Jihlava – Mountfield HK 6:4 (kon.) | HC Litvínov – Olomouc 4:2 (kon.) | Plzeň – Třinec 6:3 (kon.)
Sparta – Vítkovice 6:1 (kon.) | K. Vary – Zlín 4:5 (po pr.)
konec
HC Sparta Praha
6:1 (2:0, 3:1, 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Sobota 29.10.2022, 16:15 • Sportovní hala Fortuna, Praha 7–Bubeneč • DHL Extraliga juniorů • 18. kolo
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (18:16:03)
     
    Bubeneč hlásí dohráno, sparťané si po včerejší blamáži proti Třinci spravili chuť a díky solidnímu výkonu poráží Vítkovice pětibrankovým rozdílem! Ostravané toho dnes v ikonické pražské hale moc nepředvedli, Voleveckého ohrozili jen minimálně a zaslouženě z dnešního souboje odchází jako poražení.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Zakázané uvolnění Vítkovic se tentokrát nekoná, poslední sekundy utkání se tak nesou ve znamení bitvy o kotouč za svatyní Tomáše Voleveckého.
     
    59:12
    Běží poslední sekundy dnešního utkání, Ostravané se usadili před domácí klecí a chtějí kombinovat.
     
    58:34
    Kubíkovi se na modré čáře nabízel Fibigr, hostující útočník ale nezvládl volnému spoluhráči přihrát a v rohu za Voleveckým byl od kotouče odstaven.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:55
    David startuje s kotoučem na holi z vlastního pásma, Pražané znovu míří před Bartošákovu branku.
     
    57:18
    Utkání pomalu ale jistě míří do finiše, závěrečná siréna v hale zazní za dvě a půl minuty.
     
    56:35
    Hauser ve středním pásmu vyhlížel přihrávku z pravé strany a brousil si zuby na únik, do dráhy kotouče ale na poslední chvíli vložil hůl vracející se protihráč.
     
    56:17
    Kotouč znovu končí v ochranné síti nad brankovištěm Tomáše Voleveckého, za malou chvíli se bude vhazovat po pravé straně jeho brankoviště.
     
    55:19
    Ducháč zachytil vyhozenou pryž těsně za modrou čarou. Sparta se mohla pokusit se rychle vrátit dopředu, Vítkovičtí jí ale forčekem zatlačili až do jejich pásma.
     
    54:58
    Hostům se po delší době podařilo přesunout hru před Voleveckého, sledujeme poněkud krkolomnou kombinaci. Gólman Sparty je bez práce.
     
    54:21
    Pražané sice vedou o pohodlných pět branek, Bartošák má ale v posledních momentech i tak plné ruce práce. Sparta chce svůj náskok ještě navýšit a po nepovedené početní výhodě ostřeluje ostravskou branku.
     
    53:35
    Přesilovka Sparty byla složená jen z dlouhé série přihrávek, kterou z mezikruží zblokovanou střelou uzavřel Höll. Kubík je zpět na ledě.
     
    52:32
    Fibigr byl důrazně zastaven z mezikruží, jen pár sekund nato je z trestné lavice vysvobozen Mácha. Začíná zkrácená sparťanská početní výhoda.
     
    51:58
    Pražany za pár desítek sekund čeká asi minutu a půl dlouhá přesilovka, zatím je počet hráčů na obou stranách stejný. Bartošák si poradil se střelou z pravé strany, kterou hravě lapil do své rukavice.
     
    51:36
    Podruhé v zápase se bude hrát ve čtyřech na obou stranách, za držení putuje ven Martin Kubík (VIT).
     
    50:50
    Ani tato ostravská přesilovka zatím nevychází svěčencům Pavla Trnky dle plánu, Sparta se bez větších obtíží brání a drží hru před svou modrou čarou.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 4. Šindelek (Fábry), 14. Hauser (Theimer, Ducháč), 26. Hauser (Vitouch), 32. Vitouch (Theimer, Hauser), 38. Šindelek (Senčák), 45. Vitouch (Hrabík, Senčák) – 27. Bystroň (Vehovský, Kubík)


    HC Sparta Praha: Volevecký (Přikryl) – David, Tůma, Šindelek, Böhm, Ducháč (C), Bartoň, Pavlák – Stepanchuk, Senčák, Červenka (A), Hrabík, Theimer, Fábry, Hauser, Höll, Vašíček, Žmola, Mácha, Vitouch.
    Trenér: Richard Žemlička.

    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Irgl) – Chaloupka, Puchala, Bystroň (A), Bialy, Fibigr, Činčala, Smolka – Štiak, Pavelec, Vehovský, Macias, Milata, Krčmarský, Glas, Kubík, Slusarczyk, Přibyl, Kotásek (C), Chlán.
    Trenér: Pavel Trnka.

    Rozhodčí: Zavřel, Červenka – Komářek, Thuma.

    Diváci: 57
    ocianews.com