Chomutov – Hvězda Praha 7:3 (kon.) | Vítkovice – Třinec 1:3 (kon.) | Motor ČB – Havlíčkův Brod 7:3 (kon.)
Jihlava – Liberec 2:3 (po s.n.) | HC Litvínov – Kladno 6:2 (kon.) | Slavia – Sparta 4:3 (2:1 po s.n.)
Přerov – Poruba 2:0 (kon.) | Olomouc – HK MD Šumperk 0:1 (0:2 po s.n.) | Pardubice – Tábor 4:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Mountfield HK 4:0 (kon.) | K. Vary – Plzeň 2:4 (kon.) | Kometa Brno – Zlín 1:4 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
1:4 (0:0, 0:3, 1:1)
Berani Zlín
Čtvrtek 27.10.2022, 19:00 • Winning Group Arena • Extraliga dorostu • Skupina Východ
Partner:
     
    Vítězná série dorostenců brněnské Komety je u konce. Páté vítězství v řadě nepřidali, na jejich síly byli zlínští Berani. Hrdinou zápasu se stal Martin Vaculík, jenž zaznamenal hattrick, přičemž dvě trefy vstřelil v oslabení. Klíčovou byla druhá třetina, v níž hosté skórovali třikrát, zatímco domácí ani jednou. Navzdory porážce zůstává Kometa na třetím místě skupiny Východ, Zlín se důležitým vítězstvím dotáhl na čtvrtou Porubu, pátý je už jenom o skóre. (21:01:59)
     
    Konec zápasu.
     
    59:08
    V již probíhající poslední minutě utkání si hledal prostor ke střele Oliver Lukaštík. Nenašel, navíc mu čistým způsobem vypíchl puk Patrik Antony.
     
    58:37
    Je pravděpodobné, že závěr střetnutí stráví na trestné lavici Matěj Pavlík, který pod vlnou frustrace atakoval protihráče pozdě po odehrání puku, za což si vysloužil dvě minuty za napadení.
     
    58:20
    Individuálně chtěl projet do útočné třetiny Luca Pečner. Byl ovšem zdvojen, kus černé gumy pro sebe získal Sebastian Mitro.
     
    57:59
    Kometa v plném počtu. Do konce třetí třtiny však zbývají poslední dvě minuty, drama můžeme jen těžko očekávat.
     
    57:12
    Druhý gól v zápase chtěl přidat Jakub Frolo. Využil volného prostoru v pravém kruhu, střelu ovšem za Fajmonova záda neprocpal.
     
    56:47
    Jako další střílel Oliver Lukaštík z pravého kruhu. Martin Fajmon se dobře srovnal a hrací předmět skryl ve výstroji.
     
    56:26
    Po pravém mantinelu získal útočné pásmo Dominik Kos. Pokusil se o zakončení z velkého úhlu, bránu ovšem výrazně minul.
     
    55:59
    Jan Jurný na ledě dlouho nepobyl. Podruhé v krátkém časovém sledu usedl na lavici hanby, tentokráte jej rozhodčí vyloučil za držení.
     
    55:19
    Oliver Lukaštík sám vyjel z dobré střelecké pozice. Po mantinelu naslepo hledal Jana Uřičáře, ten kus černé gumy zachytil až ve středním pásmu.
     
    54:38
    Kousek za levým kruhem natáhl k zakončení ze zápěstí Matěj Holba. Martin Fajmon neměl se zákrokem proti této otevřené střele výraznější problémy.
     
    54:05
    Zlín je v plném počtu a začíná jeho přesilová hra. Oliver Lukaštík pustil na ledovou plochu třetího útočníka.
     
    53:31
    Přesilovka Komety je u konce. Jan Jurný po neúspěšném střeleckém pokusu sekl brankáře do lapačky a rozhodčí ho oprávněně poslali na trestnou lavici.
     
    53:31
    Střelu z levého kruhu v podání Jana Brabence Marek Uherek pouze vyrazil. Poradil si napodruhé, dorážku Jana Jurného už podržel v lapačce.
     
    53:12
    Trpělivou kombinaci v útočném pásmu završil střelou od modré čáry Sebastian Mitro, úspěšný blok převedl Jakub Frolo.
     
    52:47
    Po nepovedené bekhendové nahrávce po mantinelu Dominik Halačka jen nespokojeně zavrtěl hlavou. Zlín osvobodil Tadeáš Schmied.
     
    52:07
    Křižná nahrávka zamířila k Michalu Červenkovi, který ovšem nezvládl zpracování, střela se ve finále vůbec nekonala.
     
    51:48
    Jedna z posledních šancí pro Kometu, jak ještě zdramatizovat střetnutí. Po faulu Olivera Lukaštíka si zahraje přesilovou hru.
     
    51:09
    Pozdě se Dominik Kos otočil, aby viděl, že na něj směřuje nahrávku Jakub Heš. Kus černé gumy skončil u pravého mantinelu.
     
    50:43
    Do obranného pásma se pod tlakem Kopřivy stáhl Jakub Zubíček. Zpoza vlastní brány si jako cíl rozehrávky vybral Jana Brabence.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Zlín udržuje komfortní tříbrankový náskok, zisk důležitých tří bodů je blízko.
     
    49:46
    Od pravého mantinelu v blízkosti modré čáry vypálil forhendovou dělovku Sebastian Mitro, kotouč zamířil výrazně vedle pravé tyče.
     
    49:13
    Čárový rozhodčí Zlínu signalizoval ofsajd, takže hosté nemohli pokračovat v napadání. Jakub Zubíček dostal klid na rozehrávku.
     
    48:50
    Martin Vaculík nemá dost, nyní útočil na svůj čtvrtý gól v utkání. Mezi dvojicí obránců se ovšem neprosmýkl.
     
    48:19
    Mezi kruhy obdržel ideální přihrávku Jakub Zduba. Po rychlém zpracování mířil pod břevno, Marek Uherek vytáhl pohledný zákrok lapačkou.
     
    47:53
    Odvážnou, leč úspěšnou kličkou se u vlastní svatyně prezentoval Tomáš Mikel, otočkou kolem vlastní osy se zbavil Olivera Volfa.
     
    47:26
    Dorostu Komety nelze upřít snaha, avšak Berani hrají směrem dozadu velmi zodpovědně s vědomím, že už tolik útočit nepotřebují.
     
    46:58
    Kometa v plném počtu. Sebastian Mitro po návratu okamžitě zamířil na střídačku a do hry pustil Davida Štula.
     
    46:08
    Dominik Kos mohl z pravého kruhu střílet, leč volil přihrávku mezi kruhy na Jakuba Heše, tomu zabránil ve střele Jakub Spanel.
     
    45:50
    Hosté přišli o pásmo, což je ovšem vzhledem ke stavu zápasu tolik mrzet nemusí. Ve středné pásmu má touš pod kontrolou Oliver Lukaštík.
     
    45:17
    Do přehuštěného prostoru nahazoval Jan Uřičář. Martin Fajmon spatřil puk na poslední chvíli a zvládl vystrčit vyrážečku.
     
    44:54
    Domácí budou hrát ve čtyřech. U pravého mantinelu fauloval Sebastian Mitro, rozhodčí poslal brněnského obránce na trestnou lavici za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    44:14
    Tlak zlínských hokejistů pokračuje. Zprava vypálil tvrdou dělovku Tomáš Mikel, Martinu Fajmonovi při zákroku vyletěla z ruky vyrážečka.
     
    43:47
    Náskok mohl vylepšit Josef Hampl. Najel do levého kruhu, kam dostal nahrávku, křižná rána zamířila vysoko nad horní tyčku.
     
    43:00
    Zlín právě vstřelil branku!
    Místo kontaktní trefy střílí Berani druhý gól v oslabení. Zleva obdržel od Heše přihrávku před bránu nikým neatakovaný, sám před Fajmonem zamířil forhendem nechytatelně MARTIN VACULÍK, který tak dovršil hattrick. Asistence: Jakub Heš a Josef Hampl.
     
    42:15
    Pokračuj klasická brněnská přesilovka pěti proti čtyřem. Pokud by došlo i k jejímu využitá, ta by se Berani už museli vážně strachovat o vítězství.
     
    41:24
    Kometa právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita! Nahození Jakuba Zubíčka až k bráně neprošlo. Volný puk se ovšem odrazil k DOMINIKU HALAČKOVI, který se rychle zorientoval a bekhendem pověsil puk pod břevno nad lapačku brankáře. Asistence: Jakub Zubíček a Jakub Spanel.
     
    41:03
    Každopádně dochází k dvojitému vyloučení v hostujících řadách. Dvouminutové tresty si vysloužili Jakub Frolo a Jan Uřičář, domácí tak mají k dispozici dvouminutovou přesilovku pěti proti třem.
     
    41:03
    Velká příležitost brněnského celu gólem nekončí! David Štulo bekhendem neuspěl, načež zadovkou přihrál do gólové pozice Jindřichu Habermannovi, ten ovšem forhendem trefil jenom ležícího Uherka!
     
    40:40
    První úkol domácí zvládli, a sice přestáli oslabení po vyloučení Matěje Pavlíka z konce druhé třetiny. Hra pokračuje v pěti na obou stranách.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Kometa musí vrhnout veškeré zbytky sil do ofenzivy, pokud chce pomýšlet na bodový zisk.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:28.
     
    Druhá třetina už stavem střetnutí pohnula a to hned třikrát, přičemž všechny tři góly vstřelili hostující Berani. Důležitý první gól vsítil úspěšnou tečí Rumlova nahození Martin Vaculík, tentýž hráč posléze skóroval v oslabení tří proti pěti. Současnou podobu dal výsledku Jakub Frolo, který v úniku brilantně provedl bekhendový blafák.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:43
    Role se vyměnily. Jakub Heš nabíjel do pravého kruhu Dominiku Kosovi, jenže tomu zakončení z první vůbec nevyšlo.
     
    39:16
    Dominik Kos si počkal na správnou chvíli k nahrávce z pravého kruhu mezi kruhy, osamocený Jakub Heš ovšem promáchl.
     
    38:44
    Komplikace domácích nekončí. Na trestnou lavici zamířil Matěj Pavlík, který si v útočném pásmu pomohl k puku přidržením jednoho ze soupeřů.
     
    38:21
    Zlín právě vstřelil branku!
    Brněnská levá strana znovu propadla, čehož využil JAKUB FROLO. Tváří v tvář gólmanovi zachoval chladnou hlavu, po bekhendovém blafáku zakončoval do prázdné brány. Asistence: Dominik Kos a Oliver Lukaštík.
     
    37:57
    S nahozením od levého mantinelu neměl Martin Fajmon vážnější problémy. Dobře na kotouč viděl a s přehledem ho skryl v lapačce.
     
    37:30
    Delší dobu se hraje bez přerušení. Kometa má v této fázi více ze hry, ale čisté konto Uherkovi se jim stále zrušit nedaří.
     
    36:48
    David Röss je v dnešním zápase hodně vidět. Tentokráte překvapil Marka Uherka zakončením z pravého úhlu, hostujícího brankáře zachránila levá tyč.
     
    36:24
    Za bránu soupeře dojel Matěj Pavlík. Pasem po mantinelu našel na modré Jana Jurného, jehož nahození David Röss tečoval na bránu.
     
    35:51
    Souboj u mantinelu ve středním pásmu dopadl lépe pro Berany, ve změti hokejek vydoloval touš Tadeáš Schmied.
     
    35:13
    Od modré čáry nahazoval Ondřej Huml. Úspěšně tečoval Dominik Kos, ale jenom do brusle bránícího protihráče.
     
    34:52
    Vysoký oblouček za obranu schoval v rukavici Jakub Spanel, samotnému se mu ovšem nepovedla rozehrávka na Davida Štula.
     
    34:24
    Zlínskou akci zastavila čárový rozhodčí Smetková. Jakuba Heše vystavil d ofsajdového postavení Jan Valášek.
     
    33:58
    Na opačnou stranu vystartoval Jakub Zduba. Prodral se až do útočné třetiny, kde neuspěl kličkou proti Ondřeji Rumlovi.
     
    33:27
    Kousek za levým kruhem vystřelil ze zápěstí Jan Uričář. Martin Fajmon střelci dobře zmenšil střelecký úhel a zasáhl vyrážečkou.
     
    32:50
    Hosté zvládli i zbytek dvojitého oslabení bez problémů a na ledě už je i Lukaštík, takže zápas pokračuje v pěti na obou stranách.
     
    31:57
    Zlín právě vstřelil branku!
    Málo vídaná situace, hosté skórovali v oslabení tří proti pěti! Po chybné komunikaci dvojice domácích hráčů u levého mantinelu vystartoval do úniku MARTIN VACULÍK. Volil zakončení forhendem a zdálo se, že Martin Fajmon má puk pod kontrolou, nakonec mu ale přeci jen propadl za brankovou čáru. Bez asistence.
     
    31:30
    Mihal Červenka viděl v pravém kruhu volného Jindřicha Habermanna, jenže nahrávku mu adresoval na brusle. Následně vyhodil Jakub Heš.
     
    31:02
    S pokusem Jakuba Zubíčka od modré čáry si Marek Uherek poradil. Nikdo kotouč netečoval, brankář puk schoval ve své výstroji.
     
    30:46
    Tak pozor, Berani míří do tří! Spoluhráče doplňuje na lavici hanby Oliver Lukaštík, ten se provinil podrážením. Přesilovka 5 na 3 může trvat až 105 vteřin.
     
    30:31
    Kometa má příležitost srovnat v početní převaze. Menší dvouminutový trest si vykoledoval Tadeáš Schmied za napadení.
     
    30:06
    Domácí vyhodili pod tlakem pouze na zakázané uvolnění. Dominik Halačka ještě zabojoval, leč ztrátu na Olivera Lukaštíka nesmazal.
     
    29:57
    Berani jsou povzbuzeni vedoucím gólem a ženou se za dalším. Jakub Heš střílel forhendem z levého kruhu těsně vedle bližší tyče.
     
    29:09
    O vyrovnání se pokoušel Dominik Halačka. Střílel z pravého kruhu přes obránce, Marku Uherkovi puk vypadl z lapačky ke spoluhráči Schmiedovi.
     
    28:04
    Zlín právě vstřelil branku!
    Důležitý první gól střílí Berani! Po vyhraném buly nahazoval Ondřej Ruml od levého mantinelu cíleně na teč. Pobídku vyslyšel MARTIN VACULÍK, jenž z bezprostřední blízkosti sklepl puk za bezmocného Fajmona. Asistence: Ondřej Ruml a Jakub Heš.
     
    27:51
    David Štulo podruhé. Výborně s vytočil v pravém kruhu, načež střílel forhendem na zadní tyč, tu o kousek přestřelil.
     
    27:39
    Kdo už se k zakončení dostal, to byl David Štulo. Střílel z pravého kruhu přes obránce, Marek Uherek schoval touš v lapačce.
     
    27:25
    Směrem do obrany skvěle zapracoval David Röss. Chtěl i podniknout brejk, v čemuž mu hned v zárodku zabránil Jan Uřičář.
     
    26:58
    Po delší době zákrok jednoho z gólmanů. V permanenci musel být Marek Uherek, s nahozením od levého mantinelu si hravě poradil.
     
    26:29
    Brněnskou akci zastavil ještě ve střední třetině Josef Hampl, ten skvěle přečetl pas Halačky po mantinelu na Červenku.
     
    25:58
    Za brankou bojoval o puk Adam Klimek. Už to vypadalo, že uspěje, nakonec ale souboj vyhrál David Röss.
     
    25:18
    Po zisku puku se po levém mantinelu rozjel Vojtěch Kubín. Až do útočné třetiny neprojel, zastavil jej Ondřej Ruml.
     
    24:59
    Tři bránící hokejisté si s Jakubem Frolem poradili bez problémů. Zlínský útočník zkoušel kličkovat, z neřešitelné situace ale nevybruslil.
     
    24:35
    Samuel Šichtař je zpátky na ledové ploše. Kometa přestála oslabení bez větších problémů, Martin Fajmon nemusel zasahovat ani jednou.
     
    23:41
    Individuálně se rozhodl řešit situaci Adam Klimek. Nabruslil si mezi kruhy, odkud mířil příliš vysoko nad břevno.
     
    23:01
    Se střílenou nahrávku do předbrankového prostoru si Matěj Holba neporadil, kus černé gumy pouze prodloužil k levému mantinelu.
     
    22:35
    Faul v útočném pásmu by Samuela Šichtaře mohl hodně mrzet. Útočník Komety vyfasoval dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    22:22
    Na druhé straně střílel z úhlu Jakub Zduba. Mezi tři tyče, ale Marek Uherek se nachytat nenechal a zakročil vyrážečkou.
     
    21:46
    Jakub Frolo chtěl zaskočit domácího brankáře zakončením z velkého úhlu. Pokusem ze zápěstí však rozvlnil jenom boční síťku.
     
    21:12
    Ze zlínské strany hrozí převážně Jakub Heš, který si vytvořil prostor na vrcholku levého kruhu, křižný pokus Fajmon vyrazil levým betonem.
     
    20:34
    Souhra dvou nejproduktivnějších brněnských hráčů k prvnímu gólu nevedla. Michal Červenka našel mezi kruhy volného Dominika Halačku, jenže tomu se puk nabalil na hokejku a zakončení proto bylo hodně nekvalitní.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Na první gól stále čekáme. Více ze hry měli v úvodní periodě hráči Zlína, kteří potřebují nutně zvítězit, aby se vrátili do bojů o play-off.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:43.
     
    První třetina zápasu mezi Kometou a Zlínem gól nepřinesla, přestože šancí bylo poměrně dost. Většinu si jich vypracovali Berani, avšak Martin Fajmon zatím předvádí velmi dobrý výkon. Poradil si s pokusy Vaculíka i Frola, při zakončení Heše jej podržela horní tyč. Z domácích příležitostí musíme vypíchnout tu Davida Rösse, který si sjel mezi kruhy, odkud mířil do levé šibenice, Uherek ovšem vytáhl výborný zákrok lapačkou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    Nahození od modré čáry Martin Fajmon řešit nemusel. Proti zakončujícímu hráči vystartoval Jan Brabenec a puk srazil do do středního pásma pravou nohou.
     
    19:13
    Matěj Holba tělem odmítl osobního strážce a projel do útočné třetině. Zde však došlo jeho zdvojení, s touto přesilou už si útočník neporadil.
     
    18:54
    Moc dobře Jan Jurný věděl o blížícím se Janu Valáškovi, spoluhráči mu dali echo. Domácí zadák si pomohl pasem na jistotu po mantinelu na Patrika Antonyho.
     
    18:25
    Postavení mimo hru odpískáno brněnskému celku. Po přerušení hry došlo k menší roztržce, kterou rozhodčí rychle vyřešili.
     
    17:58
    Při další akci pálil David Röss z podobného místa, ale bekhendem. Kotouč nedostal přes dobře clonícího Jakuba Frola.
     
    17:33
    Už při hře pět na pět se od pravého mantinelu dostal mezi kruhy David Röss. Zápěstím mířil do levého horního růžku, Marek Uherek ovšem vytáhl povedený zákrok lapačkou.
     
    16:54
    Ne, tato početní převaha není povedená. Mare Uherek je bez práce a ještě chvíli bude, protože další vyhození zaznamenal Oliver Lukaštík.
     
    16:20
    Ani do třetice se nezdařilo. Směrem dozadu naopak musel zabrat Jakub Zubíček, jenž podržel na zádech rozjetého Matěje Holbu.
     
    15:48
    Hokejisté v modro-žlutých dresech se zatím brání bez problémů. V krátkém časovém sledu se jim podařilo dvakrát vyhodit.
     
    15:27
    Už podruhé se zlínští hráči dopustili prohřešku v útočné třetině. Tentokráte Adam Klimek, který se dopustil nedovoleného bránění.
     
    14:53
    Hraje se nahoru dolů. Směrem brněnská brána vyrazil Adam Klimek, ukázkovým obranným zákrokem ho v rozletu zastavil Jakub Zduba.
     
    14:22
    Nebezpečí také na druhé straně! V předbrankovém puku si našel volný touš Dominik Halačka, ležícího Uherka ovšem prostřelit nedokázal!
     
    13:57
    Skvělý Martin Fajmon! Nejprve vystartoval proti Kosovi, jemuž zabránil v zakončení v úniku, načež si pravým ramenem poradil s nebezpečným projektilem vypáleným z hole Frola!
     
    13:20
    K individuální akci se odhodlal obránce Jakub Spanel. Poté, co najel do útočného pásma, tak vypálil ze zápěstí příliš vysoko.
     
    12:12
    Z trestné lavice se navrátivší Matěj Pavlík si dělal zálusk na protiútok. Jenže kličku na střed proti Oliveru Luaštíkovi neprovedl dobře.
     
    12:01
    Ránu z pravého kruhu zblokoval jeden z bránících hokejistů pouze k Jakubu Hešovi. Ten neotálel a forhendovým pokusem z první rozvlnil boční síť!
     
    11:42
    V pravém kruhu číhal defenzivou opomenutý Dominik Kos. Domácí měli štěstí, že si forvard neporadil se zpracováním prudkého pasu.
     
    11:02
    Berany chtěl vrátit o útočného pásma Jakub Heš. Před modrou ovšem udělal kličku navíc, s čímž Dominik Kos nepočítal a spoluhráče vystavil do ofsajdu.
     
    10:27
    Nebezpečí před vlastní bránou vyřešil Martin Fajmon. Výborně se přesunul proti zakončení z levého kruhu a kus černé gumy skryl ve výstroji.
     
    10:02
    Přesilovku si vyzkouší také hokejisté Zlína. Matěj Pavlík si ve střední třetině pomohl k puku seknutím přes soupeřovu hokejku.
     
    09:58
    Početní převaha domácího mužstva je minulostí. S koncem Holbova trestu dostal pas na modrou Mitro, avšak neporadil si se zpracování,
     
    09:43
    S nahozením od modré čáry neměl Marek Uherek žádné větší problémy. Na touš velmi dobře viděl a schoval ho v lapačce.
     
    09:12
    Naopak do protiútoku vystartoval Martin Vaculík. Střílel z velkého úhlu, Martin Fajmon zakročil levým betonem.
     
    08:30
    Přesilovka zatím určitě nevychází podle očekávání. Hráči v bílých dresech mají velké problémy s usazením se v útočném pásmu.
     
    07:58
    První přesilovou hru si zahraje Kometa. Na trestnou lavici usedl zlínský útočník Matěj Holba, který se provinil zašlapováním puku v útočné třetině.
     
    07:49
    Po buly v brněnském obranném pásmu vypálil Jakub Heš. Martin Fajmon reagoval pozdě, zachránila jej horní tyč!
     
    07:37
    Až mezi kruhy si nabruslil David Štulo, který vyzkoušel střelu přes dva bránící hráče, přes hokejku jednoho z nich puk vyletěl vysoko nad břevno.
     
    07:15
    Jak je zvykem, tak domácí hrají z pevné defenzivy a nikam se přehnaně netlačí. Sebastian Mitro pod tlakem odjel za vlastní svatyni.
     
    06:53
    Po levém mantinelu nastartoval motory brněnský kapitán Mihal Červenka. Vyzval k souboji jeden na jednoho Josefa Hampla, proti němuž neuspěl.
     
    06:16
    Akci Beranů přerušil hvizd čárového rozhodčího. Po nedorozumění mezi kapitánem Klimkem a Pešákem se pískal ofsajd.
     
    05:52
    Zlín si vytvořil tlak v útočné třetině, avšak k zakončení nedošlo. Do brejku vystartoval Samuel Šichtař, zakončení forhendem zblokoval Kopřiva.
     
    05:21
    Na druhou stranu se proti dvojici protihráčů vydal David Röss. Bojoval statečně, leč proti přesile dle očekávání neuspěl.
     
    04:44
    Zlínské přečíslení vyvrcholilo křižným pasem do levého kruhu na Martina Vaculíka, ránu z první Martin Fajmon vyrážečkou odpálil nad břevno!
     
    04:11
    Do zlínské rozehrávky se zapojil i gólman Marek Uherek, jenž zastavil vyhození vyrážečkou a touš přenechal Uřičářovi.
     
    03:50
    Za vlastní bránou zklidnil hru Sebastian Mitro. Počkal na vystřídání formací, načež přihrál pravému mantinelu na Jana Brabence.
     
    03:22
    Po nahození od modré čáry si Martin Fajmon úplně nebyl jistý, kde má kotouč. Ohlédl se i za sebe, ale udržel jej někde mezi betony.
     
    02:40
    Jako další se o slovo přihlásil David Röss. Dojel do levého kruhu, odkud vyslal svižný projektil ze zápěstí, dobrý blok zaznamenal Ondřej Ruml.
     
    02:16
    Tentokráte se Matěj Pavlík rozhodl vzít zodpovědnost na sebe. Střílel zajímavě bekhendem z pravého kruhu na přední tyč, Uherek zakročil betonem.
     
    01:39
    Matěj Pavlík viděl středem rozjetého Davida Štula, ve snaze o průnikový pas ovšem trefil pouze brusle bránícího hokejisty.
     
    01:06
    Další útok domácího mužstva skončil hvizdem čárového rozhodčího. Postavení mimo hru ponechává hru ve střední třetině.
     
    00:41
    Po levém mantinelu se rozjel domácí kapitán Michal Červenka. Chtěl se natlačit před bránu, v čemž mu zabránil Oliver Lukaštík.
     
    00:10
    Utkání mezi Kometou a Zlínem odstartovalo! Pro dnešní klání byl otevřen i kotel, tedy sektor E, kde se sešlo pár fanoušků, kteří hlasitě povzbuzují od úvodního buly.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Fajmon (Matoušek) – Spanel, Antony, Jurný, Mitro, Vyhlídal, Zubíček (A) – Zduba, Habermann, Halačka (A), Volf, Červenka (C), Kubín, Pavlík, Brabenec, Štulo, Šichtař, Röss.
    Trenér: Marek Moskal

    PSG Berani Zlín: Uherek (Kowalczyk) – Lukaštík (A), Schmied, Uřičář, Ruml, Mikel, Kopřiva, Hampl – Vaculík, Kos, Klimek (C), Frolo, Pečner, Heš (A), Pešák, Valášek, Holba.
    Trenér: Lubomír Vosátko

    Rozhodčí: Maťašovský – Smetková, Jurčík.
     
    PSG Berani Zlín

    Také Berani ze Zlína jsou ve hře o postup do vyřazovací fáze. Aktuálně se sice nachází na prvním nepostupovém pátém místě, avšak manko na čtvrtou Porubu čítá pouhé tři body. Právě s Porubou odehráli zlínští hokejisté doposud poslední utkání, na jejím stadionu prohráli 2:3 až po prodloužení. Nejproduktivnějším hráčem týmu je čtrnáctibodový Jakub Frolo.
     
    HC Kometa Brno

    Dorostenci brněnské Komety nabrali v posledních dnech parádní formu. Aktuálně disponují sérií čtyř vítězství v řadě za sebou a v tabulce skupiny Východ se nachází na třetím místě o skóre za Třincem a o dva body za vedoucími Vítkovicemi. Naposledy svěřenci kouče Moskala zvítězili, navzdory velké střelecké převaze soupeře, 3:2 v Třinci. Týmové produktivitě vévodí dvojice Michal Červenka a Dominika Halačka, oba mají na kontě devět kanadských bodů.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný čtvrteční večer. Vítám vás při sledování Extraligy dorostu, u zápasu mezi brněnskou Kometou a Berany ze Zlína.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 42. Halačka (Zubíček, Spanel) – 29. Vaculík (Ruml, Heš), 32. Vaculík, 39. Frolo (Kos, Lukaštík), 43. Vaculík (Heš, Hampl)


    HC Kometa Brno: Fajmon (Matoušek) – Spanel, Antony, Jurný, Mitro, Vyhlídal, Zubíček (A) – Zduba, Habermann, Halačka (A), Volf, Červenka (C), Kubín, Pavlík, Brabenec, Štulo, Šichtař, Röss.
    Trenér: Marek Moskal

    Berani Zlín: Uherek (Kowalczyk) – Lukaštík (A), Schmied, Uřičář, Ruml, Mikel, Kopřiva, Hampl – Vaculík, Kos, Klimek (C), Frolo, Pečner, Heš (A), Pešák, Valášek, Holba.
    Trenér: Lubomír Vosátko

    Rozhodčí: Maťašovský – Smetková, Jurčík

    Diváci: 128
    thejrc.org