Kladno – Liberec 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Olomouc 2:3 (0:3 po s.n.) | Mountfield HK – K. Vary 1:2 (kon.)
Plzeň – Vítkovice 4:3 (po pr.) | Kometa Brno – Motor ČB 3:0 (kon.) | Litvínov – Sparta 4:0 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
HC Sparta Praha
Pátek 28.10.2022, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký páteční večer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je patnácté kolo extraligy a my v jeho rámci budeme sledovat duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a HC Sparta Praha.
     
    HC VERVA Litvínov

    Litvínovští v letošní sezóně opět nepodávají takové výkony, aby to bylo na horní patra v tabulce, přitom před sezónou měli rozhodně vyšší cíle. Jenže po čtrnácti odehraných utkáních je z toho samotný chvost extraligové tabulky a na kontě pouhých devět bodů. Po sedmi prohrách v řadě za sebou se po posledním odehraném utkání, kdy Verva padla s Vítkovicemi 3:5, vedení odhodlalo k odvolání hlavního trenéra Vladimíra Růžičky a na jeho místo se posunul Karel Mlejnek. Jeho asistenty jsou nově Robert Reichel a David Kočí. Uvidíme, zda tato trenérská rošáda pomůže a povede u Litvínova k lepším zítřkům.

    Nejproduktivnější hráči

    Giorgio Estephan 2+9
    Patrik Zdráhal 5+5
    Šimon Stránský 4+6
     
    HC Sparta Praha

    To Pražané zažívají daleko lepší období. V tabulce je najdeme na šestém místě s jednadvaceti body a jsou tak v kontaktu se špičkou tabulky, vždyť na první místo mají ztrátu osmi bodů, což není mnoho. Sparťané ale zažili tři zápasy v řadě za sebou, kdy nevyhráli. Nyní se ale zase vrátili na vítěznou vlnu, když 3:2 v prodloužení porazili Mladou Boleslav. Naposledy pak uspěli doma s Vítkovicemi, když opět vyhráli 3:2 po nastavené hrací době. Dnes na severu Čech mají před sebou jasný cíl, a sice připsat si třetí výhru po sobě.

    Nejproduktivnější hráči

    Michal Řepík 7+6
    Roman Horák 4+8
    David Tomášek 3+9
     
    Vzájemná utkání

    V letošní sezóně se oba týmy už potkaly, ve druhém kole byla úspěšnější Sparta, která vyhrála na domácím ledě 3:0.
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Tomek (Godla) – Zeman, Zile, Jaks, Strejček, Wesley, Demel (A), Šalda – Abdul, Sukeľ (C), Kudrna – Zdráhal (A), Estephan, Š. Stránský – Hlava, Gut, Straka – Havelka, Helt, Zygmunt.
    Trenér: Karel Mlejnek

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Krejčík, Moravčík, Kempný, Mikliš, Němeček, Jandus, Polášek (A) – Sobotka (A), Horák, Řepík (C) – E. Thorell, D. Vitouch, Tomášek – D. Simon, G. Thorell, Hauser – Safin, M. Vitouch, Konečný.
    Trenér: Pavel Patera

    Rozhodčí: Šír, Kubičík – Frodl, Klouček.
     
    Před zahájením tohoto duelu bude probíhat ceremoniál ohledně Václava Sýkory, jenž slaví své sedmdesáté narozeniny. Přejeme hodně štěstí a zdraví. Gratulovat na led mu přišel i reprezentační kouč, Fin Kari Jalonen, jenž v minulosti se Sýkorou spolupracoval.
     
    Oficiality jsou za námi a za malý okamžik bude zahájeno utkání mezi Litvínovem a Spartou. Nově na lavičce jako hlavní trenér Karel Mlejnek se svými asistenty Robertem Reichelem a Davidem Kočím.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Litvínovští dnes hrají ve speciálních dresech a doufají, že jim přinesou štěstí. Moravčík zablokoval akci Litvínova u tyče Kováře a Pražané otáčejí hru.
     
    00:48
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Michal Kempný – 2 min., nedovolené bránění.
     
    00:53
    Navrátilec z NHL Michal Kempný se provinil faulem už v první minutě, když nedovoleně zastavil Šimona Stránského a Litvínov má přesilovou hru.
     
    01:25
    Obrovská šance chemiků. Domácí měli před Kovářem tlak a na něho šla nebezpečná střela, ovšem hostující brankář se roztáhl na brankovišti a tutovku soupeře zneškodnil!
     
    02:11
    A další šance Litvínova, který do zápasu vlétl hodně svižně, je to samozřejmě umocněno přesilovou hrou.
     
    02:37
    Nyní obrana Sparty zachytila kotouč a vyhodila ho až před branku Mateje Tomka.
     
    02:48
    Kempný je na ledové ploše a Sparta je v plném počtu.
     
    03:24
    Hauser poslal puk na Dominika Simona, ten se ale do zakončení nedostal. Následně pak nahazoval touš před branku Jakub Krejčík, ale nebyl tam nikdo, kdo by dorážel.
     
    03:45
    Patrik Zdráhal se uvolnil a na pravém kruhu švihl do kotouče, který poté Jakub Kovář nadzvedl a poslal nad svou branku. Hned na to nechal hru plynout a do akce posílá své spoluhráče.
     
    04:33
    Další menší tlak před Kovářem, ale ten nyní zůstal ležet na zemi, po zákroku proti pokusu Kudrny. Už jsou u něho lékaři a uvidíme, zda bude moci pokračovat dále.
     
    04:33
    Vypadá to, že bude gólman Sparty v pořádku a zkusí to. V jeho obličeji je ale vidět bolestivý výraz.
     
    04:45
    Radim Šalda na levém kruhu našel odražený puk a nasměroval ho na Jakuba Kováře, který musel zakročit. Hned na to poslali hosté kotouč do neutrální zóny.
     
    05:16
    Michal Moravčík uklidnil hru, získal na hůl puk a nasměroval ho opět do středního pásma. Jenže agilní domácí hráči ho získali zpět a opět míří před Jakuba Kováře.
     
    06:00
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Ostap Safin – 2 min., vysoká hůl.
     
    06:00
    Zbytečný zákrok Safina oslabuje Spartu a Verva má k dispozici další přesilovou hru.
     
    Střely na branku: 7 – 1
     
    06:16
    Sparťané hned po vhazování dostali puk hodně daleko od branky Jakuba Kováře a šetří cenné vteřiny z oslabení.
     
    06:58
    Janis Jaks nahodil z pravého kruhu puk blíže Kovářovi, kde ho Giorgio Estephan napálil na Jakuba Kováře, ale bylo to mimo tři tyče. Následuje další výhoz puku až před Tomka.
     
    08:00
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    08:27
    Filip Helt z levého kruhu vyslal tvrdou ránu k bližší tyči, kde zakročil Jakub Kovář a ujistil se, že jeho pravá noha je už asi v pořádku.
     
    09:03
    Nyní o sobě dali vědět hosté, Dominik Simon nechal puk Hauserovi, který ho od zadního mantinelu posílal před branku, ale Krejčík svou teč poslal jen vedle Tomkovy klece.
     
    10:03
    Martin Jandus poslal přízemní nahození před bránu a čekal, zda někdo ze spoluhráčů bude tečovat. Ale bylo to příliš prudké a kotouč skončil jen u zadního hrazení.
     
    10:20
    Hra je přerušena a následuje první komerční přestávka tohoto utkání.
     
    10:58
    Patrik Demel přišel o kotouč a do akce na druhé straně se tak vydala opět Sparta. Chvíli se zdržela před Tomkem, ale nezakončila.
     
    12:26
    Michal Kempný je v péči lékařů, patrně utrpěl řeznou ránu do nohy. Už je v péči lékařů a připravena jsou i nosítka. Kempný bude muset do nemocnice na šití. Domácí publikum vyvolává jméno Michala Kempného, ten je rukou zdraví.
     
    12:26
    Stále se nehraje, Michal Kempný už opustil ledovou plochu na nosítkách. Na ledě ale byla krev a došlo tedy na vyčištění ledové plochy.
     
    12:26
    Už to vypadá, že je vše v pořádku a hra bude za malý okamžik pokračovat dále.
     
    12:31
    Nahození kotouče před branku Sparty zastavil Jakub Kovář, nicméně neměl v moci puk a následně střílel Giorgio Estephan, jenž se ale před hostující brankou neprosadil.
     
    13:25
    Přihrávka rukou Safina v útočném pásmu a hra se stěhuje do neutrální zóny, kde se bude vhazovat blíže brance Jakuba Kováře.
     
    13:46
    Řepík se natlačil před Tomka, před kterým sklepl puk, ale ten si cestu do jeho brány nenašel. Stále pokračuje akce Sparty, která je nyní více aktivní.
     
    15:13
    Erik Thorell si nabruslil do levého kruhu a svižnou ranou chtěl prostřelit Mateje Tomka, který holí srazil touš vedle své branky a do bezpečí.
     
    16:29
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Jan Strejček – 2 min., hákování.
     
    16:29
    Další komerční přestávka.
     
    16:45
    Přesilovka pro Spartu, vůbec první v utkání a Pražané už operují před Matejem Tomkem.
     
    17:08
    Vladimír Sobotka si připravil střelu a z pravého kruhu pak pořádně do puku švihl a orazítkoval tyč litvínovské klece!
     
    17:24
    Další pokus mířil na Tomka, ten si místo u své pravé tyče pohlídal a zapsal další zákrok. Po něm hru přerušil a buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    17:43
    Z pravé strany pálil Dominik Simon, ale jeho pokus byl sražen mimo tři tyče.
     
    18:29
    Litvínov je v plném počtu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:10
    Sparťané se natlačili před branku Litvínova, nejprve to zkusil Řepík, po něm také Roman Horák, ale ani po těchto akcích se skóre nemění.
     
    19:29
    Šimon Stránský zavezl puk do útočného pásma a rodila se akce zase na domácí straně. Jenže útočník Litvínova byl v teritoriu Sparty osamocen a hosté mu kotouč sebrali.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. Úvod patřil domácím, kteří měli celkem velký tlak před Kovářem. Následně ale sparťané hru srovnali a i oni se dostávali do šancí. Nicméně na ukazateli svítí stále bezbrankový stav, zatím tedy gólmani drží svá čistá konta. Průběh zápasu poznamenalo krvavé zranění Michala Kempného, který byl okamžitě z ledu odvezen na nosítkách do nemocnice a doufejme, že to nebude nic vážného.
     
    Střely na branku: 10 – 8
     
    Další třetina začne přibližně v 18:29.
    Zranění Michala Kempného by nemělo být vážné
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Michal Moravčík střílel od modré čáry, neuspěl a na druhé straně pak ukryl puk pod lapačku Jakub Kovář po pokusu Kristapse Zileho.
     
    21:11
    Jakub Kovář zakročil proti střele soupeře a hra je přerušena. Vhazovat se bude před jeho klecí.
     
    21:40
    Dalekonosné nahození Janduse končí v ochranné síti nad brankou Litvínova a znovu se přerušuje. Buly ve středním pásmu ve středovém kruhu.
     
    21:59
    Petr Straka se zbavil Mikliše a udělal si prostor pro zakončení, jeho rána pak jen těsně minula protější tyč!
     
    22:44
    Denis Zeman poslal puk na Kristapse Zileho, který poté napřáhl ke střele, ale tu do lapačky chytil Jakub Kovář, jenž má další důležitý zákrok.
     
    23:09
    Michal Moravčík natáhl střelu z pravého kruhu a do akce musel jít Matej Tomek, jenž také kryje pokus soupeře a drží svůj tým. Následně pak je hra zastavena.
     
    23:22
    Závar před litvínovskou klecí, z něho se ale domácí oklepali a narodil se rychlý protiútok. Verva se pak usadila před Kovářem, kde ale nedošlo k žádnému ohrožení jeho klece.
     
    24:25
    Litvínovští napadali v pásmu soupeře, hosté se snažili dostat puk k sobě, ale nepovedlo se. Až po chvilce už touš letí do neutrální zóny tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    24:59
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Ostap Safin – 2 min., hrubost.
     
    25:12
    Další přesilovka pro Litvínov, ty předchozí dvě se Vervě nepovedly, bude tomu nyní jinak?
     
    25:24
    Janis Jaks od zadního hrazení dostával puk na opačnou stranu, ale ve středním pásmu o něj přišel a do akce tak může jít zase Sparta.
     
    26:22
    Kristaps Zile dostal od Estephana puk na modrou čáru a jeho rána končí na zákroku Jakuba Kováře.
     
    26:39
    Ani tahle početní výhoda se příliš domácím nedaří. Až nyní nebezpečně střílel Andrej Kudrna, ale u tyče si místo pohlídal hostující brankář a Sparta se pak osvobozuje.
     
    26:59
    Sparta je v plném počtu.
     
    27:34
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    28:07
    Andrej Kudrna si sjel na pravou stranu a táhlou střelou vyslal další pokus k bližší tyči, ale tam zakročil Jakub Kovář.
     
    28:34
    Další nedisciplinovanost Sparty, David Němeček u hrazení atakoval Jindřicha Abdula a dostane dvě minuty.
     
    28:34
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    David Němeček – 2 min., napadení.
     
    28:40
    Přihrávku dostal Šimon Stránský na paty a puk opustil útočnou třetinu. Domácí se tam tedy musejí vracet zase znovu ze střední třetiny.
     
    29:22
    Po ráně Jakse zakročila obrana Sparty a hned vyhodila puk až před branku Mateje Tomka. Hosté tak šetří další cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    29:56
    Litvínov právě vstřelil branku!
    V pořadí čtvrtá přesilová hra Litvínova je využita a domácí tak v polovině zápasu otevírají střelecký účet. Kristaps Zile napřáhl na modré čáře a kotouč se pak odrazil před brankoviště. Tam se dobře postavil MICHAL GUT, jenž touš zasunul za brankovou čáru – 1:0. Asistence: Kristaps Zile a Andrej Kudrna.
    29:56 Michal GUT - 1:0
     
    31:26
    Další velká šance, Nicolas Hlava z pravého kruhu jen těsně minul protější tyč! Domácí jsou v dalším tlaku a vynutili si další faul soupeře.
     
    31:26
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    David Tomášek – 2 min., podrážení.
     
    31:45
    Patrik Zdráhal se dostal do zakončení a Jakub Kovář musel vytasit další zákrok, po kterém je hra přerušena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    31:59
    Sparťané sebrali kotouč a hned ho poslali až před Mateje Tomka.
     
    32:08
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A další využitá početní výhoda domácích, kteří jdou do dvoubrankového vedení. Častá nedisciplinovanost hostů tak nese pro domácí ovoce. Těsně před branku Kováře dostal odražený puk GIORGIO ESTEPHAN, jenž poté zblízka brankáře Pražanů prostřelil – 2:0. Asistence: Nicolas Hlava a Šimon Stránský.
    32:08 Giorgio ESTEPHAN - 2:0
     
    32:46
    Domácí jsou pochopitelně na koni a znovu se dostali do akce před Kovářem, ale Martin Jandus zakročil a pozorným obranným zákrokem pomohl Jakubu Kovářovi.
     
    33:34
    Mikliš rozhýbal soupeře, zkusil vystřelit, ale beci Litvínova jeho pokus srazili do bezpečí a mimo ohrožení Tomka.
     
    34:08
    Michal Moravčík měl kotouč, ale dobře ho napadal Petr Straka, domácí tak díky tomu zase získali puk a otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    34:54
    Litvínovští rozehrávali ve svém pásmu, hosté je sice napadali, ale puk nezískali. Ten nyní končí v neutrální zóně a nyní už ho hosté mají.
     
    35:52
    Po chvilce se zase do akce dostali domácí, Andrej Kudrna po přihrávce na nic nečekal a vyslal tvrdou ránu na branku hostů, tu ale o kousek minul.
     
    36:32
    Simonova rána orazítkovala beton Mateje Tomka. Hosté si nyní vynutili tlak před jeho brankou a Tomek tak musí být hodně pozorný.
     
    36:54
    A nakonec pak na Mateje Tomka mířil pokus z pravé strany, který sklapnutím svých betonů domácí gólman kryje a hra je zastavena. Po další komerční přestávce se tak bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    37:01
    Roman Horák zasekl brusle na pravém kruhu, poslal zpětnou přihrávku k modré čáře, kde ale Michal Moravčík jen nahodil puk před Tomka.
     
    37:29
    Z první pálil Michal Gut a znovu tak ohrozil Jakuba Kováře. Ten zachoval čistou hlavu a má puk ve své moci. Následně pak také nechal hru zastavit.
     
    37:42
    David Němeček napřáhl na modré čáře a proti jeho pokusu vytasil další zákrok Matej Tomek.
     
    38:10
    David Vitouch zavezl kotouč do útočného pásma, tam ale neměl nikoho, komu by mohl ideálně přihrát. Kotouč pak přebírají domácí a míří dopředu.
     
    38:37
    Nyní se rodila slibná akce Sparty, kterou ale zastavilo postavení mimo hru. Ta se stěhuje zpět do neutrální zóny, kde se bude vhazovat.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:10
    Kristaps Zile na levé straně vyslal prudkou ránu a po ní zvoní tyč branky Pražanů!
     
    39:41
    Jakub Krejčík to vzal na sebe a od modré čáry poslal dalekonosný pozdrav, který Tomka zaměstnal. Domácí gólman jeho nebezpečný pokus kryje a ještě se přerušuje.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je minulostí a v ní jsme se už dočkali branek. Padly dvě a obě do sítě hostů. V polovině zápasu dorazil v přesilové hře u brankoviště puk za čáru Michal Gut a poslal Litvínov do vedení. O zhruba dvě minuty později přišla na řadu další využitá početní výhoda, to se zblízka prosadil Giorgio Estephan a dal tak svému týmu dvoubrankový náskok. Hosté v závěru měli velkou snahu dostat se na kontaktní branku, ale Matej Tomek jim to několika zákroky nedovolil a také jim v cestě stála tyč jeho klece.
     
    Střely na branku: 21 – 12
     
    Další třetina začne přibližně v 19:27.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Hned v úvodu třetí třetiny pálil Andrej Kudrna a byl tak v šanci, ale Jakuba Kováře neprostřelil.
     
    40:31
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Matúš Sukeľ – 2 min., hákování.
     
    40:45
    Hosté mají šanci dostat se svému soupeři na dostřel jediné branky, hrají přesilovou hru a už se derou do útočného pásma.
     
    41:15
    Litvínovští vyvezli puk až do teritoria Sparty, Filip Helt sice v akci nezakončil, ale aspoň pošetřil další cenné vteřiny z litvínovského oslabení.
     
    41:51
    Michal Řepík po přihrávce od Vladimíra Sobotky střílel na Mateje Tomka, ale trefil jen jeho vyrážečku a puk zaletěl k zadnímu hrazení.
     
    42:12
    Závar před Tomkem, šly na něho asi tři dorážky, nakonec to celé domácí ustáli a vypadá to, že tohle oslabení zvládnou bez úhony.
     
    42:31
    Matúš Sukeľ je na ledové ploše a Litvínov je kompletní. Dvoubrankový náskok tak domácí Verva prozatím udržela.
     
    42:48
    Matej Tomek čelil další střele soupeře a puk končí na jeho hrudi. Následně pak nechal domácí brankář přerušit hru, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    43:39
    Jakub Konečný se vydal za nahozeným kotoučem do blízkosti branky Mateje Tomka, nakonec ho ale získala obrana Litvínova, která tak svého soupeře do žádné střely nepustila.
     
    44:28
    Další zákrok Tomka a ten má puk v lapačce. Znovu dochází na zastavení hry.
     
    45:23
    David Vitouch poslal z obranného pásma dalekonosnou přihrávku na Erika Thorella, ale ta se neujala. Následně pak zblízka pálil Pawel Zygmunt a Kovář se musel o své brankoviště strachovat.
     
    46:01
    Litvínovští hýřili aktivitou, Estephan se ale ze středního pásma neprodral do útoku a na druhé straně pak pálil Jakub Konečný, jehož pokus končí zmarem.
     
    46:46
    Následuje další komerční přestávka.
     
    46:54
    Ondřej Mikliš napřáhl na pravém kruhu a jeho pokus byl obranou Litvínova sražen do bezpečí.
     
    47:30
    Jan Strejček hledal před brankou volného Andreje Kudrnu, ale následně pak zakročil Mikliš a zastavil tak možnou velkou šanci domácího celku.
     
    Dnešní utkání sleduje 5107 diváků.
     
    48:25
    David Vitouch zvedl pokus Giorgia Estephana, který pálil z mezikruží a pomohl tak Jakubu Kovářovi, jenž nemusel do žádného zákroku.
     
    49:28
    David Němeček zablokoval střelu soupeře a hosté poté okamžitě mířili do útočného pásma. Pozorná obrana Vervy ale nedovolila, aby Pražané litvínovskou klec ohrozili.
     
    50:09
    Sobotka z první zacílil na branku domácích, kde betonem zakročil Matej Tomek. Následně pak se musel přesunout na pravou tyč, kde likvidoval další pokus hostů.
     
    50:34
    Michal Gut zůstal ležet na hrací ploše v obranném pásmu, když ho Erik Thorell narazil nechtěně tělem a zasáhl ho do krku. Gut je otřesen, ale zdá se, že bude v pořádku.
     
    52:13
    David Němeček střílel od modré čáry a jeho dělovka orazítkovala břevno Tomkovy klece. Hosté tak nebyli vůbec daleko od kontaktního gólu!
     
    52:13
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    52:35
    Další rána Davida Němečka a ta skončila na hrudi Mateje Tomka. Po chvilce pak ještě střílel Michal Řepík, ale domácí brankář proti němu vytasil další zákrok.
     
    53:18
    Hosté protečovali puk do útočného pásma, ale tam ho sebrali domácí a zavezli ho opět před branku Pražanů.
     
    53:44
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A je to 3:0. Giorgio Estephan vyhrál vhazování, posunul puk na PATRIKA ZDRÁHALA, který poté napřáhl ke střele a v brance hostů pak propálil vše, co mu stálo v cestě – 3:0. Domácí tak udělali další krok úspěchu v tomto utkání. Asistence: Giorgio Estephan.
    53:44 Patrik ZDRÁHAL - 3:0
     
    54:55
    Michal Moravčík pronikal do útočného pásma, zastavil ho ale ofsajd a hra je přestěhována zpět do neutrální zóny.
     
    55:30
    Poláškovo nahození od modré čáry do lapačky v pohodě kryje Matej Tomek, ale raději nechává hru přerušit. Buly bude vhozeno po jeho levé ruce.
     
    56:15
    U brankoviště byli k dorážce připraveni Krejčík a Řepík, ale Tomek si znovu připsal zákrok, po kterém touš posílá pryč od své svatyně.
     
    57:25
    U hrazení bojovaly oba celky o kotouč, nakonec ho vyšťourali hosté a zamířili znovu před Mateje Tomka.
     
    57:47
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    David Tomášek – 2 min., podrážení.
     
    57:47
    Domácí lavička si bere oddechový čas.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:02
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Třetí využitá přesilovka Vervy a je hotovo. Janis Jaks poslal puk na levý kruh, kde byl připraven GIORGIO ESTEPHAN. Ten si ještě pohrál s kotoučem, našel lepší pozici a švihem pak zamířil k protější tyči, od které se touš odrazil a skončil za Kovářem – 4:0. Asistence: Janis Jaks a Denis Zeman.
    58:02 Giorgio ESTEPHAN - 4:0
     
    58:54
    Zápas se už jen dohrává, domácí drží útočnou třetinu a ještě se snaží vylepšit skóre. Nicméně nyní byla obrana Sparty proti.
     
    59:29
    Helt se utrhl a dostal se do těsné blízkosti Jakuba Kováře, kterého pak tváří v tvář neprostřelil.
     
    59:50
    Domácí odpočítávají poslední vteřiny zápasu a nyní je už jasné, že dlouhá proherní šňůra je u konce.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí dnes pod novým trenérským vedením zastavili dlouhou proherní šňůru a po výhře 4:0 nad Spartou zapisují tři body do tabulky. Matej Tomek vychytal druhou nulu a i on byl jedním ze strůjců výhry. Dnes byl ve své brance zkrátka neprůstřelný.
     
    Střely na branku: 27 – 29
     
    Díky za pozornost, to je ode mě už vše. Přeji hezký zbytek svátečního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:08:17)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 30. Gut (Zile, Kudrna), 33. Estephan (Hlava, Š. Stránský), 54. Zdráhal (Estephan), 59. Estephan (Jaks, Zeman)


    HC VERVA Litvínov: Tomek (Godla) – Zeman, Zile, Jaks, Strejček, Wesley, Demel (A), Šalda – Abdul, Sukeľ (C), Kudrna – Zdráhal (A), Estephan, Š. Stránský – Hlava, Gut, Straka – Havelka, Helt, Zygmunt.
    Trenér: Karel Mlejnek

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Krejčík, Moravčík, Kempný, Mikliš, Němeček, Jandus, Polášek (A) – Sobotka (A), Horák, Řepík (C) – E. Thorell, D. Vitouch, Tomášek – D. Simon, G. Thorell, Hauser – Safin, M. Vitouch, Konečný.
    Trenér: Pavel Patera

    Rozhodčí: Šír, Kubičík – Frodl, Klouček

    Diváci: 5107
    thejrc.org