Edmonton – St. Louis 0:2 (kon.) | Ottawa – Arizona 6:2 (kon.) | Winnipeg – Toronto 1:4 (kon.)
Montreal – Dallas 2:5 (kon.) | Washington – Los Angeles 4:3 (kon.) | Columbus – Pittsburgh 3:6 (kon.)
Tampa – NY Islanders 5:3 (kon.) | Nashville – Philadelphia 1:3 (kon.) | Vancouver – Buffalo 1:5 (kon.)
Vegas – Colorado 2:3 (kon.) | Calgary – Carolina 3:2 (po pr.) | Chicago – Seattle 5:4 (kon.)
Detroit – Anaheim 5:1 (kon.) | NY Rangers – Columbus 1:5 (kon.) | Florida – NY Islanders 3:2 (kon.)
po prodl.
Calgary Flames
3:2 (1:2, 1:0, 0:0 - 1:0)
Carolina Hurricanes
Neděle 23.10.2022, 04:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (06:52:33)
    Calgary po obratu porazilo Carolinu
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 32 – 27 | Přesilová hra: 1/4 – 0/4 | Trestné minuty: 8 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jacob Markström (CGY) – 25 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,6%, odchytal 64:30
    Antti Raanta (CAR) – 29 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,6%, odchytal 64:18

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 23:25

    Tři hvězdy utkání

    1. Nazem Kadri (CGY) – 1+0
    2. Sebastian Aho (CAR) – 1+0
    3. Tyler Toffoli (CGY) – 1+1
     
    Utkání přihlíželo 17 210 diváků.
     
    Drama mezi Calgary a Carolinou přineslo rozuzlení až v nastaveném čase, v němž dokonaly obrat domácí Plameny.

    Hurikáni si v průběhu první třetiny vypracovali dvoubrankový náskok, který však domácí ještě před odchodem do šatny stihli zredukovat na jediný gól. Ve druhé třetině následovalo vyrovnání, a protože ve třetím dějství branka nepadla, šlo se do prodloužení. Když už se schylovalo k nájezdům, tak půl minuty před koncem nastavené pětiminutovky nabral po pravém mantinelu rychlost Andersson, načež nabil mezi kruhy Tylerovi Toffolovimu a ten forhendovou střelou z první k pravé tyčce rozhodl o vítězství Flames.

    Svěřenci kouče Suttera zvítězili ve čtvrtém z pěti utkání a s osmi body se posunuli na druhou příčku Západní konference. Carolina si ziskem bodu polepšila ve Východní konferenci na šesté místo.
     
    Konec zápasu.
    64:30 Tyler TOFFOLI - 3:2
     
    64:30
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto, bonusový bod bere Calgary! Rasmus Andersson projel do útočného pásma kolem Nečase i Aha, aby celou akci vyšperkoval přihrávkou mezi kruhy na TYLERA TOFFOLIHO, na jehož pokus z první k pravé tyči byl Raanta krátký. Asistence: Rasmus Andersson.
     
    64:14
    V akci znovu Nazem Kadri. Zprava se přes obránce natlačil mezi kruhy, forhendovou střelu vytáhl Raanta do bezpečí vyrážečkou.
     
    63:49
    Místo očekávaného zakončení Nazem Kadri ještě nahrával doleva Eliasu Lindholmovi, k němu se výborně stáhl Brent Burns.
     
    63:12
    Martin Nečas ukázal svou hlavní přednost, a sice rychlost. S velkou lehkostí dojel od pravého mantinelu do levého kruhu. Přiblížil se ještě více Markströmovi, jehož nakonec trefil do pravého betonu.
     
    62:44
    Nájezd do tří protihráčů si Sebastian Aho rozmyslel. Místo toho přihrál na útočnou modrou Skjeiovi, který zacouval před dotírajícím Huberdeauem.
     
    62:06
    Noah Hanifin forčekinkem vybojoval kus černé gumy pro Nazema Kadriho, tomu nevyšla klička do levého kruhu proti Pescemu.
     
    61:35
    Hosté vystartovali do přečíslení. Sebastian Aho posouval žabičkou puk na Andreje Svečnikova, ten netrefil touš vůbec dobře.
     
    61:09
    Tvrdou dělovku vyprodukoval MacKenzie Weegar. Antti Raanta se nenechal vystrašit a vyrazil kus černé gumy k pravému mantinelu.
     
    60:41
    Jonathan Huberdeau si přes Jaccoba Slavina udělal prostor pro zakončení. Ze zápěstí vystřelil pouze do clonícího Aha.
     
    60:10
    Na buly uspěli domácí. Rasmus Andersson si dal pozor na rozehrávku, nakonec si vybral Eliase Lindholma. Švédský forvard před Nečasem zacouval zpět do obranného pásma.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, klání mezi Calgary a Carolinou míří do prodloužení. V závěrečné dvacetiminutovce byli aktivnější hosté, avšak kýžený třetí gól nevstřelili, byť měli k dispozici třeba i čtyřminutovou přesilovku, kterou ale nesehráli vůbec dobře. Čeká nás prodloužení tři na tři, v případě uplynutí pěti minut hracího času rozhodnou o osudu střetnutí nájezdy.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 28 – 26.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:39
    Po levé straně nastartoval motory Dillon Dubé. Dojel do kruhu a střílel forhendem na přední tyč, Antti Raanta zasáhl pravým betonem.
     
    59:13
    Na druhou stranu se vydal Jesperi Kotaniemi. V pravém kruhu si chystal puk na střelu zápěstím, tu zblokoval pozorný Rasmus Andersson.
     
    58:47
    Člen elitního útoku Tyler Toffoli vyzkoušel štěstí proti dvojici obránců. Slavina pěknou kličkou obelstil, leč na Burnse nevyzrál.
     
    58:23
    Jordan Martinook musel pořádně zabrat, aby udržel na zádech dotírajícího Trevora Lewise. Uspěl, navíc dokázal i přenést hru doprava na Pesceho.
     
    57:59
    Za vlastní bránou využil fyzických proporcí Noah Hanifin. Udržel na zádech Jarvise a po mantinelu posunul kotouč na volného Huberdeaua.
     
    57:30
    Blake Coleman je zpátky na ledě. Určitě si pořádně oddechl, že na trestné lavici strávil kompletní čtyři minuty. Skóre zůstává nerozhodné.
     
    56:44
    Aréna bouří, protože Calgary se dostalo z pod tlaku vyhozením Mikaela Backlunda. Čtyřminutové oslabení se pomalu, ale jistě chýlí ke konci.
     
    56:12
    Přeci jen se hosté příležitosti dočkali! Seth Jarvis se zničehonic zjevil sám před gólmanem, Jacob Markström ovšem střelci skvěle zmenšil střelecký úhel a forhendový pokus za sebe nepustil.
     
    55:55
    Domácí dokonce ve čtyřech zahrozili. Mikael Backlund střílel z úhlu pod břevno, Antti Raanta musel předvést zákrok lapačkou.
     
    55:22
    Přesilovka hostujícího celku je zatím jedno velké trápení. Polovina z ní je pryč a hráči v bílých dresech se ještě nezvládli byť jen usadit v útočném pásmu.
     
    54:53
    Brent Burns je po rychlém ošetření v pořádku. Ani jemu ovšem vůbec nevyšla konstruktivní nahrávka, vystihl ji Andrew Mangiapane.
     
    54:11
    A další vyhození. Paul Stastny nepřesně přihrával Brettovi Pescemu, obránce dojel kus černé gumy až ve střední třetině.
     
    53:45
    První nebezpečí Plameny přestály. Mikael Backlund vystihl nahrávku Bretta Peseho a vyhodil do bezpečí po pravém mantinelu.
     
    53:24
    Velká příležitost pro Hurikány ke vstřelení třetího gólu. Blake Coleman při souboji s Brentem Burnsem trefil soka hokejkou do obličeje, z důvodu krve v ústech obránce se jedná o čtyřminutový trest.
     
    52:46
    Výborně zapracoval Derek Stepan. Nabral velkou rychlost a natlačil se před Kevina Rooneyho, načež odjel za vlastní bránu a počkal na dostřídání.
     
    52:30
    Ozývají se fanoušci, kteří cítí, že jejich oblíbenci potřebují podporu. V posledních minutách má více ze hry Carolina.
     
    51:47
    Noah Hanifin nastartoval Nazema Kadriho. Dnes dvoubodový útočník najel do útočného pásmu, pas na Mangiapaneho mu ale nevyšel.
     
    51:16
    Brent Burns si dal s rozehrávkou zpoza vlastní brány dost záležet. Nakonec rozjel po pravém mantinelu Martina Nečase, toho čistě zastavil Rasmus Andersson.
     
    50:44
    Krátce po vhazování vypálil z pozice za pravým kruhem Jaccob Slavin. Jacob Markström měl dobý výhled, znovu úspěšně zakročil lapačkou.
     
    50:35
    S koncem Hanifinova trestu dostal na vrcholek pravého kruhu nabito Teuvo Teräväinen. Finský forvard vypálil z první do připravené Markströmovy lapačky.
     
    49:52
    V levém kruhu si zpracoval puk Jesperi Kotkaniemi, přes dva protihráče ovšem nezakončoval. Akci zklidnil pasem na modrou, kde opět číhal Brett Pesce.
     
    49:27
    Tlak Canes pokračuje. Brett Pesce si vyměnil puk s Teuvem Teräväinenem, i on posléze vystřelil ze zápěstí příliš vysoko.
     
    48:46
    Netradičně od modré čáry střílel Martin Nečas. Jacob Markström mohl zůstat v klidu, kus černé gumy zamířil vysoko nad břevno.
     
    48:24
    Carolina má možnost strhnout vedení na svou stranu v přesilové hře. Seth Jarvis byl zahákován Noahem Hanifinem.
     
    47:56
    Švédský gólman Jacob Markström se bleskově přesunul k levé tyči proti střele Dereka Stepana, mezeru mezi betony včas skryl.
     
    47:21
    Michael Stone selhal při zpracování na modré čáře, připravil tak domácí celek o útočnou třetinu. Zvládl alespoň zahrát puk do bezpečí před Ahem.
     
    46:54
    Pod tlakem Jaccob Slavin vyhodil na zakázané uvolnění. Andrej Svečnikov ještě vyvinul tlak na Christophera Taneva, avšak konkurenta nepředskočil.
    46:35 Zmatky v brankovišti Calgary gólem neskončily
     
    46:35
    Velké zmatky v domácím brankovišti, kotouč ale brankovou čáru nepřešel! Po křižném pasu nejprve Jacob Markström předvedl parádní zákrok proti Slavinovi, načež Teuvo Teräväinen neúspěšně zkoušel puk protlačit do brány bruslí, Jarvis na další možnost dorážky číhal marně.
     
    45:47
    Pěkná výměna puku mezi Dubém a Mangiapanem k obratu nevedla. První jmenovaný vypálil z úhlu výrazně vedle hostující svatyně.
     
    45:18
    Antti Raanta zastavil prudký kotouč a při rozehrávce zachoval chladnou hlavu, kolem forčekujícího Mangiapaneho posunul puk na hokejku Slavina.
     
    44:47
    Od osobního strážce se odpoutal Jesperi Kotkaniemi a po pravé straně upaloval sám na gólmana, křižný pokus Markström vyrazil vyrážečkou.
     
    44:14
    Za soupeřovou bránou Blake Coleman atakoval Bretta Pesceho na hraně faulu, a sice podrážení. Rozhodčí hru nechali plynout bez přerušení.
     
    43:55
    Andrej Svečnikov je zpátky na ledové ploše. Mohl v klidu odjet vystřídat, protože utkání v době jeho návratu probíhalo ve středním pásmu.
     
    43:07
    Přeci jen Antti Raanta musel do akce. Neřešil nic složitého, střela Tylera Toffoliho z úhlu zamířila do jeho výstroje.
     
    42:56
    A další postavení mimo hru. Tentokráte po nedorozumění mezi Kadrim a Mangiapanem. Buly proběhne ve střední třetině.
     
    42:08
    První útok domácímu celku nevyšel. Blake Coleman neudržel brusli na modré a Jonathana Huberdeaua vystavil ofsajdovému postavení.
     
    41:53
    Carolinu oslabuje Andrej Svečnikov. Ruský útočník zastavil sprintujícího Kadriho pouze za cenu nedovoleného bránění.
     
    41:44
    Hru otočil Nazem Kadri. Od pravého mantinelu vyslal ostrý projektil ze zápěstí, kotouč proletěl těsně nad bránou.
     
    41:16
    Český útočník Martin Nečas schytal tvrdý hit z dílny Christophera Taneva. Útočník Canes je naštěstí v pořádku a zpět na bruslích.
     
    40:39
    Po levém mantinelu rozjel útočnou akci Teuvo Teräväinen. Forhendem nahazoval touš do předbrankového prostoru, kde dominoval Christopher Tanev.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Týmy do ní nastupují za vyrovnaného stavu 2:2, rozhodovat nyní může každá maličkost.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:57.
     
    V prostředním dějství padl jediný gól, který znamenal srovnání stavu. Brett Ritchie ve 23. minutě dokonale zaskočil Raantu nahozením z velkého úhlu, které si gólman sám srazil za brankovou čáru. Carolina v závěru třetiny skórovala potřetí, z premiérového gólu v sezóně se radoval Derek Stepan. Ale jen pár vteřin, protože domácí trenér Sutter si vzal coach challenge, jež odhalila ofsajdové postavení Sebastiana Aha.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 20 – 14.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    A skutečně! Sebastian Aho přebral v útočném pásmu puk v ofsajdovém postavení, takže skóre zůstává nerozhodné.
     
    39:52
    Tak pozor, bude gól platit? Domácí trenér Darryl Sutter si bere coach challenge pro údajný ofsajd!
    39:52 Gól Stepana neplatil pro ofsajd
     
    39:52
    Carolina právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Brind'Amoura střílí gól do šatny! Aho hrál s hlavou nahoře a zprava posunul kotouč mezi kruhy na DEREKA STEPANA, člen čtvrté formace uspěl forhendovým zakončením na Markströmovu lapačku.
     
    39:23
    Seth Jarvis podpořil defenzivu a nevedl si vůbec zle. Udržel na zádech Kadriho a zvládl zklidnit hru zpětnou nahrávkou na Slavina.
     
    38:41
    Postavení mimo hru odpískáno Nikitu Zadorovovi. Ruský obránce zpracovával hrací předmět už za modrou čárou.
     
    38:08
    Christopher Tanev vyhodil pod tlakem až na zakázané uvolnění. Jonathan Huberdeau ještě zabojoval, leč manko na Brenta Burnse nestáhl.
     
    37:39
    Po nepřesném pasu Teuva Teräväinena zůstal kus černé gumy ležet u levé tyče domácí brány, kde jej spatřil Jacob Markström a přikryl ho lapačkou.
     
    37:10
    Na teč nahazoval kotouč Calvin de Haan. Žádný ze spoluhráčů ovšem nezvládl změnit směr letu touše, který proletěl vedle pravé tyče.
     
    36:47
    Sebastian Aho odrazem o mantinel posunul puk na Setha Jarvise. Kanadský mladík byl zdvojen, k jeho zakončení proto vůbec nedošlo.
     
    36:22
    Na modré napřáhl k tvrdé střele Jaccob Slavin. Jacob Markström zasahovat nemusel, situaci za něj vyřešil Christopher Tanev.
     
    35:50
    Andrew Mangiapane naznačil křižnou nahrávku, aby nakonec z poměrně velkého úhlu vypálil ze zápěstí. Antti Raanta zůstal u pravé tyče a touš podržel ve výstroji.
     
    35:19
    Srdnatě Brett Ritchie bojoval za soupeřovou svatyní o puk, avšak proti třem protihráčům nakonec byl donucen kus černé gumy odevzdat.
     
    34:46
    Situaci tří proti třem řešil MacKenzie Weegar přihrávkou k levému mantinelu na Jonathana Huberdeaua, jeho křižný pas až ke Colemanovi neprošel.
     
    34:05
    Elias Lindholm se přes Bradyho Skjeie procpal na hraně pravidel. U rozhodčích mu to prošlo, Švéd ve finále akce neuspěl kličkou proti de Haanovi.
     
    33:51
    V dosavadním průběhu druhé části jsou Hurikáni směrem dopředu bezradní. Vyjma přečíslení Staala se Stepanem si nevytvořili žádnou šanci.
     
    33:13
    Obranné vyhození Jaccoba Slavina protečoval do útočné třetiny Sebastian Aho, o zakázané uvolnění tedy nemohla být řeč.
     
    32:49
    Ofenzivu podpořil domácí zadák Noah Hanifin. Zkusil si narazit s Trevorem Lewisem, jenže zpětný pas byl příliš dlouhý.
     
    32:22
    Do levého kruhu obdržel ideální přihrávku Martin Nečas. Zakončení z první mu vůbec nesedlo, druhý pokus nasměroval do blokujícího konkurenta.
     
    31:40
    Také vyloučení Burnse hosté přestáli bez úhony. Krátce po jeho návratu střílel Kevin Rooney z vrcholku levého kruhu do boční sítě.
     
    31:17
    Jaccob Slavin u levého mantinelu přetlačil Eliase Lindholma. Dlouho neváhal a po levé straně Carolinu znovu osvobodil.
     
    30:37
    Nyní se hokejisté Flames připravili o útočné pásmo vlastní vinou. Nazem Kadri adresoval nahrávku přesně mezi dva spoluhráče připravené na modré čáře.
     
    30:13
    Hosté dokonce v oslabení vystartovali do přečíslení. Jordan Staal volil přihrávku na Dereka Stepana, jenž reagoval pozdě a promáchl naprázdno.
     
    29:43
    Úvod hry ve čtyřech Hurikáni přestáli bez úhony. Derek Stepan vyhrál buly na Bretta Pesceho, ten vyhodil po levém mantinelu.
     
    29:32
    Brent Burns si v obranné třetině pomohl nedovoleným způsobem. Ztratil stabilitu a ve snaze zabránit nejhoršímu nataženou hokejkou podrazil Rooneyho.
     
    28:41
    Druhý gól v utkání chtěl vstřelit Brett Ritchie. Nejrychleji dobruslil k volnému kotouči v pravém kruhu, ránou na přední tyč trefil Raantův levý beton.
     
    28:23
    Blake Coleman stihl nahrát Backlundovi ještě před tím, než utržil hit od Skjeie. Švédský forvard vystřelil těsně vedle pravé tyčky.
     
    27:56
    Středem nabral velkou rychlost Elias Lindholm. Až pře Raantu nedojel, stopu mu povedeným obranným zákrokem vystavil Brent Burns.
     
    27:18
    Defenzivní povinnosti si Jaccob Slavin splnil na jedničku. Měl pod kontrolou pohyb Lewise, po mantinelu přenesl hru na Chatfielda.
     
    26:51
    S nahozením od levého mantinelu v podání Blakea Colemana si finský brankář Antti Raanta věděl rady, hrací předmět sebevědomě schoval do lapačky.
     
    26:15
    Hosté v plném počtu. Brady Skjei se okamžitě zapojil do hry, když v obranném pásmu úspěšně vypíchl kotouč z pod hole Lucice.
     
    25:47
    Z ostrého úhlu střílel Mikael Backlund. Antti Raanta se podruhé překvapit nenechal, pravým betonem puk vyrazil za bránu.
     
    25:27
    Na třetí kanadský bod v utkání měl políčeno Nazem Kadri. Příhodně se k němu odrazil kotouč o levého kruhu, zvedl ho ale příliš vysoko nad břevno.
     
    24:55
    Hráči v bílých dresech zatím brání bez problémů. Dvakrát v krátkém časovém sledu vyhodili, Raanta ještě zasahovat nemusel.
     
    24:09
    Jednu přesilovku už domácí využili, jak si povedou ve druhém případě? Brady Skjei si proti Huberdeauovi směřujícímu clonit před bránu pomohl viditelným háčkem.
     
    23:41
    Snaha Canes o rychlou odpověď nebyla úspěšná. Andrej Svečnikov na sebe navázal dva protihráče, jenže při průjezdu do útočné třetiny jej Nečas vystavil ofsajdu.
    22:31 Brett RITCHIE - 2:2
     
    22:31
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Dillon Dubé po pravém mantinelu poslal touš k BRETTOVI RITCHIEMU a ten nahozením z velkého úhlu dokonale zaskočil Raantu. Překvapený finský gólman už se přesouval k opačné tyči, kus černé gumy si srazil za záda sám. Asistence: Dillon Dubé a Nazem Kadri.
     
    22:02
    Michael Stone dle rozhodčího zpomalil až příliš, proto další icing nenařídil. Domácí zadák musí rozjet další útočnou akci zpoza vlastní brány.
     
    21:38
    Pod trvajícím tlakem se Carolina osvobodila pouze za cenu zakázaného uvolnění. Martin Nečas na prudké vyhození Pesceho nedosáhl.
     
    21:13
    Švédský útočník Mikael Backlund si udělal okružní jízdu. Z pravé strany dojel až do levého kruhu. Z tohoto prostoru vystřelil forhendem jenom do brankářovy výstroje.
     
    20:42
    Na konci dlouho trvající kombinace byla střela Rasmuse Anderssona od levého mantinelu, Antti Raanta vyrazil touš do rohu kluziště.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Vhazování ovládl Nazem Kadri, takže můžou útočit Plameny z Calgary.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:02.
     
    První třetina zápasu přinesla tři góly, s těsným jednobrankovým vedením odešli do kabin hosté. Carolinu poslal do vedení už ve 2. minutě Sebastian Aho, který završil pěknou individuální akci střelou mezi Markströmovy betony. Do stejného prostoru mířil o devět minut později Calvin de Haan, pro nějž se jednalo o premiérovou trefu v sezóně. Calgary se vrátilo na kontakt ve 14. minutě, kdy Nazem Kadri střelou k pravé tyči potrestal faul Staala na svou osobu.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 5 – 11.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:41
    Spoluhráčům vypomohl Anti Raanta, který za bránou zastavil nahození Nikity Zadorova a kus černé gumy zpracoval do klidné pozice pro Chatfielda.
     
    19:15
    Pod tlakem Brent Burns ujel za vlastní bránu. V tomto prostoru počkal na vystřídání spoluhráčů a jako cíl rozehrávky si vybral Dereka Stepana.
     
    18:53
    Český forvard Martin Nečas nahodil puk za bránu, kde se ho snažil dobruslit, přes Rasmuse Anderssona se natlačit nezvládl.
     
    18:01
    Po pravé straně se rozjel Seth Jarvis. Přes Hanifina vypálil tvrdou střelu forhendem, ta zamířila vysoko nad horní tyč.
     
    17:46
    V poslední chvíli si Teuvo Teräväinen rozmyslel střelu a ještě bekhendem posunul puk na modrou k Bradymu Skjeiovi, ten vypálil příklepem vedle levé tyče.
     
    17:12
    Noah Hanifin se nehal příliš snadno obrat v obranném pásmu Stepanem. Následoval pas na Burnse a nahození na bránu, které ještě tečoval Stefan Noesen. Jacob Markström ukázal výborné reflexy a včas máchl lapačkou.
     
    16:49
    Přestože měl Mikael Backlund za bránou soupeře poměrně dost času, tak nahrával naslepo na střed. Puk proletěl přesně mezi obránci až k domácí bráně.
     
    16:12
    Na druhé straně si o pozornost řekl Andrej Svečnikov. V plné rychlosti nabruslil až před gólmana, Markströma v plné rychlosti trefil do betonů.
     
    15:46
    K individuální akci zavelel Milan Lucic. Obtočil soupeřovu svatyni a forhendem chtěl zamést touš k pravé tyči, tu ale výrazně minul.
     
    15:20
    Akci Hurikánů zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Po nedorozumění mezi Andrejem Svečnikovem a Jesperim Kotkaniemim odpískal ofsajd.
     
    14:40
    Domácí hokejisty gól viditelně nakopl. Andrew Mangiapane tělem odmítl Brenta Burnse, z velkého úhlu však na Raantu nevyzrál.
    13:31 Nazem KADRI - 1:2
     
    13:31
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Plameny jsou znovu na dostřel! Forhendovou střelu Anderssona ze zápěstí Raanta pouze vyrazil. Volný puk v levém kruhu dojel NAZEM KADRI a forhendovou ránou bez přípravy k pravé tyči potrestal faul na svou osobu. Asistence: Tyler Toffoli a Rasmus Andersson.
     
    13:07
    Faul v útočné třetině by Jordana Staala mohl ještě hodně mrzet. V souboji u mantinelu se dopustil podrážení proti Kadrimu.
     
    12:44
    Proti přesile vyrazili Nazem Kadri s Trevorem Lewisem. Dobrou práci odvedl Brent Burns, který bekhendovou žabičku zpracoval pro sebe.
     
    12:23
    Sebastian Aho vydoloval touš od levého mantinelu a mezi kruhy našel svého krajana Teuva Teräväinena, ten po rychlém zpracování vypálil do Markströmovy výstroje.
     
    11:57
    Protiútok Flames neměl dlouhého trvání. Milan Lucic vyslal příliš dlouhou přihrávku na Kevina Rooneyho.
     
    11:33
    S třetím gólem Caroliny chtěl přispěchat Martin Nečas. Po pravém křídle se procpal až k zakončení, to vyslal vysoko nad břevno.
    10:28 Calvin de Haan - 0:2
     
    10:28
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí se začali dostávat do hry, ale je to Carolina, jež odskakuje do dvoubrankového náskoku! Tlak třetí útočné formace vyvrcholil přihrávkou Stastnyho za levý kruh na CALVINA DE HAANA, který dlouho nerozmýšlel a svižnou ránou zápěstím propálil Markströma, stejně jako Aho, mezi betony. Asistence: Paul Stastny a Stefan Noesen.
     
    09:53
    Pomalu, ale jistě začíná mít Calgary navrch. Nazem Kadri v plné rychlosti dojel za Raantovu brány, přihrávka na Huberdeaua mu ovšem nevyšla.
     
    09:21
    Do levého kruhu dojel Noah Hanifin, odkud vystřelil zápěstím přes obránce. Antti Raanta nepůsobil dvakrát jistě, kotouč nicméně zvládl vyrazit.
     
    08:51
    Zničehonic se před soupeřovou svatyní ocitl Milan Lucic. Musel rychle reagovat, forhendem napálil jenom dobře postaveného Raantu.
     
    08:15
    Domácí jsou v plném počtu. Rasmus Andersson se okamžitě zapojil do hry, když nahození Blakea Colemana protečoval do útočné třetiny.
     
    07:47
    A další vyhození. Postaral se o něj Andrew Mangiapane, který tak dlouho obtěžoval Teuva Teräväinena, až Fina přiměl k nepřesnému pasu.
     
    07:12
    Jesperi Kotkaniemi ztratil stabilitu, i na ledě ovšem zvládl posunout puk na Bretta Pesceho, ten však vypálil do prvního clonícího soka.
     
    06:50
    Úvod početní převahy zvládají Plameny na jedničku. U pravého mantinelu vydoloval touš Blake Coleman a bez rozmýšlení ho napálil za soupeřovu svatyni.
     
    06:12
    První přesilovou hru si zahrají hokejisté Caroliny. Na trestnou lavici usedl domácí zadák Rasmus Andersson, jenž sekl přes rukavici Svečnikova.
     
    05:46
    Po pravém mantinelu se rozjel Martin Nečas. Český forvard se prodral až do útočné třetiny, bekhendový pas na Jesperiho Kotkaniemiho ovšem nebyl z kategorii přesných.
     
    05:20
    Dlouho se hraje bez přerušení. Od modré čáry střílel Kevin Rooney, puk tečoval bránící Brent Burns vedle levé tyčky.
     
    04:47
    Derek Stepan za bránou soupeře obral Weegara. Nedostalo se mu ale podpory od spoluhráčů, po chvíli jej obral Christopher Tanev.
     
    04:20
    Hráči v bílých dresech hrají s velkou chutí. Z úhlu vyzkoušel střelecké štěstí Andrej Svečnikov, touš nasměroval o kus vedle levé části brankové konstrukce.
     
    03:47
    První lajna hostů málem znovu udeřila! Sebastian Aho v tomto případě nabil do pravého kruhu Teuvu Teräväinenovi, jehož ránu z první pokryl gólman lapačkou
     
    03:23
    Mikael Backlund nastartoval motory po levém křídle. Následně vyzval k souboji jeden na jednoho Bretta Pesceho, avšak neuspěl.
     
    02:55
    Po levém křídle se do příležitosti cpal Jonathan Huberdeau. Cestu mu zakřižoval Jalen Chatfield v a v zakončení mu zabránil.
     
    02:30
    Bude zajímavé sledovat, jak domácí na inkasovaný gól zareagují. Podobný průběh určitě neočekávali.
    01:44 Sebastian AHO - 0:1
     
    01:44
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurikáni zahajují střetnutí bleskovým gólem! SEBASTIAN AHO se po levé straně procpal za posledního obránce, natlačil se před gólmana Markströma a forhendovou střelou našel mezeru mezi jeho betony. Asistence: Teuvo Teräväinen.
     
    00:42
    Na modrou čáru dostal nahrávku MacKenzie Weegar. Nic zajímavého nevymyslel, nezvládl totiž zpracování a puk mu podjel pod hokejkou.
     
    00:10
    Utkání mezi Calgary a Carolinou odstartovalo, tak pojďme na něj! Úvodní buly opanovali hosté a na zteč hned vyrazil Jordan Staal, ze zápěstí mířil nepřesně.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: Markström (Vladař) – C. Tanev (A), Weegar, R. Andersson, Hanifin, Mi. Stone, Zadorov – Toffoli, E. Lindholm, Huberdeau (A) – Mangiapane, Kadri, Dubé – Lewis, Backlund (A), Coleman – B. Ritchie, Rooney, Lucic.
    Trenér: Darryl Sutter

    Carolina Hurricanes: Raanta (Andersen) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, de Haan – Jarvis, Aho, Teräväinen – Nečas, Kotkaniemi, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Stastny – Noesen, Stepan, Martinook (A).
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Rozhodčí: O'Rourke, Lambert – Gibbons, Flemington.
     
    Carolina Hurricanes

    Carolina má zatím naprosto stejný zápis jako dnešní soupeř, tedy tři vítězství a jedinou porážku. Také Hurikáni nejprve třikrát vyhráli, postupně zdolali Columbus, San Jose a Seattle. Nad jejich síly byl až Edmonton, s nímž po přestřelce padli výsledkem 4:6. Rovněž Brind'Amourova družina v loňském ročníku dokráčela do čtvrtfinále, v němž v sedmi zápasech vypadla s newyorskými Rangers. Příprava se povedla, v pěti případech hned čtyřikrát vyhrála. Týmové produktivitě mužstva vévodí osmibodový Andrej Svečnikov, jenž se naposledy proti Olejářům blýskl svým prvním kariérním hattrickem v NHL.
     
    Calgary Flames

    Hokejisté Calgary vstoupili do sezóny velmi dobře, když postupně porazili obhájce titulu Colorado, posléze i Edmonton a Vegas, načež překvapivě prohráli doma 2:4 s Buffalem, přitom právě v tomto střetnutí byli největším favoritem ze všech měření sil. Svěřenci kouče Suttera obhajují čtvrtfinále, v němž vypadli s rivalem z Edmontonu v poměru 1:4 na zápasy. V přípravě odehráli osm utkání s vyrovnanou bilancí čtyř vítězství a čtyř porážek. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Nazem Kadri s pěti body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům přeju krásné brzké ráno. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Calgary a Carolinou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 14. Kadri (Toffoli, R. Andersson), 23. B. Ritchie (Dubé, Kadri), 65. Toffoli (R. Andersson) – 2. Aho (Teräväinen), 11. de Haan (Stastny, Noesen)


    Calgary Flames: Markström (Vladař) – C. Tanev (A), Weegar, R. Andersson, Hanifin, Mi. Stone, Zadorov – Toffoli, E. Lindholm, Huberdeau (A) – Mangiapane, Kadri, Dubé – Lewis, Backlund (A), Coleman – B. Ritchie, Rooney, Lucic.
    Trenér: Darryl Sutter

    Carolina Hurricanes: Raanta (Andersen) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, de Haan – Jarvis, Aho, Teräväinen – Nečas, Kotkaniemi, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Stastny – Noesen, Stepan, Martinook (A).
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Rozhodčí: O'Rourke, Lambert – Gibbons, Flemington

    Diváci: 17 210
    thejrc.org