Slavia B – Karviná 4:2 (kon.) | Dukla Praha – Sparta B 1:2 (kon.) | Vlašim – Táborsko 2:2 (kon.)
Varnsdorf – Chrudim 2:2 (kon.)
konec
FK Dukla Praha
1:2 (1:0)
AC Sparta Praha B
Neděle 30.10.2022, 14:00 • Na Julisce, Praha-Dejvice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (15:57:09)
     
    Je konec! Hostující celek si z Julisky odveze tři body za výhru 2:1. Přitom to tak většinu utkání rozhodně nevypadalo, jelikož Sparta se nedokázala nijak víc prosazovat pře obranu domácích. V sedmasedmdesáté minutě se ovšem při rohu nejvýše vyšplhal Filip Panák, jenž srovnal stav duelu. Minutu před koncem nastavení se navíc trefil Lukáš Juliš, který přisoudil tři body Spartě. Hosté se navíc bodově dotáhli na svého dnešního soupeře.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Sparta B právě vstřelila branku! Neskutečné, hosté v samotném závěru nastavení otáčejí stav duelu ve svůj prospěch a jdou si pro tři body! Po rychlé akci se prosadil LUKÁŠ JULIŠ!
     
    90+3
    Tak to hráči ve žlutém zkusili přihrávkou mezi dva obránce, ovšem ti si s tím v pohodě poradili. O chvilku později přišel ještě ofsajd na straně Dukly.
     
    90+2
    Dukla se pokusila o rychlý kontr, ovšem ten byl zastaven už na polovině hřiště. Zákrok to byl ale nedovolený, a tak domácí ještě zůstávají u balónu.
     
    90+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty!
     
    90
    Ondřej Novotný si parádně naběhl po pravé straně, ovšem poté celou situaci úplně zazdil... Jeho centr totiž letěl úplně mimo hřiště a Čtvrtečka bude odkopávat.
     
    89
    Daniel Horák zahrával další standardní situaci, ovšem jeho centr neměl moc šancí na úspěch.
     
    87
    Střídání v týmu FK Dukla Praha:
    ze hřiště odchází Quadri Adebayo Adediran, přichází David Huf,
    ze hřiště odchází Filip Havelka, přichází David Kozel.
     
    86
    Standardní situaci vybojovali hráči hostů z levé strany, jenže většina centrů dnes není nebezpečná.
     
    85
    Quadri Adebayo Adediran přesunul hru na levou stranu, odkud jsme viděli hodně povedený centr. Na zadní tyč si ale nikdo z domácího celku nedokázal naběhnout.
     
    84
    Ondřej Novotný uspěl v souboji na útočné polovině, avšak nikdo z jeho spoluhráčů v blízkosti nebyl. Dukla ovšem následně balón jen daleko odpálil.
     
    83
    Filip Havelka se snažil prosadit po levé straně, jenže zde byla defenziva Sparty zformovaná.
     
    82
    Střídání v týmu FK Dukla Praha:
    ze hřiště odchází Sung-Bin Kim, přichází Pavel Moulis,
    ze hřiště odchází Buchvaldek, přichází Lukáš Matějka.
     
    81
    Domácí hráč se individuálně probíjel do vápna. Tam však narazil na přesilu, proti které šanci neměl.
     
    80
    Posledních deset minut do konce a stav je vyrovnaný 1:1! Sparťanům se povedlo konečně vyrovnat, dočkáme se ještě rozhodujícího přesného zásahu?
     
    79
    A to vypadalo hodně zajímavě! Daniel Horák vyslal dobrý centr do vápna do míst, kde měl naběhnuté spoluhráče. Jan Čtvrtečka ovšem tento míč vyráží.
     
    77
    Sparta B právě vstřelila branku! Jeden rohový kop a máme srovnáno! Po rohovém kopu se do vzduchu nejvýše vyšponoval FILIP PANÁK, jenž svou hlavičkou nedal gólmanovi šanci.
     
    76
    Střídání v týmu FK Dukla Praha:
    ze hřiště odchází Jakub Uhlíř, přichází Štěpán Šebrle.
     
    75
    Sparťané vybojovali rohový kop, ovšem centr jen prolétl skrz celou šestnáctku. Následně přilétl ještě jeden z druhé strany, ale Jan Čtvrtečka jej chytá.
     
    74
    Spartě se v posledních minutách přece jen daří držet balón na svých kopačkách a připravuje si tlak.
     
    72
    Martin Suchomel sice nabral rychlost a chtěl to vzít středem hřiště. Následně si ale všiml, že tam jsou čtyři hráče, přes které se dostat nemohl.
     
    71
    Dnešní utkání sleduje 752 diváků.
     
    70
    Posledních dvacet minut do konce! Sparta už předvedla čtyři změny v kádru, ale zatím to na její hře není moc vidět. Naopak domácí ještě nestřídali.
     
    69
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B:
    ze hřiště odchází Vácha, přichází Tomáš Schánělec,
    ze hřiště odchází Filip Šilhart, přichází Ondřej Novotný.
     
    68
    Domácí chtěli předvést rychlou akci po levé straně. jenže nabíhající hráč si nedokázal pohlídat ofsajdovou linii. Ofsajd byl nejprve odmáván, poté i odpískán.
     
    67
    Hra se sice přesouvá z jedné strany na druhou, ovšem žádné střely nebo šance k vidění nejsou.
     
    66
    Filip Šilhart byl znovu v akci, když si chtěl obhodit jednoho ze soupeřů. To se mu ale vůbec nepovedlo. Přesto následoval po chvilce faul domácího celku.
     
    65
    Žlutá karta pro tým AC Sparta Praha B (Lukáš Vácha).
     
    65
    Filip Šilhart předvedl skvělé napadání a Martin Suchomel se díky tomu dostal k míči. Následně přenesl hru na polovinu hřiště, kde nyní hosté kombinují.
     
    64
    Lukáš Juliš byl faulovaný na polovině hřiště, jinak ale v tomto utkání moc není vidět. Před chvilkou navíc mohl získat balón, jenže vracet se mu moc nechtělo.
     
    63
    Obrana v červeném si sice poradila i nyní, jenže odražený míč byl znovu kořiští domácího celku.
     
    62
    Domácí celek se ale dostal k odraženému míči, který byl napálen okamžitě zpět do vápna. Tam stihl zasáhnout jeden ze soupeřů a bude z toho rohový kop.
     
    61
    Hráči ve žlutém vybojovali standardní situaci z levé strany. Ani s tímto centrem neměli hosté problémy.
     
    60
    Šedesát minut hry je za námi, takže dvě třetiny duelu jsou za námi. Dukla nadále vede o jednu branku, ale hezký fotbal nesledujeme ani nyní.
     
    58
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B:
    ze hřiště odchází Adam Goljan, přichází Martin Ambler.
     
    57
    To byla snad první stela na bránu v podání hostujícího celku! Ta sice byla docela tvrdá, ovšem mířila přesně doprostřed brány, kde byl Čtvrtečka připravený.
     
    56
    Z několika osobních soubojů na polovině hřiště vzešli lépe hostující hráči, kteří mohou mířit dopředu.
     
    55
    Žlutá karta pro tým FK Dukla Praha (Ondřej Ullman).
     
    54
    Dalibor Večerka se pokoušel prosadit individuálně na hranici šestnáctky, ale proti velké přesile mnoho možností neměl. U míče jsou ale hosté.
     
    53
    Quadri Adebayo Adediran se vydal proti jednomu ze soupeřů a k zisku míče mu chybělo opravdu jen několik centimetrů. Nakonec jej ale nezískal.
     
    52
    Ve hře fotbalistů v červeném jsou k vidění hodně nepřesnosti... Dukla si zatím docela v pohodě hlídá jednobrankový náskok. Hosté jsou celkem marní.
     
    51
    Hráči ve žlutém vybojovali rohový kop z pravé strany, těch jsme dnes tedy moc neviděli. S centrem na přední tyč si ale bez problémů Sparta poradila.
     
    50
    Už je za námi pět úvodních minut druhé půle. Dopředu se hnal Adam Goljan, na něhož mířila přihrávka mezi obránce. Na poslední chvíli zasáhl obránce.
     
    49
    Filip Šilhart posunul míč na střed hřiště, kde byl střídající Dalibor Večerka. Tomu se ale přihrávka na levou stranu vůbec nepovedla a míč poslal jen do zámezí.
     
    48
    Zase jsme museli čekat, než se něco stalo. Vždyť tento zápas ani nemůže nabrat nějaké pořádné tempo.
     
    47
    Tak už se zase hraje! Hostující trenér se rozhodl pro jednu změnu, Sparta rozhodně potřebuje zlepšit svou hru, měla problémy dostat se až k bráně.
     
    46
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B:
    ze hřiště odchází Filip Gedeon, přichází Dalibor Večerka.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, který nám tedy fotbalovou krásu úplně nepřinesl... Spokojenější budou domácí fotbalisté, kteří se prosadili po penaltovém zákroku, když si míč na penaltě postavil Sung-Bin Kim, který se trefil naprosto suverénním způsobem. Jinak jsme vlastně neviděli vůbec nic zajímavého...

    Další poločas začne přibližně v 15:04.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Jan Čtvrtečka musel tentokrát hodně spěchat se svým odkopem, když byl u něj jeden ze soupeřů. Domácí gólman to ale zvládl a stihl míč poslat pryč včas.
     
    45
    Nastavovat se budou tři minuty!
     
    44
    \V prvním poločase zde máme navíc hodně přerušení... Jsou často pískané fauly, rychlé rozehrávky různých situací také nevidíme. Hra vlastně nemá tempo.
     
    43
    Právě kapitán hostů si vzal standardní situaci na starost. Vyslal docela prudký centr do vápna, ale obrana hráčů ve žlutém si poradila v naprosté pohodě.
     
    42
    Lukáš Vácha se ocitl znovu na zemi a rozhodčí po chvilce přemýšlení faul odpískal. Fanoušci ani lavička domácích s tím nejsou spokojení, ale nic neudělají.
     
    41
    Hráč hostů se ocitl na zemi ve vápně, ale sudí ani tento kontakt pískat nebude. Jelikož Čtvrtečka předtím sportovně míč zahodil, hosté ho nyní vrátili.
     
    40
    Máme zde posledních pět minut do konce prvního poločasu! Quadri Adebayo Adediran sice běžel úplně sám po pravé straně, ale byl zase v ofsajdu.
     
    39
    Hned dva hráči Sparty se vydali napadat hodně vysoko, ale dvě rychlé přihrávky je úplně odstranily ze hry... Dukle se však ofenzivní akce nepovedla.
     
    38
    Daniel Horák ještě zachytil míč na hrací ploše a jeho spoluhráč poté posílal přízemní centr před bránu. Tam si však míč do náruče ukořistil Jan Čtvrtečka.
     
    37
    Zatím nesledujeme moc pohledné utkání, aspoň, že padla ta jedna branka... Snad se nám to do druhého poločasu zlepší, v tom prvním asi ne.
     
    36
    Hosté si konečně mohli kopnout standardku, jenže s centrem si bez nejmenších problémů Dukla poradila. Následoval navíc útočný faul Sparty.
     
    35
    Ošetřován byl nakonec také domácí hráč, kterému byl nedovolený zákrok odpískán. Vypadá to však, že oba hráči, kteří se ve vzduchu střetli, jsou v pořádku.
     
    34
    Na hřišti zůstává ležet Lukáš Vácha a na hřiště jsou voláni lékaři. Chvilku se tak hrát nebude, uvidíme, jestli se bude muset i střídat.
     
    33
    Filip Panák byl nejspíše tím hráčem, který se stihl vrátit na poslední možnou chvíli. Soupeř sice po kontaktu upadl, ale sudí naznačuje, ať se rychle zvedá.
     
    32
    Dlouhou, ale opravdu dlouhou dobu, jsme čekali na rozehrání od brány domácího celku. Ten se poté rychle přesunul na útočnou půlku, kde kombinuje.
     
    30
    Třetina utkání je za námi a Dukla vede o jednu branku! O tu se z penalty postaral Sung-Bin Kim, když penaltový zákrok byl spáchán právě na něj.
     
    29
    Ne, směrem dopředu se hostům zatím moc nedaří. Podobný osud ovšem čekal také domácí akci, ta nakonec skončí nepřesným pasem, odkop pro Nalezinka.
     
    28
    Sparťané se ihned dostali k míči a snaží se něco vymyslet směrem dopředu. Dukla ovšem dobře brání a zatím nemá žádná okénka v obraně.
     
    27
    Domácí gólman dlouho otálel s odkopem od brány, následně poslal balón až na útočnou polovinu.
     
    26
    Daniel Kaštánek se neodhodlal ke střele z dvaceti metrů, to až jeho spoluhráč. Jan Čtvrtečka ale jen kontroloval míč, který letěl těsně nad břevno.
     
    25
    Po delší době nám směrem dopředu může něco předvíst Sparta, zatím vybojovala autové vhazování.
     
    24
    Dukla pokračuje v aktivní hře, a tak jsme viděli centr do vápna. Na ten si ale nejlépe vyskočil hostující obránce, který poslal míč do dostatečné vzdálenosti.
     
    23
    Skvělý zákrok Filipa Nalezinka znamená, že domácí nadále vedou jen o jednu branku! Na levé straně se zcela osamocený objevil jeden ze soupeřů, který mířil na zadní tyč, ale gólman Sparty levou rukou míč vytěsňuje.
     
    22
    Sparťané na druhé straně předvedli dlouhý pas, který se snesl na nohu hráče v červeném, Ten posílal z první míč před bránu, ale nikdo tam nebyl.
     
    21
    Hráči ve žlutém se snaží samozřejmě využít momentu a povedlo se jim vybojovat míč na útočné polovině. Sung-Bin Kim poté posílal míč do druhé vlny, ale Quadri Adebayo Adediran vysoko přestřeluje.
     
    19
    Dukla právě vstřelila branku! Pokutový kop je proměněn, takže domácí jdou po necelých dvaceti minutách do vedení! Míč si na penaltový puntík postavil SUNG-BIN KIM, který si počkal na pohyb gólmana a poslal balón na druhou stranu.
     
    17
    Naprosto jasná penalta pro Duklu! Sung-Bin Kim se totiž řítil sám na gólmana a nikdo ze sparťanů jej nedokázal stíhat. Ondřej Kukučka ho následně podrazil ve vápně, tady není o čem...
     
    15
    To už na domácí straně vypadalo zajímavě! Dukla táhla akci po levé straně vápna, když přišla přihrávka na střed. Ta byla ovšem hosty hodně zpomalena a Filip Nalezinek stihl sebrat míč do rukavic těsně před dalším soupeřem.
     
    14
    Jan Čtvrtečka si zatím nemusel připsat žádný zákrok, stejně tak jeho gólmanský kolega na druhé straně. Domácí brankář ale nyní mohl alespoň rozehrávat.
     
    13
    Quadri Adebayo Adediran si už nabíhal za obranu, která jej nedokázala zachytit. Vše je ale předčasné, jelikož se zdvihá praporek, načež je odpískán ofsajd.
     
    12
    Jenže stačila o několik sekund později další nepřesná přihrávka, která zhatila celou akci. Dukla je zatím s míčem je na své obranné polovině.
     
    11
    Filip Gedeon si musel hlídat záda, za kterými jej stínoval jeden z jeho soupeřů. Někdo mu ovšem stihl křiknout, a tak raději poslal míč z první na gólmana.
     
    10
    Už je za námi deset minut hry, ve kterých se toho mnoho zajímavého nestala. Míč sice mnohem více drželi hosté, ale k žádné větší šanci se nepropracovali.
     
    9
    Centr Adama Goljana sice nebyl úplně špatný, mířil někam na penaltu. Tam si však obrana Dukly poradila a domácí mohou po delší době zamířit do ofenzivy.
     
    8
    Právě Daniel Horák byl i v další akci svého celku. Tentokrát se dostal s balónem mnohem dále, když chtěl centrovat. Nakonec pro svůj tým vybojoval roh.
     
    7
    Daniel Horák si naběhl na parádní dlouhou nahrávku na levou stranu. Stejně dobře si však počínal jeden z domácích, který ho skluzem míče zbavil.
     
    6
    Tentokrát zastavila hostující hráče nepřesná rozehrávka, která končí mimo hrací plochu. Jan Čtvrtečka tedy bude moci vykopávat ze své brány.
     
    5
    Nakonec z toho měla být přihrávka někam na hranici šestnáctky, ovšem jeden z domácích obránců vystoupil včas a odpálil balón do bezpečných míst.
     
    4
    Domácí fanoušci se snaží povzbuzovat své hráče. Na míči je ovšem nyní Sparta, která míří dopředu.
     
    3
    Jinak je dobré si řici, kdo hraje v jakých dresech. Dukla hraje ve žlutém, zatímco Sparta v červeném.
     
    2
    A už se hraje! Těžko v tomto utkání hledat favorita, i když o něco větší šanci by měli mít domácí fotbalisté, tak uvidíme, jak se to nakonec vyvine.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Dukla Praha: Čtvrtečka – Hrubeš, Holiš, Peterka (C), Ullman – Buchvaldek, Barac, Havelka, Adediran, Kim – Uhlíř.
    Náhradníci: Šťovíček – Piroch, Moulis, Šebrle, Huf, Matějka, Kozel.
    Trenér: Petr Rada.

    AC Sparta Praha B: Nalezinek – Suchomel, Kukučka, Panák, Horák – Vácha (C), Gedeon, Kaštánek, Šilhart – Goljan, L. Juliš.
    Náhradníci: Tůma – Večerka, Hodouš, Ambler, O. Novotný, Schánělec, Horák.
    Trenér: Michal Horňák.

    Rozhodčí: Dorušák – Dresler, Mikeska.
     
    AC Sparta Praha B

    Sparťané loni obsadili pátou pozici druhé nejvyšší soutěže, ovšem letos jsou od této pozice na míle vzdáleni. Po třinácti kolech má na svém kontě čtrnáct bodů a patří jim až čtrnáctá pozice! Velkým problémem hostujícího celku je střílení branek, jelikož jich dosud dal jen dvanáct – hůře je na tom jen Táborsko. Sparta navíc v posledních třech kolech vybojovala jen bod za bezgólovou remízu s Líšní. Následovaly ovšem dvě porážky, a to s Varnsdorfem a Třincem.
     
    FK Dukla Praha

    Dukla by se rozhodně chtěla vrátit do nejvyšší soutěže, ale vypadá to, že si bude muset další rok počkat. I když je na tyto soudy ještě brzy. Po třinácti duelech má na svém kontě tento pražský tým sedmnáct bodů a patří mu až devátá pozice. Tabulka je v těchto místech ovšem hodně našlapaná, a to jak nahoru, tak dolu. V rámci druhé nejvyšší české fotbalové soutěže z posledních tří duelů vybojovala Dukla jen tři body, když porazila Táborsko. Předtím ovšem padla s Chrudimí a v posledním kole také s Karvinou, a to vysoko 0:5.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního duelu v rámci české FORTUNA: NÁRODNÍ LIGY! Spolu se podíváme na duel mezi domácí Duklou a hostujícím Spartou, čeká nás tedy derby. Výkop je naplánovaný na 14:00 a my u toho nebudeme chybět.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Denisa Józsová

    Branky: 19. Kim (pen.) – 77. Panák, 90+3. L. Juliš

    Karty:   55. Ullman (DUK) – 17. Kukučka (SPB), 65. Vácha (SPB)


    FK Dukla Praha: Čtvrtečka – Hrubeš, Holiš, Peterka (C), Ullman – Buchvaldek (82. Matějka), Barac, Havelka (87. Kozel), Adediran (87. Huf), Kim (82. Moulis) – Uhlíř (76. Šebrle).
    Náhradníci: Šťovíček – Piroch.

    Trenér: Petr Rada.

    AC Sparta Praha B: Nalezinek – Suchomel, Kukučka, Panák, D. Horák – Vácha (C) (69. Schánělec), Gedeon (46. Večerka), Kaštánek, Šilhart (69. O. Novotný) – Goljan (58. Ambler), L. Juliš.
    Náhradníci: Tůma – Hodouš, R. Horák.

    Trenér: Michal Horňák.

    Rozhodčí: Dorušák – Dresler, Mikeska

    Diváci: 752
    thejrc.org