal kotouč za záda Karla Vejmelky. Asistence: Jake Sanderson, Alex DeBrincat.
    04:40 Shane PINTO - 1:0
     
    04:40
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators potvrzují větší aktivitu úvodní brankou! Arizona nedokázala úspěšně rozehrát, čehož náležitě využil Tyler Motte, který už se připravil na střelu z mezikruží. Kotouč ale nakonec netrefil, takže se dostal k SHANEU PINTOVI, který nemilosrdně zakončil pod horní tyč. Asistence: Tyler Motte, Arťom Zub.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 5. Pinto (Motte, Zub), 7. Norris (Sanderson, DeBrincat), 24. B. Tkachuk (Batherson, Stützle), 47. Kastelic, 48. Motte (Batherson, Pinto), 53. B. Tkachuk (Sanderson, Stützle) – 22. Guenther (Maccelli, Välimäki), 24. Keller (Boyd)


    Ottawa Senators: A. Forsberg (Hellberg) – Chabot (A), Zub, Sanderson, Hamonic, Brännström, Holden – B. Tkachuk (C), Stützle, Batherson – DeBrincat, Norris, Giroux (A) – Motte, Pinto, M. Joseph – Kelly, Kastelic, Watson.
    Trenér: D.J. Smith.

    Arizona Coyotes: Vejmelka (Ingram) – Moser, Stecher, Gostisbehere, J. Brown, Välimäki, Mayo – Keller (A), Boyd, Crouse (A) – N. Ritchie, Hayton, Guenther – Maccelli, McBain, Kassian – O'Brien, Bjugstad, Fischer (A).
    Trenér: Andre Tourigny.

    Rozhodčí: Hebert, Pollock – Cormier, Johnson

    Diváci: 15 107
    ocianews.com