Hvězda Praha – Slavia 2:0 (kon.) | Kladno – Chomutov 4:3 (2:1 po s.n.) | Mountfield HK – Jihlava 2:3 (po pr.)
Tábor – Motor ČB 2:4 (kon.) | Sparta – K. Vary 3:2 (po pr.) | Poruba – Kometa Brno 3:1 (kon.)
Havlíčkův Brod – Mladá Boleslav 5:4 (kon.) | HK MD Šumperk – Přerov 0:2 (kon.) | Liberec – Pardubice 5:0 (kon.)
Zlín – Vítkovice 5:4 (kon.) | Plzeň – HC Litvínov 2:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
HC Dynamo Pardubice
Sobota 29.10.2022, 14:30 • Svijanská aréna, Liberec • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Bogač (Macourek) – Průšek (A), Macháček (C), Jarabko, Král, Seidl, Pilíšek, Ehrenberger – Rozsíval, Špilka (A), Šťástka – T. Kučera, Prokůpek, Maxin – Bajer, Hrouda, Langer – Stromský.

    HC Dynamo Pardubice: Tuláček (Antoš) – Kaštánek, Úlehla, Šmerda (C), Vápeník, Oliva, Řehořek, Křečan – Pilař, Lempach (A), Drahoš, Pražan, D. Kučera, Kantor, Bartoň, Turena (A), Korec, Kopecký.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    První střelecký pokus si připsal pardubický Dominik Kučera, když obral bránícího hráče o puk a zkusil to z úhlu. Bogač byl připraven.
     
    01:30
    O puk se dlouho bojovalo ve středním pásmu, až ho vydoloval Pražan. S kotoučem na holi následně přejel modrou čáru a zkoušel střílet, což mu domácí překazili.
     
    02:07
    Úvod zápasu se nese ve znamení nepřesností. Oba týmy se hodně snaží, ale zatím se jim nedaří nic kloudného vymyslet.
     
    03:00
    Špilka u zadního mantinelu vyhrál přetahovanou s Kantorem, načež Liberečtí vyrazili kupředu a poprvé v zápase se na delší časové úsek usadili v útočné třetině.
     
    03:58
    K vidění byl další z mnoha soubojů u mantinelu. Severočeši v nich zatím mají navrch a znovu vyvezli puk, Maxin však vystřelit nedokázal.
     
    04:24
    Před pardubickou brankou se nebezpečně oháněl Tomáš Prokůpek, jehož šanci z bezprostřední blízkosti vyrazil Matěj Tuláček!
     
    04:38
    Štěpán Lempach využil lehkého libereckého zaváhání na obranné modré čáře a zpoza kruhů vypálil těsně nad horní Bogačovu tyčku.
     
    05:12
    Vasyl Špilka si udělal prostor ke střele a zkusil štěstí z levého kruhu. Gólman Tuláček si připisuje další úspěšný zásah.
     
    05:56
    Liberec po trošku zahřívacích prvních minutách převzal iniciativu a tlačí se za úvodním gólem. Pardubice se teď mají ve svém obranném pásmu co ohánět.
     
    06:46
    Před Tomášem Prokůpkem se otevřela spousta prostoru, čehož rychlonohý forvard využil a projel až do kruhu, odkud v další zajímavé šanci znovu nepřekonal brankáře Tuláčka. Gólman Dynama předvedl výborný zákrok ramenem, Prokůpek mířil dobře pod horní tyč.
     
    08:00
    Lukáš Korec si v akci dvou proti dvěma najížděl před libereckou branku, kde jen těsně nedosáhl na přihrávku z levého křídla. Z další akce už Východočeši donutili Štěpána Bogače zasahovat.
     
    08:34
    Špilka dobře věděl o pohybu Šťástky, který si hledal místo před brankou. Ke smůle domácích nebyla přihrávka od zadního hrazení dostatečně razantní.
     
    09:02
    David Rozsíval se dostal k puku mezi kruhy, jenže nedokázal včas vystřelit a Tuláček tentokrát zasahovat nemusel.
     
    09:48
    Uvidíme první přesilovku, zahraje si ji Liberec. Vít Pilař totiž míří na lavici hanby za podrážení.
     
    10:01
    Domácí rozehráli přesilovku velkým náporem. Z jedné strany pálil Rozsíval, z druhé vzápětí Špilka. Tuláček oba pokusy zlikvidoval!
     
    10:35
    Liberec právě vstřelil branku!
    Drtivý přesilovkový tlak Bílých Tygrů končí nevyhnutelně – prvním gólem. David Rozsíval na pravém kruhu naznačil střelu, ale ještě krásně posunul kotouč mezi kruhy na MARKA ŠŤÁSTKU. Ten z ideální pozice zamířil mezi brankářovy betony. Asistence: David Rozsíval, Vasyl Špilka.
     
    11:52
    Imrich Maxin sám s pukem na holi projel přes celé obranné pásmo Dynama, pak si ještě hezky obhodil protihráče odrazem puku o zadní brankovou konstrukci. Pardubičtí mu nakonec kotouč přece jenom odebrali.
     
    12:41
    Liberec právě vstřelil branku!
    Pardubičtí zazmatkovali na útočné modré čáře. Puk se následně odrazil přímo na hokejku VASYLA ŠPILKY, který uháněl sám na bránu. A udělal to mazácky! Matěje Tuláčka nechal povyjet z branky, naznačil střelu a forhendem pak snadno zasunul kotouč za brankovou čáru. Bez asistence.
     
    13:05
    Hosté se mohli dočkat bleskové korekce. Dominik Kučera se vřítil do útočné třetiny a krásnou střelou z vrcholu kruhu trefil břevno!
     
    13:37
    Na druhé straně zahrozili znovu Severočeši. Maxin v přečíslení hledal Tomáše Kučeru, jemuž šel skákavý puk na paty. I tak ale na dlouhou hůl zaměstnal Tuláčka.
     
    15:00
    Liberečtí si v obranném pásmu dávali trošku přednost, čehož využil Lempach. Vystřelit ho už domácí obránci nenechali.
     
    15:54
    Rozhodčí ztratili puk z dohledu pod bruslemi hráčů v souboji u mantinelu. Hra je tedy přerušena, bude se vhazovat po levé ruce gólmana Bogače.
     
    16:25
    Jan Jarabko to z levého kruhu zkoušel chytře na přední tyč, ke své smůle těsně minul.
     
    17:16
    Vasyl Špilka šel hodně důrazně do souboje u mantinelu a byť se mu verdikt sudího nelíbí, míří na trestnou lavici za napadení.
     
    17:27
    Domácí se bleskově osvobozují.
     
    17:49
    Prokůpek dalším vyhozením na dálku pozdravil pardubického brankáře.
     
    18:16
    Východočechům se první přesilovka zatím vůbec nedaří podle představ – do téhle doby se nedokázali ani na chvíli usadit v pásmu.
     
    18:58
    Jako blesk z čistého nebe ale přece jenom přišla přesilovková šance hostů. Štěpán Lempach hezky obehrál protihráče a z levé strany najížděl na Štěpána Bogače, který si mezírku mezi betony pohlídal.
     
    19:49
    Marek Šťástka se ještě vydal napadat pardubickou rozehrávku. Povedlo se mu získat kotouč, vystřelit už ale proti přesile nedokázal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodních dvaceti minutách si šance vytvořily oba celky, Liberec je nicméně zatím produktivnější a po dvou slepených trefách z poloviny třetiny vede 2:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:12.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:59
    Krásnou individuální akcí otevřel třetinu Lempach, který si obhodil obránce a natlačil se až před Bogače. Liberecký brankář ke smůle Dynama předvedl parádní zákrok, když se proti táhlému forhendovému blafáku dokázal přesunout!
     
    21:47
    Puk odražený od zadního mantinelu přímo do brankoviště možná trošku vylekal Bogače, stihl ale ještě i rychle rozehrát.
     
    22:35
    Stromský zabral a zakázané uvolnění šelem se nepískalo. Následná protiakce hostů skončila na útočné modré čáře.
     
    22:56
    Hodně aktivní Štěpán Lempach o sobě dal znovu vědět. Překonat dalšího Štěpána – Bogače v domácí brance – se mu nicméně nedaří. Teď neuspěl pokusem po ledě z pravého kruhu.
     
    23:06
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Seidl – 2 min., krosček.

    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    Lempach – 2 min., krosček.
     
    23:31
    Při hře čtyři na čtyři sjela Macháčkovi střela z pravého kruhu, jenže práci za něj málem nechtěně dokončil bránící Kantor. Pardubičtí s vypětím všech sil udrželi puk před brankovou čarou.
     
    24:12
    Zakázané uvolnění Dynama.
     
    24:27
    Východočechům se naskýtá zajímavá přesilovka čtyři na tři, za hákování je totiž vyloučen Adam Král.
     
    25:00
    Průšek dobře zblokoval nebezpečnou střelu Šmerdy, načež Špilka plácl do kotouče a poslal ho do bezpečné zóny.
     
    25:53
    Pokračuje pardubická přesilovka pět na čtyři, jenže početní výhody dnes zatím vůbec nejsou předností Dynama.
     
    26:16
    Jedenáct sekund se bude hrát čtyři na čtyři, pak začne přesilovka domácích. Pardubičtí totiž byli na ledě v šesti a dostávají trest pro hráčskou lavici.
     
    27:08
    Rozsíval pěkně přenesl hru na Špilku, který chtěl celou akci ještě vyšperkovat přenesením hry na volného Macháčka. Ke smůle Severočechů ale Špilkovi poskočil puk na hokejce.
     
    27:17
    Odražený puk sebral mezi kruhy Šťástka, který ho ještě posunul do strany na Vasyla Špilku. Libereckého útočníka skvělým zákrokem vychytal Matěj Tuláček.
     
    28:16
    Liberec právě vstřelil branku!
    Souběžně s koncem přesilovky se domácí prosazují potřetí! Tomáš Prokůpek povedenou krosovou přihrávkou nabil do levého kruhu ADAMU KRÁLOVI, který ranou bez přípravy nedal Tuláčkovi šanci. Asistence: Tomáš Prokůpek, Imrich Maxin.
     
    29:12
    Dělovka Vojtěcha Pilíška od modré čáry prosvištěla mimo prostor pardubické klece.
     
    29:51
    Píská se icing hostujícího mužstva.
     
    30:37
    Hráče zmátl hvizd z vedlejší ledové plochy, což odstartovalo zmatenou pasáž plnou nepřesností. Vše vygradovalo v nedovolený zákrok Marka Macháčka, který je vyloučen za napadení. Začíná pardubická přesilová hra.
     
    31:14
    Prokůpek s Rozsívalem odvedli luxusní práci při vlastním oslabení, kdy nenechávali Dynamo vyjet z vlastního obranného pásma. Druhý jmenovaný nakonec střelou z úhlu donutil gólmana přerušit hru.
     
    31:46
    Vápeník vystřelil tahem od modré lajny mimo, následná dělovka Lempacha z kruhu se do brány také nevešla.
     
    32:40
    Tahle přesilovka byla z pardubického pohledu zatím nejlepší, nicméně domácí změnu skóre nepřipustili a hrají znovu v pěti.
     
    33:51
    Adam Král narýsoval luxusní kolmici přes celé útočné pásmo, Špilka ale prováhal vhodný moment k zakončení.
     
    35:10
    Už se hraje dlouho bez přerušení, a zároveň bez zajímavějších akcí.
     
    35:51
    Tohle je pro Pardubice škoda. Hosté totiž přidali na obrátkách a drželi se v pásmu, jenže pak Milan Turena z přemíry snahy fauloval soupeře za bránou v útočném pásmu, a dostává trest za krosček.
     
    36:00
    Východočeši se hned osvobozují.
     
    36:35
    Stromský protečoval Pilíškovu rozehrávku na zadní mantinel, Tygři se usazují v pásmu.
     
    36:48
    A pozor, hosté jdou na 63 sekund do dvojnásobného oslabení! Na trestnou lavici usedá – také za krosček – Teodor Vápeník.
     
    37:29
    Liberečtí nejprve zbytečně vymýšleli složitá řešení. Pak to na sebe dvakrát vzal Macháček, jenže Tuláčka s obětavými bránícími hráči nepřekonal.
     
    38:43
    Bílí Tygři pokračovali v klasické početní výhodě, nicméně stále tomu něco chybělo. Nakonec práskl do kotouče na modré čáře Jarabko, jehož raketu ztlumil gólman.
     
    38:58
    Pardubice dlouhé oslabení výborně zvládly a jsou znovu v pěti!
     
    39:36
    Východočeši se mohli dočkat velké odměny za ubráněné oslabení. Milan Turena byl před Bogačem úplně sám, jenže střelu si chystal tak dlouho, až nakonec pořádně nezakončil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se liberečtí dorostenci znovu přiblížili k plnému bodovému zisku, v přesilovce totiž zvýšili svůj náskok na současných 3:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:58.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    Pardubice znovu špatně střídaly. Bílým Tygrům spadla do klína další přesilovka za příliš mnoho hráčů na ledové ploše.
     
    40:57
    Špilka si na modré čáře vyměnil puk s Průškem. Z dálky nakonec pálil druhý jmenovaný, jehož ránu Tuláček vyrazil těsně mimo.
     
    41:50
    Prokůpek krotil poskakující puk a Dominik Kučera se málem dostal do úniku v oslabení.
     
    42:21
    Dynamo se zatím v klidu brání, domácím se přesilovka nedaří.
     
    42:35
    Matěj Bajer to vzal na konci početní výhody na sebe a projel až do pravého kruhu, odkud jen těsně minul pardubickou branku.
     
    43:20
    Úlehla schovával střelu z pravého křídla za tělo přijíždějícího Špilky, Bogač ale mohl zůstat v klidu. Puk šel totiž mimo prostor jeho brány.
     
    44:28
    Liberec právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš! Oliva sám před Bogačem neuspěl a Liberečtí se hned vydali dopředu. Podruhé v zápasu mířil osamocen na bránu VASYL ŠPILKA, a znovu si vybral stejné řešení! Tuláčka vytáhl z branky a forhendem mu zasunul puk za záda. Asistence: Marek Macháček, Marek Šťástka.
     
    46:57
    Šťástka chtěl puk bekhendem poslat po plexiskle za branku, jenže zvedl ho až moc. Kotouč vylétl mimo ledovou plochu, následuje buly.
     
    47:24
    Drahoš si proklestil cestu do útočného pásma a zpoza pravého kruhu zkoušel ohrozit Bogače. Průškova hůl puk srazila až do ochranné sítě.
     
    47:44
    Liberecký přechod do útočné třetiny zastavuje hvizd rozhodčího – ofsajd.
     
    48:27
    Zakázané uvolnění Pardubic vrací hru před brankáře Tuláčka.
     
    48:49
    Adam Langer se krásně prokličkoval až na úroveň brankové čáry a z nulového úhlu ještě prověřil gólmana. Hezká akce!
     
    50:00
    Vstupujeme do poslední desetiminutovky třetí části a zřejmě i celého zápasu. Štěpán Bogač stále posiluje šanci na nulu, teď vyrazil nahození od modré čáry. Domácí následně kotouč uklidili na icing.
     
    50:53
    Puk se odrazil na kruh k Jarabkovi, který se nerozpakoval a tvrdě vypálil. Povyjetý Tuláček si připsal dobrý zákrok na bližší tyči.
     
    52:04
    Píská se ofsajd šelem.
     
    52:30
    Seidl si zkomplikoval situaci za bránou a Pilař mu odebral puk. Následná přihrávka zamířila na hůl Dominika Kučery, jehož střelu Liberečtí zblokovali.
     
    53:02
    Nepřesná rozehrávka pardubického Dynama končí na zakázaném uvolnění.
     
    53:48
    Na ledě zůstal v předklonu s bolestivou grimasou hostující Kaštánek, který se s pomocí svých spoluhráčů nakonec dostal na střídačku.
     
    55:17
    Matěj Bajer si po hezké akci klestil cestu až před brankáře Tuláčka, jenže na zakončení neměl dostatek prostoru a skóre se dále nemění.
     
    55:17
    Po šanci Bajera vznikla menší skrumáž. Rozhodčí si z ní vybrali Jana Jarabka a udělili mu dvě minuty za krosček. Startuje přesilovka Východočechů.
     
    55:47
    Aktivní Langer vyšťoural kotouč na modré čáře a vyvezl ho do bezpečí.
     
    56:15
    A další vyhození Liberce. Teď už se hraje i o čisté konto brankáře Bogače.
     
    56:38
    Macháček tvrdě, ale čistě srovnal se zemí Pilaře. Domácí znovu posílají kotouč daleko mimo své obranné pásmo.
     
    57:27
    Přesilovka Dynama je u konce. Dominik Kučera se už proti pěti dostal do ofenzivní zóny a z kruhu střelou po ledě orazítkoval připravené betony Štěpána Bogače.
     
    58:46
    Pilíšek ztratil puk ve středním pásmu. Pilař se pak vyhnul Maxinově pokusu o hit a ještě jednou usazuje Dynamo v blízkosti Bogačovy klece.
     
    59:25
    Severočeši budou mít šanci ještě na jednu branku. Štěpán Lempach je vyloučen za faul loktem.
     
    59:34
    Liberec právě vstřelil branku!
    Povedená tečka Bílých Tygrů za utkáním! Liberečtí rozebrali bránící čtveřici Dynama, David Rozsíval přenesl hru na VASYLA ŠPILKU, a ten už to měl proti přesouvajícímu se Tuláčkovi snadné. Máme tu hattrick! Asistence: David Rozsíval, Pavel Průšek.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Dorostenci Liberce na svém ledě smetli Pardubice vysoko 5:0 a zajistili si s předstihem postup do lepší nadstavbové skupiny! Hattrick zaznamenal Vasyl Špilka, čisté konto si připsal Štěpán Bogač.
     
    Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (16:30:56)
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 11. Šťástka (Rozsíval, Špilka), 13. Špilka, 29. Král (Prokůpek, Maxin), 45. Špilka (Macháček, Šťástka), 60. Špilka (Rozsíval, Průšek)


    Bílí Tygři Liberec: Bogač (Macourek) – Průšek (A), Macháček (C), Jarabko, Král, Seidl, Pilíšek, Ehrenberger – Rozsíval, Špilka (A), Šťástka – T. Kučera, Prokůpek, Maxin – Bajer, Hrouda, Langer – Stromský.
    HC Dynamo Pardubice: Tuláček (Antoš) – Kaštánek, Úlehla, Šmerda (C), Vápeník, Oliva, Řehořek, Křečan – Pilař, Lempach (A), Drahoš, Pražan, D. Kučera, Kantor, Bartoň, Turena (A), Korec, Kopecký.
    thejrc.org