Vegas – Anaheim 4:0 (kon.) | Columbus – Boston 0:4 (kon.) | New Jersey – Colorado 1:0 (kon.)
Carolina – NY Islanders 2:6 (kon.) | Vancouver – Pittsburgh 5:1 (kon.) | Arizona – Winnipeg 2:3 (po pr.)
Dallas – NY Rangers 3:6 (kon.) | Florida – Ottawa 5:3 (kon.) | San Jose – Tampa 3:4 (kon.)
konec
Dallas Stars
3:6 (1:1, 2:2, 0:3)
New York Rangers
Sobota 29.10.2022, 20:00 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný sobotní večer. Vítám vás při sledování nelepší ligy světa, u zápasu mezi Dallasem a New Yorkem Rangers.
     
    Dallas Stars

    Dallas prožívá velmi dobrý vstup do nového ročníku. V dosavadních osmi střetnutích posbíral jedenáct bodů, což jej řadí na první místo Centrální divize, na druhé Colorado má k dobru dva body. DeBoerova družina proti Washingtonu přerušila sérii dvou porážek v řadě, Caps na domácím ledě zdolali 2:0. Týmové produktivitě momentálně vévodí osmibodoví Jason Robertson s Roopem Hintzem. Z loňské sezóny hráči Stars obhajují osmifinále, v němž v sedmi utkáních vypadli s Calgary.
     
    New York Rangers

    Počátek sezóny hokejistům newyorských Rangers vyšel velmi dobře, když ve čtyřech utkáních zapsali tři vítězství, prohráli pouze s Winnipegem. V posledních dnech ale jsou výkony o poznání slabší, aktuálně drží nelichotivou sérii čtyř porážek v řadě, naposledy prohráli v derby s Islanders 0:3. Ofenzivu táhne především Artěmij Panarin, jenž je s dvanácti kanadskými body pátým nejproduktivnějším hráčem celé soutěže. Loni svěřenci kouče Gallanta došli až do semifinále, v šesti zápasech vypadli s Tampou Bay.
     
    Úvodní sestavy:

    Dallas Stars: Oettinger (Wedgewood) – Lundkvist, R. Suter, C. Miller, Lindell (A), Hakanpää, Hanley – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Gurjanov, Seguin (A), Marchment – Dellandrea, W. Johnston, Ja. Benn (C) – Kiviranta, Glendening, Faksa.
    Trenér: Peter DeBoer

    New York Rangers: Šesťorkin (Halák) – Fox, R. Lindgren, Trouba (C), K. Miller, Schneider, Zac. Jones – Kakko, Zibanejad (A), Kreider – Lafreniere, Trocheck, Panarin – Kravcov, Goodrow (A), Vesey – Gauthier, Carpenter, Blais.
    Trenér: Gerard Gallant

    Rozhodčí: Skilliter, MacDougall – Hughes, Cherrey.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi Dallasem a New Yorkem Rangers odstartovalo! První útok patřil domácím hokejistům, Jacob Trouba ovšem výborně zakřižoval cestu Jasonu Robertsonovi.
     
    00:42
    Od modré čáry vyslal ostrou ránu Nils Lundkvist, Igor Šesťorkin touš vyrážečkou odpálil vysoko nad bránu.
     
    01:09
    Dallas právě vstřelil branku!
    Tak to byla rychlovka! MASON MARCHMENT nejprve na dlouhou hokejku propasíroval puk doprava k Seguinovi, načež dostal zpětný pas mezi kruhy a ze zápěstí vypálil neomylně pod břevno nad vyrážečku Šesťorkina. Asistence: Tyler Seguin.
    01:09 Mason MARCHMENT - 1:0
     
    01:57
    Jako další mohl skóroval Ryan Suter, jenž dostal nahrávku zadovkou od Pavelskiho, rychlá střela zamířila nad horní tyč.
     
    02:24
    Dallas pokračuje v aktivním pojetí hry. Radek Faksa skvěle přenesl hru doprava na Lukea Glendeninga, ten střílel z otočky vedle levé tyče.
     
    02:50
    Hostující forvard Mika Zibanejad pod tlakem dokonce zacouval za vlastní bránu. Odtud si jako cíl rozehrávky vybral Adama Foxe.
     
    03:22
    Finský útočník Kaapo Kakko vyslal parádní křižnou nahrávku na Adamu Foxovi, jemuž ovšem nevyšlo ideálně zpracování, takže k zakončení nedošlo.
     
    03:51
    Adam Fox s prodloužil střídání, po pravém mantinelu rozjel Artěmij Panarin. Přihrávku na zdvojeného Vincenta Trochecka zastavil Jani Hakanpää.
     
    04:28
    Kapitán Rangers Jacob Trouba si rozmyslel zakončení, vyzkoušel pas do levého kruhu na Juliena Gauthiera. V poslední chvíli nataženou hokejkou zblokoval přihrávku Miller.
     
    04:55
    Ofenzivu podpořivší Esa Lindell střeleckou listinu nerozšířil, od pravého mantinelu vypálil výrazně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    05:25
    Na levé straně zůstal opomenutý domácí kapitán Jamie Benn. Dojel do pravého kruhu, odkud střílel zápěstím na zadní tyč, Šesťorkin zakročil levým ramenem.
     
    05:44
    Na druhé straně Sammy Blais ustál střet s Lundkvistem a vyslal do příležitosti Juliena Gauthiera, ten při bekhendovém blafáku nechal touš za sebou.
     
    06:21
    Elitní hostující formace dostala konkurenta pod tlak. Mika Zibanejad posunul touš mezi kruhy na Chrise Kreidera, ten vypálil forhendem přímo do gólmana.
     
    06:49
    Ihned po buly vypálil Jacob Trouba. Jake Oettinger reagoval v poslední chvíli, kus černé gumy vytáhl lapačkou nad břevno.
     
    07:15
    Artěmij Panarin vymyslel pěknou zadovku na Vincenta Trochecka, tomu ovšem vůbec nevyšla klička proti Nilsu Lundkvistovi.
     
    07:46
    Protiútok Stars zastavil hvizd čárového rozhodčího. Po nedorozumění mezi Tylerem Seguinem a Masonem Marchmentem správně odpískal ofsajd-
     
    08:07
    Levou stranou se do útočného pásma procpal Vincent Trocheck. Američan neměl dost a chtěl se natlačit až před bránu, Jani Hakanpää v tomto kroku protihráči úspěšně zabránil.
     
    08:41
    Rangers právě vstřelili branku!
    Vyrovnáno! Kreider skvěle vytvořil prostor pro Schneidera, jenž zpoza kruhů vypálil ostrou ránu vedle pravé tyče. Puk se ovšem od zadního mantinelu odrazil zpátky před bránu a Kakko jej posunul na pravou stranu ke CHRISI KREIDEROVI, rodák z Boxfordu s přehledem propálil ležícího Oettingera. Asistence: Kaapo Kakko a Braden Schneider.
    08:41 Chris KREIDER - 1:1
     
    09:30
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Radek Faksa. Došlo ovšem k jeho zdvojení, Braden Schneider získal puk na úkor českého útočníka.
     
    10:20
    Domácí vyrazili do přečíslení tří proti dvěma. Jason Robertson si vyměnil hrací předmět s Joem Pavelskim, aby ve finále vypálil z levého kruhu forhendem do vzdálenější tyče!
     
    10:35
    První přesilovou hru si zahrají hosté. Jejich brejk zastavil švédský zadák Nils Lundkvist pouze za cenu nedovoleného bránění.
     
    11:23
    Artěmij Panarin perfektně posunul puk na vrcholek levého kruhu na Miku Zibanejada, ten vyprodukoval střelu z první vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    11:44
    Další pěknou kombinaci měl zakončovat z předbrankového prostoru Vincent Trocheck, jenže rána mu vůbec nevyšla, Lindell bez problémů vyhodil.
     
    12:22
    Druhá přesilovková formace se marně snaží usadit v útočném pásmu. Dlouhý pas Kravcova vystihl pozorný Jani Hakanpää.
     
    12:40
    Domácí v plném počtu, Nils Lundkvist je zpátky na ledové ploše. Hned se zapojil do hry, u mantinelu čistě dohrál Bradena Schneidera.
     
    13:21
    Z domácího přečíslení dvou proti jednomu nic nebylo. Ryan Suter příliš dlouho avizoval nahrávku, Zach Jones ji s přehledem přečetl.
     
    13:50
    Adam Fox si poradil s napadajícím Tylerem Seguinem. Naslepo nahazoval před domácí svatyni, kde kraloval bránící Esa Lindell.
     
    14:18
    Srdnatě se Sammy Blais bil proti třem protihráčům. Dle očekávání hrací předmět neudržel, Colin Miller zpacifikoval soka čistým způsobem.
     
    14:42
    Dallasu pomohl s rozehrávkou gólman Jake Oettinger, který za bránou zastavil nahození Kakka. Puk přenechal Nilsu Lundkvistovi.
     
    15:07
    K asistenci chtěl přidat vstřelený gól Braden Schneider. Střílel do přehuštěného prostoru, kde puk zblokoval Luke Glendening.
     
    15:49
    Marně Vincent Trocheck čekal před bránou na přihrávku. Artěmij Panarin spoluhráče viděl, ale pas nasměroval do brusle Dellandrey.
     
    16:15
    Za levým kruhem vypálil tvrdou ránu Esa Lindell. Igor Šesťorkin střelci zmenšil střelecký úhel a zakročil pravou rukou.
     
    16:47
    Ryan Lindgren posunul puk po levém mantinelu na Jimmyho Veseyho, jemuž vůbec nevyšel úmysl o přenesení hry na Artěmije Panarina.
     
    17:01
    Oba celky střídaly v momentě, kdy Zach Jones kvedlal s kotoučem za vlastní bránou. Přihrál Schneiderovi a sám si odjel odpočinout.
     
    17:30
    Premiérová přesilovka čeká na Dallas. V útočném pásmu vyrobil zbytečný faul Ryan Carpenter, když drobným, leč viditelným háčkem zpomalil Lundkvista.
     
    17:51
    Přesilovka Dallasu netrvala ani půl minuty. Jason Robertson provlékal hokejku kolem těla, přitom nešťastně podrazil Foxe.
     
    18:18
    V pravém kruhu si udělal prostor ke střele Mika Zibanejad. Vyslal ostrý projektil těsně nad ledem, Jake Oettinger zasáhl levým betonem.
     
    18:40
    Na druhé straně zahrozil Mason Marchment. Na druhý gól si ještě bude muset počkat, K'Andre Miller zblokoval kus černé gumy do ochranné sítě.
     
    19:30
    Startuje přesilová hra New Yorku Rangers. Ti získali buly v útočném pásmu, protože Jani Hakanpää vyhodil přes všechny čáry ještě v momentě, kdy probíhala hra čtyři na čtyři.
     
    19:42
    Závěr úvodního dějství přináší další vyloučení na domácí straně. Ty Dellandrea projížděl brankovištěm hostujícího týmu a vypadalo to, že úmyslně podrazil nic netušícího brankáře Šesťorkina, který bolestivě spadl na záda. Není divu, že se hráči v bílých dresech okamžitě vydali zákrok na maskovaného muže pomstít. Po následné strkanici dostal Ty Dellandrea ještě dvě minuty za hrubost, z hostujících řad za stejný přečin Artěmij Panarin.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 10 – 7.
     
    První třetina zápasu mezi Dallasem a New Yorkem Rangers přinesla po jednom gólu na každé straně. Domácí celek poslal v úvodu 2. minutě do vedení Mason Marchment, za hosty dokázal v 9. minutě odpovědět Chris Kreider. Aktuální skóre odpovídá průběhu na ledě. Ani jeden z týmů nemá výrazně navrch, o vítězi mohou rozhodovat drobnosti.
     
    Další třetina začne přibližně ve 21:04.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Rangers do ní vstupují v početní převaze, ta může trvat ještě minutu a půl.
     
    20:39
    Adam Fox tělem oklamal tělem Tylera Seguina, jenže vzápětí mu cestu zkřížil Esa Lindell a ten už soka úspěšně odzbrojil.
     
    20:59
    Rangers právě vstřelili branku!
    Obrat dokonán, Jezdci využívají početní převahu a poprvé v utkání vedou! Zibanejad přes osu kluziště nabil do levého kruhu VINCENTU TROCHECKOVI, který v pokleku vypálil nechytatelnou ránu do bližší šibenice. Asistence: Mika Zibanejad a Adam Fox.
    20:59 Vincent TROCHECK - 1:2
     
    21:28
    Dallas právě vstřelil branku!
    Domácí se postarali o bleskové srovnání! Pavelskim tečovanou střelu Robertsona vyrazil Šesťorkin pouze k ROOPEMU HINTZOVI, finský forvard dorážku bez větších problémů nasměroval do odkryté části brány. Asistence: Joe Pavelski a Jason Robertson.
    21:28 Roope HINTZ - 2:2
     
    21:42
    Hokejisté v černo-zelených dresech musí zpozornět směrem do defenzivy, protože je čeká další oslabení. Joel Hanley dostal dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    22:25
    Dlouho drželi hosté puk v útočném pásmu, ale k zakončení nedošlo, nakonec úspěšně vyhodil Esa Lindell.
     
    22:57
    Rangers nyní podržel Igor Šesťorkin. Nejenže si poradil s únikem Roopea Hintze, pokryl i dorážku Tylera Seguina!
     
    23:29
    Ne, tahle přesilovka svěřencům kouče Gallanta vůbec nevychází. Mají obrovské problémy vrátit se zpět do útočné třetiny.
     
    23:50
    V levém kruhu si udělal prostor ke střele Mika Zibanejad. Nevymýšlel složitosti a vypálil ze zápěstí těsně vedle pravé tyčky.
     
    24:14
    Utkání pokračuje v pěti na obou stranách. K nahození se ještě dostal Julien Gauthier, Jake Oettinger ukryl kotouč v lapačce.
     
    24:40
    Zleva si mezi kruhy znovu sjel Julien Gauthier. Aktivní útočník střílel mez pravý beton a ruku gólmana, Oettinger zasáhl koncem lapačky.
     
    25:00
    Před Bradenem Schneiderem se otevřel volný prostor. Obránce toho využil k táhlé ráně zápěstím, jež prosvištěla vysoko nad břevnem.
     
    25:43
    Na druhé straně měl dobrou šanci po Troubově zaváhání Wyatt Johnston, Igor Šesťorkin vykopl touš do bezpečí levým betonem.
     
    26:15
    Ofenzivu podpořil Esa Lindell. Měl před sebou posledního protihráče, přes Adama Foxe se ovšem před bránu natlačit nedokázal.
     
    26:23
    Po přerušení hry došlo k početné roztržce, v níž byli nejaktivnější Jamie Benn s Vincemtem Trocheckem. Domácí útočník vyfasoval dvě minuty za hrubost, ten hostující dvě minuty za krosček.
     
    26:23
    Komplikace pro Dallas! Jake Oettinger si zřejmě při jednom ze zákroků ublížil na tolik, že musí zápas předčasně opustit, místo v brankovišti přebírá Scott Wedgewood.
     
    27:02
    Ostrá prověrka pro původní dvojku Stars. Scott Wedgewood skvěle zmenšil střelecký úhel Miku Zibanejadovi a střelu směřující k levé tyči vyrazil lapačkou.
     
    27:53
    Hru zklidnil Zach Jones s Adamem Foxem. Vyměnili si mezi sebou kotouč, čímž nedali šanci pomýšlet na zisk puku forčekujícímu Pavelskimu.
     
    28:25
    Oba dva týmy kompletní, Benn s Trocheckem jsou zpátky na ledové ploše. Téměř stejnou rychlostí se rozjeli směrem ke střídačce.
     
    28:59
    Artěmij Panarin zkoušel propasírovat puk po pravém mantinelu na Alexise Lafrenierea, obránce Jani Hakanpää srazil hrací předmět na vlastní střídačku.
     
    29:16
    Za levým kruhem střílel Colin Miller. Igor Šesťorkin vyrazil puk před sebe, o zbytek se postarali jeho spoluhráči.
     
    29:51
    K'Andre Miller zastavoval Ty Dellandreu na hraně pravidel. Muži v pruhovaném situaci viděli a počínání hostujícího beka neposoudili jako hákování.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Stav ukazuje vyrovnané skóre, Dallas bleskově odpovědět na vedoucí gól Rangers v úvodu druhé části.
     
    30:42
    Velký tlak elitní útočné lajny Rangers vyřešil Scott Wedgewood. Poradil si jak s pokusem Kreidera, tak i s dorážkou Kakka.
     
    31:15
    Nepřesné nahození Jacoba Trouby doputovalo až k domácímu gólmanovi, jenž si na rozehrávku nevěřil, kus černé gumy přikryl lapačkou.
     
    31:56
    Nahození od modré čáry v podání Zacha Jonese bylo hodně nepovedené, hrací předmět vyletěl vysoko nad břevno.
     
    32:12
    Artěmij Panarin zajímavě nahazoval před bránu, kam si najížděl Vincent Trocheck, bekhendem nasměroval puk pouze do levého betonu brankáře.
     
    32:31
    Finský útočník ostrým hitem přišpendlil na mantinel Vitalije Kravcova. Ruský útočník nepříjemně narazil na mantinel hlavou, utrpěl i krvavé zranění. S přispěním člena realizačního týmu odešel do útrob stadiónu.
     
    32:57
    Přes dva konkurenty vypálil Julien Gauthier. Scott Wedgewood na zakončení protihráče velmi dobře viděl a pokryl ho vyrážečkou.
     
    33:15
    Podruhé v zápase usedá na trestnou lavici domácí zadák Joel Hanley. V blízkosti vlastní svatyně podrazil aktivního Carpentera.
     
    33:53
    Odražený puk si našel těsně před bránou Mika Zibanejad. Za Scotta Wedgewooda puk neposlal, za gólmana zaskočil obětavě pokleknuvší Esa Lindell.
     
    34:18
    Rangers právě vstřelili branku!
    Svěřenci kouče Gallanta jsou opět o krok napřed! Pěknou přesilovkovou kombinaci završil Panarin pasem před bránu na MIKU ZIBANEJADA a ten forhendem usměrnil puk do sítě mezi levou rukou a betonem Wedgewooda. Asistence: Artěmij Panarin a Chris Kreider.
    34:18 Mika ZIBANEJAD - 2:3
     
    34:23
    Krátce po vstřelení třetí branky míří hosté do čtyř. Důvodem je faul K'Andreho Millera, bek ve střední třetině nedovoleně zabránil v pohybu Marchmentovi.
     
    35:12
    Dobrou ránou se prezentoval Jason Robertson. Igor Šesťorkin přesto zasahovat nemusel, práci za něj odvedl Barclay Goodrow.
     
    35:50
    Dallas dostal soupeře pod zámek, ale nebylo mu to nic platného. K zakončení totiž nedošlo a po špatné nahrávce Robertsona vyhodil Trouba.
     
    36:13
    Individuálně pokoušel štěstí Mason Marchment. Faul na svou osobu nepotrestal, trefil jenom brusle bránícího protihráče.
     
    36:39
    Navrátilec z trestné lavice K'Andre Miller rozjel útočnou akci po levém mantinelu. V závěru útoku přenesl hru doprava na Jimmyho Veseyho, forhendovou střelu z první přesunující se Scott Wedgewood skryl do lapačky.
     
    37:03
    O modré čáry nahazoval Ryan Lindgren. Byl to Jani Hakanpää, kdo touš zblokoval o kus vedle pravé tyče vlastní brány.
     
    37:37
    Ryan Lindgren umí i přitvrdit. V obranné třetině si počkal na Radka Faksu, jehož tvrdým, ale čistým hitem poslal na mantinel.
     
    38:20
    Do ofenzivy vystartoval Colin Miller . Sám akci zakončoval křižně z levého kruhu, cílové zařízení o pár decimetrů minul.
     
    38:32
    Útok dva na dva Kaapo Kakko nevyřešil dobře. Střílel z poměrně velkého úhlu, mířil jenom do boční sítě Wedgewoodovy svatyně.
     
    38:46
    Dallas právě vstřelil branku!
    Hráči Stars v závěru druhé třetiny vrací stav do vyrovnané podoby! Po nedorozumění mezi dvěma hostujícími hráči sebral kotouč v pravém kruhu JASON ROBERTSON a kotouč dostal za brankovou čáru pod pravým betonem gólmana. Bez asistence.
    38:46 Jason ROBERTSON - 3:3
     
    39:47
    Jednu z posledních akcí prostřední části překombinoval Jamie Benn. Místo zakončení ještě nahrával Ty Dellandreovi, ten na puk nedosáhl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 25 – 20.
     
    Zápas mezi Dallasem a New Yorkem Rangers rozhodně nenudí. V již proběhnutých čtyřiceti minutích oba celky skórovaly třikrát, do závěrečné dvacetiminutovky tak půjdou ze stejné startovní čáry. Hosté se v průběhu druhé třetiny dostali dvakrát do vedení zásluhou Vincenta Trochecka a Miky Zibanejada, avšak domácí dokázali v obou případech odpovědět, na střeleckou listinu se zapsali členové elitního útoku Roope Hintz s Jasonem Robertsonem.
     
    Další třetina začne přibližně ve 22:01.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Rozhodovat mohou drobnosti, uvidíme, s jakou taktikou týmy do této části vstoupí.
     
    40:42
    V pravém kruhu číhal na nahrávku Joe Pavelski. Jason Robertson se jej pokusil najít, v poslední chvíli do pasu vložil hokejku Jacob Trouba.
     
    41:17
    Panarinovi se nepovedlo rozehrát doprava na Vincenta Trochecka. Za bránu dojel Scott Wedgewood a jako cíl rozehrávky si vybral Joela Hanleyho.
     
    41:42
    Domácí zastavil v rozletu hvizd čárového rozhodčího. Tyler Seguin totiž napadal Adama Foxe v ofsajdovém postavení.
     
    42:20
    Jacob Trouba nahrál po modré čáře Ryanu Lindgrenovi, jeho pokus ze zápěstí proletěl výrazně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    42:53
    Dobrou práci odvedl směrem dozadu Julien Gauthier. Natlačil tělo před Radka Faksu a po levém mantinelu přesunul hru do střední třetiny.
     
    43:17
    Zakázané uvolnění ponechá hru před Igorem Šesťorkinem. Artěmij Panarin ještě zabojoval, leč velkou ztrátu na Colina Millera nestáhl.
     
    43:51
    American Airlines Center šílí, čtvrtý gól střílí Dallas! Lindgren mizernou rozehrávkou trefil JASONA ROBERTSONA, který se prosmýkl i kolem Robertsona a tváří v tvář brankáři propálil Šesťorkina mezi betony.
    43:51 Gól Jasona Robertsona neplatil pro ofsajd
     
    43:51
    Tak pozor, gól neplatí! Trenérský tým Rangers si vzal coach challenge a dobře udělal, trefě Jasona Robertsona totiž předcházel ofsajd.
     
    44:08
    S rozehrávkou za vlastní bránou si Scott Wedgewod poradil bez problémů. Kus černé gumy nasměroval k osamocenému Lindellovi.
     
    44:44
    Po pravé straně dobruslil až za bránu Alexis Lafreniere. Posléze se zkusil vytočit před ni, v čemž mu zabránil Jani Hakanpää.
     
    45:03
    Tlak Jezdců ještě chvíli pokračoval. V pravém kruhu byl úpně volný Jacob Trouba, ale místo očekávané střely přihrával obsazenému Lafreniereovi.
     
    45:38
    Perfektní střídání druhého útoku hostů utnul až Luke Glendening, jenž zastavil nahrávku na modrou čáru a vyvezl puk do středního pásma.
     
    46:12
    Zpoza levého kruhu střílel ze zápěstí Jamie Benn. Igor Šesťorkin zasahovat nemusel, úspěšným blokem se prezentoval Adam Fox.
     
    46:51
    Zakázané uvolnění, hra se stěhuje před Scotta Wedgewooda. Zach Jones udržel na zádech dotírajícího Radka Faksu.
     
    47:08
    Mika Zibanejad projel přes dva konkurenty za domácí svatyni, odkud přihrával bekhendem do pravého kruh Kreiderovi, těsně před ním puk získal pro sebe Luke Glendening.
     
    47:35
    Na druhý pokus už se Chris Kreider v pravém kruhu k zakončení probojoval. Střílel forhendem na přední tyčku, Scott Wedgewood zasáhl lapačkou.
     
    48:20
    Vpřed se prodíral Artěmij Panarin. Dokázal dojet až za domácí bránu, odkud přes dva protihráče nepropasíroval přihrávku k Trocheckovi.
     
    48:56
    Zakázané uvolnění Stars. Ty Dellandrea přecenil rychlostní schopnosti Lukea Glendeninga, jenž se navíc chystal střídat.
     
    49:23
    Přečíslení dvou na jednoho chtěl Chris Kreider řešit pasem na Kaapa Kakka. Pod nohy se mu ovšem položil Jani Hakanpää a puk zastavil pod tělem.
     
    49:55
    U pravého mantinelu znenadání zabrzdil Roope Hintz, čímž vyřadil ze hry Jacoba Troubu, následná rána ze zápěstí se mezi tři tyče nevešla.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Skóre zůstává nerozhodné, byť Robertson skóroval, ale jeho druhé trefě v utkání přecházel ofsajd.
     
    50:49
    Esa Lindell nabízel puk do předbrankového prostoru. Ve změti hokejek se nejlépe orientoval bránící K'Andre Miller.
     
    51:18
    Rangers právě vstřelili branku!
    Bude první kariérní gól v NHL tím vítězným? Vincent Trocheck z pravé strany našel na středu úplně volného ZACHA JONESE, který se v koncovce zachoval jako zkušený mazák, gólovou ránu poslal k levé tyčce. Asistence: Vincent Trocheck a Julien Gauthier.
    51:18 Zach JONES - 3:4
     
    51:37
    Rangers právě vstřelili branku!
    Druhý gól v rozmezí dvaceti sekund a hosté rázem disponují dvoubrankovým náskokem! JULIEN GAUTHIER si bekhendem posunul kotouč doprava kolem špatně vyjetého gólmana a v pádu dokázal adresovat zásilku do prázdné soupeřovy svatyně. Asistence: Sammy Blais a Zach Jones.
    51:37 Julien GAUTHIER - 3:5
     
    52:30
    Psychická výhoda je samozřejmě na straně Rangers. Ti pokračují v útočné aktivitě, navíc je signalizováno vyloučení jednoho z domácích hokejistů.
     
    53:12
    Hokejisté v bílých dresech nikam nespěchají. Jacob Trouba nestřílel z těžké pozice, raději odcouval do středního pásma a pošetřil další cenné vteřinky.
     
    53:25
    Rangers právě vstřelili branku!
    Ponechaná výhoda nakonec končí gólem! Do mezikruží dostal touš Zibanejad, jenž místo očekávaného zakončení posunul ještě doleva na VINCENTA TROCHECKA, centr druhé lajny forhendovou ránou trefil volný prostor u bližší tyčky. Asistence: Mika Zibanejad a Alexis Lafreniere.
    53:25 Vincent TROCHECK - 3:6
     
    54:40
    Domácí jsou jako opaření. Není divu, protože v krátkém časovém sledu inkasovali tři góly a rázem mají po zápase.
     
    55:14
    Samozřejmě šance na bodový zisk stále existuje, avšak hosté hrají s obrovskou chutí a lze jen těžko očekávat, že by si komfortní náskok ještě nechali sebrat.
     
    55:55
    Od modré vypálil Jacob Trouba. Gólmanem vyražený puk si našel Vincent Trocheck, který hattrick nezavršil, bekhendem nepřehodil pravý beton brankáře.
     
    56:21
    Středem získal útočné pásmo Luke Glendening. Nedostalo se mu ovšem podpory od spoluhráčů a sám proti dvojici obránců neměl šanci na úspěch.
     
    56:54
    Poslední příležitost pro Dallas se zápasem ještě něco udělat? Za krosček usedá na trestnou lavici hostující forvard Sammy Blais.
     
    57:27
    V pravém kruhu dlouho čekal Jason Robertson a kotouče se dočkal. Střílel forhendem po rychlém zpracování, Igor Šesťorkin schoval puk ve výstroji.
     
    57:55
    Ryan Suter propadl, ale Jason Robertson ještě zvládl nahodit za bránu soupeře, odkud se Troubovi nepodařilo osvobodit.
     
    58:26
    Trenér DeBoer překvapivě nesáhl k powerplay, zřejmě už ani sám nevěří na bodový zisk. Dallas pokračuje v kombinaci v útočném pásmu, Tyler Seguin střílel těsně vedle levé tyče.
     
    58:49
    V další akci hrál Tyler Seguin znovu důležitou roli. Z levého kruhu adresoval střílený pas před bránu, Zach Jones zabránil v zakončení Roopemu Hintzovi.
     
    59:10
    Po úspěšném zákroku Šesťorkina Barclay Goodrow zbytečně atakoval Ty Dellandreu, za což oprávněně vyfasoval dvě minuty za hrubost.
     
    59:51
    Poslední akci střetnutí zakončoval ránou od modré čáry Jason Robertson, do jehož forhendového pokusu obětavě padl Ryan Carpenter.
     
    Konec zápasu.
     
    New York Rangers přerušil sérii čtyř porážek v řadě, v gólově bohatém utkání zvítězil na ledě Dallasu 6:3.

    Klíčovou byla třetí třetina, do níž celky vstupovaly za stavu 3:3. Dallas nejprve poslal do vedení Jason Robertson, avšak hosté si vzali coach challenge a ta odhalila ofsajd, takže gól neplatil. Naopak skórovali hosté, a ne jednou. Jezdci vstřelili tři branky během tří minut, čímž rozhodli o svém triumfu. Vítězný a zároveň první kariérní gól v NHL vsítil Zach Jones, na nějž bleskově navázal Julien Gauthier a konečnou podobu dal výsledku svou druhou trefou v utkání Vincent Trocheck.

    Svěřenci kouče Gallanta se díky vítězství posunuli v tabulce Metropolitní divize na třetí příčku, Dallas navzdory porážce zůstává se ziskem jedenácti bodů v čele Centrální divize.
     
    Utkání přihlíželo 18 532 diváků.
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 33 – 27 | Přesilová hra: 0/4 – 2/5 | Trestné minuty: 14 – 12

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jake Oettinger (DAL) – 8 zákroků, 2 OG, úspěšnost 80,0%, odchytal 26:23
    Scott Wedgewood (DAL) – 8 zákroků, 2 OG, úspěšnost 80,0%, odchytal 33:37
    Igor Šesťorkin (NYR) – 30 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,9%, odchytal 59:16

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radek Faksa (DAL) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 12:25

    Tři hvězdy utkání

    1. Zach Jones (NYR) – 1+1
    2. Vincent Trocheck (NYR) – 2+1
    3. Mika Zibanejad (NYR) – 1+2
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:55:55)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 2. Marchment (Seguin), 22. Hintz (Pavelski, J. Robertson), 39. J. Robertson – 9. Kreider (Kakko, Schneider), 21. Trocheck (Zibanejad, Fox), 35. Zibanejad (Panarin, Kreider), 52. Zac. Jones (Trocheck, Gauthier), 52. Gauthier (Blais, Zac. Jones), 54. Trocheck (Zibanejad, Lafreniere)


    Dallas Stars: Oettinger (27. Wedgewood) – Lundkvist, R. Suter, C. Miller, Lindell (A), Hakanpää, Hanley – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Gurjanov, Seguin (A), Marchment – Dellandrea, W. Johnston, Ja. Benn (C) – Kiviranta, Glendening, Faksa.
    Trenér: Peter DeBoer

    New York Rangers: Šesťorkin (Halák) – Fox, R. Lindgren, Trouba (C), K. Miller, Schneider, Zac. Jones – Kakko, Zibanejad (A), Kreider – Lafreniere, Trocheck, Panarin – Kravcov, Goodrow (A), Vesey – Gauthier, Carpenter, Blais.
    Trenér: Gerard Gallant

    Rozhodčí: Skilliter, MacDougall – Hughes, Cherrey

    Diváci: 18 532
    thejrc.org