Edmonton – St. Louis 0:2 (kon.) | Ottawa – Arizona 6:2 (kon.) | Winnipeg – Toronto 1:4 (kon.)
Montreal – Dallas 2:5 (kon.) | Washington – Los Angeles 4:3 (kon.) | Columbus – Pittsburgh 3:6 (kon.)
Tampa – NY Islanders 5:3 (kon.) | Nashville – Philadelphia 1:3 (kon.) | Vancouver – Buffalo 1:5 (kon.)
Vegas – Colorado 2:3 (kon.) | Calgary – Carolina 3:2 (po pr.) | Chicago – Seattle 5:4 (kon.)
Detroit – Anaheim 5:1 (kon.) | NY Rangers – Columbus 1:5 (kon.) | Florida – NY Islanders 3:2 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
3:6 (2:0, 1:3, 0:3)
Pittsburgh Penguins
Neděle 23.10.2022, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    54:51 Brock MCGINN - 3:6
     
    54:51
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A pokud oním hřebíčkem nebyl gól Heinena, tak trefa BROCKA MCGINNA už ano. Domácí byli v útoku, ale na útočné modré přišli o puk. Bleskově se za ním vydal Kasperi Kapanen, který ho zavezl až před branku Merzlikinse. Jeho střelu sice domácí brankář betonem vyrazil, ale pouze ke zmíněnému McGinnovi, který kotouč dorazil do branky. Asistence: Kasperi Kapanen, Jan Rutta.
    54:07 Danton HEINEN - 3:5
     
    54:07
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tohle může být pomyslný hřebíček do rakve! Po vhazování v útočném pásmu sice Merzlikins vyrazil střelu od modré, kterou vyslal Joseph, ale na dorážku DANTONA HEINENA z pravé strany brankoviště už nedosáhl. Asistence: Pierre-Olivier Joseph, Sidney Crosby.
     
    51:18
    Werenski měl na hokejce vyrovnávací trefu! Po průjezdu do pravého kruhu ovšem orazítkoval pouze horní tyč Jarryho branky!
    45:38 Sidney CROSBY - 3:4
     
    45:38
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins využívají vhazování v útočném pásmu a otáčí skóre zápasu! Křižný pas Dumoulina do pravého kruhu našel SIDNEYHO CROSBYHO, který vypálil na branku domácích z první a prostřelil přesouvajícího se Merzlikinse. Asistence: Brian Dumoulin.
    34:19 Danton HEINEN - 3:3
     
    34:19
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Merzlikins dělal v brance, co jen mohl. Zastavil střelu Petterssona od modré, zašermoval si s odraženým pukem, pak vytěsnil do strany dorážku z prostoru před brankovištěm... Ale na další dorážku DANTONA HEINENA už byl krátký a lapačku se mu do směru letu puku natáhnout nepovedlo. Asistence: Sidney Crosby, Marcus Pettersson.
    30:04 Jan RUTTA - 3:2
     
    30:04
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Když už to vypadalo, že Pittsburgh přijde při dalším dobývání klece domácích o útočné pásmo, dokázali hosté u mantinelu zabojovat. A aby toho nebylo málo, přišla přihrávka na modrou čáru, nápřah a rána z voleje JANA RUTTY a Merzlikinsovi letící kotouč přeletěl lapačku a skončil za jeho zády! Asistence: Kasperi Kapanen.
     
    27:03
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Sean Kuraly – 2 min., nedovolené bránění brankáři.
    23:57 Kent JOHNSON - 3:1
     
    23:57
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí okamžitě odpovídají! KENT JOHNSON vyjel před branku z ostrého úhlu ze strany a povedlo se mu bekhendem prostřelit brankáře Jarryho. Jedná se o jeho premiérovou branku v NHL! Asistence: Jack Roslovic.
    23:43 Josh ARCHIBALD - 2:1
     
    23:43
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hostům se povedlo vsítit kontaktní branku! Columbusu nevyšlo přečíslední dvou proti jednomu a Pittsburgh vyrazil do rychlého protiútoku, který potáhl po levé straně JOSH ARCHIBALD. Právě tento hráč také vypálil na Merzlikinse a trefil se na vzdálenější tyč. Asistence: Ryan Poehling.
    18:44 Jack ROSLOVIC - 2:0
     
    18:44
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blue Jackets skvěle bránili své oslabení a po nepřesné přihrávce hostů o mantinel se kotouč odrazil do středního pásma. Jako první u něj byl JACK ROSLOVIC, který nikým nebráněn vyrazil k samostatnému nájezdu na Tristana Jarryho, jenž byl na útočníka domácích krátký. Columbus se prosadil v oslabení a vede 2:0! Bez asistence.
     
    17:48
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Kent Johnson – 2 min., sekání.
     
    16:03
    Mezi kruhy si výborně najížděl nikým nebráněný Voráček, který dostal z pravé strany přihrávku, ale nic z toho nevytěžil. Jeho zakončení vyráží Tristan Jarry až do ochranné sítě za bránou.
     
    13:14
    Domácí ujeli v oslabení do úniku, a to dokonce ve třech! Možnost zakončit tento útok dostal Justin Danforth po křižném pasu z pravého křídla. Danforth střílel z první, ale trefil pouze tyč Jarryho klece!
     
    11:22
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Andrew Peeke – 2 min., krosček.
    07:13 Boone JENNER - 1:0
     
    07:13
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hrubka hostů v rozehrávce! Domácí nahodili puk do útočného pásma a Jarry rozehrál na svého spoluhráče. Ten objel branku a chtěl přihrávat na vlastní modrou, ale trefil do nohy forčekujícího Gaudreaua, od něhož se puk odrazil před branku k BOONE JENNEROVI, jenž dokonale využil chyby Pittsburghu a otevírá skóre zápasu. Asistence: Johnny Gaudreau.
     
    06:13
    Velký tlak na branku Pittsburghu! Jarry se dostal z ideálního brankářského postavení, ale využít toho nedokázal ani Peeke, ani Kuraly. Branka hostů byla následně posunuta právě Jarrym, který se snažil zaujmout opět postavení v brankovišti. Komerční pauza.
     
    03:27
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Bryan Rust – 2 min., sekání.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 8. Jenner (J. Gaudreau), 19. Roslovic, 24. K. Johnson (Roslovic) – 24. Archibald (Poehling), 31. Rutta (Kapanen), 35. Heinen (Crosby, M. Pettersson), 46. Crosby (Dumoulin), 55. Heinen (P. Joseph, Crosby), 55. McGinn (Kapanen, Rutta)


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Tarasov) – Blankenburg, Werenski (A), Peeke, Gavrikov, Gudbranson, Bean – J. Gaudreau, Jenner (C), Nyquist (A) – Voráček, Roslovic, K. Johnson – Danforth, Sillinger, Činachov – Olivier, Kuraly, E. Robinson.
    Trenér: Brad Larsen

    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Petry, M. Pettersson, Rutta, P. Joseph, Ruhwedel – Rakell, Crosby (C), Heinen – Rust, Malkin (A), Zucker – Kapanen, Carter, McGinn – Archibald, Poehling.
    Trenér: Mike Sullivan

    Rozhodčí: Sutherland, MacDougall – Alphonso, Marquis

    Diváci: 18 051
    bahis siteleri