Brno – Liberec 3:0 (kon.) | Teplice – Olomouc 2:1 (kon.) | Bohemians 1905 – Slavia 1:4 (kon.)
konec
FK Teplice
2:1 (1:1)
SK Sigma Olomouc
Neděle 30.10.2022, 15:00 • AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice • FORTUNA:LIGA • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tři body zůstávají Na Stínadlech! Svěřenci Jiřího Jarošíka více chtěli zvítězit, což potvrzovali od úvodního výkopu. Malou vrásku na čele jim přidělal vedoucí trefou Antonín Růsek. Jenomže Teplice se rychle oklepaly a vyrovnaly zásluhou Filipa Žáka. Ve druhém poločase jsme sledovali koncert zahozených šancí, až si vzal slovo hrdina zápasu Abdallah Gning, jenž otočil stav na stranu sklářů.

    Teplice se aktuálně nacházejí na třináctém místě, všem jsou pouze tři body za šestou Bohemkou. Naopak Olomouc je po čtrnácti zápasech na sedmé pozici.

    Pro tentokrát už je to opravdu vše, a tak se s vámi loučím. (16:57:58)
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Abdallah Gning, přichází Daniel Fila.
     
    90+5
    Tepličtí už nikam nespěchají a vědí, že potřebují tři body, a tak drží míč u rohového praporku.
     
    90+3
    Lukáš Vraštil atakoval Abdallaha Gninga, který pro Teplice vybojoval volný kop z pravé strany. Hlavnímu rozhodčímu chvíli trvalo než odpískal faul, což Olomoucké rozohnilo.
     
    90+2
    Jan Vodháněl může být rád, že nešel dříve pod sprchy. Olomoucký záložník totiž loktem trefil do zátylku Aloise Hyčku.
     
    90+2
    Nastavuje se ještě pět minut! To je doba, která Olomouci zbývá k vyrovnání stavu zápasu!
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Daniel Trubač, přichází Jakub Urbanec.
     
    90+1
    V závěru zápasu uviděl žlutou kartu ještě Jan Vodháněl (Olomouc), který se chtěl vrátit k míči, jenomže nedovoleně atakoval Tomáše Kučeru.
     
    89
    Odraženého míče se na levé straně chopil v krkolomné pozici Vít Beneš, jehož střela byla hodně nepřesná. Olomouci čas na vyrovnání už rychle utíká.
     
    88
    Další olomoucký centr mířil před branku, kde byli úspěšnější domácí zadáci. Následně se na druhou stranu vydal Abdallah Gning. jenž prohrál běžecký souboj se soupeřem.
     
    86
    Na druhé straně se střelou prezentoval Mojmír Chytil, jehož snažení Tomáš Grigar vyrazil. Ovšem praporek pomezního rozhodčího šel nad hlavu, a tak by případná branka stejně neplatila.
     
    85
    Další centr od rohového praporku postlal před branku Daniel Trubač, ovšem nikoho ze spoluhráčů nenašel. Olomoucký závěrečný tlak ještě nepřichází, i když čas už se chýlí ke konci.
     
    84
    Ze střední vzdálenosti se napřáhl Tomáš Kučera, jehož zakončení bylo sražené na rohový kop. Severočeši dnes hrají parádní střetnutí.
     
    83
    Sprinterského souboje se účastnili Alois Hyčka a Jiří Spáčil. Olomoucký hráč byl o trochu rychlejší, a tak se bude kopat od branky hostujícího mužstva.
     
    81
    Další parádní akce Teplice! Střelecký pokus z poza vápna ještě tečoval patou Abdallah Gning. Ovšem ve správném prostoru se nacházel Jakub Trefil, jenž drží Olomouc ve hře o bod.
     
    80
    Martin Košťál chtěl posunout míč do strany, ale spoluhráče nenašel, a tak vhazovaly Teplice. Domácí celek je daleko s míčem od vlastní branky, což mu pochopitelně vyhovuje.
     
    78
    Radim Breite předal kapitánskou pásku Vítu Benešovi!
     
    78
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc:
    ze hřiště odchází Radim Breite, přichází Martin Košťál.
     
    77
    Hanáci nemají už na co čekat, a tak přidávají na kvalitě. Jenomže zatím to na vyrovnávací trefu nestačí, ovšem ještě zbývá třináct minut plus nastavení.
     
    76
    U penaltového puntíku byl pokrytý Antonín Růsek, a tak míč posunul na spoluhráče. Jenomže Mojmír Chytil branku Teplic překopl.
     
    75
    Stále hůře se rozeznávají hráči na protější straně, mlha stále houstne. Olomouc rozehrávala rohový kop, ovšem znovu bez střeleckého pokusu.
     
    74
    Myslím, že Jiřímu Jarošíkovi se vyplatilo poslat na hrací plochu dva útočníky. Teď už je pochopitelné, že Teplice budou bránit těsně vedení.
     
    73
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Filip Žák, přichází Lukáš Mareček.
     
    72
    Juraj Chvátal obešel na pravé straně někoho z teplických hráčů a pak překvapivě vystřelil. Jeho pokus byl ale nepřesný, a tak Tomáš Grigar zasahovat nemusel.
     
    71
    Juraj Chvátal posílal centr před branku, kde se zády k ní nacházel Pavel Zifčák. Jeho hlavička tak mířila jen nad teplickou bránu.
     
    70
    Olomouc konečně pochopila, že potřebuje přidat. Radim Breite roztáhl hru na Ondřeje Zmrzlého, jenž vybojoval rohový kop.
     
    Dnešní utkání sleduje 2 316 diváků.
     
    68
    Přihrávka z pravé strany mířila na první tyčku, odkud Abdallah Gning z jedné posouval míč pod sebe. Zcela osamocený Filip Žák nepochopitelně netrefil zařízení!
     
    67
    Trubačův centr mířil na první tyčku, kde ve vzduchu vládl Vít Beneš. Balon před branku vracel ještě Tomáš Vondrášek, ale ani on nikoho ze spoluhráčů nenašel.
     
    66
    Na levé straně chtěl do vápna proniknout Ladislav Kodad, což se mu nepovedlo, ale vybojoval alespoň další rohový kop pro Teplice.
     
    65
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc:
    ze hřiště odchází Filip Zorvan, přichází Jiří Spáčil,
    ze hřiště odchází Jan Navrátil, přichází Jan Vodháněl.
     
    64
    Domácí mužstvo se snaží rozhodnout a uniknout do dvoubrankového vedení. Po dalším centru přišla hlavička, která zamířila do břevna olomoucké branky!
    61. Abdallah GNING - 2:1
     
    61
    Teplice právě vstřelily branku!
    Lahůdková střela teplického útočníka otáčí skóre zápasu! ABDALLAH GNING si narazil s Robertem Juklem a následně z levé strany zamířil milimetrově přesně do vzdálenějšího vinglu branky – 2:1! Asistence: Robert Jukl.
     
    61
    Matěj Hybš posílal přihrávku na pravou stranu šestnáctky, kde si nabíhal Robert Jukl. Teplický záložník už byl z velkého úhlu, a tak branku netrefil!
     
    60
    Mlha na teplických Stínadlech padá stále níže, především před brankou Tomáše Grigara je hůře vidět. Ovšem aktuálně se hraje na druhé polovině hrací plochy.
     
    58
    Rychlou akci Olomouce převzal na levé straně Ondřej Zmrzlý, jehož přízemní centr si pohlídala obrana sklářů. Na druhou stranu se pak vydal Abdallah Gning, jenž vybojoval faul.
     
    57
    Centr Antonína Růska mířil před branku, kde se nacházel Tomáš Vondrášek. Teplický odkop si sebrala znovu Sigma, která další akci nedotáhla ke zdárnému konci.
     
    55
    Teplice rozehrávaly rohový kop, kterým Daniel Trubač našel na první tyči Jana Knapíka. Hlavička teplického stopera mířila kousek vedle branky.
     
    54
    Ačkoliv je stav zápasu vyrovnaný, oba celky mají dostatek šancí k tomu, aby jej převrátily na svou stranu.
     
    53
    Čerstvý Pavel Zifčák přihrával na levou stranu vápna, kde se nacházel osamocený Jan Navrátil. Jeho třetí šance v dnešním zápase skončila hodně nepovedeným střeleckým pokusem.
     
    52
    Olomouc rozehrála rohový kop, který byl odvrácený mimo pokutové území. Následně přišlo zakončení Jana Navrátila, které mířilo jen na připraveného Tomáše Grigara.
     
    51
    Najednou se za obranou Teplic objevil Jan Navrátil, který v pohodě oběhl Tomáše Grigara. Následně mířil na první tyčku, kam ale v poslední možný monet doběhl Matěj Hybš!
     
    50
    Svěřenci Jiřího Jarošíka pokračují v dobrém herním projevu. Hyčkův centr mířil před Abdallaha Gninga, který se jen o centimetry nezmocnil míče. Jinak by byl sám před brankou.
     
    49
    Tomáš Vondrášek nejprve vhodil míč do vápna a následně i centroval. Oběma pasy hledal Abdallaha Gninga, který ale ani jednou balon nepřevzal.
     
    48
    U postranní lajny měl blízko sebe soupeře Alois Hyčka, který se dostal k centru, jenž byl ale v pohodě odvrácený. Následně zpracování nezvládl Tomáš Vondrášek a bude vhazovat Olomouc.
     
    47
    Zorvanův centr byl zablokován, a tak na druhou stranu zamířil Filip Žák. Teplická akce byla zpomalená a navíc nevedla ani k zakončení.
     
    46
    Hlavní rozhodčí pan Jan Všetečka dal pokyn k zahájení druhého poločasu. Nákop Sigmy putoval na pravou stranu, kde si nejlépe počínal Matěj Hybš.
     
    46
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc:
    ze hřiště odchází Jakub Pokorný, přichází Pavel Zifčák.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Velmi zajímavý první poločas předvedly oba celky. Zatímco Teplice byly více u balonu a také na útočné polovině, z vedoucí branky se radovala Olomouc. Mezi střelce se po standardní situaci zapsal Antonín Růsek. Chvíli jsme sledovali vyrovnanou partii, ale skláři se rychle oklepali a zásluhou Filipa Žáka vyrovnali. V závěru mohl ještě strhnout vedení na stranu domácího celku Abdallah Gning, který dvakrát nemířil přesně, a tak je stav zápasu zatím 1:1.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Centr z pravé strany mířil na hranici vápna, odkud míč před branku vrátil Jan Knapík. Z otočky pak pálil nad branku Abdallah Gning.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje pouze jednu minutu, kterou Teplice začnou na útočné polovině.
     
    45
    Na hranici vápna převzal přihrávku Vít Beneš, jehož důrazně napadal Abdallah Gning. Od teplického útočníka se balon odrazil k brankáři Jakubu Trefilovi, jemuž Beneš ještě vyčinil.
     
    43
    Situace k teplickému zakončení nevedla, a tak vhazovala Olomouc. Jenomže nedovoleným zákrokem se prezentoval Juraj Chvátal (Olomouc), jenž uviděl žlutou kartu.
     
    42
    Na levé straně sice neprošel přes soupeře Ladislav Kodad, který ale vybojoval alespoň rohový kop. Teplice ho rozehrály kombinačně...
     
    41
    Zmatky v olomoucké obraně nezažehnal Vít Beneš, a tak musel přispěchat s pomocí Radim Breite, jenž balon uklidil za postranní lajnu.
     
    40
    Následný teplický centr mířil na první tyč, kde byli olomoučtí zadáci statičtí. A tak do prostoru přiletěl Abdallah Gning, jenž hlavičkoval těsně mimo prostor branky!
     
    39
    Centrem z pravé strany se prezentoval Alois Hyčka, jehož snažení rychle padalo dolů, a tak Jakub Trefil musel balon posunout nad břevno.
     
    38
    Na pravé straně kombinovali Radim Breite a Jan Navrátil. Druhý jmenovaný se pokusil o přihrávku na volného spoluhráče, jenomže míč byl znovu sražen za postranní lajnu.
     
    37
    Patičkou se pokusil přihrát na střed hrací plochy Filip Žák, kterému se pěkná finesa nepovedla. Navíc hostující celek bude vhazovat.
     
    36
    Robert Jukl si teď neporozuměl s Filipem Žákem, který byl po souboji se soupeřem zatavený. A tak dlouhý nákop v pohodě sbírá obrana Olomouce.
     
    34
    Teplický dlouhý aut mířil do vápna, odkud byl odhlavičkovaný. A tak se k centru dostal Tomáš Vondrášek, ovšem Filipa Žáka předskočil Vít Beneš.
     
    33
    V posledních minutách tempo hry trochu opadlo. Sledujeme spíše hodně soubojů a hraje se vyrovnané střetnutí.
     
    32
    Olomoucký centr mířil na první tyčku, kde se zády k brance dostal k hlavičce Jakub Pokorný. Balon putoval jen na připraveného Tomáše Grigara.
     
    31
    Alois Hyčka reklamuje ruku soupeře před jeho brankou. Ovšem Olomouc otočila hru a Juraj Chvátal vybojoval alespoň rohový kop.
     
    30
    Teplický centr z levé strany propadl vápnem a v zadní části se ho chopil Alois Hyčka. Jeho střílená přihrávka se od olomouckého hráče odrazila do bezpečných míst.
     
    29
    Před vápnem si Mojmír Chytil narazil míč s Antonínem Růskem. Jenomže dobře postavený Jan Knapík akci Olomouce překazil.
     
    28
    Na pravé straně se uvolnil Juraj Chvátal, jehož centr hlídal teplický brankář. Zatím sledujeme velmi zajímavou podívanou, která diváka rozhodně nemůže nudit.
     
    27
    Dva centry letěly před branku Teplic, ale hráči ve žlutých dresech byli připravení. Následně poslal střílenou přihrávku Vít Beneš, na jehož snažení si počíhal Tomáš Grigar.
     
    26
    Radim Breite si zpracovával míč a zezadu ho atakoval Abdallah Gning, jemuž byl odpískaný faul. Olomoucký celek bude tak rozehrávat další standardní situaci.
     
    25
    Na pravé straně výborně pracuje Alois Hyčka, který poslal do vápna další centr. Avšak Filip Žák v nelehké pozici nezakončil, a tak to po chvíli zkusil nepřesně již zmíněný Hyčka.
     
    24
    Už to vypadalo, že by se Filip Žák mohl ocitnout v samostatném uniku. Jenomže celé situaci předcházel faul domácího mužstva.
    22. Filip ŽÁK - 1:1
     
    22
    Teplice právě vstřelily branku!
    Velmi rychle je srovnáno! Centr sklářů hlavičkoval k pravé tyči FILIP ŽÁK, jenomže míč by nejspíše putoval mimo branku. Jenomže Abdallah Gning vrátil míč na malé vápno, odkud se už ŽÁK nemýlil – 1:1. Asistence: Abdallah Gning.
     
    21
    Hráči ve žlutých dresech opět kombinují na útočné polovině, ale soupeře hráče s míčem rychle dostupuje. O střelu ze střední pozice se pokusil Tomáš Kučera, jehož snažení bylo zablokované.
     
    20
    U středové čáry si míč pustil podél sebe Daniel Trubač, kterého následně za ruku zatáhl Radim Breite. I tohle byl zákrok, který měl být oceněný žlutou kartou.
     
    19
    Akci domácího mužstva chtěl na sebe vzít Ladislav Kodad, který si balon po chvíli ukopl k soupeři. Olomouc se tak vrací k míči a obraz hry se postupně vyrovnává.
     
    18
    Za pokutovým územím už si rovnal míč ke střele Abdallah Gning, ovšem v posledním momentu mu balon skluzem ukopl jeden z vracejících se hráčů Sigmy.
     
    17
    Pod tlakem se nacházel Vít Beneš, který nákopem rozehrál na levou stranu. Jenomže Mojmír Chytil nedokázal vystřelit a poté přišel ještě útočný faul Olomouce.
     
    16
    Zatímco Teplice jsou více u balonu a také na útočné polovině. Tak Olomouc měla jedinou velkou příležitost, po které utekla do vedení.
    14. Antonín RŮSEK - 0:1
     
    14
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tentokrát se olomoucký výběr už raduje z vedoucí trefy! Standardní situaci rozehrál Ondřej Zmrzlý, na jehož centr si počíhal na zadní tyči ANTONÍN RŮSEK. Teplická obrana střelce branky bránila ledabyle, a tak je stav 0:1! Asistence: Ondřej Zmrzlý.
     
    13
    Jakub Trefil dlouhým nákopem hledal Mojmíra Chytila, kterého k zemi stáhl Jan Knapík (Teplice). Akce pokračovala dál, ovšem Ondřej Zmrzlý zblízka napálil jen vybíhajícího brankáře. Rozhodčí se vrací k původnímu zákroku a uděluje žlutou kartu.
     
    12
    Na pravé straně se rozeběhl Alois Hyčka, jehož centr byl sražený na rohový kop. Stejný hráč poslal pac centr před branku, jenomže míč putoval mimo hrací plochu.
     
    11
    Mojmír Chytil je stále ošetřován za postranní lajnou, a tak severočeský celek hraje přesilovku. Teplice zatím ale kombinují daleko od soupeřovy branky.
     
    9
    Zatímco je Mojmír Chytil ošetřován mimo hrací plochu, tak Teplice se znovu usadily na útočné polovině. Vondráškův pas si ale ve vzduchu našel Jakub Trefil.
     
    8
    Za olomouckou obranu už se u pravé postranní lajny rozebíhal Filip Žák, čehož si všiml také Tomáš Vondrášek. Jenomže přihrávku srazil jeden z hostů mimo hrací plochu.
     
    7
    Odražený míč zachytil za vápnem Filip Zorvan, který přihrával na pravou stranu vápna. V tomto prostoru se rychle otočil Antonín Růsek, jenomže nemířil přesně a navíc situaci na zadní tyči ani nikdo z hostů nezavíral.
     
    7
    Tomáš Vondrášek si musel pomoci přihrávkou k Tomáši Grigarovi. Teplická rozehrávka tentokrát trochu vázla, a tak bude vhazovat Olomouc. Její přihrávka na pravou stranu byla sražená.
     
    6
    V úvodu zápasu zatím lépe působí Teplice, které více drží balon na kopačkách. Ovšem zatím marně hledají cestu před branku Sigmy.
     
    5
    Dlouhý nákop hostujícího celku sice mířil za obranu hráčů ve žlutých dresech. Jenomže míč zachytil Tomáš Grigar, který okamžitě otočil hru na druhou stranu.
     
    4
    Tomáš Vondrášek přihrával na spoluhráče, který balon neudržel na hrací ploše. Hanáci tak vhazovali, ovšem jsou pod dobrým napadáním Teplic.
     
    3
    Teplice do dnešního souboje nastoupily ve žlutých dresech, naopak Olomouc oblékla modrou sadu. Vraťme se na trávník, kde Sigma nezvládla akci po levé straně.
     
    2
    Skláři hned na začátku zápasu vybojovali standardní situaci, kterou rozehrál Tomáš Kučera. Jeho pokus ale zamířil jen hodně mimo prostor tří tyčí.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Jan Všetečka zahájil dnešní střetnutí, které rozehrály Teplice. Ovšem jejich nákop na pravé straně neslavil úspěch. Nad trávníkem se trochu snáší mlha, a tak přehled není optimální.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Teplice: Grigar (C) – Vondrášek, Knapík, Hybš – Hyčka, T. Kučera, Trubač, Jukl, Kodad – Žák, Gning.
    Náhradníci: Mucha – Čičovský, T. Vachoušek, D. Procházka, Křišťan, Fila, Urbanec, L. Mareček.
    Trenér: Jiří Jarošík.

    SK Sigma Olomouc: Trefil – Pokorný, Beneš, Zmrzlý – Chvátal, Breite (C), Navrátil, Zorvan, Vraštil – Chytil, Růsek.
    Náhradníci: Digaňa – Zifčák, Zlatohlávek, J. Sedlák, Poulolo, Košťál, Spáčil, Sláma, Vodháněl.
    Trenér: Václav Jílek.

    Rozhodčí: Jan Všetečka – Jakub Hrabovský, Jakub Šimáček.
     
    Ještě jednou vítám všechny příznivce české nejvyšší soutěže. Zhruba za padesát minut odstartuje střetnutí mezi Teplicemi a Olomoucí. Oba celky již představily sestavy, které si za pár okamžiků představíme.
     
    Střetnutí mezi Teplicemi a Olomoucí startuje na severu Čech v 15 hodin. Podrobným textovým přenosem vás provede Michal Luxa. Uvidíme, kdo se bude radovat z lepšího výsledku. Pojďme se společně bavit dobrým fotbalem.
     
    Při pohledu na tabulku zjistíme, že Teplice jsou namočeni v souboji o záchranu. Svěřenci Jiřího Jarošíka ve třinácti kolech posbírali třináct bodů, což stačí na čtrnáctou pozici. Jelikož Zlín prohrál a Pardubice jsou stále ještě daleko, mohou Severočeši téhle dvojici trochu poodskočit. Ovšem potřebují zastavit sérii tří porážek a překvapit favorita z Hané. Nejlepšími střelci sklářů pak jsou Abdallah Gning a Filip Žák. Oba útočníci Teplic nasázeli soupeřům pět branek. Tabulkově o mnoho lépe je na tom Olomouc, která na šesté pozici má na severočeského soupeře náskok pouhých pěti bodů. Avšak Sigma se nachází v dobré formě, vždyť v posledních pěti duelech nepoznala hořkost porážky a zaznamenala jedenáct bodů. Nejlepším střelcem mužstva z Hané je Mojmír Chytil, který se mezi střelce zapsal pětkrát.
     
    Vítám všechny fanoušky české nejvyšší soutěže, jelikož FORTUNA:LIGA má na programu už čtrnácté kolo. Na Stínadlech přivítají domácí Teplice dalekou Sigmu Olomouci, která bude plnit roli favorita.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Michal Luxa

    Branky: 22. Žák (Gning), 61. Gning (Jukl) – 14. Růsek (Zmrzlý)

    Karty:   13. Knapík (TEP) – 43. Chvátal (OLO), 90+1. Vodháněl (OLO)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 7:16.
    FK Teplice: Grigar (C) – Vondrášek, Knapík, Hybš – Hyčka, T. Kučera, Trubač (90+1. Urbanec), Jukl, Kodad – Žák (73. L. Mareček), Gning (90+6. Fila).
    Náhradníci: Mucha – Čičovský, T. Vachoušek, D. Procházka, Křišťan.

    Trenér: Jiří Jarošík.

    SK Sigma Olomouc: Trefil – Pokorný (46. Zifčák), Beneš, Zmrzlý – Chvátal, Breite (C) (78. Košťál), Navrátil (65. Vodháněl), Zorvan (65. Spáčil), Vraštil – Chytil, Růsek.
    Náhradníci: Digaňa – Zlatohlávek, J. Sedlák, Poulolo, Sláma.

    Trenér: Václav Jílek.

    Rozhodčí: Jan Všetečka – Jakub Hrabovský, Jakub Šimáček

    Diváci: 2 316
    bahis siteleri