Kladno – Liberec 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Olomouc 2:3 (0:3 po s.n.) | Mountfield HK – K. Vary 1:2 (kon.)
Plzeň – Vítkovice 4:3 (po pr.) | Kometa Brno – Motor ČB 3:0 (kon.) | Litvínov – Sparta 4:0 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Banes Motor České Budějovice
Pátek 28.10.2022, 17:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    52:07
    Dnešní utkání sleduje 7261 diváků, což je letošní nejvyšší návštěva v Brně.
     
    50:02
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Petr Kratochvíl – 2 min., podrážení.
     
    46:00
    A pozor branka neplatí!
     
    46:00
    HC Kometa Brno si bere trenérskou výzvu!
     
    46:00
    České Budějovice právě vstřelily branku! Nakonec se hosté přeci jen radují! Motor dlouze kroužil v útočném pásmu, puk vzal na sebe Přikryl a do jeho střely vložil svou hůl TOMÁŠ CHLUBNA. Branka však nebyla po trenérské výzvě uznána!
     
    43:04
    Motor buší na první branku v utkání, po střele z hole Koláčka se před Furchem strhla mela, ve které se znovu snažil dostat puk za brněnského brankáře Doležal, ale jeho snaha přišla vniveč!
     
    39:38
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice:
    Lukáš Pech – 2 min., vysoká hůl.
    37:19 Jakub FLEK - 3:0
     
    37:19
    Kometa právě vstřelila branku! Brno odskakuje do tříbrankového trháku! Parádní spolupráci předvedli nyní Radek Koblížek s JAKUBEM FLEKEM, když Strmeň nejprve střelu Koblížka vyrazil, aby pak téměř z nulového úhlu zavěsil druhý jmenovaný. Asistence: Petr Holík, Radek Koblížek.
     
    32:34
    Holík šikovně uvolnil Vincoura a ten ze slotu trefil tyčku! Hned na to další obrovská příležitost téhož hráče, tentokrát jej vychytal Strmeň.
     
    32:04
    České Budějovice se o svůj prostor v útočném pásmu praly tak houževnatě, až to bylo za hranici pravidel. Menší trest za hákování obdržel Tomáš Čachotský a domácí tým si podruhé v dnešním utkání zahraje přesilovou hru, stane se tak po komerční přestávce.
     
    29:59
    Pech připravil tutovou příležitost Valskému na hranici brankoviště, Furch však znovu vyrazil a Kometa se osvobozuje.
     
    29:24
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Petr Kratochvíl – 2 min., držení.
     
    24:09
    Šalé se nyní od mantinelu prokličkoval skrz budějovickou obranu až před Strmeně, kde hostující brankář zastavil pohlednou akci mladého útočníka Brna.
     
    20:23
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Petr Holík – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
    16:59 Martin ZAŤOVIČ - 2:0
     
    16:59
    Kometa právě vstřelila branku! Kometa je v přesilových hrách opět nemilosrdná a po dvaadvaceti vteřinách ji využívá! Holík si dlouze vyměňoval puk se Zbořilem, ten nakonec vystřelil od modré čáry a dráhu puku pod horní víko změnil MARTIN ZAŤOVIČ. Asistence: Adam Zbořil, Petr Holík.
     
    16:37
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice:
    Martin Hanzl – 2 min., krosček.
     
    12:11
    Sallinen obral o kotouč českobudějovického obránce a okamžitě nalezl najíždějícího Kratochvíla, tomu se však nepodařilo překonat Strmeně, který se stačil včas přemístit!
     
    07:31
    Nyní jsme však byli svědky hned dvou obrovských příležitostí Motoru! Nejprve byl vyslán do úniku na levém křídle Pech, jehož dělovku Furch vyrazil a ze druhé vlny zakončoval ještě Doležal, brněnský brankář teď předvedl dva důležité zákroky.
     
    05:47
    Forčeking se Kometě vyplácí, rozehrávku Motoru přerušil Holík a naservíroval Ščotkovi, brněnský obránce však z první přestřelil branku Jihočechů z bezprostřední blízkosti!
    02:50 Radek KOBLÍŽEK - 1:0
     
    02:50
    Kometa právě vstřelila branku! Domácí otevírají po zásluze skóre! Aktivitu Brna v úvodních minutách přivedl k dokonalosti RADEK KOBLÍŽEK přesnou střelou z pravého kruhu. Asistence: Petr Holík, Jakub Flek.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 3. Koblížek (Holík, Flek), 17. Zaťovič (Zbořil, Holík), 38. Flek (Holík, Koblížek)


    HC Kometa Brno: Furch (Kavan) – Ščotka, Ďaloga, Kučeřík, Holland, Hrbas, Kundrátek (A), Gulaši (A) – Flek, Holík, Koblížek – Zaťovič (C), Strömberg, Vincour – Kollár, Sallinen, Šalé – Dufek, Zbořil, Kratochvíl.
    Trenér: Pešut

    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Cinka) – Vráblík, Štencel (A), Kachyňa, Bindulis, Marcel, Šenkeřík, Šedivý – Chlubna, Koláček, Přikryl – Valský, Hanzl (A), Čachotský – Doležal, Pech (C), Dzierkals – Tomeček, M. Toman, Strnad.
    Trenér: Čermák

    Rozhodčí: Hejduk, Obadal – Lederer, Axman
    thejrc.org