Florida – Ottawa 5:3 (kon.) | San Jose – Tampa 3:4 (kon.) | Los Angeles – Toronto 4:2 (kon.)
St. Louis – Montreal 4:7 (kon.) | Philadelphia – Carolina 3:4 (po pr.) | Buffalo – Chicago 4:3 (po pr.)
Detroit – Minnesota 2:1 (kon.) | NY Islanders – Colorado 5:4 (kon.) | Nashville – Washington 0:3 (kon.)
Seattle – Pittsburgh 3:1 (kon.) | Calgary – Edmonton 2:3 (kon.) | New Jersey – Columbus 7:1 (kon.)
konec
Nashville Predators
0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Washington Capitals
Neděle 30.10.2022, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:52
    Maličká naděje pro Nashville alespoň na branku. Trevor van Riemsdyk jde ven za krosček a Predátoři to zase zkusí v šesti bez brankáře.
    57:14 Alexandr OVEČKIN - 0:3
     
    57:14
    Washington právě vstřelil branku!
    Velká radost pro všechny sázkaře, kteří jistě měli na tiketu Ovieho. Orlov výborně vyhodil podél levé lajny a už když se chystal vyhazovat, rozjížděl se do středního pásma ALEXANDR OVEČKIN. Ten také dostal kotouč, projel s ním přes modrou na kruh a neomylně zavěsil. Asistence Dmitrij Orlov.
     
    52:20
    Capitals mohli definitivně pojistit vítězství, to by ale Jevgenij Kuzněcov nesměl po přehozu puku na forhend najít jen připravenou vyrážečku Juusa Sarose.
     
    49:57
    Josi se snaží, ale zatím to není nic platné. První střela šla do obětavě bránícího Garneta Hathawaye, který po přerušení hry tento direkt tvrdě rozdýchává. Následná rána se neujala, kotouč končí v ochranné síti.
     
    49:26
    Zřejmě poslední šance pro Nashville, jak s výsledkem něco udělat. Lars Eller zahákoval v pásmu před vlastní brankou Matta Ducheneho, který se dostával do zakončení. Jde tak na dvě mnuty ven za hákování.
    46:44 Alexej PROTAS - 0:2
     
    46:44
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté si jdou za dvěma body. ALEXEJ PROTAS se během velkého provozu v předbrankovém prostoru zorientoval nejlépe a jak si našel na okamžik nehlídaný puk, rychle zakončil pod betony Sarose. Asistence: Conor Sheary, Nick Jensen.
     
    46:07
    Nick Jensen z výborné pozice na pravém kruhu zamířil vedle Sarosovy branky, který byl měl jinak spoustu práce.
     
    41:30
    Opět Roman Josi. Švýcar na modré dostal puk tak, jak potřeboval, dobrou a prudkou ránou pak prověřil Kuempera, který máchl lapačkou tak, jak měl.
     
    39:06
    Rána Alexe Ovečkina z první z vrcholu levého kruhu končí přesně tam, kde vyhlášený kanonýr nechtěl. Na hrudi Sarose.
     
    38:01
    Přesilovka také pro Washington za vysokou hůl Tannera Jeannota na Martina Fehérváryho.
     
    35:40
    Hosté jsou podruhé trestáni za příliš mnoho hráčů na ledě. Tentokrát jde na trestnou lavici Alexej Protas.
    32:49 Beck MALENSTYN - 0:1
     
    32:49
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení, nyní už byl Juuse Saros krátký. Po prohraném souboji domácích u mantinelu se k puku dostal Nic Dowd, který jej potáhl blíže k brance. Poté si všiml mezi kruh najetého BECKA MALENSTYNA, jenž neměl problém trefit volnou část branky, dát tak svůj první letošní gól a celkově druhý v kariéře v NHL. Asistence: Nic Dowd.
     
    30:26
    Nepříjemnost pro domácí znamená druhou přesilovku hostů. Alexandre Carrier jde ven za nedovolené bránění.
     
    27:03
    Jeannot zblízka nedokázal poslat puk za Kuempera, který by měl jinak velké starosti s rychlým zakončením.
     
    25:52
    Domácí si po vysoké holi Nicka Jensena zahrají druhou přesilovku.
     
    24:56
    Pro domácí mohlo být veseleji. Tanner Jeanot ale nedokázal překonat Kuempera zblízka u jeho levé tyče.Gólman Washingtonu se ve druhé třetině nenudí.
     
    14:34
    Základem je vyhrané buly a to se domácím podařilo. Po krátké a rychlé kombinaci vypálil od modré Roman Josi, který byl blízko dalšímu gólu v sezoně. Loni jich nastřílel tento kapitán Preds celkem 23. Ale nyní nebylo švýcarskému bekovi přáno, trefil horní tyč.
     
    14:32
    Dylan Strome zahákoval útočícího Tannera Jeannota a přesilovku si vyzkouší také Nashville.
     
    13:31
    A hned po buly plil ostrými Roman Josi, jehož nahození od modré udělalo přes clonícího Johansena brankáři Kuemperovi spoustu starostí.
     
    11:08
    Nashville musí poděkovat Sarosovi, že neprohrává. Na útočné modré totiž udělali domácí velkou chybu, Johansen ztratil puk a Washington šel do protiútoku dva na jednoho. Mantha nedával zpátky na Ellera, ale zkusil kličku a bekhendové zakončení. Fin výborně vyrazil puk betonem a poté na brankové čáře famózně zastavil dorážku právě Ellera.
     
    09:05
    Ovečkin nejprve na pravé straně naznačil přihrávku a poté přes obránce poslal hezkou žabičku na Orlova, který zblízka u levé tyče nepřekonal Sarose. Puk zvedl, ale poslal ho vedle.
     
    08:26
    Zatím asi nejlepší kombinace Nashville v dosavadním průběhu utkání. Po akci na jeden dotek pálil z kruhů Tanner Jeannot. Kuemper zasáhl. Opět třeba pochválit za dobrou přihrávku Jakova Trenina, který je dnes zatím při chuti. Stejně jako oba gólmani.
     
    05:53
    Ba naopak. Po nedobré kombinaci ujel sám na Kuempera Cole Smith, jenže tváří v tvář si na něj nepřišel. Jeho střelu zápěstím zblízka gólman stihl přečíst a vyrazit.
     
    04:50
    Tlak Washingtonu bude umocněn přesilovou hrou, jelikož dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě jde odsedět Nino Niederreiter.
     
    03:06
    Washington od začátku zatápí pod kotlem. V další šanci byl Anthony Mantha, jenž nabral rychlost na levé straně a přes obránce se natlačil na branku. Ovšem i nyní Saros podržel svůj tým.
     
    02:31
    Po velké chybě na obranné modré se sám na Sarose řítil Marcus Johansson. Třetí gól v sezoně nepřidal, jelikož jeho radost zastavilo břevno.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 33. Malenstyn (Dowd), 47. Protas (Sheary, Jensen), 58. Ovečkin (Orlov)


    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Josi, Fabbro, Ekholm, A. Carrier, McDonagh, Lauzon – F. Forsberg, Johansen, Duchene – Granlund, Glass, Niederreiter – Trenin, Sissons, Jeannot – Co. Smith, McCarron, Sanford.
    Trenér: John Hynes

    Washington Capitals: Kuemper (C. Lindgren) – Orlov, Carlson, Fehérváry, Jensen, T. van Riemsdyk, E. Gustafsson – Ovečkin, D. Strome, Sheary – M. Johansson, Kuzněcov, Oshie – Protas, Eller, Mantha – Malenstyn, Dowd, Hathaway.
    Trenér: Peter Laviolette
    ocianews.com