Boston – Detroit 5:1 (kon.) | Philadelphia – Florida 4:3 (kon.) | Ottawa – Minnesota 2:4 (kon.)
Buffalo – Montreal 2:3 (kon.) | Nashville – St. Louis 6:2 (kon.) | Chicago – Edmonton 5:6 (kon.)
Dallas – Washington 2:0 (kon.) | Seattle – Vancouver 4:5 (kon.) | San Jose – Toronto 4:3 (po pr.)
Los Angeles – Winnipeg 4:6 (kon.)
konec
Seattle Kraken
4:5 (2:1, 1:2, 1:2)
Vancouver Canucks
Pátek 28.10.2022, 04:00 • Climate Pledge Arena, Seattle • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Vítám vás u pátečního programu nejlepší hokejové ligy. Zde se konkrétně zaměříme na boj z Pacifické divize, a to rovnou blízkých sousedů, protože Seattle Kraken na svém ledě přivítají Vancouver Canucks.

    Utkání startuje něco málo po čtvrté hodině ranní.
     
    Vancouver Canucks
    (0-5-2)

    Hokejisté z Vancouveru zažívají hrůzostrašný vstup do tohoto ročníku NHL. Po sedmi zápasech se totiž ještě ani jednou neradovali z vítězství a na svém kontě mají pouhé dva body po dvou porážkách v prodloužení.

    Canucks především trápí udržení vedení ve slibně rozehraných utkáních. Vancouver totiž ve spoustě zápasů držel vedení, někdy i vícebrankové, jenže vždy následně přišel krach a porážka. Podaří se jim jejich špatnou bilanci zlomit v Seattlu?

    Poslední zápasy

    Vancouver Canucks – Carolina Hurricanes 2:3
    Vancouver Canucks – Buffalo Sabres 1:5
    Minnesota Wild – Vancouver Canucks 4:3 pp.
     
    Seattle Kraken
    (3-3-2)

    To jejich blízký soused je na tom o poznání lépe. Seattle do své druhé sezóny v NHL vstoupil lépe a po osmi odehraných utkáních mají na svém kontě osm bodů, které je zatím řadí na 7. příčku Západní konference.

    Nicméně Kraken nesmí usnout na vavřínech a stále bojovat o další body, jelikož tabulka je ze startu soutěže samozřejmě hodně vyrovnaná a stačí pár porážek a jste znova na posledních příčkách, jako tomu bylo v jejich premiérové sezóně.

    Poslední zápasy

    Seattle Kraken – Buffalo Sabres 5:1
    Chicago Blackhawks – Seattle Kraken 5:4
    Colorado Avalanche – Seattle Kraken 2:3
     
    Úvodní sestavy:

    Seattle Kraken: Mar. Jones (Daccord) – Dunn, Larsson, Oleksiak, Schultz, Soucy, Borgen – Burakovsky, Wennberg, Bjorkstrand – Schwartz, Beniers, Eberle – McCann, Gourde, Kuhlman – B. Tanev, Geekie, Sprong.

    Vancouver Canucks: Demko (S. Martin) – Ekman-Larsson, T. Myers, Brisebois, L. Schenn, Rathbone, Burroughs – Garland, Horvat, J. Miller – Kuzmenko, E. Pettersson, Michejev – Pearson, Höglander, Podkolzin – Aman, Joshua.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:36
    Myers se pokoušel o dlouhou rozehrávku až na útočnou modrou, avšak tento pas byl příliš nepřesný a kotouč končí na zakázaném uvolnění.
     
    01:08
    Domácím hokejisté následně uzavřeli svého soupeře v jeho obranném pásmu, avšak Garlandovi se nakonec obloukem podařilo dostat puk do středního pásma.
     
    01:28
    Jones si připisuje první úspěšný zákrok v utkání, jelikož si musel poradit se střelou Michejeva z levého kruhu.
     
    02:02
    Seattle šel málem do vedení, když střelu od modré čáry ještě Demko vyrazil vedle sebe, kde však byl zcela volný Gourde, jehož okamžitá dorážka mířila do břevna hostující klece.
    02:02
     
    02:27
    Domácí obránce Adam Larsson (SEA) si u mantinelu našel jednoho z hostujících hráčů, což se nelíbilo Tanneru Pearsonovi (VAN), který jej ihned jel pomstít a oba kohouti si za svou bitku posedí pět minut na trestné lavici.
     
    03:06
    Geekie poslal kotouč do jízdy Oleksiakovi, který do něj ihned práskl a Demko jeho střelu musel vyrazit svým betonem.
     
    03:27
    A je tu další bitka, která se tentokrát strhla u domácí střídačky, kde se do sebe pustili J.T. Miller (VAN) a Carson Soucy (SEA). Tuto bitvu vcelku rychle vyhrál útočník Vancouveru a oba dostávají pět minut.
     
    03:48
    Domácí jeli ve dvou na jednoho, kde chtěl Wennberg nahrát Burakovskému, jenže tomu kotouč přeskočil přes hůl.
     
    04:17
    Myers vyvezl puk do útočného pásma, kde ihned po přejetí modré vypálil svou ránu a Jones kotouč vyrazil do rohu kluziště.
     
    04:38
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Canucks jdou do vedení! Schenn jen od pravého mantinelu nahazoval puk před bránu Seattlu, kde se kotouč od jednoho z domácích obránců odrazil mezi kruhy, kam si najel ILJA MICHEJEV, jenž do puku už jen práskl a poslal jej za záda Jonese. Asistence: Luke Schenn, Andrej Kuzmenko.
    04:38 Ilja MICHEJEV - 0:1
     
    06:05
    Horvat chtěl v útočném pásmu zaseknout kotouč, jenže ho zradily jeho nože, když hostující kapitán spadl a k puku se ihned dostávají domácí.
     
    06:35
    Vancouveru se o kousek nepodařilo udržet kotouč ve svém útočném pásmu, a tak je hostujícím hokejistům odpískán ofsajd.
     
    07:04
    Beniers se skvěle po levém křídle prodral až před Demka, kde mu v jeho zakončení zabránil i vracející se Pettersson.
     
    07:49
    Sprong vletěl s pukem po pravé straně, odkud i vystřelil a Demko jeho pokus vyrazil na druhou stranu pásma, kde byl Tanev, jenž ho ihned znova poslal na hostující klec, ale zde byl brankář Vancouveru znova připravený kotouč vyrazit.
     
    08:04
    Luke Schenn (VAN) je nyní hodně přísně poslán na dvě minuty za hrubost, když v rohu kluziště trefil McCanna a Seattle si zahraje první přesilovou hru v utkání. Schenn se tomuto rozhodnutí i hodně směje.
     
    08:18
    Dunn vypálil od modré čáry, avšak Demko jeho střelu viděl a kotouč vyrazil.
     
    08:37
    McCann vystřelil z levého kruhu a Demko jen vyrazil puk před sebe, kde se k dorážce natahoval Schwartz, ale tomu hosté nadzvedli hůl a kotouč následně vyhodili ze svého obranného pásma.
     
    09:07
    Seattle je opět až ve svém obranném pásmu, odkud domácí rozjedou další ofenzivní akci.
     
    09:30
    Kraken se však stále nemůže vrátit do svého útočného pásma.
     
    09:44
    Až nyní jsou domácí zpět v útoku, kde Beniersovu střelu od pravého mantinelu ještě dokázal tečovat Wennberg, avšak Demko na změnu směru dokázal reagovat a puk má ve své moci.
     
    10:01
    Sprong dostal přihrávku na levou stranu, kde měl dostatek času a prostoru, ale ani tak nedokázal následně překonat Demka.
     
    10:29
    A znovu je v akci brankář Vancouveru, který si tentokrát musel poradit se střelou Oleksiaka. Následně byla jeho brána vychýlena ze své pozice, a tak je hra přerušena.
     
    10:52
    Schultz posílal puk před bránu Vancouveru, avšak jeho nahození jen proletělo kolem brány Demka.
     
    11:27
    Canucks se nevydařila jejich útočná rozehrávka, jelikož puk jen přeměřil celé kluziště a skončil až na zakázaném uvolnění.
     
    11:39
    Demko má na svém kontě další úspěšný zákrok, když z levého kruhu tentokrát střílel Bjorkstrand a lapačka amerického brankáře byla na svém místě.
     
    11:59
    Hostům se podařilo dostat puk k bráně Seattlu, kde ho Jones raději rychle přikryl svou lapačkou a vhazovat se bude po jeho levici.
     
    13:02
    Joshua se po levé straně prodral až k zakončení z hodně velkého úhlu, které Jones pokryl bez větších potíží.
     
    13:16
    Seattle spálil další obrovskou šanci, když se Schultzovi podařilo křižně přihrát přes brankoviště Vancouveru na Schwartze, jenž následně zcela minul odkrytou bránu hostí.
    13:16
     
    14:17
    Wennberg poslal puk na modrou Dunnovi a rychle zamířil před bránu, kde následně dokázal tečovat nahození domácího obránce, jenže kotouč zamířil přesně do betonu Demka.
     
    15:10
    McCann se dostal k odraženému puku mezi kruhy, jenže do jeho střely se ještě obětavě položil jeden z hostujících obránců.
     
    15:35
    Domácí hokejisté mají zcela navrch v posledních minutách, ale Kraken se stále nemůže dostat přes poslední část, a to brankáře Demka.
     
    16:11
    Joshua vyvezl puk až do útočného pásma Vancouveru, a tak si Demko může alespoň chvíli odpočinout.
     
    16:43
    Útok Vancouveru byl nakonec delší, jenže Canucks si nedokázali vytvořit nějaké střelecké zakončení, kterým by ohrozili Jonese.
     
    17:14
    Höglander byl natlačen do domácí brány, kterou zcela vychýlil ze své pozice, takže hra musí být přerušena. Následuje komerční přestávka.
     
    17:52
    Domácí si nyní možná trochu zbytečně dávali přednost ve svém útočném pásmu, kde nakonec Bjorkstrand nahrál Larssonovi, jenž chtěl přejít přes dva obránce Vancouveru, ale neúspěšně.
     
    18:28
    Kuzmenko ve velké rychlosti zajel až za bránu Seattlu, odkud chtěl přihrát mezi kruhy číhajícímu Michejevovi, ale tento pas dokázal zastavit domácí obrana.
     
    18:35
    Tanev se dostal k odraženému puku v levém kruhu, který ihned poslal do výstroje Demka.
     
    18:39
    Seattle právě vstřelil branku!
    Kraken se v závěru první třetiny dočkává zaslouženého vyrovnání! Domácí vyhráli následné vhazování a puk se dostal na modrou, kde Schultz nahrál svému kolegovi JAMIEMU OLEKSIAKOVI, jehož rána nakonec propadla Demkovi jeho výstroji a kotouč následně jen doskákal do brány Vancouveru. Asistence: Justin Schultz, Brandon Tanev.
    18:39 Jamie OLEKSIAK - 1:1
     
    19:44
    Seattle právě vstřelil branku!
    Domácí během jedné minuty otáčejí vývoj utkání na svou stranu! Tak to je neskutečný závěr první třetiny z pohledu domácích. Gourde ve středním pásmu parádně protečoval kotouč do útočné třetiny, kam si najel JARED MCCANN, jenž následně letěl sám na Demka, jenž jeho střelecké zakončení neudržel a puk poté jen tak tak doklouzal přesně k tyči hostující klece. Asistence: Yanni Gourde, Vince Dunn.
    19:44 Jared MCCANN - 2:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Prvních dvacet minut utkání je za námi a nutno říct, že se bylo na co dívat. Vancouver se nejprve dokázal dostat do vedení, jelikož svou první branku v dresu Canucks vstřelil Michejev. Nicméně domácí tohle nezlomilo a následně byli zcela jasně lepším týmem, ale jejich snaha končila na Demkovi.

    Když už to vypadalo, že se do šaten půjde za jednobrankového vedení Vancouveru, tak přišel neskutečný finiš domácích. Seattlu se totiž v samotném závěru podařilo dokonce otočit zápas na svou stranu. Nejprve se o vyrovnání postaral střelou od modré Oleksiak a o minutu a pět vteřin později poslal Krakeny do vedení McCann.
    Seattle v závěru první části otočil dvěma brankami utkání na svou stranu!
     
    Statistiky po první třetině

    Střely na bránu: 14:9
    Zblokované střely: 4:8
    Hity: 5:9
    Vyhraná vhazování: 8:13
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Ofenzivní snaha Vancouveru je zastavena na útočné modré, kde se hostující hokejisté dostali do ofsajdu.
     
    20:44
    Horvatovi z čista jasna u střídačky Seattlu zcela podjely brusle, čehož následně mohl využít Bjorkstrand, jenže jeho pas na střed útočného pásma byl hodně nepřesný.
     
    21:49
    Domácím se podařilo vyhrát souboj v rohu svého obranného pásma a Krakeni následně vyhodili touš do středního pásma.
     
    22:16
    Vancouver si zahraje svou první přesilovou hru v utkání, jelikož na dvě minuty za držení putuje na trestnou lavici Will Borgen (SEA).
     
    22:26
    Domácím však vyšlo následné vhazování a Seattle hned poslal puk přes celé kluziště.
     
    22:58
    Už to vypadalo, že půjdou domácí ve dvou na jednoho, ale Tanev už toho měl dost a raději odešel na střídačku, a tak Geekie jen vyvezl puk do útočného pásma, kde nepřesně střílel hned po přejezdu útočné modré.
     
    23:28
    Vancouver se vůbec nemůže usadit ve svém útočném pásmu.
     
    23:58
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Canucks využívají přesilovou hru! Až v závěru početní výhody se hosté dokázali usadit ve svém útočném pásmu, kde nakonec Garland ustál souboj v levém kruhu jeho křžinou přihrávku sice zastavil obránce Kuhlman, ale puk následně poslal dál Dries k ILJOVI MICHEJEVOVI, jenž nachytal Jonese střelou po ledě a touš zaletěl přesně mezi jeho betony. Asistence: Sheldon Dries, Connor Garland.
    23:58 Ilja MICHEJEV - 2:2
     
    24:46
    Seattle se hned cpal zpět do svého útočného pásma, kde si Demko musel poradit se střelou z pravého kruhu, kterou vyslal Wennberg.
     
    24:57
    Horvat byl zcela volná za obrnou Seattlu, kam i dostal přihrávku a zkoušel podobné zakončení, jako Michejev před malou chvílí, ale Jones tentokrát prostor mezi betony ustrážil.
     
    26:08
    Geekie skvěle našel Soucyho, jehož okamžitou střelu však jistým zákrokem vytáhl Demko.
     
    26:22
    Vancouver nyní pouze poslal puk přes celé kluziště na zakázané uvolnění a vhazovat se bude před bránou Demka.
     
    27:02
    Schultz vyslal od modré čáry hodně nepříjemné nahození, které Demko viděl na poslední chvíli a měl co dělat, aby kotouč vyrazil mimo svou klec.
     
    27:02
    Během zákroku Demka se však brána dostala ze své pozice a vůbec se nedaří jí dostat zpět.
     
    27:50
    Soucy předvedl z pozice obránce hodně pěknou individuální akci, když se dostal až za bránu Vancouveru, odkud ho chtěl zasunout za Demka, ale prostor u tyče hlídal ještě i jeden z hostujících obránců.
     
    28:18
    Canucks chtěli dostat puk ze svého obranného pásma, a ten se odrazil až na střídačku domácích, takže se opět bude vhazovat před Demkem.
     
    29:01
    Podkolzin si to s kotoučem namířil do útočného pásma, kde jeho rychlou střelu z levé strany Jones sice neudržel, ale následně rychle přikryl touš svou lapačkou.
     
    29:23
    Garland velmi dobře viděl volného Horvata mezi kruhy, kterému i adresoval svou přihrávku, ale následnou střelu hostujícího kapitána skvěle zblokoval bránící Borgen.
     
    30:00
    Přesně v polovině utkání přihrál Oleksiak svému kolegovi na modré Schultzovi, jenž chvíli váhal a následně poslal touš přesně do lapačky Demka.
     
    30:32
    Sprong se dostal ke střeleckému zakončení z levé strany útočného pásma, avšak jeho pokus skončil na některém z bránících hráčů.
     
    31:29
    Domácí hokejisté zahráli kotouč vysokou holí, takže se po komerční přestávce bude vhazovat v obranném pásmu Seattlu.
     
    31:47
    Tanev nahrával najíždějícímu Gourdovi, ale Brisebois skvěle zasáhl svou holí a pas zastavil. Gourde by jinak už jel sám na Demka.
     
    32:12
    Soucy před bránou Seattlu upadl a zrovna ve chvíli, kdy se do puku opřel Miller, který svou ránu poslal právě do ležícího obránce Krakenů, jenž se hodně těžce zvedá z ledu.
     
    32:51
    Vancouver bude hrát svou druhou přesilovou hru, protože na dvě minuty za podrážení putuje na trestnou lavici Alexander Wennberg (SEA).
     
    33:00
    Seattle začíná své oslabení vyhraným vhazování a následným vyhozením kotouče.
     
    33:28
    Kraken znova získal puk pod svou kontrolu a podél mantinelu opět domácí vyhazují touš ze svého obranného pásma.
     
    34:17
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Canucks využívají i druhou početní výhodu! Pettersson udržel puk v útočném pásmu a ihned ho poslal na levou stranu Millerovi, který zde měl dostatek prostoru a vyslal velmi dobrou střílenou přihrávku na ANDREJE KUZMENKA, jenž ztečoval touš za záda bezmocného Jonese. Asistence: J.T. Miller, Elias Pettersson.
    34:17 Andrej KUZMENKO - 2:3
     
    34:32
    Seattle právě vstřelil branku!
    Vedení Vancouveru vydrželo pouhých patnáct vteřin! Eberlemu se podařilo podél mantinelu protečovat puk až na Schwartze, který poté přihrál pod sebe najíždějícímu MATTYMU BENIERSOVI, jenž si tváří v tvář Demkovi poradil na jedničku, když prostřelil hostujícího brankáře střelou pod lapačku. Asistence: Jaden Schwartz, Jordan Eberle.
    34:32 Matthew BENIERS - 3:3
     
    35:41
    Bjorkstrand mohl dokonce poslat domácí tým do vedení, když dostal puk na hranici pravého kruhu, ale jeho pokus jen těsně proletěl kolem vzdálenější tyče hostující klece.
    Díky asistenci na třetí branku Seattlu si útočník Jordan Eberle připsal už svůj 600. bod v NHL!
     
    35:49
    Vancouver se následně osvobodil vyhozením kotouče přes celé kluziště a je odpískán icing hostujících hokejistů.
     
    36:54
    Domácí budou hrát přesilovou hru, protože dvě minuty za podrážení dostává Elias Pettersson (VAN). Hned po odpískání se navíc do sebe pustili Kyle Burroughs (VAN) a Morgan Geekie (SEA), kteří si za svou bitku posedí pět minut.
     
    37:36
    Vancouveru se podařilo vyhodit puk ze svého obranného pásma.
     
    37:56
    McCann vyslal z levé strany hodně nepřesnou střelu a kotouč se navíc následně odrazil až do středního pásma.
     
    38:16
    Horvat ve středním pásmu zastavil domácí rozehrávku a následně poslal puk za bránu Seattlu.
     
    38:42
    Beniers dostal nabito do pravého kruhu, ale jeho pohotová střela z první mířila mimo bránu Vancouveru a kotouč následně odklouzal do středního pásma.
     
    39:08
    Vancouver tedy ubránil své druhé oslabení a hosté jsou opět kompletní.
     
    39:28
    Tanev chtěl v útočné třetině přihrát kotouč svému spoluhráči, ale jeho přihrávka mu vůbec nesedla a k puku se dostávají hosté.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Vancouveru se ve druhé části podařilo využít obě své přesilové hry. Nejprve svou druhou branku v utkání přidal Michejev, na kterého poté ještě navázal jeho krajan Kuzmenko.

    Jenže vedení Kosatkám vydrželo jen patnáct vteřin, jelikož se po velmi rychlé akci dostal do úniku Beniers, jenž svou šanci proměnil chladnokrevně přímou střelou. Do šaten se tedy odchází za nerozhodného stavu 3:3.
    I ve druhé třetině padly tři branky a za nerozhodného stavu se bude vstupovat do třetí části.
     
    Statistiky po druhé třetině

    Střely na bránu: 22:16
    Zblokované střely: 6:10
    Hity: 9:14
    Vyhraná vhazování: 15:25
     
    Jdeme tedy do poslední dvacetiminutovky tohoto utkání. Dočká se Vancouver své první výhry v sezóně nebo se naopak Seattlu konečně podaří porazit svého nejbližšího rivala?

    To se dozvíte, když budete dál sledovat tento přenos.
     
    Nicméně s bránou Vancouveru je však opět ještě problém, ikdyž se nyní jedná o bránu, kterou ve druhé třetině strážil domácí Jones.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Garland vjel s pukem do útočného pásma, kde chtěl přihrát do druhé vlny Millerovi, avšak jeho pas zastavil vracející se Wennberg.
     
    41:16
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Kosatky se hned v úvodu třetí třetiny dostávají do vedení! Schenn zavezl puk do útočného pásma, kde ho poté vzduchem poslal před bránu Seattlu a zde ho skvěle baseballovým způsobem usměrnil do domácí klece ELIAS PETTERSSON. Asistence: Luke Schenn.
    41:16 Elias PETTERSSON - 3:4
     
    41:43
    Od modré čáry vypálil Myers a jeho rána jen proletěla kolem domácí klece.
     
    42:00
    McCann zavezl puk až do levého kruhu útočného pásma, odkud vystřelil a Demko jeho pokus vyrazil jen před sebe, kde se k dorážce dostal Tanev, ale ani tomu se nepodařilo překonat hostujícího brankáře.
     
    42:33
    Bjorkstrand nahodil kotouč do útočného pásma, kde ho jen Wennberg lehce usměrnil směrem na hostující klec a Demko přikryl puk svou lapačkou.
     
    43:31
    Geekiemu nevyšla jeho rozehrávka, ale icing se nepíská, protože Burroughs kotouč mohl hrát a rozhodčí si toho moc dobře byli vědomi.
     
    43:44
    Kuhlman vyslal z pravé strany útočného pásma velmi ráznou střelu, kterou Demko dokázal vytěsnit nad svou klec.
     
    44:14
    Kosatky přenesly hru do svého útočného pásma, kde od modré střílel Myers a jeho pokus byl ještě lehce tečován těsně mimo klec Seattlu.
     
    44:43
    Oliver Ekman-Larsson (VAN) putuje na dvě minuty za zdržování hry na trestnou lavici, když se mu kotouč za bránou Canucks postavil na hranu a švédský obránce jej poté poslal až do hlediště.
     
    45:12
    Burakovsky posílal puk před bránu na teč, kde stál Eberle, ale tomu se touš nepodařilo usměrnit mezi tři tyče.
     
    45:34
    Naopak Vancouver se následně k puku dostal a hosté ho vyhodili co nejdále od svého brankáře.
     
    45:55
    Michejev ukrojil další vteřiny z oslabení hostí, jelikož vyvezl puk až do útočného pásma Vancouveru.
     
    46:19
    Po další nepřesné střele domácích putuje puk až do středního pásma.
     
    46:39
    Sprong střílel po ledě z levého kruhu a jeho pokus jen skončil na betonech Demka.
     
    46:58
    Vancouver tedy ani ve třetím oslabení neinkasoval branku, a tak Kosatky stále drží své těsné vedení.
     
    47:22
    O kotouč se nyní hodně bojuje v rohu obranného pásma Vancouveru.
     
    47:41
    Domácí jej sice odtud vydolovali, ale po nepřesné přihrávce na modrou míří kotouč až k Jonesovi.
     
    48:08
    Horvat velmi dobře hledal svým pasem najíždějícího Millera, ale tento pas skončil na bránícím hráči Seattlu.
     
    48:48
    J.T. Miller jen odevzdal puk za bránu Seattlu a následně odchází střídat. Pro puk ještě zkoušel jet Horvat, ale neúspěšně.
     
    49:40
    Borgen dostal přihrávku na modrou čáru od McCanna a domácí obránce následně i vystřelil, ale jeho pokus mířil těsně vedle brány.
     
    49:42
    Demko se následně od své levé tyče odrážel, a ta znova nevydržela ve své pozici, takže hra musí být přerušena.
     
    50:10
    Höglander příliš otálel se svým střeleckým zakončením, když si najel až na střed útočného pásma, kde ho odzbrojila hned dvojice domácích hráčů:
     
    50:28
    Tak to byl neuvěřitelný zákrok hostujícího brankáře! Wennberg velmi dobře zasekl puk před bránou Vancouveru a následně nahrál do obrovské příležitosti Bjorkstrandovi, jenže americký brankář se natáhl, jak jen to šlo a nakonec se mu zakončení domácího útočníka podařilo vyrazit.
     
    50:50
    První formace Seattlu velmi dobře uzavřela hostující tým v jeho obranném pásmu, ale žádná jejich další snaha zatím vyrovnávající branku nepřinesla.
     
    51:32
    Kraken nyní jen nahodil touš směrem na hostujícího brankáře, který si ho ponechal ve své lapačce.
     
    52:05
    Vancouver mohl jít do dvoubrankového vedení! Pettersson křižně nahrál Kuzmenkovi, jenž poté přihrával před prázdnou bránu Michejevovi, jenž tak mohl zkompletovat hattrick, jenže ruský útočník puk vůbec netrefil.
    52:05
     
    52:46
    Domácí se radují z vyrovnávající branky, jenže marně, protože zde jasně došlo k porušení pravidel. Oleksiak totiž z pravé strany spíš centroval kotouč a Burakovskému se ho z velké výšky podařilo holí srazit do klece Vancouver, ale zde není o čem pochybovat, že se jednalo o hru vysokou holí.
    52:46
     
    53:33
    Soucy vyslal svou ránu od modré čáry, jenže trefil hned prvního bránícího hráče Canucks.
     
    53:55
    Kosatkám se podařilo přežít další ofenzivní snažení domácích hokejistů a kotouč míří jen do středního pásma.
     
    54:17
    Horvat vyvezl puk do útoku, kde se následně snažil hledat najíždějícího Garlanda, ale tento pas byl hodně nepřesný.
     
    54:44
    Burakovsky vypálil z levé strany svou svižnou střelu, která jen proletěla kolem vzdálenější tyče.
     
    55:15
    Vancouver drží puk na svých hokejkách a hosté rozhodně se svou rozehrávkou nikam nespěchají.
     
    55:55
    Beniers zkoušel křižně přihrát Eberlemu, jenže tento pas neprošel hned přes dvojici hostujících hráčů.
     
    56:36
    Larsson vystřelil od modré čáry, avšak střela domácího obránce ani nemířila mezi tři tyče hostující klece.
     
    57:04
    Joshua opět odkrajuje další vteřiny ze zbytku třetí třetiny, když se mu podařilo vyvézt puk až do útočného pásma.
     
    57:33
    Vancouver opět jen ze svého obranného pásma poslal touš do střední třetiny.
     
    57:48
    Gourdova střela z levé strany končí přesně v lapačce Demka. Následuje reklamní přestávka.
     
    58:06
    Jones míří na svou střídačku a domácí hrají v šesti!
     
    58:27
    McCann vystřelil z levého kruhu a jeho pokus se Demkovi podařilo vyrazit mimo svou klec.
     
    58:35
    Vancouver právě vstřelil branku!
    CONNOR GARLAND získal puk po špatné přihrávce Benierse, který následně obloukem poslal z obranného pásma, a ten si to namířil až do opuštěné klece Seattlu. Vypadá to tak, že se Canucks konečně dočkají své první výhry v sezóně! Bez asistence.
    58:35 Conor GARLAND - 3:5
     
    59:05
    Bjorkstrandova střela ze středu útočného pásma letí mimo bránu Vancouveru.
     
    59:09
    Tyler Myers (VAN) ještě dává domácím šanci, protože si jde odsedět dvě minuty za krosček, takže nás čeká přesilovka šesti proti čtyřem.
     
    59:09
    Dave Hakstol si samozřejmě bere svůj oddechový čas.
     
    59:30
    Seattle právě vstřelil branku!
    Kraken využívá přesilovou hru! Burakovského střela z pravého kruhu trefila přímo Eberleho nohu a kotouč se následně odrazil přes brankoviště k JADENU SCHWARTZOVI, jenž rychle sebral kotouč svou rukavicí a následně ho rychle dopravil hokejkou do brány. Asistence: Jordan Eberle, Andre Burakovsky.
    59:30 Jaden SCHWARTZ - 4:5
     
    59:47
    Burakovsky znova pálil z pravého kruhu, avšak nepřesně.
     
    59:58
    Domácí útočník dostal ještě jednu šanci, jenže mu do jeho střely lehl Miller, který si z toho zřejmě odnesl zranění, protože střelu schytal přesně do kotníku a hostující útočník je odvážen z ledu za pomoci svých spoluhráčů.
     
    Konec zápasu.
     
    Vancouver to tedy na osmý pokus dokázal a konečně zvítězil! A koho jiného by Kosatky měly porazit než svého nejbližšího rivala, jelikož Krakeni stále čekají na první soutěžní výhru proti svému diviznímu sokovi.

    Canucks ve třetí třetině rychle vstřelili čtvrtou branku, kterou obstaral Pettersson a následně se hosté především snažili ubránit svůj náskok. V závěru domácí zkoušeli hru bez brankáře a do opuštěné klece poslal kotouč Garland.

    Že tato pátá branka byla pro Kosatky velmi důležitá se ukázalo o několik momentů později, protože Seattle ještě díky Schwartzovi využil přesilovou hru.

    Nicméně to už bylo ze strany domácích vše. Vancouver Canucks tedy až v osmém utkání slaví svou první výhru, když porazili Seattle Kraken na jeho ledě poměrem 5:4. Kaňku na tom však může mít zranění klíčového útočníka Millera, jenž v závěru zastavil střelu Burakovského svým kotníkem.
    Vancouver se konečně raduje z výhry, když se mu podařilo porazit Seattle poměrem 5:4.
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 36 – 19 | Přesilová hra: 1/4 – 2/2 | Trestné minuty: 19 – 23.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Thatcher Demko (VAN) – 32 zákroků, 4 OG, úspěšnost 88,9%, odchytal 60:00
    Martin Jones (SEA) – 14 zákroků, 4 OG, úspěšnost 77,8%, odchytal 58:20
     
    Československá stopa v utkání

    Do tohoto zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.
     
    Hvězdy utkání

    1. Ilja Michejev (VAN) – 2+0
    2. Jared McCann (SEA) – 1+0
    3. Andrej Kuzmenko (VAN) – 1+1
    Pro zkušeného trenéra Vancouveru Bruce Boudreaua je to jeho 600. výhra v NHL!
     
    To je tedy z tohoto utkání vše. Já se s vámi loučím a někdy opět na počtenou. (06:54:32)

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 19. Oleksiak (Schultz, B. Tanev), 20. McCann (Gourde, Dunn), 35. Beniers (Schwartz, Eberle), 60. Schwartz (Eberle, Burakovsky) – 5. Michejev (L. Schenn, Kuzmenko), 24. Michejev (Dries, Garland), 35. Kuzmenko (J. Miller, E. Pettersson), 42. E. Pettersson (L. Schenn), 59. Garland


    Seattle Kraken: Mar. Jones (Daccord) – Dunn, Larsson (A), Oleksiak, Schultz, Soucy, Borgen – Burakovsky, Wennberg, Bjorkstrand – Schwartz, Beniers, Eberle (A) – McCann, Gourde, Kuhlman – B. Tanev, Geekie, Sprong.
    Trenér: David Hakstol

    Vancouver Canucks: Demko (S. Martin) – Ekman-Larsson (A), T. Myers, Brisebois, L. Schenn, Rathbone, Burroughs – Garland, Horvat (C), J. Miller (A) – Kuzmenko, E. Pettersson, Michejev – Pearson, Höglander, Dries – Podkolzin, Aman, Joshua.
    Trenér: Bruce Boudreau

    Rozhodčí: Pollock, Dunning – Marquis, Johnson
    thejrc.org