K. Vary – Kometa Brno 2:3 (0:2 po s.n.) | Vítkovice – Litvínov 5:3 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 3:2 (po pr.)
Motor ČB – Třinec 3:2 (2:1 po s.n.) | Pardubice – Kladno 6:2 (kon.) | Olomouc – Plzeň 1:4 (kon.)
Liberec – Mountfield HK 3:6 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:6 (0:1, 1:2, 2:3)
Mountfield HK
Neděle 23.10.2022, 17:20Tipsport extraliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:48 Oliver OKULIAR - 3:6
     
    59:48
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak i tentokrát končí liberecká powerplay brankou hostí, bekhendovou žabičkou se tentokrát prosadil OLIVER OKULIAR. Asistence: Jakub Lev.
    59:28 Jakub LEV - 3:5
     
    59:28
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! JAKUB LEV od pravého mantinelu přes celé kluziště zamířil do opuštěné brány a de facto rozhodl o třech bodech pro Hradec Králové. Asistence: Marek Zachar.
    49:56 Michael FROLÍK - 3:4
     
    49:56
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak ani Blainův faul nakonec šelmám ve skórování nezamezil, protože Tygři přesilovou hru využívají. MICHAEL FROLÍK sáhl do střely Adama Najmana a nasměroval ji mimo dosah Kiviaha. Liberec je tak zpátky, v už takřka prohraném, zápase. Asistence: Adam Najman, Jan Štibingr.
    46:56 Michael FROLÍK - 2:4
     
    46:56
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tonoucí se stébla chytá. Najman zpoza brány hledal někoho ze svých spoluhráčů před Kiviahem a i s přispěním zásahu hradecké obrany našel MICHAELA FROLÍKA, jenž byl u pravé tyčky připravený zasunout puk za brankovou čáru. Asistence: Adam Najman, Jaroslav Vlach.
    45:11 Aleš JERGL - 1:4
     
    45:11
    Hradec právě vstřelil branku!
    Další propadák Tygrů ve středním pásmu končí další brankou Mountfieldu. Kevin Klíma udržel na zádech libereckého obránce a přesnou přihrávkou vybídl ke skórování ALEŠE JERGLA. Ten zápěstím nachytal Kváču střelou na přední tyč. Asistence: Kevin Klíma.
    27:10 Marek ZACHAR - 1:3
     
    27:10
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield znovu odskakuje! Jankovo tvrdé nahození vyrazil Kváča jen na hůl MARKA ZACHARA a ten, navzdory ne zrovna ideálně trefené dorážce, první brankou v sezóně rozesmutnil své bývalé spoluhráče. Asistence: Bohumil Jank, Jakub Lev.
    26:22 Michal BIRNER - 1:2
     
    26:22
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři přestáli velký tlak Hradce v přesilové hře a nyní sami skórují! K odraženému kotouči se na modré čáře dostal Rosandič, který geniálně zmátl hostující defenzivu nápřahem pomalu ke stropu haly. Za ten totiž nádherně schoval milimetrově přesnou přihrávku na hůl MICHALA BIRNERA a ten už to měl před prázdnou klecí velmi jednoduché. Asistence: Mislav Rosandič.
    21:12 Bohumil JANK - 0:2
     
    21:12
    Hradec právě vstřelil branku!
    Opatrný začátek druhé části přináší druhý gól Mountfieldu. V rychlém brejku oslovil Kevin Klíma přihrávkou na osu hřiště BOHUMILA JANKA a ten nechytatelnou ranou k tyči nedal Kváčovi šanci. Asistence: Kevin Klíma, Jérémie Bain.
    13:45 Aleš JERGL - 0:1
     
    13:45
    Hradec právě vstřelil branku!

    Mountfield se s velkou dávkou štěstí dostává do vedení! ALEŠ JERGL byl zřejmě posledním hráčem Mountfieldu, který se dotkl puku dříve, než ho obránce Dvořák smolně srazil do protipohybu brankáře Kváči a ten už pak neměl nárok zasáhnout. Asistence: Lukáš Cingel, Graeme McCormack.
    Marken.cz

    Jan Kousal

    Branky a nahrávky: 27. Birner (Rosandić), 47. Frolík (A. Najman, Vlach), 50. Frolík (A. Najman, Štibingr) – 14. Jergl (Cingel, McCormack), 22. Jank (Kev. Klíma, Blain), 28. Zachar (Jank, Lev), 46. Jergl (Kev. Klíma), 60. Lev (Zachar), 60. Okuliar (Lev)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (Král) – Melancon, Balinskis, Štibingr, Vitásek, J. Dvořák, Derner, Rosandić – Birner (A), Filippi, Frolík – Ordoš, A. Najman, Faško-Rudáš – Flynn, Jelínek (C), Rychlovský – Vlach, Šír (A), Dlouhý.
    Trenér: P. Augusta

    Mountfield HK: Kiviaho (J. Růžička) – Kalina, McCormack, Huttula, Blain (A), Jank, Rymsha, Nedomlel, Pilař – Okuliar, Lev (A), Zachar – Kev. Klíma, Cingel, Jergl – R. Pavlík, Lalancette, Kel. Klíma – Štohanzl, Smoleňák (C).
    Trenér: T. Martinec

    Rozhodčí: Šír, Kubičík – Svoboda, Hnát

    Diváci: 5 102
    thejrc.org