Motorlet – Povltavská 2:2 (kon.) | Králův Dvůr – Vltavín 0:1 (kon.) | Domažlice – Dukla B 2:1 (kon.)
Písek – Admira Praha 0:2 (kon.)
konec
TJ Jiskra Domažlice
2:1 (0:0)
FK Dukla Praha B
Pátek 28.10.2022, 14:30 • Městský stadion Střelnice, Domažlice • Česká fotbalová liga (A) • 13. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Příjemný sváteční pátek! Česká fotbalová liga dnes pokračuje prvními zápasy třináctého kola, na hřiště Domažlic přicestuje rezerva pražské Dukly.
     
    TJ JISKRA DOMAŽLICE (4. místo)
    12 Z, 7–3–2, 21:18 (+3), 24 bodů

    Domácí do dnešního střetnutí vstoupí v solidní formě. Pokud odhlédneme od vysoké porážky se Spartou v poháru, na jejich výsledkové listině už pět střetnutí v řadě svítí jen výhry a remízy. Dosud naposledy body vybojovali v regionálním derby se zálohou Plzně, kterou gólem Dvořáka v 25. minutě přetlačili 1:0. I nadále se tak pohybují kolem čela tabulky, v případě výhry se dnes mohou na vedoucí Admiru dokonce i dotáhnout.

    Poslední zápasy Domažlic
    23. 10.: Plzeň B – Domažlice 0:1
    19. 10. (pohár): Domažlice – Sparta Praha 1:6
    16. 10.: Hostouň – Domažlice 1:1
    8. 10.: Domažlice – Písek 3:0
    1. 10.: Králův Dvůr – Domažlice 0:1
     
    FK DUKLA PRAHA B (12. místo)
    12 Z, 3–4–5, 17:23 (-6), 13 bodů

    Na tým z Julisky v závěru podzimu padla deka. Na začátku října mělo béčko Dukly ve třetí nejvyšší soutěži poměrně slušnou bilanci 3–3–2, od té doby si ale na své konto připsalo jen remízu s Motorletem následovanou třemi porážkami v řadě. Hosté postupně padli s Královým Dvorem, Pískem a Hostouní. Uvidíme, jestli se jim dnes na půdě silných Západočechů podaří se po delší době znovu naladit na vítěznou vlnu.

    Poslední zápasy Dukly
    23. 10.: Dukla B – Hostouň 0:2
    14. 10.: Písek – Dukla B 3:1
    9. 10.: Dukla B – Králův Dvůr 1:3
    1. 10.: Motorlet – Dukla B 2:2
    25. 9.: Dukla B – Bohemians B 3:1
     
    DNEŠNÍ DELEGACE

    Na dodržování pravidel na Střelnici bude dnes odpoledne dohlížet Petr Kolátor, kterému budou na stranách asistovat Jens Flade a Tomáš Doubek.
     
    Úvodní sestavy:

    TJ Jiskra Domažlice: Brych – Teršl, Mužík (C), Aubrecht, Limberský, Kuhajda, Zajíček, Rychnovský, Dvořák, Vávra, Fedak.
    Náhradníci: Cherepko – Sojka, Černý, Brabec, Došlý, Mlynařík, Holík.
    Trenér: Pavel Vaigl.

    Dukla Praha B: Spilka – Kozojed, Fojt, Hodek, Štefančin, Lehký, Špatenka, Matoušek, Krenciv (C), Hudec, Konan.
    Náhradníci: Rychlík – Mládek, Nikl, Novotný, Douděra, Křenek, Ulman.
    Trenér: Aleš Majer.

    Rozhodčí: Kolátor – Flade, Doubek.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemné odpoledne, střetnutí začíná za pár minut! Níže si můžete v rychlosti prohlédnout dnešní sestavy obou celků.
     
    Jedenáctky jsou na hrací ploše. Domácí dnes nastoupí v bílých dresech, hosté z hlavního města pro změnu zvolili svou žlutou variantu. Pomalu jdeme na věc.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Začínáme! Úvodní výkop obstarali hráči Dukly, jejichž výpad vpřed byl ale rychle zastaven. Na míči jsou Domažličtí a hledají cestu ke Spilkovi.
     
    2
    Po pravé straně bez větších obtíží až do vápna proběhl Lehký, který krátkou přihrávkou poslal do zakončení volného spoluhráče. Rána ale byla zblokována.
     
    4
    Domácí si vyzkoušeli první roh. Mužík ho zahrál nakrátko, brzy se k němu míč vrátil. Následoval centr do vápna, jenž přistál na hlavičce hostujícího zadáka.
     
    5
    Jiskra je v úvodních momementech hry aktivnějším celkem na pažitu, akce jí zatím ale příliš nevychází. Spilka dosud nebyl nucen ani jednou zasahovat.
     
    6
    Po souboji s protihráčem zůstal na hraně pražského vápna klečet jeden z domácích bojovníků, zákrok ale rozhodčího ponechal klidným. Faul se nepíská.
     
    7
    Várvova přihrávka z kraje šestnáctky na střed se od bránícího protihráče odrazila za branku, Domažlice se ujmou už druhého rohového kopu.
     
    8
    Své ofenzivní schopnosti dává po delší době na odiv pro změnu Dukla, ale přes pevnou defenzívu Západočechů se dostává jen ztuha. Brych je bez práce.
     
    10
    Na centr z pravé strany ve vápně číhal Zajíček, který ale na letící balón nedosáhl! Z velké části za to mohl bránící protihráč, domácí proto také neúspěšně reklamují faul.
     
    11
    Útok Dukly vyšuměl, celou akci uzavřela hodně nepovedená a nepřesná střela jednoho z hráčů z Julisky. Brych bude rozehrávat balón od své branky.
     
    13
    Pražané nyní hledají cestu ven ze své poloviny hřiště, Domažličtí na ně ale tlačí a snaží se jim co možná nejdříve znovu sebrat balón.
     
    14
    Lehký po pravé straně protáhl míč až k domácí šestnáctce, Jiskra ale akci pražské zálohy bez větších obtíží rozebrala a nedovolila sokům zakončit.
     
    16
    Úvodní minuty utkání se nesly ve znamení domažlické převahy, teď sledujeme spíše zákopovou bitvu kolem středu hrací plochy. Ani jednomu celku se nedaří nějak zaskočit defenzívu soupeře.
     
    17
    Míč opět zaletěl za Spilku. Ten na něj sice nesáhl, ale jeden z jeho spoluhráčů ano, a Střelnice tak vzápětí uvidí už třetí domácí roh v zápase.
     
    19
    Máme za sebou skoro dvacet minut hry, krom jednoho nadějného centru Domažlic jsme zatím větší brankovou příležitost neviděli. Na balónu jsou v posledních momentech častěji fotbalisté Dukly.
     
    20
    Rychlý protiútok Jiskry připravil akorát další roh. Ten poslední domácí zahráli hodně bídně, uvidíme, jestli se jim tentokrát podaří šanci využít lépe.
     
    22
    Rychnovský krátkou přihrávkou našel volného Vávru, který byl ale podle postranního sudího v ofsajdu. Dukla si bere míč, rozehrávat ho bude Spilka.
     
    23
    Hudec se ujal exekuce nepřímého volného kopu z podstatné vzdálenosti. Míč chtělo ve vápně hlavičkovat několik hostů, ani jeden z nich to však nedokázal.
     
    25
    Rohový kop si dnes poprvé vyzkoušela také Dukla. Hráč od praporku míč poslal jen na kopačku Limberského, jenž jej obratem odkopl daleko od branky.
     
    26
    Krkolomná série pražských přihrávek skončila jednou nepřesnou, po které balón zachytil opět Limberský.
     
    28
    Rozhodčí poprvé z kapsy vytasil žlutou kartu, kterou po necelé půlhodině hry viděl Jakub Štefančin (DKB).
     
    29
    Následná standardní situace větší šanci nepřinesla, míč znovu jen proplachtil kolem hostující svatyně. Domažlice se dnes v koncovce zatím trápí.
     
    31
    Střelnice teď svému názvu moc nedostává, ani jednomu týmu se nedaří se dostat do palebné pozice. Mírnou převahu mají znovu fotbalisté Jiskry.
     
    32
    Tohle hodně zamrzí! Stanislav Vávra se ocitl v naprosto ideální šanci v šestnáctce, vůbec nikdo ho nehlídal, jenže Spilkovu klec výrazně přestřelil! Balón proletěl nad břevnem.
     
    34
    Jiskra už podruhé v dnešním souboji z rohu úplně překopla pražskou branku, míč zaletěl za ní.
     
    35
    Fojt zblokoval Rychnovského centr za branku, čímž připravil další domažlický roh. Domácí fotbalisté jej ale ani tentokrát nepřetavili v něco produktivního.
     
    37
    První poločas se pomalu ale jistě chýlí ke konci. Tým z Julisky je už několik minut pod mírným tlakem, zatím se ale zvládá bránit. Domácí stále trápí koncovka.
     
    38
    Protesty nepomohly, Dukla bude čelit dalšímu rohu. S rozhodčím smlouvali hned čtyři její hráči.
     
    40
    Rychnovský nabídl balón spoluhráči na kraj vápna, jenž následně přestřelil Spilkovu branku hned o několik metrů. Dukla se vydává do protiútoku.
     
    41
    Brych byl nucen snad poprvé zasahovat. Uvidíme, co přinese nadcházející pražský roh.
     
    42
    Hosté v závěru poločasu zařadili na vyšší rychlost, Domažlice jsou v obraně. Hudcův centr do vápna byl jedním z vracejících se hostů zblokován za branku.
     
    44
    Šance na druhé straně! Lehká střela zprava Spilkovi vyklouzla z rukavic a nebýt opodál stojícího spoluhráče, který míč odkopl mimo nebezpečí, mohlo být v pražském vápně ještě pořádně horko!
     
    45
    Úvodní poločas se nastaví o dvě minuty.
     
    45+1
    Hra se drží kolem středu hrací plochy, ani jeden tým zřejmě už nemá síly zatlačit na soupeře.
     
    45+2
    Střelou z bezprostřední blízkosti branky první poločas uzavřel Aubrecht, Spilka byl ve střehu.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:34.
     
    Úvodní poločas je na západě Čech minulostí, oba celky se vrací do kabin za bezbrankového stavu. Blíže k úvodnímu gólu měli domácí, kteří se dostali do několika pěkných šancí, ale ani jednu z nich nepřetavili v gól, a to většinou vinou bídné koncovky. Dukla toho zatím dopředu moc nepředvedla, s výjimkou jediné střely. Uvidíme, jak se střetnutí bude vyvíjet po přestávce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Máme tu druhý poločas. Jiskra se po výkopu po pravé straně přesunula do útoku, připravení hosté ale její akci bleskově rozebrali a připravili jí o balón.
     
    47
    Domažlice ubránily pražský roh a znovu šly dopředu. Mužík hledal centrem spoluhráče ve vápně, místo toho ale míč naservíroval jen jednomu ze soupeřů.
     
    48
    Dukla B právě vstřelila branku!
    Hosté necelé tři minuty po startu druhé půle odskakují do vedení a nutno podotknout, že s pořádnou dávkou štěstí! Brych si na pozemní střelu zpoza vápna z dílny JANA KOZOJEDA sice sáhl, nedokázal jí však zastavit a míč po kontaktu s ním nějakou dobu balancoval po brankové čáře, než jí u vzdálenější tyče konečně přejel – 0:1!
    48. Jan KOZOJED - 0:1
     
    50
    Dukla nemá dost a snaží se si pojistit svůj čerstvý náskok, Jiskra se zdá být brankou trochu otřesená.
     
    51
    Zajíček se snažil uvolnit v soupeřově vápně, proti třem protihráčům ale neměl šanci. Balón neudržel na své kopačce, Spilka si mohl oddechnout.
     
    52
    Jeden z hostů nabíhal na rychlou přihrávku na střed, ke které se ale jako první nakonec dostal gólman Brych. Ten obratem balón zahrál daleko od vápna.
     
    53
    Fojt se nyní snažil prostrčit balón skrz obranu na Lehkého. Hráči Dukly si ale úplně nerozuměli, a míč tak znovu končí v držení domažlického brankáře.
     
    54
    Domažlice se snaží se vrátit zpět do hry, Pražané jsou ale na koni a nepouští je před Spilku.
     
    55
    Domažlice právě vstřelily branku!
    Stačilo ovšem jen jedno zaváhání a na západě Čech máme znovu vyrovnáno! Po centru z pravé strany se balónu v bezprostřední blízkosti malého vápna ujal FRANTIŠEK DVOŘÁK, kterého nedůsledně hlídal jeden z hostů. Domácí hráč se hravě uvolnil a prostrčil míč za Spilku – 1:1!
    55. František DVOŘÁK - 1:1
     
    57
    Dukla je zamčená v obraně, Jiskra tlačí a chce co možná nejdříve otočit skóre dnešního utkání.
     
    58
    Po domácím rohu se míč otřel o spojnici pražské branky, k dalšímu zásahu moc nechybělo! Spilka teď měl obrovské štěstí!
     
    59
    Střídání v týmu TJ Jiskra Domažlice:
    ze hřiště odchází Tomáš Kuhajda, přichází Vojtěch Černý,
    ze hřiště odchází Stanislav Vávra, přichází Petr Došlý.
     
    61
    Konan uhájil balón před dotěrným Zajíčkem, který na něj tlačil a snažil se ho donutit udělat chybu. Domácí borec hru přesunul na stranu, Dukla jde vpřed.
     
    62
    Krenciv byl nedovoleně zastaven těsně před středovým kruhem, sudí na moment přerušil průběh hry a vrátil balón zpět do držení hostujícího výběru.
     
    63
    Dukla bude při nejbližší příležitosti střídat, a to nejspíš dvojnásobně. Hraje se nahoru dolu, sledujeme vesměs vyrovnanou hru bez větších střeleckých šancí.
     
    64
    Střídání v týmu Dukla Praha B:
    ze hřiště odchází Filip Lehký, přichází Martin Douděra,
    ze hřiště odchází Jakub Štefančin, přichází Tomáš Mládek.
     
    66
    Více ze hry mají teď hráči Domažlic. Před pár desítkami sekund vyslali nepřesnou střelu, teď znovu operují před Spilkou a snaží se obranu překvapit.
     
    68
    Fedak vystartoval podél postranní čáry a bleskově se přesunul do pozice jen pár metrů před pražským vápnem, kde byl ale odzbrojen dvojicí protihráčů.
     
    69
    Centr z levé strany končí v rukavicích připraveného strážce hostující brány, Domažlicím se teď nedaří v útoku vymyslet něco kreativního.
     
    70
    Do konce zbývá něco málo přes dvacet minut. Sledujeme velmi mírnou převahu Jiskry, kterou ale její hráči nejsou schopni přetavit ve větší šanci.
     
    71
    Po Štefančinovi je žlutou kartou trestán další host, tentokrát jí obdržel kouč Dukly Aleš Majer (DKB).
     
    73
    Domažlice měly k dispozici standardku z pozice vedle vápna. Exekutor míč zahrál po zemi na Došlého, který hned dvakrát těsně po sobě zakončil, ale v obou případech trefil jen bránícího protihráče.
     
    75
    Atmosféra houstne, faulů v posledních minutách rapidně přibývá. Napomenut byl Martin Douděra (DKB).
     
    76
    Domácí se dnes nejspíš snaží stanovit světový rekord v počtu promarněných rohů, ani tentokrát se jim nepodařilo Duklu nějak zaskočit.
     
    77
    Došlý je při chuti, tentokrát to zkusil zpoza vápna. Jeho střela proletěla jen pár desítek centimetrů vedle pravé tyče hostující svatyně, která je teď pod tlakem.
     
    78
    Hra se po dlouhé době přesunula před Brycha. Hosté nevyužili nabídnutou standardku a nyní operují kolem domažlického vápna ve snaze do něj proniknout.
     
    79
    Střídání v týmu Dukla Praha B:
    ze hřiště odchází Filip Špatenka, přichází Filip Ulman.
     
    80
    Poprvé obdržel žlutou kartu také domácí hráč, a sice Jakub Teršl (DOM). Dukla bude zahrávat standardku z pozice jen pár centimetrů před vápnem.
     
    81
    Série zblokovaných střel změnu skóre nepřinesla, Domažličtí si s nepříjemnou situací poradili obstojně a přenáší hru na opačný konec pažitu.
     
    83
    Domácí měli štěstí, Hodkovo nadějné zakončení se od někoho ve vápně odrazilo za branku! Hostující borec byl ve výborné šanci.
     
    84
    Střídání v týmu TJ Jiskra Domažlice:
    ze hřiště odchází Stefan Fedak, přichází Tomáš Holík,
    ze hřiště odchází Jakub Teršl, přichází Jindřich Sojka.
     
    85
    Černý bravurně vybojoval balón před vápnem a z pravé strany zkusil centr, na který si Spilka počíhal.
     
    86
    Další žlutá karta pro tým z Julisky, rozhodčí papírkem před dalším faulem varoval Jana Kozojeda (DKB).
     
    87
    Hodek to zkusil znovu, tentokrát poměrně daleko od vápna. Jeho zakončení bylo zblokováno.
     
    88
    Střídání v týmu Dukla Praha B:
    ze hřiště odchází Radek Fojt, přichází Tomáš Křenek.
     
    89
    Domažlice právě vstřelily branku!
    Západočeši si v samotném závěru utkání zajistili zisk všech bodů! Po ideálně zahrané standardce se ve vápně k balónu dostal kapitán PETR MUŽÍK, který přesným zakončením rozvlnil síť za bezmocným Spilkou – 2:1!
    89. Petr MUŽÍK - 2:1
     
    90
    Brzy začne nastavení, duel se protáhne o tři minuty.
     
    90+1
    Jiskra drží hru daleko od své branky, výhru už jí zřejmě sebere jen naprosto fatální selhání. Spilka zakročil proti střele z pravé strany, uvidíme ještě aspoň jeden roh.
     
    90+3
    Střídání v týmu TJ Jiskra Domažlice:
    ze hřiště odchází Jan Zajíček, přichází Michal Mlynařík.
     
    90+3
    Jan Zajíček (DOM) si s odchodem ze hřiště dal načas, sudí ještě jednou vytahuje žlutou kartu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Máme hotovo, Domažlice si za pět minut dvanáct zajistily zisk všech bodů a po gólu Petra Mužíka ze samotného závěru základní hrací doby vítězí nad béčkem Dukly těsně 2:1! Hosté dnes na západě Čech sice nepodali úplně špatný výkon a papírově silnějšímu soupeři velmi dlouho odhodlaně vzdorovali, nakonec se ale do hlavního města vrací s prázdnou.
     
    Domácí se minimálně do zítřejšího odpoledne přesouvají na druhou pozici a příští týden je čeká cesta do Sokolova. Oproti tomu Pražané jsou nově čtrnáctí a pokud rezerva Dynama v neděli porazí mladíky Bohemians, mohou se nově ocitnout i v sestupových vodách. Příští týden budou mít šanci si zlepšit svou reputaci na půdě plzeňského béčka.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek pátku. Napočtenou někdy příště! (16:32:13)

    Vojtěch Martinek


    Hledáme zpravodaje pro tým TJ Jiskra Domažlice. Více informací zde.

    Branky: 55. Dvořák, 89. Mužík – 48. Kozojed

    Karty:   80. Teršl (DOM), 90+3. Zajíček (DOM) – 28. Štefančin (DKB), 71. Majer (trenér) (DKB), 75. Douděra (DKB), 86. Kozojed (DKB)


    TJ Jiskra Domažlice: Brych – Teršl (84. Sojka), Mužík (C), Aubrecht, Limberský, Kuhajda (59. Černý), Zajíček (90+3. Mlynařík), Rychnovský, Dvořák, Vávra (59. Došlý), Fedak (84. Holík).
    Náhradníci: Cherepko – Brabec.

    Trenér: Pavel Vaigl.

    FK Dukla Praha B: Spilka – Kozojed, Fojt (88. Křenek), Hodek, Štefančin (64. Mládek), Lehký (64. Douděra), Špatenka (79. Ulman), Matoušek, Krenciv (C), Hudec, Konan.
    Náhradníci: Rychlík – Nikl, Novotný.

    Trenér: Aleš Majer.

    Rozhodčí: Kolátor – Flade, Doubek.
    thejrc.org